Last news in Fakti

28 Март, 2023 09:54 941 20

Синдикалист: Правителството няма реален подход за борба със спекулата и високите цени

  • протести-
  • правителство-
  • спекула

Българският народ е ограбен, но от един месец се прави кампания и се заблуждават хората, че уж нещо се случва, казва Красимир Митов

Синдикалист: Правителството няма реален подход за борба със спекулата и високите цени - 1

"Това правителство разиграва някакъв цирк. Министрите излизат по медиите да обясняват някакви небивалици. Няма реален подход за борба със спекулата и високите цени". Това обясни пред БНР Красимир Митов, председател на синдикат „Защита“

По тази причина синдикалната организация организира протестно шествие днес. То ще започне в 17 часа от площад „Александър Батенберг“.

"Това не е само протест на медицинските работници, а срещу спекулата, инфлацията и ниските доходи, както и проблемите в здравната сфера. Точно преди една година синдикат „Защита“ излезе на протест и направи автошествие, за да предупреди че в България стартира голямата инфлация, породена от спекулата. Посочихме на управляващите какво ще се случи, но те подминаха с насмешка това, което се зараждаше. Нищо не са предприели за една година. Българският народ е ограбен, но от един месец се прави кампания и се заблуждават хората, че уж нещо се случва. Това е начин да сигнализираме тези, които ни управляват и които ще дойдат след 10 дни, че не бива да ни заблуждават, а да предприемат конкретни мерки".

Митов обясни, че се изразява недоволство срещу високите цени, срещу това управление и срещу обедняването на българския гражданин.

"Няма бюджет. Това се случва за поредна година. Убеждават ни, че с магическа пръчка всичко ще се промени. Това няма да се случи. За да разберем има ли картел, минават 3-4 години и пак нищо".

"Искаме дадем сигнал, че тези, които ще дойдат, трябва да търсят диалог и да решават проблемите. В противен случай- ще излизаме на протести".


Поставете оценка:
Оценка 4 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 честен ционист

    6 4 Отговор
    Бе нямало. Една купонна система изправя всички несъвършенства на фалиралото левче.
  • 2 Няма

    9 2 Отговор
    Бюджет заради ПП, ДБ и ГЕРБ... Ей сега пак като гласуват пак за тях, глей къв цирк ще стане от фронта
  • 3 Синдикалистът

    8 0 Отговор
    има други функции, да защитава правата и интересите на работниците пред работодателите.
  • 4 един

    5 4 Отговор
    Държава която е управлявана от комунисти през последните близо 80 год./с много малки изключения/,неминуемо ще стигне до корабокрушение!За сегашното състояние на обществото и икономиката не са виновни само последните управлявали,причините като демографската криза,обезлюдяването на селата,занижените критерии в образованието,назначаването на работа на наши/в повечето случаи некадърни/ хора и т.н.,са все процеси започнали постепенно преди десетки години!
  • 5 Вдигането на цените

    12 5 Отговор
    Започна след официалното изявление на Борисов, че ни вкара в еврочакалнята. На следващото утро пакетчета нес кафе с кварталният магазин с 30% по-скъпи. Като чух цената и ги върнах на касата. На сърдития коментар на продавачката: Що връщам?, отговорих: Заплатата и Хонорарите ми не са се вдигнали с 30%!. Та ГЕРБ искаха да вдигнат цените преди влизането в еврото, все пак повечето собственици са техни хора, и после да се хвалят, че ето при еврото цените не са се вдигнали. И много се облизваха на фондовете за прием на евро, изпоскване на държавен резерв, План Възстановяване, едни 30-60 милиарда щяха да преразпределят и др. Ето на, не им се отвори парашута, язък че ни вкараха в ERMII.
  • 6 Добър ден

    7 5 Отговор
    Аз откога пиша че цялото правителство е било в един клас всички са съученици от цирковото училище в Москва.Икономическия министър говори само в бъдеще време енергийният чака факс от Газпром аграрния щял да протестира със зърнопроизводителите абе висша класа на цирковото изкуство.
  • 7 НАРОДЕ?????

    9 2 Отговор
    То пък предходните и то редовни правителства, имаха такъв подход, такава работа за народа падна, че света ни завидя! Каква еквилибристика само! И сега най-важното беше паравана, за да може спокойно да извадят листчето с номера и да пуснат личния си вътрешен глас! Иначе с машината няма как.От 20 год.едни и същи физиономии, нарекли се политици, всъщност са играчи на батут. Не е ли нещо доста познато...
  • 8 666666

    12 2 Отговор
    А ,какво правихте по времето на Тиквата !?!?Мълчахте и орално го ласкаехте.Сега много активни станахте изведнъж.Защото няма редовно правителство и здрава ръка да ви коригира подскоците.
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Държавата

    4 0 Отговор
    Чрез изпълнителната власт е най-големия олигарх и спекулант! КЕВР, ДКСБТ ,
  • 11 АЙДЕ БЕГАЙ.

    4 4 Отговор
    Правителството се бори със спекулата. И ТО ДОБРЕ. ЦЕНИТЕ ПАДАТ ПОСТЕПЕННО. СПЕКУЛАНТИ ТЕ СА НА ТОПА. ЕДИНСТВЕНОТО ДО СЕГА ПРАВИТЕЛСТВО ОПИТВА ЩО ДА НАПРАВИ НЕЩО ЗА НАРОДА. ДРУГИТЕ САМО ПЛЮСКАХА.

    Коментиран от #14

  • 12 Перник

    5 0 Отговор
    Тоя беше синдикалист в завод ,,Стомана " в края на деветдесетте .Самопожертвователно и напълно безкористно защитаваше интересите на директорите от работническата ,,любов".
  • 13 Защо всички викате

    1 4 Отговор
    "правителство", на слугинажа на кремълския плъх предател????? Какъв е "царя" плъх такова е и обкръжението МУ от служебници! Д.С. агенти и руски подлоги комунисти!
  • 14 Цените

    2 2 Отговор

    До коментар #11 от "АЙДЕ БЕГАЙ.":

    Падат защото няма търсене, не заради правителството! А няма търсене защото в България работещите бедни и болшинството пенсионери с малки пенсии са огромен процент!

    Коментиран от #16

  • 15 Да попитам

    4 1 Отговор
    А тоя синдикалист какво правеше 12 години при царуването на Тиквата ?
  • 16 Tова е начина

    4 0 Отговор

    До коментар #14 от "Цените":

    да се регулират цените. НЯМА ТЪРСЕНЕ - НЯМА ПРОДАЖБИ ! Ако и тези, които все още могат да купуват ,съзнателно и активно ограничат потребението си цените ще започната да застават на обективното си място. Но докато има хора не наяли се, които пълнят количките във веригите, а после хвърлят храна в кофите за боклук или хранят гълъбите със стар хляб - така ще бъде. Апетита идва с яденето и за търговците и за потребителите. Просто -
    НЕ КУПУВАЙТЕ ! ПАЗАРУВАЙТЕ САМО БАЗОВИ ХРАНИ и се запасете с търпение.
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 сърпи чук

    3 0 Отговор
    Пример : лидел и кауфланд са с един собственик.Била и пени маркет също.Как в германия често продуктите са с по -ниски цени?Е това не е ли предпоставка за монопол или картел?При млечните продукти :
    "Създава се местен млечен гигант с годишен оборот oт близо 200 млн. лв." това е от в. капитал
    При земеделците : 61 собственика имат над 4 100 000 дка земя.от нова, Е, хич няма монопол, измами и картел.Ама мунчо мълчи като женски полов орган.
  • 19 Капитан Бойкот

    2 0 Отговор
    За бога братя, не купувайте! Само това ще ги вкара в пътя...
  • 20 За протокола

    0 0 Отговор
    Правителството няма реален подход за борба със спекулата, корупцията, мафията и едрата престъпност, защото по един или друг начин е обвързано с тях.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове