Last news in Fakti

20 Януари, 2023 09:46 1 094 19

Иван Шишков: Едно от големите постижения на това правителство беше интерконектора. Това беше надпревара с времето

  • иван шишков-
  • правителство-
  • интерконектор-
  • постижение-
  • време

"Когато започнахме работа, намерихме незавършен строеж и демотивиран строител. Това беше най-сладкото, което сме направили. Постигна се България да има газ на различни цени”, коментира служебният регионален министър

Иван Шишков: Едно от големите постижения на това правителство беше интерконектора. Това беше надпревара с времето - 1
Снимка: Нова телевизия

„Едно от големите постижения на това правителство беше въвеждането в експлоатация на интерконектора. Когато започнахме работа, намерихме незавършен строеж и демотивиран строител. Това беше надпревара с времето. Това беше най-сладкото, което сме направили. Постигна се България да има газ на различни цени”. Това заяви регионалният министър Иван Шишков в предаването „Здравей, България”.

Относно пътищата, Шишков каза, че за да бъде спряно незаконното строителство, възлагано от държавата, той е предложил Изменение в закона за устройството на територията. Шишков обясни, че това не означава амнистия.

„Това означава, че ще има законен механизъм да бъде проверено. И това, което съответства на нормата, да може да го ползваме спокойно”, заяви Иван Шишков.

Той обаче смята, че бившите управляващи не искат това предложение дори да бъде разгледано.

„Няма проблем да проверим участък. Специално за 4 и 5 ЛОТ на „Хемус” сме направили актове и протоколи, знаем незаконното строителство, което е извършено. Но за да продължим процедурата ни трябва законов механизъм”, каза Шишков.

„Започваме да правим актове за незаконно строителство и ще глобяваме строителите. Другият парадокс е, че трябва държавата да глоби сама себе си”, каза Шишков.

За магистрала „Струма”?

„Когато бях зам.-министър в предишния кабинет, открих свлачище малко преди Благоевград. То беше спряло строителството. Вече имаме проект за укрепване на свлачището. Най-вероятно до дни ще го одобря и ще започне укрепването. Това ще даде възможност, най-вероятно до 3 месеца, единият тунел да бъде пуснат в експлоатация”, каза Шишков.

Той допълни, че оптимистичните срокове за цялостен вариант на магистралата са пет години.

За магистрала „Хемус”?

„Още 16,5 км успяхме да въведем в експлоатация. Последният участък от Боаза е въведен в експлоатация 2019 г. Оттогава освен говорене, нищо не се е случило. В първи, втори и трети ЛОТ сроковете бяха края на 2023 г. началото на 2024. Това, което намери служебният кабинет - не се плащаше на строителите. Имаше критичен момент с първия ЛОТ, който беше най-напреднал, защото имаше едни греди, които конструктивно трябваше да бъдат поставени. Около Нова година това стана. „Хемус” започна отново да се строи”, каза Шишков.

Според него е лошо, че е предвидено най-късно да започне строителството на ЛОТ 2.

„4 и 5 ЛОТ са заложници на това, че НС не желае да одобри този закон. 4 и 5 ЛОТ са в парламента”, каза Шишков.

Що се отнася до винетките, Шишков каза, че заради случая „Пролеша”, е станало ясно, че има голям проблем в ТОЛ системата. По темата се придвижва законопроект, който предвижда до 3 глоби на година.

Шишков каза, че ако го поканят пак за министър – не вижда проблем.

Ако президентът прецени, ако мога да бъде полезен, бих приел, каза Шишков


Поставете оценка:
Оценка 1.6 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Хохо Бохо

    22 8 Отговор
    Това е постижение на Кирил Петков...
  • 2 Беловеца

    4 6 Отговор
    Браво,за такива трудни постижения,да не казвам невъзможни.Трябва да се издигне паметник.
  • 3 Шишков

    4 6 Отговор
    Отивай при ПП. и оправяйте руската кочина РБ.
  • 4 Минго

    9 1 Отговор
    "Постигна се България да има газ на различни цени”. България има газ на високи цени! Това ли е постижението?
  • 5 Българка

    16 3 Отговор
    Прокремълското радево правителство докога ще се хвали с чужди успехи. Обидно за интелекта на българите е да твърдиш, че видите ли "суперминистрите" на Радев за 3 месеца построиха и пуснаха в експлоатация интерконектора
    Защо Шишков не е разследван за съучастие в корупция . Той назначи за зам. министър в МРРБ Захариев, който бе освободен от този пост заради искани стотици хиляди подкуп. За това има свидетели, медийни публикации, но Каскетурата не се задейства, както сега го прави по помия на ПИК. Напротив ,корумпето Захариев, след като отново алтернативните на националните медии повдигнаха темата, мутрите не можаха да я покрият, то пак тихом-мълком Шишков вместо веднага да го уволни и се подаде сигнал за разследване, го трудоустрои с висока заплата в АПИ. Видите ли Захариев така бил искал
    ОСТАВКА НА КОРУМПЕТАТА!!!!
  • 6 Макс

    18 6 Отговор
    Интерконектора с Гърция е заслуга на Премиер Петков . Служебните само отрязаха лентата, подчинените на Радев лъжат като шарлатани. Радев с безценната помощ на ГЕРБ събори най-доброто правителство , за да угоди на Митрофанова .
  • 7 един

    9 1 Отговор
    Видите ли,ако не бяха тия нахални бандити/дето си приписват чужди заслуги/ и интерконектор нямаше да имаме!
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 гост

    7 9 Отговор
    Връзката с Гърция я направи ГЕРБ. А яловите правителства на пРезидента с титанические усилия едвам я довършиха ...
  • 10 асдф

    7 4 Отговор
    Не е вярно, интерконекторът е само заслуги на ГЕРБ -ДПС, толкова труд хвърлиха по него, за 9 години... Тези 120км щяха да са готови, ама трябваше за 18 месеца да построят 300км турски поток и го зарязаха, щото шефа от Москва така каза
  • 11 4444

    3 4 Отговор
    Всички управлявали след платените протести и вдигнатото малка юмруче на фатмака си преписват свършеното от Герб, за две години не са .направили нищо освен фалита на държавата.

    Коментиран от #16

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Махнете

    4 0 Отговор
    тази мазна,селска физиономия бе,довечера трябва да спим...
  • 14 Варна

    2 0 Отговор
    НИЩО ИЗВЪН СОФИЯ НЕ Е НАПРАВЕНО ОТ 89 ГОДИНА НАСАМ, НО КРЕДИТИТЕ НА ДЪРЖАВАТА ГИ ВРЪЩАМЕ ВСИЧКИ! - А причината за това, е че търтеите не се интересуват за всичко извън тази кочина в софийското поле и правят така понеже не им е станало ясно, че ще бъдат сурвакани.
    КРАЙНО ВРЕМЕ Е ТОВА ДА ПРИКЛЮЧИ!
    Всички общини извън София трябва да спрат да плащат данъци защото иначе това ще продължава.
  • 15 Демократ

    3 2 Отговор
    Голямо нахалство.Строежът на интерконектора с Гърция се дължи на Кирил Петков, все пак живеем тук.Той се срещна с Мицотакис веднага като стана премиер, веднага двете страни започнаха експресни изграждане,което се осъществи до идването на служебния кабинет.Шишков, който се опита да блокира последния етап и го забави колко можа, сега да се хвали,че благодарение на него е построен ,е много нагло и е лъжа.Но някои хора се радват на лъжите и им ръкопляскат, други се възмущават.
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Има рушветчета

    2 0 Отговор
    има и постижения
  • 18 Минева

    2 0 Отговор
    Това не е заслуга на службашите, които се оляха тотално.
  • 19 Орка

    1 0 Отговор
    Шишков ако не бяха американските п.....си газта щеше да тече от България към Гърция а парите обратно сега Ко става
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол