Last news in Fakti

13 Януари, 2023 15:13 1 791 19

Шефът на Гранична полиция: 60 монтьори ще кърпят оградата по границата

  • граница-
  • ограда-
  • гранични полицаи

През миналата година от гранични полицаи в Елхово са предотвратени 164 000 опита за незаконно влизане в страната, каза Росица Димитрова

Представители на вътрешното министерство и министерство на отбраната направиха оглед на възпрепятстващото съоръжение на българо- турската граница в района на Елхово. Главният секретар на МВР Петър Тодоров призна, че оградата е направена по начин, който позволява нейното преодоляване изключително лесно, съобщи БНР. В момента се работи по техническото обезпечаване на съоръжението.

Сензорни линии и термо-видео системи ще бъдат разположени по цялата дължина на съоръжението, уточни главен комисар Петър Тодоров. Модернизирането и ремонта предстоят, поръчките и доставките на нова техника са в напреднала фаза, но ролята на съоръжението е второстепенна.

"Границата не се пази от възпиращото съоръжение, а се пази от служителите, които са тук - гранична, на полицията, на жандармерията, военнослужещите. Те са хората, заедно с техниката, които охраняват бълргарската граница."

През миналата година от служителите на Гранична полиция Елхово са предотвратени 164 000 опита за незаконно влизане в страната, посочи директорът на гранична полиция Росица Димитрова. Тя уточни че от началото на годината в елховската дирекция са назначени специалисти, които ще се грижат за поддръжката на оградата.

"Това са монтьори, те са 21. Предстои назначаването на 39", уточни Димитрова.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 12340

    10 0 Отговор
    ТоЪ, с жълтите потури,
    би трябвало да е Валери симеонов!
  • 2 Новичок

    11 0 Отговор
    Пфу... Арматуристи да назначат,ама нфсб да им плаща заплатите от откраднатите пари.Валери симеонов да дежури на КППто.
  • 3 Геро

    22 1 Отговор
    И 1000 монтьора да кърпят, резултатът ще е същия - конструкцията позволява без специализирани инструменти да се пробие оградата. Всички са на това мнение. Въпроси: 1. Защо мъчим хората да кърпят , като след 1 ден резултата , ще е същия....и непрекъснато ще се наливат пари за кърпене 2 . Какви бяха плановете за оградата и къде се парите от изработката на оградата. 3. Защо НС с лека ръка определи че тази ограда , ще спира мигрантите.4.Защо не послушаха израелците които имат богат опит в изграждането на огради. Тук мирише на грабеж на НАШИТЕ пари , на парите на нашите родители-пенсионери , на парите от ЕС. Така че когато има кражба в особено големи размери....няма Шенген!!!!!! Каквото и да си мислят крадците.

    Коментиран от #9

  • 4 Кочо

    3 0 Отговор
    20 навлека, като ги преброят 5 пъти за една смяна и стават точно 100! Така кака Росица стига да бройката 160 000 опита за нарушение! Оградата не е перфектна, но си е по добре за граничаря, отколкото никаква преграда между него и навлеците, идващи от дълбините на Азия! Всеки на власт гледа да пробута всевъзможни техники, които по силни държави му предлагат за охрана и никой не смее да откаже! Цветанов се хвалеше с изграждане на система за наблюдение, която осигурява 100% контрол! Сега излиза, че парите са дадени без полза!
  • 5 питам се

    4 1 Отговор
    къде ще намерите 39 монтьори в Елхово

    Коментиран от #10

  • 6 Трябва

    4 0 Отговор
    Валери Симеонов да им плаща!
  • 7 пенко

    3 0 Отговор
    КОЛКО ГРЪЦКИ ПРОТИВОПЕХОТНИ МИНИ УНИЩОЖИХМЕ ВЪВ ВИДИН --- ВМЕСТО ДА ГИ ЗАЛОЖИМ В ТЕЖКИТЕ ЗА КОНТРОЛ УЧАСТЪЦИ НА ГРАНИЦАТА С ТУРЦИЯ -А !?!?!?!? Е ЗА ТОВА НИ СМЯТАТ ЗА БЕДНИ - КАКВИТО НЕ СМЕ ---ПОЛИТЕТАТА НИ СА ПРОДАЖНА С ГАН !!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ПЛЯМПА МЕНТ ОТ -ГЛИСТИ И ТЕНИИ И ТУК ТАМ ПИАВИЦА !!!!!!!!!!!!!!!!!!
  • 8 Закърпете я

    5 0 Отговор
    със сезал и ще е супер яката тиквена ограда. Каскета да почва разследване за кражба в особенно големи размери от чекмеджана.
  • 9 Никси

    2 0 Отговор

    До коментар #3 от "Геро":

    едно време когато имаше Гранична Войска тогава оградата беше полуда с два реда и по нея са пускали ток 220V , а сега се правят имитация на майски бръмбари !!!.

    Коментиран от #13

  • 10 Кочо

    1 0 Отговор

    До коментар #5 от "питам се":

    В Елхово всички са специалисти по каквото се наложи! Гранична зона! Преди 30 г. всеки си имаше професия и когато съкратиха предприятията, хората просто се преквалифицираха! Стругар става земеделец и сее чесън, след това като вижда, че не е печеливш бизнес го забелязваш да шпаклова и поставя фаянс! Сега ще става граничен монтьор!

    Коментиран от #12

  • 11 Никси

    2 0 Отговор
    ПОЛОСА С ДВА РЕДА ТЕЛЕНА ОГРАДА И ПОД ОХРАНА И ОТБРАНА ОТ ГРАНИЧНАТА ВОЙСКА !!!.
  • 12 Никси

    2 0 Отговор

    До коментар #10 от "Кочо":

    Ета що да прави човека , и той Требе хляб да яде , утре като го видиш стругар в някое трамвайно депо да не ти е чудно , ако не си гледал филма Специялист по всичко , прегледай го и му хвърли едно око!!!.
  • 13 Ганьо

    0 0 Отговор

    До коментар #9 от "Никси":

    Едно време си е било едно време, колелото се върти и всичко си идва на мястото...
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Нема смисъл

    2 0 Отговор
    След някой ден пак ще е на дупки! Така наречени бежанци или мигранти не ни бръснат за сливи! Знаят че у нас няма закони и могат и правят всякакви безобразия! И тая нагла сган тябва да я спре тая мрежичка и горките ни полицаи!
  • 16 Азз

    2 0 Отговор
    Ние я кърпим - те я дупчат.....де Калашник де....
  • 17 Фикри

    2 0 Отговор
    164000 : 365 = 449 опита на ден прави това. Тая цифра дали е вярна ?
  • 18 Янко С.

    1 0 Отговор
    Айде бе, откога чакам тези поръчки! Ние така работим!
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове