Last news in Fakti

16 Март, 2023 12:51 4 112 26

Филип Лазаров: Старите автомобили не трябва да бъдат забранявани

  • филип лазаров-
  • забрана-
  • стари автомобили

Замърсяването от автомобилите според него може да бъде намалено, ако се затегне работата на регулаторните органи

 Филип Лазаров: Старите автомобили не трябва да бъдат забранявани - 1

Хората, които измислят закони за автомобили, трябва да разбират от автомобили. Нека Брюксел да предлага, ние да решаваме, защото не сме на стандарта на Брюксел. Всяка държава трябва да взима решения на местно ниво. Това каза автомобилният експерт Филип Лазаров от сайта Bri4ka пред Радио "Фокус".

Замърсяването от автомобилите според него може да бъде намалено, ако се затегне работата на регулаторните органи. "Много внимателно трябва ГТП-тата да си вършат работата, но това не означава, че старите автомобили трябва да бъдат забранени. Проблемът със замърсяването в големите гадове не е в това колко е стара колата, а в нейната изправност“, обясни Лазаров.

Въвеждането на стандарта Euro 7 няма да доведе до увеличаване на електрическите автомобили, категоричен е Лазаров. "Електрическите автомобили не са бъдещето, а вече са настоящето. Електрическият автомобил е много хубаво нещо, но като всеки един автомобил това е нещо, което трябва да ни върши работата“, коментира той.

Автомобилният експерт заяви, че пазарът на автомобили нови и втора употреба се е променил рязко след COVID-19 пандемията. Търсенето е нараснало, а цените са се увеличили драстично заради липсата на производство и износ на стари автомобили от страните производителки.


Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 21 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Леле

    40 3 Отговор
    Евро 7 е поредната гавра с населението. Няма кола която да покрие стандарта Евро 7 освен ако не е със загасен двигател или ония майстори на софтуера не са поработили здраво върху него.

    Коментиран от #6

  • 2 редник

    40 2 Отговор
    "Нека Брюксел да предлага, ние да решаваме, защото не сме на стандарта на Брюксел."

    Така е!
    От недомислени забрани полза няма, само нерви и проблеми...

    Коментиран от #17

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 адаша

    34 2 Отговор

    До коментар #1 от "Леле":

    Само когато въведат всички родни пътища по европейските стандарти- тогава Евро7. Т.е. - никога.
  • 7 опа

    11 1 Отговор
    Само XADO ...да сте здрави
  • 8 Кирчо

    26 9 Отговор
    Референдум за ЕС и НАТО.
  • 9 дидо тира

    6 24 Отговор
    ДО КОГА ЩЕ КАРАМЕ ТИЯ ДРАНГОЛНИЦИ И БАРУТНЯЦИ ВИЖТЕ ГЪРЦИЯ ВИЖТЕ РУМЪНИЯ САМО НИЕ КАРАМЕ ДРАНГОЛНИЦИ

    Коментиран от #11

  • 10 Деций

    30 0 Отговор
    Експерт е силно казано,но да речем ,че е в час с някой неща.Имам три лични автомобила,единият е 1993 г и на газоанализатора дава данни по добри от нов автомобил ,въпреки ,че е на 530 хиляди.Двугите са на по десетина години ,и на малко километри,в норми са но цапат повече от старата кола.Отделно като здравина нямат нищо общо,като и трите са от топови марки.Това с годините и евростандарта ,са спекулации с цел пари.

    Коментиран от #25

  • 11 Деций

    21 0 Отговор

    До коментар #9 от "дидо тира":

    Недей приятел,че с по нова ще се видиш в приключение.Постоянни грешки,свети като коледна елха,ще бъдеш любимец на пътната помощ,и чест гост по специализираните сервизи.Имам доста хора покрай мен с нови коли за по 250 и нагоре хиляди.На по 30/40 хиляди гърмят двигатели и кутии.Ренч Ровъри , Мерцедеси.Колко пъти остават по пътищата.
  • 12 Дядо

    19 0 Отговор
    Според мен тихичко се опитват да забранят всички автомобили. Но ще стане бой, ако изведнъж го направят. За това са 15-минутните градове и други измислици. Имаше по едно време някакъв доклад от Обндиненото кралство, че до 2050 трябвало всички летища да се затворят, за да се постигнели целите за 0 въглеродни емисии.
  • 13 Павел пенев

    25 0 Отговор
    Електричните автомобили замърсяват повече от бензиновите, зареждането на батериите е по скъпо а тяхното изхвърляне е екологична бомба. Кой се опитва да ги натрапва със скапаните годишни прегледи на фирмите на пенсионираните катаджии. Тези прегледи трябва да бъдат забранени както в много други страни,включително и в Русия. Водачите носят лична отговорност за техническото състояние на автомобила а не фирмите на бившите корумпирани катаджии.

    Коментиран от #14, #21

  • 14 редник

    13 0 Отговор

    До коментар #13 от "Павел пенев":

    "...скапаните годишни прегледи..."

    Тези дни минах годишен преглед - "само" 57 лв... ;-)
  • 15 Внимание предатели!

    5 7 Отговор
    Копейката е следващия Слави Трифонов. Преди тях патериците на Герб и ДПС: Я. Янев, В. Сидеров, Шкебе Войвода, Бареков и т.н.
  • 16 Боклука

    4 5 Отговор
    На целия свят е тук.Там което е за скраб,тук е в употреба.
  • 17 Деций

    19 0 Отговор

    До коментар #2 от "редник":

    Абе те запалиха кюмюрджиските централи ток да правят,тръгнали колите да се занимават.Каде ще ги дянат тези електрически боклуци.Да добиваш литии и да правиш батерии,се предизвикват еко катастрофи.Ако те хване зимен капан ко правиш с този електрокар,ще пукнеш от студ.Знаеш какво става с капацитета на батериите в студеното.Всеки може да ти даде една туба с нафта или бензин,ама ток от къде?Ще горим боклук и въглища,да правим ток,за да зареждаме батериите и да правим екология?То е върховна тъпотия.Представяш ли си всичкият транспорт да е на ток?От къде толкова зарядни,а енергия,коя мрежа ще издържи?Това са глупост на търкала, и поне в рамките на нашият живот няма как да се случи.Сега щото зимата беше много топла са курназ,че се справили,но за следващата не се знае,ако запукат едни снегове и да стане по месец,месец и нещо -15,-20 както е ставало,ще видиш как бързо ще изтрезнеят.

    Коментиран от #23

  • 18 Даа

    1 9 Отговор
    Кой провъзгласи този продавач на коли от Горубляне за експерт...всеки компетентен
  • 19 Христо

    4 3 Отговор
    Филипчо прави забавни видеа, но гооям процент от бещата които изрича са или неверни или неточни... та далеч е от автомобилен експерт, но е прав, че електромобилите не са бъдещето.
  • 20 Ние ще сме🤑🤑🤑

    0 2 Отговор
    Първи в покупките на летящи автомобили.Те са хит сега.Те са двуместни и за управление е необходима обикновена шофьорска книжка за наземно придвижване и пилотски лиценз.Макс.скорост-200 км. във въздуха.Бензинов двигател.
  • 21 Съсед

    1 1 Отговор

    До коментар #13 от "Павел пенев":

    Павка, четеш много, но караш малко. Излез от Фейсбук.
  • 22 Има справедливост

    5 0 Отговор
    Двете ми дърти кошници са на газ и съответно го докарват до Евро 3. От опит знам, че ако не е регулирана правилно горивната система разходът е по-висок.
  • 23 климатик

    1 9 Отговор

    До коментар #17 от "Деций":

    Видно е, че нямаш пари за електричка. Гараж също нямаш. Тази технология не е за теб.

    Коментиран от #24

  • 24 Радиатор

    9 1 Отговор

    До коментар #23 от "климатик":

    Тя е само за джендърите като теб,така е!!!
  • 25 В час е и то доста

    6 0 Отговор

    До коментар #10 от "Деций":

    Гледай тестовете и коментарите му и ще разбереш много за автомобилите. Информацията е поднесена и по доста забавен начин.
  • 26 Гост

    2 2 Отговор
    Стара или нова бричка щом чади трябва да се спира от движение.Масово колите. Ад 240000км са с изваден DPF филтър и чадят.И не е до стандарт понеже много хора са финансово добре ,но си карат бричките за да не харчат за нов автомобил.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове