Last news in Fakti

28 Февруари, 2023 16:44 3 450 62

Александър Морфов е дисциплинарно уволнен от Народния театър

  • александър морфов-
  • народен театър-
  • уволнение-
  • велислава кръстева

Скандалът в Народния театър "Иван Вазов" започна на 29 октомври, когато след представление на "Хъшове" главният режисьор Александър Морфов надраска вратата на кабинета и изкърти табелката с името на Велислава Кръстева

Александър Морфов е дисциплинарно уволнен от Народния театър - 1
Снимка: БГНЕС

Александър Морфов е уволнен от Народния театър. За това съобщи съпругата му Рени Врангова във "Фейсбук" профила си.

"Александър Морфов е официално дисциплинарно уволнен. Да живее Александър Морфов!", пише Врангова.

"Мои приятели ми съобщиха, че са прочели някъде за това, аз нямам никаква идея. Отдавна очаквам да бъда уволнен от лицето, което заема директорския пост, Васил Василев поради явната нетърпимост между творческата и административната идея за управление на театъра. Закриването на бройката "главен режисьор" означава, че ще бъда съкратен и уволнен от театъра", заяви Александър Морфов вчера. Той каза, че не знае за готвената нова управленска структура на институцията, според която неговата длъжност на главен режисьор ще отпадне.

Скандалът в Народния театър "Иван Вазов" започна на 29 октомври, когато след представление на "Хъшове" главният режисьор Александър Морфов надраска вратата на кабинета и изкърти табелката с името на Велислава Кръстева - завеждащ "Връзки с обществеността" в театъра от миналото лято насам, а преди това дългогодишен пиар на ДПС, двукратно депутат от партията и приближена до нейния почетен председател. Конкретният повод за гнева му бе видео от изборите на 2 октомври, в което тя придружава Ахмед Доган до избирателната секция.


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 33 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Тома

    71 18 Отговор
    След изборите и мекерето василев ще бъде дисциплинарно уволнен
  • 2 Диписара

    79 10 Отговор
    Амет Доган, трябва да бъде новия режисьор.. Той режисира цялата политическа система и всички обръчи от фирми, та с един театър ли няма да се оправи...

    Коментиран от #36

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Дааа

    63 13 Отговор
    Не народ, а мърша. Дпс-то новото робство. Чисти достойните българи и всички с преклонена главица... чакаме.

    Коментиран от #51

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 ХАХАХА

    29 36 Отговор
    Алкохолмена и вандала това заслужава! Нада се "предай и дай България" да се докога до министър на културата, както Гроб го направиха директор на Народния .
  • 7 66 никolaos

    34 8 Отговор
    Четох Близ и там ДПС-сайта на първа страница пише за Морфов а за ПР нито дума.Браво на Близ и Дпс
  • 8 Бай Васил простия

    43 8 Отговор
    Прост но от ДПС и началник
  • 9 Даниел Немитов

    46 9 Отговор
    Дали има още някой да си мисли, че имаме държава? Щото това си е вилает, хем отвсякъде!
  • 10 Мдааа

    40 13 Отговор
    А ако беше надраскал нацистото "Слава Украини" можеше и министър да го направят?
  • 11 Анонимен

    9 20 Отговор
    Нормално. На запад няма го това. Какво като са не християни. От роми турци миханедани има много стойностни хора, дори бих казал умни. След 7 клад преди 60 години бяха ориети в руски гимназии, защото са прости, а са музиканти някои самоуки. Във всяко стадо си има мърша, но не трябва да правим неща, щом искаме да сме наравно със западните държави. Дори и да си пристъоник на запад ви го казват учтиво. Те са истрадал турците народ. Но вявно трябва да си изстрадал, за да ги разберете, мили хора. И днес тъжат. А българите нямат вина и ако имат, то това са като горният скучай, а не бива. Защото си мислят, че всучки българи мразим турците. Не, мили турци, не ви мразим. Работили сме с вас и много повече продукция сте давали от когото и да е било. Те са чувствителни. Те са добри и много трудолюбиви. Те ни хранят по пазарите. Не можем и не трябва да има противопоставяне. Нека и те да имат работа в държавни учреждения, стига да отговарят на изискванията, както е на запад, индийци пакистанци кенийци китайци англичани поляци роми бизнесмени албански има, ето аз, му викам демокрация.
  • 12 Българският фашизъм

    39 15 Отговор
    В действие!
    ДПС нямат място в българската театралност!
    Докато не се спази Конституцията и тия турчоля не бъдат наказани по закон, ще имаме проблем с българските прдажници!
    ДПС е раковото образование на България!
  • 13 Най

    12 17 Отговор
    Накрая доживяхме...
  • 14 филип немтур

    23 26 Отговор
    Да се освободим радикално от гнилочът - служебен кабинет на индивида със зелените чорапи - троянският кон на Русия ! Незабавен импийчмънт , народен съд , справедлива присъда за предателя и разтрел ! Следващите в списъка са лицата : Бойко Борисов , Ахмед Доган , Красимир Каракачанов , Курнелия Нинова , Румен Овчаров , Десислава Атанасова , Тома Биков , Ангел Джамбазки , Илияна Йотова , Станислав Трифонов , Костадин Ангелов , Атанас Атанасов , Иван Костов , Симеон Борисов Фердинандов , Дилян Пеевски , Йордан Цонев и много други паразити разнасящи обществени зарази и воня !

    Коментиран от #27

  • 15 Факти

    3 9 Отговор
    Допитвайте се до г-н Доган, той е жив свидетел 1984. И те са хора. Явно всичко е до нагласа, възпитание. Не чух от х1885, да каже лошо за тях, само, виж, какви къщи издигат поmazите ми говореше работливи са, а ние тук и тн. Случаят с войни болести се повтаря. Не сте ли живяли навън. Нямате ли близки навън. Думатациганин ни казват е забранено и така следва да е. Ние, аз не ставам за чеп зеле, некадърни сме. Трима турци купиха земя и сами за една година си пистроиха жилищна сграда на 4 етажа. Как да кажеш лошо за тях. Дъжд вали и те в момента работят.
  • 16 Светлина

    22 11 Отговор
    Абсолютно безсрамие герберско и депесарско. Да се уволняват безспорни имена заради чиновници и калинки. Това нещо трябва да се измете през април.

    Коментиран от #28

  • 17 Анонимен

    7 6 Отговор
    Турците работят ми казва моя, нямат грешка, а и децата ни са приятели с турчетата. Хубав народ са турците и др мюсюлмани. Има, но и от българите има лоши и всякакви. Лично мнение. Не ви задължаваме, но те ни хранят. Елата на пазара и се уверете. Те вършат черната работа, не че са прости, но са осакатени, знаете от кои. От бг
  • 18 Драго

    16 2 Отговор
    Ето сега разбрахме кой управлява не само Народния театър ,а и България.

    Коментиран от #22

  • 19 Големанов

    14 15 Отговор
    Тъкмо сега ще има време да отиде да лекува пристрастяването си към алкохола. Рени може да го придружи.
    ПП И не е дисциплинарно уволнен. НТ има нова структурира и там главен режисьор няма. Както нямаше и преди да го назначат. Тази синекурна длъжност дето да ти плащат, пък нищо да не правиш, специално за него я създадоха. Но той прекали.
  • 20 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    14 7 Отговор
    НЕУДОБНИТЕ биват ПРЕМАХНАТИ
  • 21 Отвратен

    16 8 Отговор
    Коментари, констатации, мнения, прокламации, откровенни простотии, прикрити простотии, тролове, културтрегери ала Копринка Червенкова ... изобщо глупости отвсякъде ... истината е проста ... ако сме народ щяхме да сме пред театъра Народния, който очевидно не е толкова народен и да изнесем директора със стола му ... хора обаче като Сашо Морфов няма ... защото тъпотата с взлом ни залива отвсякъде ... и малодушието ... писачите драскат простотии, или умни съждения, а бунта, за който Морфов призоваваше още когато мутрите мачкаха държавата, бунта против тоталния грабеж, с който грабят от Вас мили мой съотечественици го няма ... защото не сме народ, а ... друг го е казал и защото бунта е само на масата пред ракията ... е при някои го има и на масата и на улицата, но ... те са малко ... жалка работа.

    Коментиран от #45

  • 22 гост

    2 9 Отговор

    До коментар #18 от "Драго":

    И кой е тоя- да не би оня простак Минеков министъра?
  • 23 Анонимен

    3 10 Отговор
    Хем българите не ни бива за работа, хем кусури намирате. В германия е рай. Турците изселили се в германия през 50те г на м век имали огромни къщи. Отидоха да учат наши близки преди 20 г и ни казаха. Кво да говорим повече. Не може на бялото да казваме черно. Българина е умен, но днес много бе хора, всипки сте се хванали за стола и няма пускане, маясил се хваща, дископатия от заседнал живот. Дайте властта на дпс може да живне Бг, не искаме държавна работа, а дребен бизнес, може дпс да подобри нещата. Бг е лаладжия, с мални изключения, точно когото нападате, върши на бацко черната работа, и баце е добър, но зависи в какво, доктор Фоган има думата.
  • 24 нпо агент

    8 5 Отговор
    Не може Морфов да се месиш в партийни назначения..Трябва да има йеархия..Вече го разбра по трудния начин.Живеем в БГ..не си ли свикнал....това ти грешката..трябва да целуваш ръката на ага...ако ли не ..марш..
  • 25 Немо

    10 3 Отговор
    Военизираната организация със сигурен електорат държат за топките всички в държавата и стават все по богати.
    Това го позволи умния български народ със своята злоба и елементаризъм.И сега няма да се гласува за да се отмъщава на политиците и богатите.А пък други също озлобени понеже са некадърни за Възраждане.
  • 26 бсфн

    12 3 Отговор
    Василев да бъде уволнен,че е лиза-- на сокола меди курбан
  • 27 орелски

    6 7 Отговор

    До коментар #14 от "филип немтур":

    Щом премиер министър ни е гълъб назначен от руска подлога: шафьорчик для самальот , министЕро на културата ни е гугутка подмазваща се на ДПС , ДС , КГБ , ГРУ , зависима , шантажирана , подлизурка готова на какво ли не !

    Коментиран от #31

  • 28 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    8 1 Отговор

    До коментар #16 от "Светлина":

    СВЕТИ мафията си има ДЪРЖАВА
  • 29 Соколът

    8 1 Отговор
    шестак патлак си отмъщава. Ще "режисира" дръндарския експерт както управлява енергетриката.
  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 абе соколски ли си, орелски ли си,

    5 5 Отговор

    До коментар #27 от "орелски":

    сашето чия подлога е бре, колко време седя в москвето и прави театър?!? не съм чул да е забранил на рашките да го поставят, нали е велик умнокрасив демократ?!?
  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 сашето

    10 9 Отговор
    не е уволнен заради дпс-то, уволнен е защото се изживява като кадровик на театъра! да не коментирам пък първите му 7 години! като чета, само умнокрасивитета го защитава, ама не го пита за работата му при путин, що още не е санкционирал рашките да не го поставят?!?
  • 34 Перо

    8 10 Отговор
    Тоя олигофрен за какъв се мисли? Уволняваше ПР, после директор, утре министър! Правилно решение, ако е уволнен дисциплинарно за разлагане на колектива!
  • 35 Когато здравите сили победят

    7 7 Отговор
    здравия разум това означава, че ДС , ДПС и руското посолство са победили окончателно българския народ с безценната помощ и на русофилите !
  • 36 Не си прав, цялостния живот

    8 4 Отговор

    До коментар #2 от "Диписара":

    в Задунайската се ръководи от ген. Митрофански. ДПС са най-старата маша !
  • 37 Чочо

    10 11 Отговор
    Браво, отдавна трябваше да му бият шута. Той не е стъпвал на работа от 3 месеца!
  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 Предизвестено

    6 10 Отговор
    Великата пиарка остава, добрия режисьор си заминава!За сетен път ДПС доказва че коли и беси и лицата закриляни от тях никой не може да мръдне и с топ! Егати държавицата!

    Коментиран от #59, #60

  • 40 Предлагам

    3 8 Отговор
    Никой да не стъпва в Народния театър. ДПС да ходят да си гледат постановките.

    Коментиран от #42

  • 41 без имена

    6 2 Отговор
    тоя морфео , колко пъти е уволняван?...
  • 42 ама верно?!?

    2 4 Отговор

    До коментар #40 от "Предлагам":

    ти колко пъти си стъпил там?!?
  • 43 Браво, поздравления

    8 3 Отговор
    Разумът победи агресията, грозното говорене, просташкото отношение към онези, които не играят по нечия свирка.
    Лошо е, когато някой е уважаван, обичан и възхваляван, заради чужди думи и мисли, които е трябвало да следва в професионалния си път. Лошо е, защото все някога се налага да покаже на света част от своята истинска същност. И тогава, дори опитът няма да успее да скрие омразата, гнева и яростта, които са били дълбоко прикривани, и които за миг изтриват човека от групата на уважаваните и възпитани хора.
  • 44 Я"жмуя

    5 6 Отговор
    Долу кликата ДПС/БСП/Герб ТЕ затриват културата и Родината !! Народе вече ни играят хоро по главите а вие спите !! Долу продажниците ,долу тикви и кратуни, "водни" и "енергийни " "Инжинери" до кога ще ги търпим бре ХОРА !!!!!Или не сте???
  • 45 има хиляди достойни хора

    5 2 Отговор

    До коментар #21 от "Отвратен":

    Но малцина са тези, които проявяват такова грозно отношение към някой по политически причини и се опитват да го изгонят от работното му място. Грозно и недостойно поведение, сякаш се намира в собствения си хол и е открил, че там се е разположил най-омразният му враг. Как се изложи този човек !

    Коментиран от #47

  • 46 Дисциплинарно уволнение

    12 3 Отговор
    Е това вече е прекалено!
    Доган не отстъпи. И това ако не е политическо решение!
  • 47 не враг

    1 1 Отговор

    До коментар #45 от "има хиляди достойни хора":

    креатура от филм на ужасите. не си ли й виждал снимка?
  • 48 Бибо

    4 6 Отговор
    Е какво като придружава Ахмет Доган . Това какво общо има с театара . Този е т.Ап без съмнения ма и дпс арката е тА.Па , вместо да го уволнява , трябваше да подаде жалба към него , за заплаха . Така ТА.ПАКА хем щеше да е на работа хем ше има ограничение за доближавана на дпс-арката . ТАПИИИИ ПАРЧЕТА СИТЕЕЕ

    Коментиран от #54

  • 49 ДПС

    2 2 Отговор
    НО ЧАЛМИТЕ Остават.
  • 50 ванко

    0 1 Отговор
    арендуване на земя до 5оо декара
  • 51 ИцоХ

    7 3 Отговор

    До коментар #4 от "Дааа":

    Какво робство, какво ДПС те гони. Морфов е пиянде и не заслужава да е в Народния театър. Когато Морфов се снима и мазни на Киро тъпото никой нищо не казва. Иначе си прав за едно: НЕ НАРОД, А МЪРША.
  • 52 666

    2 4 Отговор
    Най после путинската подлога го разкараха. Такива боклуци антибългари нямат работа в България.
  • 53 мехмед

    4 3 Отговор
    Директора някой си васил василев е точно толкова мениджър /както каза един боколизец/, колкото боко банкянския е полиглот.
  • 54 Факт

    1 0 Отговор

    До коментар #48 от "Бибо":

    Прав си,де-пе-сарката ако беше с некупена диплома трябваше да му заведе поне 2-3 дела,ограничителна заповед,психиатрична експертиза и да го накара сам да си говори.Ама това е,като си захлюпак-нищо не помага.
  • 55 Павел пенев

    3 3 Отговор
    Подмазвача Василев да назначи на мястото на Морфов почетния председател на ДПС д-р Ахмед Доган.
  • 56 Зззз

    3 2 Отговор
    Саша,Саша а във ФАЩ ще търсиш ли да режесьорстваш сега ,че Русия този път няма да те трае.?

    Коментиран от #57

  • 57 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 58 ДрБр

    3 0 Отговор
    Малко трудно, но се взе най правилното решение! Алкохолиците нямат място в Народния театър.
  • 59 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 60 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 61 Пармезан

    0 1 Отговор
    Може ни не си чул, но великата пиарка си подаде оставката. За което я поздаравявам.
  • 62 Миа

    0 1 Отговор
    Чудя се възхвалителите на Морфов дали са гледали видеото с фашистките му изцепки. Оправданието е Караян за тях. Сигурно. Защото от тогава нямам мира. И се чудя за този режисьор в раздел "Политика" или "Култура" да чета
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове