Last news in Fakti

4 Април, 2024 19:09 3 135 30

Христанов: Таки си върна царството на границата, ще вземе парите. Остава въпроса с кой ще ги дели, с коя политвърхушка

  • таки-
  • иван христанов-
  • царство-
  • граница-
  • пари-
  • партии

"В продължение на 10 години, докато ние влязохме на границата, там е имало също чужди служби, но всичко е било прикривано. Единственият начин това да стане е на високо министерско ниво. Всичко трябва да бъде приведено в нормален вид, докато траят проверките, след това отново да си ги върнат", коментира бившият зам.-министър на земеделието

Христанов: Таки си върна царството на границата, ще вземе парите. Остава въпроса с кой ще ги дели, с коя политвърхушка - 1
Снимка: bTV

За пореден път показах непокорство и ми падна охраната. Това е много лош знак, защото една държава трябва да може да показва, че пази борците си, които наистина са отстоявали държавните интереси. Това каза бившият зам.-министър на земеделието Иван Христанов в „Лице в лице”, по bTV, цитиран от novini.bg.

"Държавата в лицето на БАБХ е изкупила оборудването на лабораторията на "Капитан Андреево". Това е необичайно, защото те казват, че са изкупили бизнес. Стойността на този бизнес на границата, при положение, че от 2022 г. държавната политика на границата е да има само държава, е нула. Оборудването струва около 3 млн. лева. Най-точно казано върнаха мафията. Това ОПГ, което ние махнахме, се връща", обясни той.

"Фирмите на границата събират кеш. От НАП казаха, че когато има държавни помещения, дадени за критична дейност и са настанени 2-3 фирми, винаги разкриват, че това са перачниците на този кеш. От там минават корупцията, наркотиците, мигрантите – абсолютно всичко трябва да могат да го прекарат от някъде", разкри бившият зам.-министър.
На въпрос кой може да настани незаконно частни фирми по българската граница, Христанов отговори: „Това е въпрос за 3 млрд. лева”. Според службите това е финансовият интерес на мафията за година, посочи той.

"В продължение на 10 години, докато ние влязохме на границата, там е имало също чужди служби, но всичко е било прикривано. Единственият начин това да стане е на високо министерско ниво. Всичко трябва да бъде приведено в нормален вид, докато траят проверките, след това отново да си ги върнат. Тези хора се държаха като мутри. Те не бяха забелязани в продължение на 10 г. от вътрешния министър, от министърът на земеделието, от Агенция "Митници", от "Гранична полиция" – все едно са невидими. Хем гарантират камионите, хем, че пратките с наркотици ще минат. За пореден път виждаме, че когато държавата не иска да направи нещо – не го прави. През 2022 г. ние показахме, че с един екип от 5 души успяхме да свалим цялата тази мафиотска структура", обяви Иван Христанов.

По думите му пратките с наркотици минават през товаро-разтоварната дейност. Според него някой иска да върне каналите за наркотици на границата. „Вече можем да кажем: Таки си върна царството. Таки ще вземе парите. Остава въпроса с кой ще ги дели, с коя политическа върхушка”, обяви бившият зам.-министър на земеделието.


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 33 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния Софиянец

    44 4 Отговор
    Бойко Борисов се върна на власт и разчиства хората на ПП .

    Коментиран от #3, #9, #21

  • 2 Те го и тоя лъжец

    7 32 Отговор
    Появи се!

    Коментиран от #27

  • 3 Ахмед от Росенец

    35 1 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    Таки да се чете Боки
  • 4 един

    11 22 Отговор
    Човекът на Румен Радев и той се мъчи да излъже някой гласоподавател, но малко са тия дето му вярват!
  • 5 ИВАН

    7 3 Отговор
    Ех мъка,мъка.Нема КОЙ ,КОЙТО да ,,оправи нещата,, както преди месец?????
  • 6 ясно

    28 0 Отговор
    то ясно какво се случва. срам. Буци пак се намеси.
  • 7 !!!?

    24 8 Отговор
    Държавата на Мистър Кеш - всички крадци викат дръжте крадеца !!!?

    Коментиран от #14

  • 8 Бамбука

    25 1 Отговор
    Наложена ни е "Бандитска България" от една дузина влезли в политиката бандити.
  • 9 Реалност

    25 8 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    Борисов и Пеевски, а от скоро и фатмака кРадев, никога не са губили властта - всички служби, съдилища, прокурори и регулатори са техни.
    В момента, в който се искаше прозрачна процедура по избора на тези ръководни органи и развалиха парламента, а сега прилагат мутренски натиск над всички неудобни с помощта на същите органи.
    С такива мутри начело можем да се простим с Шенген, Евро зоната, а най вероятно на по късен етап ще ни извадят от ЕС и НАТО с помощта на патериците си Копейкин и чалгарите.
  • 10 АЛЕХ

    8 1 Отговор
    До ,,5,, Имаш предвид като при НОТАРИУСА ли??????????
  • 11 Голяма грешка

    9 6 Отговор
    На руските солки тука не им се вярва че билета им за едно място е разписан..е ще мине малко време..ще имате време да размилявате на воля обаче играта за вас свърши благодарете на Путин за което
  • 12 Шиши

    22 0 Отговор
    50 на 50 сме с Таки
  • 13 Ръмпо

    27 1 Отговор
    Парите се превръщат в кюлчета и право в нощното шкафче. То се знае къде отдавна.
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Сатана Z

    8 6 Отговор
    И в САЩ е така,нищо ново под Слънчака .Пращат Дънди прешъс да краде златото на България ,които се отчитат по хранителната верига.Същото е и с еврофондовете.Подписваш се за едни пари ,но от тях трябва да върнеш по—голямата част.
    К’во неясно има?

    Коментиран от #22

  • 16 Колко много истини пред госпожица

    18 1 Отговор
    четири широко отворени очи.
    Този господин има топки
    и му пожелавам успех.

    Коментиран от #18

  • 17 Боцко

    6 1 Отговор
    Без мен за къде?
  • 18 Човек с топки

    4 3 Отговор

    До коментар #16 от "Колко много истини пред госпожица":

    не го изкарват да лъже.
  • 19 Ясно е с кого ще дели

    12 0 Отговор
    С двамата дебели дебили!
  • 20 Граматиката, Анче!

    5 1 Отговор
    Не с кой, а с кого.
  • 21 Пръв на село

    3 3 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    И все към пандиза ги насочва. Шефката засега е на топло за 72 часа. Ако твоят шеф зачезне към Сърбия или Дубай да не се чудиш.
  • 22 Ти си ми ясен!

    3 5 Отговор

    До коментар #15 от "Сатана Z":

    А Дънди са канадци.
  • 23 Пизнато

    15 0 Отговор
    Таки се отчита на Тиквата вече 16 години.
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Кабамилионеров

    12 0 Отговор
    Естествено ,ще дели с Шиши и Баце.....
  • 26 никола гешев

    13 1 Отговор
    Таки, както всички шефове на ВИС, СИК, КОРОНА, 777, ПЪРВА ЧАСТНА МИЛИЦИЯ, АПОЛО БОЛКАН, ТИМ........са създадени и контролирани пи руски модел от милиционерите от ДС, които поради ненаправената ЛУСТРАЦИЯ продължават да управляват България в полза на Москва!
  • 27 Даааа

    3 1 Отговор

    До коментар #2 от "Те го и тоя лъжец":

    За какво те излъга бре ганчооо

    Коментиран от #30

  • 28 дом

    9 0 Отговор
    Няма да стане без истинска революция. Това не са хора, а тежки криминални престъпници.
  • 29 Тази

    4 2 Отговор
    Тази ДАНС на РАДЕВ,бухалката,която предизборно прави панаири,какви други функции има,освен да покрива каналите за контрабанда на Копринков,съветника на президента.Този арест е мафията да не бъде закачана.Снощи на Бурсука от Банкя му трепереше главата и си рекох,а да падне,ама няма оттърване.Като казвам трепереше е истина камерата го даде ,но проклетията трудно умира.Не познавал тия на митниците,не познавал ония.Ами стой си кротко в Зайчарника.Българите нямаме нужда от теб.Ама ходите чак в ЮАР да търсите флашки,които ви компрометират и ликвидирате неудобните....Е няма как и вашия ред ще дойде....
  • 30 Ами ганчоо

    0 2 Отговор

    До коментар #27 от "Даааа":

    ти забравили като ги раправяше тези същите за итн, че така го бяха изкарали тогава срещу тях. Сега като осъдиха кирчо за 50 000, вече е друго! Това ако не са лъжи, да те изкарват срещу тоя и оня, когато имат нужда, здраве му кажи. Иначе ганчо, ако не бяха лъжи, сега версията щеше да си е същата, а не вече без итн. Помнете лъжите на лъжците, защото винаги ще ви лъжат, като ги забравяте ганчо.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол