Last news in Fakti

7 Април, 2023 23:26 1 553 0

Важните новини във ФАКТИ на 07.04.2023 г.

  • илхан андай-
  • ивайло мирчев-
  • ам хемус-
  • надценка-
  • емили тротинетката-
  • олеся илашчук-
  • бойко борисов-
  • васил михайлов-
  • кенет мертен-
  • иван гешев-
  • иван шишков-
  • михаил миков-
  • синдикат образование

Лидерът на ГЕРБ умее да работи на терен

Важните новини във ФАКТИ на 07.04.2023 г. - 1
Снимка: бТВ

Илхан Андай: По схемата на Реджеп Ердоган Бойко Борисов ще се опита да погуби „Промяната“

Бойко Борисов ще се опита да погуби или погълне „Промяната“ по схемата на Реджеп Тайип Ердоган, която той прилага спрямо ДПС! Това прогнозира в ефира на bTV Radio журналистът и издател Илхан Андай от 24rodopi.com.

Ивайло Мирчев: Не съм взел пари от Делян Пеевски!

Току-що осъдих Виктор Димчев на втора инстанция за абсурдните му твърдения, че аз и мои сподвижници от "Да, България" сме получавали пари от Делян Пеевски.

Тапа на АМ "Хемус" след гара Яна

Километрично задръстваме на Хемус, от разклона за гара Яна до първия тунел.

От Сдружението за модерна търговия са против предложението от МС за надценките на храните

В съобщение до медиите от Сдружението за модерна търговия заявиха, че са против всякаква намеса в свободната търговия, която е предпоставка за изкривяване на пазара.

Без милост! Емили Тротинетката, Чеченеца и Куката остават в ареста

Районният съд в Пловдив постанови постоянен арест за трима от участниците в скандалното видео, заснето в търговски център, с момче със специални образователни потребности.

Новият посланик на Украйна отправи емоционално послание към България ВИДЕО

На 7 април Н.П. Извънреден и Пълномощен Посланик на Украйна в Република България г-жа Олеся Илашчук връчи акредитивните писма на Президента на Република България Румен Радев.

Първо в Plovdiv24.bg: Бойко Борисов влиза в парламента като депутат от Пловдив

Лидерът на ГЕРБ и кандидат за народен представител Бойко Борисов е избрал да влезе от Пловдив в 49-я парламент, разбра първи Plovdiv24.bg от източници от партията.

Все пак до края на деня се очаква той официално да обяви това пред обществеността.

По традиция Бойко Борисов е водач на листата с кандидати за народни представители в града под тепетата, както и 25 МИР - София.

Прокурорският син от Перник Васил Михайлов е изрисувал килията си в Софийския затвор с пречупени кръстове

Прокурорският син от Перник Васил Михайлов е изрисувал килията си в Софийския затвор с пречупени кръстове, което е причината да бъде преместен в затвора в Бобов дол. Това се разбра от жалбата му пред Административния съд в Кюстендил, която бе разгледана в петък.

В момента синът на бившия зам.-окръжен прокурор на Перник Бисер Михайлов, се намира в килия в Бургаския затвор, където му предстои дело за побой от лятото на 2021 година. Заседанието бе отложено за 11 април и сега Васил Михайлов прекарва времето си в компанията на корави батки, следствени за широк спектър престъпления от Наказателния кодекс.

"Аз нарисувах на стената някои неща - хитлеристки надписи и не съжалявам и не мога да кажа, че не съм прав, защото аз не харесвам някои хора и ще Ви кажа защо. Защото след 50 години ще ни контролират, имам предвид хората от ромски произход. Не ги харесвам, защото съсипват държавата и полицията ги пази. Не изповядвам нацистка идеология. Дойде началникът и ми каза да го изтрия. Изтрих го и той ме наказа след една седмица“, пише в жалбата си до Административния съд в Кюстендил Васил Михайлов, предава Телеграф.

Главната причина да иска да го върнат обратно в Софийския затвор, където освен пречупени кръстове, 19-годишният Михайлов влезе в тежък конфликт с джигита Георги Семерджиев, е споделил в жалбата си до съда: "Приятелката ми е студентка в София, тя е най-близкият ми човек, живеем заедно с нея, не живея с майка си и баща си, тя учи в университета и ѝ е по-лесно да идва на свиждане при мен. Правя свиждане само с нея“, обяснява подсъдимият.

От материалите по делото в Кюстендил се изяснява, че за краткия си престой зад решетките в София Михайлов е получил няколко наказания. Едното е за притежание на мобилен телефон. Другото е за наличие на 0,31 промила алкохол, което не признава и твърди, че се е жабурил с вода за уста. Има и наказание за сбиването с Георги Семерджиев. Санкцията му за това се изразява в лишаване от хранителна пратка за 3 месеца.

"Това е единствената ми конфронтация в Софийския централен затвор. В ареста на "Г. М. Димитров" съм имал и други, бил съм се с някакви момчета, но това е друга работа", разказва в жалбата Михайлов. Младежът е подсъдим по осем обвинения - закана за убийство, три средни и две леки телесни повреди, както и две хулиганства. Извън делото в Бургас, другите му дела са в Софийския районен съд, тъй като всички съдии от Пернишкия районен съд си направиха отводи заради баща му.

Новият US посланик връчи на Румен Радев акредитивните си писма

Новоназначеният извънреден и пълномощен посланик на Съединени американски щати Кенет Мертен връчи акредитивните си писма на президента Румен Радев.

Toва се случи само ден след пристигането му в страната.

Иван Гешев: Aко отстраняването на един полицай струва €400 000 евро, колко ли дават за министъра на МВР? СНИМКИ+ВИДЕО

„Българската прокуратура, магистратите, които работят, ще стават все повече обект на атака. Днес в Белград са кацнали обвиняемите по делото NEXO. Аз нямам съмнения с кого ще се виждат в Белград“, заяви днес главният прокурор Иван Гешев.

Шишков: Липсва асфалт на АМ "Хемус", ще търсим наказателна отговорност

По искане на прокуратурата е разпоредено да се вземат ядки и да се направят проверки на един от участъците от София до Яна на АМ "Хемус".

Миков: Правителство между ГЕРБ и ПП е най-естественото

Формирането на правителство между ГЕРБ и ПП е най-естественото. Няма как да се дърпат от ПП, защото на едни следващи избори ще имат по-нисък резултат, няма как да вдигнат подкрепата за себе си така. Те са нова, неукрепнала формация без ясен политически профил. Това каза за "Твоят ден" бившият министър на вътрешните работи Михаил Миков.

Синдикат иска оставката на Демерджиев заради бомбените заплахи

Юлиян Петров, председател на синдикат "Образование" към КТ "Подкрепа" заплаши, че ще поиска оставката на министъра на вътрешните работи.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол