Last news in Fakti

11 Март, 2023 21:17 3 569 42

Менко Менков при Беновска: Семпла битова история

  • менко менков-
  • велико желев-
  • адвокат-
  • хидрострой

Адвокатът на Велико Желев пред Радио К2

"Това е една семпла битова история! Започна с това, че един служител, на когото е гласувано доверие и е издигнат на по-висока длъжност, започна системно да извършва злоупотреби с доверието на работодателя, като е вкарал фирми посредници за бетонни възли, като е закупил несъществуващ софтуер за няколко десетки хиляди лева, като се е подписал, че този софтуер е закупен и вложен да работи в компютърни системи на компанията, а той не съществува. И по този начин е въвел една практика да злоупотребява с доверието на работодателите и да извършва откровени престъпления по НК, като присвоява чрез различни схеми значителни материални средства, които до настоящия момент по анализи на дружеството възлизат на над 280 000 лева!“.

Така отговори Менко Менков, адвокат на собственика на "Хидрострой“ Велико Желев, на Илиана Беновска, "Беновска пита – Радио К2“, която попита: "Беше арестуван Велико Желев в офиса на "Хидрострой“. Кой го обвинява в момента? Първо се започна, че е Районна прокуратура. После прочетох, че е Градската. После, евентуално, че Европейската прокуратура го разследвала. Наясно ли сте кой води производството?“.

Менков обясни, че въпросното лице, извършвало злоупотребите, е уволнено дисциплинарно на 24-и февруари, като в офиса на компанията, който се намира срещу Руската църква, е изготвило 2 листа саморъчни обяснения по обвиненията на работодателя. В тези 2 листа той е признал за извършените злоупотреби и пред 44 души е казала, че съжалява и затова е уволнен! От записите на охранителните камери се вижда, че уволненото лице излиза от офиса в приповдигнато настроение и без никакви следи от насилие.

"Не е бил понатупан, ако мога така да се изразя?“, попита Беновска. Събеседникът ѝ отговори: "Не е докосван с пръст, защото това не е необходимо! Това е една строителна компания, не е престъпна организация! И това се вижда от документите!“.

"Добре, но в момента прокурорското производство не се води по вашата жалба, а по жалбата на този, на когото не мога да се сетя името, по неговата жалба?“, попита водещата. Менков отговори, че това са две отделни производства. "Значи вече има и по вашата жалба?“, попита Беновска. Събеседникът ѝ отговори, че може би ще има и продължи: "Защото аз не мога да разбера какво е направила прокуратурата! Дали е изпратила за проверка материалите, което е редно да направи, или директно ще образува досъдебно производство, тъй като има достатъчно данни, които сме предоставили в писмен вид. Ще предоставим още. А вчера на връщане от Лот 1 на "Хемус“ ми се обади разследващия от СДВР и за тази седмица имаме график по 10 души на ден разпит от тези 44 човека свидетели, за които казах!“.

"Г-н Менков, "мержелее“ ли се тогата, плаща на европейската прокуратура тук?“, попита Беновска. Менков отговори: "Не, по никакъв начин! Но се

"мержелее“ някакво задкулисие! Защото това лице е обикновено и без възможности да задейства по този брутален и изключително бърз начин цялата машина на правоохранителните органи! В офисите на г-н Желев вечерта в петък около 19 часа незабавно присъстваха и нахлуха над 20 полицейски служители, жандармерия и полицейски коли! Заградиха негови частни имоти във Варна. Само хеликоптери дето на включиха в тази акция!“.

Менков заяви, че през последната година и половина Желев и неговите мениджъри са подложени на изключително детайлни данъчни ревизии. Тази ревизия обхваща финансовия живот на човека в последните 6 години. При нито едно от тези лица не е установена и една стотинка неплатени данъчни задължения.

Беновска продължи: "Имам един юридически въпрос, след като завърши това производство мислили ли сте да заведете един иск за уронване на доброто име, за действията и отговорността на държавата? Обречено ли е?“. Менков отговори: "Нека да приключат производствата, по които сме участници. По едното г-н Желев е обвиняем на настоящия етап и другото, по което компанията е пострадала и когато завършат със съответните актове, тогава ще правим преценка. Очевидното е, че при нас винаги се слага каруцата пред коня! У нас няма презумпция за невиновност. При нас всичко се хвърля на ангро! Ето – няма го 33% от асфалта на Северната тангента, което е нелепо и обидно за всички тези хиляди хора, които работят в строителството! Вчера на прибиране спряхме да видим натовареността на Северната тангента. Там са камион след камион, чудовищно натоварване! Задавали ли сте си въпроса има ли контрол на натовареността на МПС-тата, защо се нагъвант магистралите. Защото никой не спазва разпоредбите за максимална натовареност! Всеки път има една проектна устойчивост. И когато един камино, който трябва да тежи 40 тона, а тежи 50 или 60 тона, а това са хиляди камиони, тогава асфалтът отива на юфка и за това не е виновен строителят! Не може да се хвърлят на ангро обвинения, че го няма 33% от асфалта на една 20 километра отсечка. Това е една пълна глупост, която не може да бъде защитена с никакви юридически документи!“.


Поставете оценка:
Оценка 1.7 от 37 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Мунчо

    77 3 Отговор
    Адвокатът на мафията как лъже?
  • 2 менко

    57 3 Отговор
    и ма откраднати милиооони, ще имаш доста работа
  • 3 🇧🇬 ЦАНОВ е НЕВИНЕН‼️

    53 2 Отговор
    Вичо Касичката много добре е разбрал "сигнала" който му е изпратен ❗
  • 4 Метко Ментето Шанаджия

    47 0 Отговор
    Мани чекмиджетата дай гардероби. Чекмеджетата са аматьори
  • 5 Наивник на средна възраст

    62 2 Отговор
    Като какъв коментира тоз адвокат - като някакъв експерт,или като адвокат на "невинния "във всичко Желев. То е яно, че и Желев преди да забогатее е бил обикновено,но подплатено с връзки лице,иначе няма как така да се замогне.Ясное,че има задкулисие,но по-вероятно е то да е зад Желев.Аман от платени интервюта с нагласени въпросчета.Яка практика на "безпристрастната журналистика" - радетел на истината...ма друг път. Така,че адвоката на кръга ГЕРБ със самото си присъствие в тази "симпла битова история" сам подсказва кой зад кой е в нея.То и затова има само 3 вица за адвокати,просто всичко останало е истина...
  • 6 Ученика

    60 3 Отговор
    Другаря Ментов трябва да знае, че на честния човек адвокати му не трябват...
    И какво като придобиеш целия свят а изгубиш душевността си...
    Началника отгоре гледа и ръката му отдава всекиму дължимото...
  • 7 Кольо,

    61 2 Отговор
    Ех Менко пък и то едно име, ако този крадец на държавни пари и то милиони Велико Желев беше в Беларус го чакаше смъртна присъда!!!
    А той наглеца дава пресконференция пред журналисти насред недовършен участък от Хемус...
    Две приказки не може да върже но иначе нахален и безочлив!!
  • 8 Фактъ

    55 2 Отговор
    А , защо тогава му адвокатстваш ? Защото работата е дебела ли ? Този адвокат трябва да бъде проверен от службите !
  • 9 Обачи

    51 2 Отговор
    Туй име Хидрострой да не иде от хидроинженер. Имаше един такъв с участие в Цанков камък. После стана "Почетния"
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Ами то

    42 2 Отговор
    От тия дето са били на държавната хранилка все големи бизнесмени стават.
  • 12 Озадачен

    50 2 Отговор
    Менко, я кажи ти колко "захлеби" покрай тая проста битова история, та да видим наистина колко е проста?
  • 13 единен

    38 2 Отговор
    Този адвикат защитава един истински престъпник,който е крал финанси от неположен асфалт по ССТ ,а със помучените авансово пари за магистралкте е купил гаражите на УБО и строй ж.комплекс.
  • 14 ганев

    30 2 Отговор
    НЕ СИМПАТИЧЕН ГРОЗЕН ОЩЕ ПО ГРОЗЕН НАЙ ГРОЗЕН МЕНКОВ
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 не е по темата

    25 11 Отговор
    обаче чехите днес направиха многохиляден протест срещу прозападното правителство в страната им и сваляха украински знамена. Оставете Менко и Велико, те са доморасли и незначителни герои на нашето време. Вече духа вятъра на промяната и предстои да видим как евроатлантиците ще вземат завоя, виждайки задните си части.

    Коментиран от #27

  • 17 Мафията ГЕРБ и адвоката им

    44 2 Отговор
    Менков селянина от Русе ако имахме истински съд да е безработен или в затвора поради некадърност!
  • 18 Александър Димитров

    31 2 Отговор
    Е това е общото между всички безродници в България- имат един и същи адвокат, не че ми трябва юридически помощ...но идва Видовден...
  • 19 Менко адвокатина

    28 3 Отговор
    На Тулупа.
  • 20 Мда

    29 2 Отговор
    Естествено - "Семпла битова история", никой не е очаквал друго. Един начинаещ адвокат от ЮЗУ ще се справи даже с по-голям успех. Но около тази "битова история" има толкова полемика. Но нека да видим дали намсиокйси ще хване пътя към някоя петролна държава със златен паспорт преди да го удари ЕС или магнит...
  • 21 Гошо

    18 2 Отговор
    Желев квито и да ги върти и суче е okонкур
  • 22 възмутен

    31 3 Отговор
    От такива семпли битови истории българите затънаха под дъното, а виновните се измъкват благодарение на такива сребролюбци като този адвокат. Този, за да :избави: клиента си от правосъдието, не само ще лъже, а и ще маже, а ако се налага и ще лиже. Боже защо разрешаваш такива хора да съществуват,да ходят по земята и даже да не се притесняват, че целият български народ страда от техните действия.
  • 23 Мнение

    31 2 Отговор
    Използваха семпла история за да скрипт доказателствата за кражбите и да не може еавропрокуратурата да ги разгледа.
  • 24 Беновск Мата Хари

    21 1 Отговор
    По два ги лап@
  • 25 Менко и

    21 1 Отговор
    той прехваления защитник какво да каже?! Странно,и името му не се изписва! Коректора. Го хвърля на Ненко!?
  • 26 Анонимен

    22 1 Отговор
    На мен ли така ми се струва или този клоун Менков не е добър адвокат, тези приказки и аз ги казах вчера в компанията, а нямам хал-хабер от адвокатура ! На Тиквата адвокатите и прокурорите ако са като Менков и Гешев значи при тях "специалисти" са парите, не са никакви професионалисти в професията си, а просто са едни корумпета държащи в ръце милиарди за да купуват "СПРАВЕДЛИВОСТ" !
  • 27 От Прага

    8 12 Отговор

    До коментар #16 от "не е по темата":

    Ти сериозно ли шепата протестиращи ги направи многохилядни, айде престанете да лъжете и да мислите, че в Чехия няма българи които реално от близо да виждат нещата !

    Коментиран от #33

  • 28 Радан бай хууи

    23 1 Отговор
    Беновска,защо не пита Менко къде е Мата Хари или ти знаеш или и двамата сте пудели на тиквата
  • 29 преса

    25 1 Отговор
    Менко,адвокат на шайката на суджуците Герб ограбила народа си с еврофондове,общински поръчки,магистрали,саниране,къщи за гости тераси,асансьори и други знайни и незнайни евраци по 500
  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 Стрела

    15 1 Отговор
    И понеже историята е семпла Велико си е наел семплия адвокат на Толупа.Много семпли тия мафиоти със сметки в Дубай,на Сейшелите,,в Кипър.И защо мижавата прокуратура за тинтири минтири случай толкова документи и компютри иззе ,за да му спаси гъ-- от европрокуратурста ли,толкова грижа за един семпъл театър , вашата ма.... на дебелата мафия.
  • 32 Стрела

    14 1 Отговор
    И понеже историята е семпла Велико си е наел семплия адвокат на Толупа.Много семпли тия мафиоти със сметки в Дубай,на Сейшелите,,в Кипър.И защо мижавата прокуратура за тинтири минтири случай толкова документи и компютри иззе ,за да му спаси гъ-- от европрокуратурста ли,толкова грижа за един семпъл театър , вашата ма.... на дебелата мафия.
  • 33 Ти си в Прага

    9 3 Отговор

    До коментар #27 от "От Прага":

    Колкото аз съм на Луната !
    Това,че спряха руските сайтове не значи, че няма други ! Пълно е с клипчета ,но да питам един ненормален платен боклук го давахте три дена как чупи паметника , а в Прага са 100 000 на протеста и нищо, но това е добре иде видов ден скоро !!!

    Коментиран от #39

  • 34 Буха ха

    11 1 Отговор
    Семпло мутренско адвокатчв.
  • 35 българин

    7 1 Отговор
    От тази "семпла история" ще излезе голяма работа, стига прокуратурата да се заеме сериозно с нея. Само, че последната няма и пръста да си помръдне и това е защото "ние трябва да пазим нашите". До кога ще търпим такива "семпли" хора като този адвокат да диктуват ежедневието ни и да ни лъжат безогледно. Никой ли не разбира на колко глупави ни прави той. Хайде стига вече. Да излезем и да гласуваме, да ги изметем.
  • 36 ха ха

    3 1 Отговор
    истински боклуци
  • 37 Иван С

    3 1 Отговор
    Целта на операцията е да се приберат на сигурно място в гешефтурата едни компютри и папки с уличаваща информация, далеч от очите на европрокуратурата. След това идва семейния адвокат, същия дето каза "бойко няма да съди държавата Си" . После или отиваш в Дубай ако си слушкал или си в бетон, в основите на някоя магистралка.
  • 38 Консилиери Менков Яко брани Крадците

    3 1 Отговор
    На Милиарди! За това му и Плащат!!
  • 39 И митинга на

    3 1 Отговор

    До коментар #33 от "Ти си в Прага":

    Възраждане беше многохиляден, обаче от няколко автобуса платени от ДПС, ха ха ха, верно българинът вярва само манипулации бях забравил ? Той може да не е в Прага, обаче ти наистина си на Луната, от там лунатиците виждат всичко !
  • 40 Минева

    2 1 Отговор
    Делата на мафиотите са все семпли битови истории менкови
  • 41 Кольо Пора

    2 1 Отговор
    Менко е най-големия ц@рвул!
  • 42 Като

    0 0 Отговор
    Изкупи за5-6години де що има пътно строителни фирми, чрез умишлени фалити и рекет-всички гледаха по тавана и си свиркаха. Ама свърши Делчев и е време да гърмят бушони те.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове