Last news in Fakti

14 Февруари, 2023 13:36 1 646 32

Витанов за БСП: Превърнахме се в антиевропейска партия. Нещата са по-скоро куршум в челото или бесене

  • петър витанов-
  • бсп-
  • антиевропейска партия-
  • куршум-
  • бесене

БСП загуби с лидер Корнелия Нинова към 700 000 гласа, сега ще видим на тези избори колко ще добави. Изключването беше бутафорно.  Не може ликвидатор първо поколение да изключи трето поколение социалист. Имаме предложение от 10 партийни организации. Аз съм като Георги Димитров, ей сега започвам да членувам в ЕСД, докато ме върнат, коментира евродепутатът

Витанов за БСП: Превърнахме се в антиевропейска партия. Нещата са по-скоро куршум в челото или бесене - 1
Снимка: БГНЕС

Стигна се до изключването ни от БСП, защото си позволихме публично да критикуваме курса, по който сме тръгнали. Един конгрес, на който се предполагаше, че трябваше да коментираме бъдещето и това какви мерки да предприемем, за да спрем срива в партията, изключиха ни за това, че сме си позволили да оспорим правомощията на председателя на БСП. Политическа репресия от най-демократичен тип. Добре беше организирано, сериозни хора го направиха - може да са слаби като политици, но са силни в апаратните игри. Оставете ме мен, аз имам трибуна, получил съм всичко от тази партия. Но да махнеш 15 млади души, които имат историческа памет и са обвързани генерационно с тази партия, това говори, че просто обезличаваш бъдещето на партията. Но там има хора, родени в Царство България, и са си твърдо с ръководството. Чакаме да видим на тези избори каква визия ще ни предоставят и какви ще са резултатите и да продължим напред. В крайна сметка какво нас ни чака - правим нелегално движение, съпротива. Правим задгранично бюро на БСП, ще установим едно в Страсбург, едно в Брюксел, събираме въоръжение, събираме финансови средства и се връщаме още по- силни.

Това заяви Петър Витанов, който бе изключен по време на 50-я конгрес от столетницата, в специално интервю за novini.bg.

Попитан как ще накарат левия човек да излезе и да гласува, той заяви, че това разцепление в партията накара дори групата в Европейския парламент твърдо да ги подкрепи. "Така че очаквам и те да подпомогнат задграничното бюро и с финанси, колегите са добре дошли да даряват, иначе не очаквам добри резултати. Тези хора се отказват от младежи с бъдеще и способности и ги наричат клиентелисти. Това е демотивиращо не просто за тях, но и за левия избирател. Ако имам възможност да се обърна към всички леви избиратели и социалисти искам да им кажа да не се отчайват. Просто да проявят малко търпение и е възможно БСП да се превърне отново в демократична, отново в проевропейска и в партия, която е способна да отстоява идеите и надеждите и на младите хора", категоричен е Петър Витанов.

Той е категоричен, че ще дойде и тяхното време. Що се отнася до имената от БСП в списъка "Магнитски" Витанов заяви, че "по слухове едни биват изключвани от партията, а други дори и с данни от уж най-големите ни партньори - не е добър сигнал за избирателите. Но наистина сериозно - превърнахме се в антиевропейска партия, в която всяко друго мнение се санкционира - на ешафода щяха да ни пратят, нещата са по-скоро куршум в челото или бесене, така че трябва да се върне демократичното и европейското в партията", смята още Витанов.

Не може посланието на този конгрес да бъде да се подкрепи подписката на "Възраждане", ще се хвърля оттук, това е скандално, не можем да сме патеричка на националисти и фашисти, категоричен е той и допълни, че ако БСП влезе в управлението - то това значи да сме по-дебела патеричка.
"БСП загуби с лидер Корнелия Нинова към 700 000 гласа, сега ще видим на тези избори колко ще добави. Изключването беше бутафорно. Не може ликвидатор първо поколение да изключи трето поколение социалист. Имаме предложение от 10 партийни организации. Аз съм като Георги Димитров, ей сега започвам да членувам в ЕСД, докато ме върнат", каза Витанов.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 14 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ПОЛИТ КОРЕКТ

    20 0 Отговор
    АБЕ КАКВО СТАНА С КОВИД
  • 2 Историк

    12 9 Отговор
    Ви сте наследник на БКП. НИКОГА не сте били европейска партия.
  • 3 Последния Софиянец

    23 2 Отговор
    България е най старата държава в Европа.Когато тука е имало градове на Запад са скачали по дърветата в дивите гори.

    Коментиран от #6

  • 4 честен ционист

    17 3 Отговор
    Нащо момче Витанката, сефардския португалски другар.
  • 5 Българин

    9 18 Отговор
    Нинова-унищожителката на столетницата
  • 6 Факти

    9 9 Отговор

    До коментар #3 от "Последния Софиянец":

    "Когато тука е имало градове на Запад са скачали по дърветата в дивите гори." Когато римските императори са строили терми на територията българите са яздили коне и са пили от кози мех. Нямаш с какво да поучаваш "Запада".

    Коментиран от #7, #15

  • 7 Последния Софиянец

    12 1 Отговор

    До коментар #6 от "Факти":

    Войските от провинция Тракия са воювали с дивите Германи в горите на север около днешния Берлин.

    Коментиран от #12

  • 8 Хайде пак

    16 3 Отговор
    Корнела ви е виновна. Кажи си, че всичко е пари и ще си дойдеме на думата. Няма как да се вържа и да гласувам за рахатлъка на милионери и милиардери. Б.К за вашите избори.

    Коментиран от #14

  • 9 Оклуци..

    25 4 Отговор
    Напъхай се при Ристю Иванов,като искаш да си в "аврупейска партия" кво се вреш от чужда крава да сучеш?
  • 10 123

    28 2 Отговор
    Витанов, точно така. Това заслужавате всички промити мозъци в България. Куршум , бесене или еднопосочен билет на Запад. Да не забравиш да подадеш оставка като евродепутат. Чакаме.
  • 11 Мухаа,хаа!

    20 1 Отговор
    Трето поколение - лапач.Като разлистиш календара назад,и родословието им, всичко е било на Партийна ясла.От дедко,през тати,та чак до модерния " ляв" Ето кой наследствени комуняги ,не комунисти,който изграждаха и строяха,а именно комуняги с червен пропуск в джоба, разбиха Държавата .През Социализма,лапане със сладки апаратни служби,сега пак да лапа.През " червената книжка" в НС.А там е ясно.Комисии,гласуване- пачки на кило.
  • 12 Факти

    2 6 Отговор

    До коментар #7 от "Последния Софиянец":

    Провинция Тракия е имало само като част от ЗАПАДНИ държави. Пак се обърка.
  • 13 рада дълбоката

    24 3 Отговор
    Такива като този гьотверен са по опасни и от опонентите на БСП в политиката . Тоя определя Възраждане като фашисти а е бил за съвместното управление с ПП и ДБ които са истинските фашисти в България . Нямам думи ! Ето заради такива никога няма да гласувам за Бсп въпреки че тоя вече бил изключен от партията . Тоя е изключен или изгонен от партията с право но по всяка вероятност такива гниди които са службогонци има още предостатъчно в партията .
  • 14 Историк

    5 14 Отговор

    До коментар #8 от "Хайде пак":

    "Корнела ви е виновна. Кажи си, че всичко е пари" Ще ме скъсате от смях. "Приватизаторката" на Техноимпекса Корнела била пътеводната светлина на русофилите, ти да видиш. Същата, която обясняваше как "демокрацията много ни е взела", докато гледаше гладните пенсионери, дошли да й стиснат ръката зад рамките Картие за 4 хиляди лева. Същата, ня която синчето носи маратонки за 500 лева, и учи а сега и работи в "прогнилия" САЩ. Вие верно нямате връзка с реалността и живеете изцяло в измислена паралелна "реалност".

    Коментиран от #31

  • 15 до западния

    6 0 Отговор

    До коментар #6 от "Факти":

    Има , запада няма чушкопек !
  • 16 Истината

    6 13 Отговор
    Още от самото си създаване БКП /БСП е била партия на национални предатели и българофоби, за които руските интереси са били на първо място. Нищо в БСП не е истинско, дори и името и. Тя не е българска а руска, не е социалистическа а на едрият капитал и не е партия а ОПГ.
  • 17 крис

    16 0 Отговор
    СПОКОЙНО НАЛИ ВЕЧЕ НЕ СИ В БСП....ЩЕ СЕ ПРЪКНЕШ ДРУГАДЕ...
  • 18 Абсурдистан

    4 13 Отговор
    Не е вярно! БСП винаги е била прокремълска, антибългарска и антиевропейска партия!
  • 19 Антипод на острото

    11 0 Отговор
    Де е Витанката , с палестинската кърпа , същинска талибанската ,де са другите евро депутати?! Андрей Ковачев- Каузата на Българите в Македония!Андрей Новаков - борба за равнопоставеност на българските превозвачи! Ангел Джамбазки - българската кауза в рсм.А пепито Витанката, Ко - нИщУ!!! , 00, 00!!!
    Помня го на предизборния митинг, дадох му думата: " здравейьти ,.......(мълчание) ...ъъъ .. ъъъъх ,забравих Ко трябва да кажа ".Извади едно листче и пона да срича...Даже скараната с таткови връзки Пенкова е с класи над този уникален екземпляр,умна у красива, знае за какво говори.Скрий се Витанов , оттеглям гласа си за тебе и твоята листа.След тебе са много достойни личности.Вземи си Парашута и идИ да рипаш от Карандила, скъЦай си купените дидпломи, не ставал!
  • 20 Малии,

    13 0 Отговор
    Много е загрижен за лявото човека.Подразбирай- за трудовите хора.Чист ксто сълза.Със скромните три фирми:Екстриим Кеър ООД, Беана груп- ООД ( Враца) ,ЕН ПИ ВИ груп.Абе ей,така- да има.Къде съдружник,къде управител.Влиза в Европарламента,и тихичко вече го няма.Спазва твърдо законите човека.В една от тях .от четири шефа- четири все Витанови- абе случайност.
  • 21 Ивайло

    11 1 Отговор
    Истината е, че прочистването на БСП от налазилите я комисионери на Росенец , панаира и “Бачо Киро“ 49, беше крайно належащо и дори закъсняло, а има и други откровени предатели, които като им замириса на барут, си грабнаха багажа и хукнаха по паркинга на НДК и към дома, като Дъбов и Станишев.

    А същите тези бивши вече социалисти след седмица ще цъфнат като водачи на листи при Манолова, Първанов и Слави, за които и досега работеха и зад които надничат Илияна Йотова и Румен Радев, откъдето и ги бяха командировали в зала 3 на НДК.
    Още преди 2 години, по време на президентската кампания, бяха ясни Радевите напъни да разбие БСП, които ще завършат зле за него - с отстраняване и много скоро и импийчмънт!

    Най-комични са напъните на изключените, че щели да съдят Корнелия Нинова. Те явно са объркали компютрите с компотите. Тя не е вносител на проекта за решение, а и същото е взето с 5:1 мнозинство от присъстващите 75% от регистрираните делегати. Кой ще съдят тези 20-25 души? Гласувалите срещу тях 530 ли? Явно са объркали партията, и момента.
  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 киро

    7 0 Отговор
    Ще си сложиш бесилката или куршума гъбо некадърна Меркелката ги викаше,а вие нищо не направихте с народна пара строиха мутрите оградата за километър милион лева и пак народа даде жертвите но ти ще видиш европарламент и 50000евра през крив макарон тъп-- оди на май--та си
  • 24 лек въпрос

    10 0 Отговор
    Витанов,абе как да те подкрепя, добре че има вече камери навсякъде - ами ти на най важният форум на партията си беше се облякъл като талибан ? И наистина поведението ти беше талибанско / заедно с оня от западната граница с валутата/ викане , блъскане......абе, добре че все пак те познахме иначе щехме да си помислим , че си от столипиново за борба за "бело"
  • 25 Валя

    1 6 Отговор
    Много “съзидателен” конгрес!!! Няма що, председателка и компания не знаят да събират до сто!!! Резил, но изборите са на прага! Чао!
  • 26 Жоро

    3 0 Отговор
    Нека да куршум в челото!
  • 27 ЛИЛИ

    9 0 Отговор
    Ало Витанов, да говориш за ценности на европейски съюз означава, че витаеш из облаците! Позорници, дарители на милиарди евра за оръжие на фашистка украйна да се обявите срещу православния руски народ е жестоко пресъпление! Да говорите така заради това да не загубите тлъстите заплати и охолния живот, но загубихте съвест и достойнство! Това ще бъде твоя край , надявам се и края на този еврогейският съюз!
  • 28 Отвратен

    7 0 Отговор
    Какви европейски ценности, какви глупости трещи този? Мнозинството българи искат ДЪРЖАВНИЦИ и ПАРТИИ, отстояващи националните интереси, а не такива като този и компания! Изборите ще ви покажат що за жалка пасмина сте!
  • 29 12340

    4 0 Отговор
    Глупак и истерик.
  • 30 Ганьо

    0 2 Отговор
    Че бесепарите кога са били европейска партия?
  • 31 Много си

    2 0 Отговор

    До коментар #14 от "Историк":

    далече от истината. Маратонки от 500 лв. и рамки Картие са жълти стотинки. Нещата са много по-големи. Не гледай цената на салама, а обърни внимание на хранителната верига. Преди това прочети за определението на понятието плебс и тогава ще разбереш, че си никой. Напрактика ние, които работиме за някакви минимални пари просто не съществуваме за тях. Нали Баце си го каза - лош материал. Ние и ти сме без значение. Подхвърлят ни огризки, колкото да преживяваме. Ние сме измет, която трябва да работи за тяхното благополучие.
  • 32 3.14К

    1 0 Отговор
    Въоръжена съпротива, комитети, ....... тоя Витанов много голям тъпанар излезе. Да ти набутат 20 000лв заплата и да работиш срещу собствената си партия, това го няма никъде. БСП сами се самоубиват, като търпят хората на Станишев и толупа толкова дълго време.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол