Last news in Fakti

17 Февруари, 2023 17:04 1 288 18

След гонка с полицията в Пловдив задържаха сириец, превозвал 12 мигранти

  • пловдив-
  • сирийци-
  • бежанци

От прокуратурата са повдигнали обвинение на водача

След гонка с полицията в Пловдив задържаха сириец, превозвал 12 мигранти - 1
Снимка: БГНЕС

Общо 12 сирийски граждани са задържани тази сутрин в Пловдив след кратка гонка с автопатрул по улиците на града, съобщиха на съвместен брифинг от Районната прокуратура и ОДМВР-Пловдив.

Тази сутрин около 8:20 часа автопатрул на Шесто районно управление извършва линеен контрол и забелязва миниван със затъмнено задно стъкло и видимо с тежест вътре. Автомобилът на МВР се насочват към него и в движение и служителите правят справка на регистрационния номер на превозното средство. Става ясно, че номерът не отговаря на въпросното превозно средство. Това дало основание на полицаите да подадат сигнал за спиране, но водачът не се е подчинил, съобщи директорът ОДМВР - Пловдив Васил Костадинов.

След кратко преследване автопатрулът успява да спре минивана. Водачът се представя като сирийски гражданин, а във вана пътуват още 11 лица от мъжки пол на видима възраст над 18 години, също сирийци.

Всички лица се намират в Четвърто районно управление. От прокуратурата са повдигнали обвинение на водача. Той е с хуманитарен статут и има адресна регистрация в Пловдив.


Поставете оценка:
Оценка 2 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния Софиянец

    5 6 Отговор
    А живи ли са?
  • 2 Последния Софиянец

    6 3 Отговор
    Аз съм г.й!

    Коментиран от #9

  • 3 Перо

    13 0 Отговор
    Корупцията и некадърността в гранична полиция няма граници!

    Коментиран от #18

  • 4 пернишки кобалт

    9 4 Отговор
    ЕТО ГИ ПОСЛЕДИЦИТЕ ОТ РАЗВРАТНО-КОРУМПИРАНАТА ПОЛИТИКА НА ОПГ ГЕРБ, И ОНЯ ВАЛЕРИ ОГРАДАТА . БЪЛГАРИЯ Е РАЗГРАДЕН ДВОР, А В ГРАНИЧНА ПОЛИЦИЯ СА САМО КОРУМПИРАНИ НЕКАДЪРНИЦИ.ФАКТ.

    Коментиран от #6, #16

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Ммм...да

    11 0 Отговор

    До коментар #4 от "пернишки кобалт":

    Да де,ама колко мислиш са хората в гранична полиция ? Границата не е оградата на някое училище 200 м.Трябва да си се охранява от военни и без това лентяйстват по поделенията.

    Коментиран от #8

  • 7 урунгело

    10 0 Отговор
    това е плод на некад.ърноста на българските политици.създаването на гранична полиция е най голямата про.стотия, това е звено за корупция,там са само лежяци на заплата, затънали в корупция. и вие очаквате такива да пазят границата. това е комедия. граница се пази от армията, но вместо да бъдат върнати гранични войски, и всеки хванат в престъпление да бъде съден от военна прокуратура и военен съд, нашите затлъстели хрантутници наречени войска, плю.щят карти по цял ден и се чудят в коя сянка да му полегнат. това е бг армията в момента и в казармите. а всичките тези хра.нтутници би трябвало да си заработят заплатите на границата. раз.граден двор е България, водена от абсолютни нещ.астници.
  • 8 кисело яйце

    8 1 Отговор

    До коментар #6 от "Ммм...да":

    иди виж оградата в гърция, израел,сащ.примери много. изграждаш и после само наблюдаш. а не като сега, една мрежа цялата на дупки, и дневно минават стотици. а гранична полиция по цял ден играят белот и чакат да им мине смяната. да дойде края на месеца и да си вземат заплатата. затова се връща гранични войски, прави се 5 метра метало-бетонна плътна ограда, камери на 10 метра и това е. ако имаше можещи и честни хота, оградата щеше да е като в гърция. а не да реват-терена бил труден, било скъпо, а половината от 200 милиона дето ги окраде валери оградата, стигнаха за една мрежа. и като връх на некадърноста, тя беше оставена да се поддържа от общините и областите по границата. пълен цирк е тая държава. прави се солидно охранително съоръжение, и то се обявява за обект от национално значение. всичко може да се направи, но никой не иска. всеки иска да краде. начело в банкянската мутра и опг герб, депесе и тн.
  • 9 Статист

    6 0 Отговор

    До коментар #2 от "Последния Софиянец":

    Ами то цяла България знае какъв си а сега ще разберат чак и във Сирия.
  • 10 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    5 1 Отговор
    БРАВО на МВР сега ги ЕКСПУЛСИРАЙТЕ обратно НАЗАД
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Читател

    2 2 Отговор
    Добре де нали Валери Симеонов направи ограда от къде влизат всички тия хора?

    Коментиран от #14, #17

  • 13 А спрете се!

    5 4 Отговор
    Назначете шофъори които да ви возят и спират талибани, поне няма да ви газят другари милиционери!! Ходете поне до трети клас, на училище, и си изкарайте книжките....
  • 14 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    7 2 Отговор

    До коментар #12 от "Читател":

    ГЪРЦИЯ си ПОСТРОИХА метална ОГРАДА
    някога имахме ИСТИНСКА ГРАНИЦА
    ГРАНИЧАРИ някои загинаха като ВЕРГИЛ ВАКЛИНОВ и ГРАНИЧАРСКОТО куче ВИХЪР
  • 15 да бе

    3 0 Отговор
    за своя сметка - т.е за сметка на парите, които е взел от тях - и да ги храни и обслужва, а не да ги теслими на държавата да се грижи затях! и изобщо за всеки следваш провален трафикант трябва по същия начин!
  • 16 да бе

    3 0 Отговор

    До коментар #4 от "пернишки кобалт":

    изобщо не сме разграден двори и го признаха всички от ЕС,дето идваха да я гледат - а ни е лош "матриалът" от продажни, алчни и нагли българи и чужденци у нас, юрнали се да печелят лесни и бързи пари и да си оправят положението на гърба на нещастниците, а при първия проблем да ги зарязват без да връщат парите!
  • 17 че нали

    2 0 Отговор

    До коментар #12 от "Читател":

    и Тръмп направи ограда и то бетонна, и пак я преминават мексиканците - все пак някой трябва и да пази при оградата - иначе със стълби,както видяхме от някои видеа, лесно се минава, ако насреща няма кой да попречи - я вите други страни с огради каква охрана имат, както и най-нови технически средства за наблюдение и известяване - каквито обещаха сега от ЕК
  • 18 Много искам,ама нямам желание

    2 0 Отговор

    До коментар #3 от "Перо":

    Промяна на закона,например като в Гърция. По 2 години за мигрант и няма да има мераклии за незаконно забогатяване.Е, в началото ще има по някой неразбрал,ама после ще се научат. Ама се правят на улави нашите законотворци и що ли така?
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове