Last news in Fakti

5 Април, 2023 23:11 1 901 13

Важните новини във ФАКТИ на 05.04.2023 г.

  • бойко борисов-
  • радан кънев-
  • калоян методиев-
  • избори-
  • костадин костадинов-
  • гълъб донев-
  • георги киряков

Българите казаха ясно - Без ГЕРБ не може, но и без ПП и ДБ не може, посочи лидерът на ГЕРБ

Важните новини във ФАКТИ на 05.04.2023 г. - 1
Снимка: БГНЕС

Бойко Борисов: Аз ще бъда депутат и ще водя лично преговорите за редовен кабинет ВИДЕО

Независимо от цената този парламент трябва да направи правителство. Това заяви на пресконференция лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов. Той посочи, че най-логичната коалиция би била между първата и втората политически сили.

Радан Кънев: Такова купуване на гласове като на 2 април досега не е имало

„Купуване на гласове в такива мащаби като на изборите на 2 април не е имало досега. И според мен именно заради това не е възможна коалиция между ПП-ДБ и ГЕРБ“. Това каза в интервю за предаването „Лице в лице“ евродепутатът Радан Кънев от „Демократична България“.

Политолог: Радев иска да ликвидира партиите една по една

Става въпрос за политически инженеринг и изкуствено разбиване на политическата система. Това каза в предаването "Лице в лице" по БТВ политологът Калоян Методиев по повод политическата криза в България и ходовете на президента Румен Радев и назначеното от него служебно правителство.

След изборите на 2 април: Кой колко печели и губи по райони?

При 100% обработени протоколи в ЦИК ГЕРБ-СДС печели 21 многомандатни избирателни района, а ПП-ДБ и ДПС са първи в по 5 избирателни района. ПП-ДБ печелят изборите в трите района в София, в Пловдив-град и в Русе. ДПС са първи в Кърджали, Разград, Силистра, Търговище и Шумен.

Радан Кънев: Борисов приема Радев като участник в политическия живот. Това е заплаха за националната сигурност

"Вариант за коалиция не виждам. Това не означава, че няма формули за съставяне на правителство". Това заяви пред БНР Радан Кънев, евродепутат от ДБ.

Костадин Костадинов: Подкрепяме единствено правителство с наш мандат

"Възраждане" ще подкрепи единствено кабинет със собствен мандат. Това каза лидерът на "Възраждане" на пресконференция, предаде репортер на "Фокус".

По думите му са готови със състав на Министерски съвет.

"Имахме такъв още в предишния състав на НС. Ако третият мандат бъде връчен на нас, ще представим кабинет", увери той.

По думите на Костадинов той е съставен от ярки имена, което ще покаже потенциала, възможността и амбицията на "Възраждане" да управлява. "Това е целта на нашата организация", допълни той.

"Не се влияем от пропагандни клишета и не могат да ни уплашат репресивния натиск на властта и апаратния режим", каза Костадинов и не скри, че е искал "Възраждане" да има още по-висок резултат и увери, че ще се бори за това при следващи избори.

Служебният премиер обяви важна новина за бюджета

Министерството на финансите подготвя проектобюджета за 2023 г., който съгласно удължителния Закон за бюджета, МС трябва да внесе до края на април. В случай, че към този момент преговорите за съставяне на правителство все още продължават, ще изпълним и тази наша отговорност. Това заяви премиерът Гълъб Донев при откриването на първото редовно заседание на Министерския съвет след изборите.

Ето промените, които направи ЦИК в изборните резултати

Централната избирателна комисия (ЦИК) промени данните при 100% обработени протоколи от секционните избирателни комисии в районните избирателни комисии, сочи справка на сайта на ЦИК. Новите и последни данни са към 18:00 часа на 4 април, съобщи БТА.

Георги Киряков: Има напрежение в "Продължаваме промяната", защото някой "много изгоря" на този вот

"На ниво реторика се намираме в абсолютно същата ситуация, в която бяхме след предишните избори октомври. Тогава имаше някаква надежда, че може да се състави някакво управление, сега избирателите вече виждат ясно, че няма никакви изгледи да се състави стабилно мнозинство, редовно управление. Избирателите учат по-бързо от политиците."


Поставете оценка:
Оценка 1 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гербар

    5 3 Отговор
    Да вечее време за демокрациа за честност апостола бойко
  • 2 Гербарка

    5 7 Отговор
    Гласувах за герб исам много штасрива че имам лидер като БОЙКО БОРИСОВ

    Коментиран от #10

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Мнение

    11 5 Отговор
    Бойко Борисов пак неадекватен - търсел Президента за обсъждания за редовен кабинет?!
    Вместо да търси коалиционни партньори от другите партии.
    Бойко Борисов не познава конституцията!
    Бойко Борисов се провали яко като събори правителството на ПП без да може да състави свое!
    Правителство се сваля, ако имаш по-добър ход, а не без да имаш такъв!
  • 6 987

    8 1 Отговор
    Тиквата изпълзя от дупката!
  • 7 ...

    7 4 Отговор
    Крадецът Бойко, Бойко с чекмеджетата и кюлчетата
    и лъжецът Бойко каза - българите казаха ясно - Без ГЕРБ не може...
    Тоя еднокнижник, това във "Винету" ли го прочете???
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 9689

    1 1 Отговор

    До коментар #2 от "Гербарка":

    Гербарке,правописът издава приликата ти с тиквата-мутра.
  • 11 Ха Ха ХА

    2 0 Отговор
    Толупа.....тиква!
  • 12 Да прав е

    0 0 Отговор
    НЕМОЖЕ без тези който те арестуваха пред СЕМЕЙСТВОТ ТИ. НЕМОЖЕ БЕЗ ТЕЗИ КОЙТО ИМ ВИКАТ НЕКЪДЪРНИЦИ И ОКРАДОХА БЪЛГАРИЯ И СТАНДАРТНО Я ВКАРАХА В ДЪЛГОВЕ. ДА НЕМОЖЕ И БЕЗ ТОЗИ КОЙТО СЕ УНИЖИ ДА ЦЕЛУВА НЯКОЙ СЕГА НЕМОГА ДА ГО ПОЗНАЯ ТОЗИ КОЙТО КОМАНДВАШЕ ВСИЧКИ Е СТАНАЛ МИЖИТУРКА И ЦЕЛУВА НА ВСИЧКИТЕ ГЪ И КАЗВА ЧЕ НЕМОЖЕ БЕЗ ДРУГИТЕ ЗАТОВА ЛИ ТИ ГЛАСУВАХА ДОВЕРИЯ.
  • 13 Българка

    1 1 Отговор
    Борисов за пореден път доказа, че е истински политик и дипломат. Останалите така наречени политици е крайно време да пораснат и да преминат от детската градина в по- горните класове. Да спрат да се излагат, да излязат от ролята на тъпото плюене и да се всушат в разумните предложения на Бойко. Народа ги е избрал да управляват, а не да се крият зад него, като мишки, че уж щели да предадат избирателите си. А народа и България така не предават ли?!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол