Last news in Fakti

17 Февруари, 2023 20:22 939 8

Паргов: Спирката на метрото е чакалнята на българина. Все нещо чакаме: Дядо Иван или чичо Сам, или Меркел да ни помогне

  • калоян паргов-
  • метро-
  • чакалня-
  • българина-
  • помощ-
  • чичо сам-
  • дядо иван

Защо руският газ е с 30% по-скъп при действащ договор до 2022. Кирил Петков и Министерският съвет взеха това абсурдно решение, пак за наша сметка, пита социалистът 

Паргов: Спирката на метрото е чакалнята на българина. Все нещо чакаме: Дядо Иван или чичо Сам, или Меркел да ни помогне - 1
Снимка: БГНЕС

Промяната в България трябва да дойде от самите нас, но не подмяна пак със същите политици. Президентска република не е панацея, въпреки че държавният глава от две години е в нетипична функция – това заяви в подкаста на БЛИЦ за Властта Калоян Паргов. Той обяви и дълго обмисляно решение за политическия му път.

Оформяне на новия световен ред ще дойде след края на войната в Украйна. Европа е най- големият губещ от санкциите срещу Русия, те водят до отрицателни ефекти, чиито решения са върху гърба на данъкоплатците.

Икономическа криза ще продължи и след бойните действия, но в дългосрочен план България ще губи от политиката, която заема.
Друго измерение на войната е, информационното затъмнение. Там е слабото място на Русия заради спрените излъчвания на телевизионни канали и медиите.

Енергетиката е от ключово значение, според Калоян Паргов. Тя е продължение на външната политика – кой на кого ще продава, и кой от кого ще взима суровина.

За него диверсификация не се прави с посредници на Газпром. И се пита - защо руският газ е с 30% по-скъп при действащ договор до 2022. Кирил Петков и Министерският съвет взеха това абсурдно решение, пак за наша сметка, възмущава се той.

Калоян Паргов засегна и санкциите по Магнитски. Обясни, че това е насочване на правораздавателните органи в страната. Не е изненадан, че лицата в списъка са свързани със системни партии. Прави му впечатление, че БСП доминира. А ГЕРБ имат бивш министър на финансите за цвят.

"Корупция е смазочния материал на капитализма. Но има ли воля за спазване на закона?!" - това е въпросът, който си задаваме според него за поредните санкции с адрес САЩ.

Процесите у нас в последните години показват, че системата се е отдалечила от хората, все по- малко от тях гласуват. Има масов отказ да се отиде до урните и да се упражни конституционното право.

Партийните ядра са тези, които водят битката на терен - кой да управлява страната? За Калоян Паргов, който е член на БСП, тези които искат импийчмънт на президента Румен Радев, трябва да са наясно, че с обикновено мнозинство тази процедура не може да мине в парламента.

Противопоставянето по тази тема има глобално измерение - предсрочното освобождаване на държавния глава идва от разделението Изток - Запад, което личи и в народното събрание.

Военнолюбците сред депутатите оставиха баланса за Румен Радев, който държи златна среда от конфликт между Русия и САЩ, който се води на територията на Украйна.

"Спирката на метрото е чакалнята на българина. Той все нещо чака: дядо Иван или чичо Сам, или Меркел да ни помогне".
Изборите през април все повече ще засилят противопоставянето на партиите, защото на вратата чукат местните избори.

След 16 години в Столичния общински съвет, 10 от които председател на градската левица. Калоян Паргов направи съдбоносен избор да не участва повече, но това не означава, че няма да помага на БСП - София.

"Не съм оставил градската организация, въпреки конфликта ми с Корнелия Нинова. Но такива отношения са тест за всяка местна организация" - разкрива той неща от кухнята.

"Кариеризмът в БСП – ти ли остави партията или тя теб. Гледаме към изборите с хартиената бюлетина да нарасне резултатът. Какво ще правим на местните избори?!" - риторично попита той за предстоящите през есента.

Като общински съветник Калоян Паргов съжалява за консенсуса по темата "Топлофикация - София". Предложението на социалистите получи подкрепата на ГЕРБ, ДБ и патриотите в СОС. Дори подкрепа от САЩ за намаляване на дълговете.

Но въпреки всичко не се стигна до външен мениджмънт на дружеството, което продължава да затъва. Пасивите надхвърлят 1 милиард лева.

Паргов се спря и на това как Борис Бонев като граждански активист е пробил в Столична община. Той се е обособил като партия от боричканията между ГЕРБ и БСП в местния парламент.
"Борис Бонев помогна през 2019 година на БСП за изборите, беше ни по скоро партньор. Но вече е партия "Спаси София". Това се очакваше, защото столицата на България определя посоката в политиката, но ГЕРБ губи почва на жълтите павета".

Като общински съветник с дълъг стаж Калоян Паргов наблегна на това, че Бойко Борисов не е премиер на страната, а парите към Столична община са спрени.

Изследването на магистрали и пътно строителство е новото занимание на Калоян Паргов, който заедно с експерти от Стратегическия институт за национални политики и идеи са изготвили карта с всички дисбаланси за пътищата в страна.

СИНПИ работи в партньорство с държавата, откъдето идват повечето пари за пътища. Оттам са стигнали до извода, че министър Иван Шишков не трябва да проверява дълбочината на асфалта. И дано това не е основната му дейност, докато заема поста.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 СКАЛАТА

    1 0 Отговор
    ПАЗАРНА ИКОНОМИКА но обикновените ХОРА дребния БИЗНЕС са винаги ИЗИГРАНИ
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 докога ще ви влачим бакиите и срама

    1 0 Отговор
    Нещо си се объркал Колоянка , вярното е - не можем се отърва от тях , изброените де , благодарение и на вашето , в " политиката " , усърдо старавие да сте нечия подлога .
  • 4 Наблюдател

    2 0 Отговор
    Кви са тия приказки бе? Я се стегни. До вчера имаше враг "БатБойко " И се изявяваше по всички медии с голям плювалник, сега почна да се извърташ. Що не участва в комуноприватизацията реално? Сега децата и внуците на партийните ти ортаци се изметнаха и не искат да ги свързват с партията майка и съответно НЕ ПЛАЩАТ. Сипи си гореща супа или кана вода от хладилника. Ние ще ти гледаме сеира
  • 5 Време е за ВЪЗРАЖДАНЕ

    5 1 Отговор
    Време е за Възрождение и всичко ще се оправи.... Първите резултати ще се видят до 6 месеца след управление на Възраждане !!!!! Всички престъпници на прехода трябва да получат заслуженото
  • 6 Ай де бе

    1 0 Отговор
    Крум Зарков - Кацамунски. Поредния демократ с дрогарски произход. Да живее промяната. Докъде ли ще ни докара?
  • 7 чакаме баш такива умници политици

    2 0 Отговор
    да ни доокрадат и дооправят
  • 8 Калояне,в България

    2 2 Отговор
    винаги чакаме дядо Иван,и той винаги пристига!И сега ще е така!Гответе букетите!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол