Last news in Fakti

8 Април, 2023 10:10 969 26

Тенчо Тенев: „Пътна полиция” няма ресурс, за да хване всички нарушители

  • тенчо тенев-
  • „пътна полиция” -
  • ресурс-
  • нарушители -
  • кат

Само за 3 месеца са издадени над 600 000 фиша за нарушения по пътищата у нас

Тенчо Тенев: „Пътна полиция” няма ресурс, за да хване всички нарушители  - 1
Снимка: НОВА

Съставът на „Пътна полиция” е изключително малък. Затова няма достатъчно контрол по пътищата у нас. Това заяви в студиото на „Събуди се” бившият шеф на КАТ Тенчо Тенев.

Само за 3 месеца са издадени над 600 000 фиша за нарушения. „В повечето случаи говорим за младежи на възраст от 18 до 24 години. Млади, бойни момчета се качват на мощни автомобили. Сериозен проблем са също алкохолът и наркотиците”, поясни Тенев.

По думите му часовете за кормуване не са достатъчни. „Затова с автомобилния състезател Станислав Стоянов решихме да организираме дрифт събитие на 22 април в Лесново. Събитието е законно и е предназначено най-вече за младите хора, за да се научат да бъдат по-внимателни. Мисля, че ще има добър ефект”, уточни бившият директор на КАТ.

Той коментира и корупцията сред униформените. По думите му, за съжаление, се случва некомпетентни пътни полицаи да петнят името на останалите униформени.

„Направих проучване и се оказа, че българският пътен полицай годишно получава между 7500 и 8000 евро. В съседна Гърция такъв полицай получава 18 500 евро. Тоест, почти 3 пъти по-висока заплата. Ако възнагражденията се увеличат, няма да има такава корупционна среда”, смята Тенчо Тенев. Според него трябва да има по-сериозен контрол върху работата на органите на реда.

Според него след разследването на NOVA за несъответстващи факти в актове от КАТ, от МВР трябва да се самосезират и да започне проверка.

За бомбените заплахи:

„Вътрешното министерство има капацитет да действа в такава ситуация. Ако има сигнал за бомба на гарата, веднага полицията реагира. Ако е в училище, директорът е длъжен да изкара учениците навън, докато дойдат органите на реда. За мен има разминаване в схемата, която е за оповестяване и действието на полицаите”, коментира Тенев.


Поставете оценка:
Оценка 1.6 от 13 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 СЗО

    21 1 Отговор
    Айде пак за пари плачат. Първо започнете да си вършите работата като хората и тогава по високи заплати. Ааааа, и чантаджиите да намалите. От там доста пари ще спестите за заплати на пътните полицаи.
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Аналогов и крепостен патрЕотар !

    16 2 Отговор
    Затова хората инвестират в камери и радари, а не в работни места и автомобили, за да маат гащи родните Московци! Годишната заплата на 2-ма непригодни и един автомобил, е на стойността на пълно покритие на един жилищен район... но какво да правиш, трябва да има крепостни да гласуват и да бъдат редовно освобождавани
  • 4 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    8 4 Отговор
    Могат, но НЕ искат ❗

    Защо не лицензират видеорегистратори на проверени фирми или лица и после по материали от тях да привикват и санкционират сами нарушителите,
    но без да привикват и да им показват заснелите ги❗

    Аз знам ❗
  • 5 Българка

    26 1 Отговор
    България сме първенци по броя на полицаи и прокурори на глава от населението, а последни по разкрити и наказани престъпления. Вече е нагло да се иска от все по-малкото и все по-бедни данъкоплатци още и още пари за заплати на държавни служители. Защо никой не казва колко чантаджии , нищоправци има по върховете на държавните институции? Да ги съкращават и преразпределят заплатите им за хората, които работят на терен. А за качеството на голяма част от родните полицаии/ катаджии е дори излишно да коментирам
  • 6 Колко

    16 3 Отговор
    още хора ви трябва? Обърнали сте го на търговия! Навсякъде камери! А причините за ПТП, си стоят! Това, че наричате нарушители хората, заради неправилно изградени пътища, няма да реши проблемите за ПТП, а си е чиста търговия! Това прави КАТ излишни и вредни!
  • 7 Стоян Александров

    12 1 Отговор
    Тенчоооо, бате Тенчооооо след тези думи изхода ти е само един : ИЗЧЕЗВАЙЙЙЙЙЙ, МАХАЙЙЙЙЙК СЕЕЕЕЕ....БЕЗ ТЕБ ВАИЧКО ЩЕ Е МНОООООГОООО ПО- ДОБРЕ. . ЛЕЛЕЛЕ МАЙКООООО И ТОЗ БИ ГЛАВАТАР ТАМ, ЛЕЛЕЛЕЕЕЕ !!!
  • 8 Джамбaза

    19 1 Отговор
    Нека не забравяме, че лъзгащият в Тик Ток по цял ден полицай, пазител на автоматична камера, е първа категория труд.
  • 9 Мимчят

    6 0 Отговор

    До коментар #2 от "__!__":

    Само,че сега първи са даскалите и след това реда се нарежда.
  • 10 замислен

    6 1 Отговор
    През 2-рата световна война един румънски учен със едно изречение е разбил цялата стратегия на САЩ за развитие на авиацията. Това е останало като в историята като "грешката на оцеляващия". В случая са хванати хлапета от 18 до 24 които не знаят правилника и лесно ги подлъгват да подпишат каквото и да е, не че само те нарушават. Отделно точно не са на ясно "как да се разберат" и им пишат актове, защото не са на ясно, че машината на КАТ докато се завърти и си платиш акта ти струва много повече от самия акт! Та и другите нарушават, ама не им пишат защо ли?
  • 11 Дядо

    6 1 Отговор
    Слава Богу, че нямат. Иначе ще излезе, че почти цяла Бълнария сме наркомани.
  • 12 байХЪ

    3 1 Отговор
    Тази новина чакаха джигитите
  • 13 Да, да

    7 1 Отговор
    Аман от теб и Богдан Милчев!
  • 14 Даниел

    9 0 Отговор
    Г-н Тенев,когато в София имаше под милион жители и от крайните квартали се стигаше до центъра за 8-9 Мин,на почти всеки светофар,всяка сутрин имаше полицай или регулировчик,защо сега когато вече сме над 2 млн в града регулировчик има само пред парламента?
    Истината е,че полицията и КАТ ги няма в пиковите часове да респектират с присъствието си и да регулират потока от коли.Всичко останало са празни приказки от ваша страна!
    Специално КАТ трябва да имат основен приоритет и той е да върнат толерантността м/у участниците в движението,а не да се чудите какви глоби да измисляте,защото е ясно ,че само така не става!
  • 15 Ако има СЪТРУДНИЦИ

    3 0 Отговор
    Ще има контрол.💂💂💂Ние сме на всеки километър 🥷🥷🥷и сме неподкупни 💩💩💩
  • 16 n√Варна

    7 1 Отговор
    Чак като го уволниха, Тенев откри "топлата вода" – проблемът не е от вчера, а още от времето, когато беше началник на КАТ.
    Ама тогава си траеше, защото уволнението му щеше да се случи много по-рано!
  • 17 Учуден

    12 1 Отговор
    А за Семерджиев как имахте ресурс да го покровителствате...?
  • 18 ХаХаХа

    5 1 Отговор
    Този явно има още много шуреи,баджанаци да урежда в системата да работят, затова реве, че нямало кой да работи 🤮
  • 19 Само

    3 1 Отговор
    рушвети хваща !
  • 20 смешшшаарков

    3 0 Отговор
    оплаквания са пускани по негово време на тоя дето стоя в килия в асеноград като шеф на кат и пак преназначен и нищо поради некадърност и липса на предложения към парламента и вслушване на гражданите
  • 21 Трифонов

    7 1 Отговор
    Истината е, че нямаме никаква култура на движение по пътищата. Не става дума за законно и незаконно. Става дума за пълна липса на култура на движението. И това се отнася, както за шофьорите, така и за пешеходците, така и за колоездачите, които НЕ СА пешеходци, макар да се държат точно като такива в България. И това е напълно разбираемо, защото ние, като цяло сме едно изключително некултурно население. Разбирането, че макар ограничението за движение по магистрала да е 140 км. ч., не е нормално да се движиш със 130 в лявата лента при положение, че дясната е свободна и да седиш там, независимо, че зад теб има по-бързо движещ се автомобил. Разбирането, че светофара не е за да си ровиш в телефона, а за да минат автомобили и пешеходци и че е редно при първа възможност да се изтеглиш от кръстовището мълниеносно... защото не си сам на пътя, зад теб има и други хора, които бързат за работа. 3 сек. мотане, значи поне 1 кола по-малко. Разбирането, че човекът в съседната лента иска да се престрои пред теб не защото се мисли за по-велик от теб, защото е в по-хубава кола, а защото се е объркал или пък си е променил решението и просто трябва да се престрои, за да продължи в друга посока. Което е нещо нормално и се случва на всеки. Разбирането, че ако има кола, която е на два метра от пешеходната пътека, не е редно да се метнеш отгоре само, защото в правилника пише, че си пешеходец с предимство на пешеходна пътека. А е редно да оставиш колата да мине, а след това да се въ
  • 22 Трифонов

    6 0 Отговор
    ... да се възползваш от предимството си, което останалите коли с по-адекватна възможност да ти го осигурят. Разбирането, че си колоездач, а не пешеходец и затова не можеш да караш колелото си по пешеходната пътека... И т.н., и т.н. още безброй малки и елементарни неща, които щяха да направят живота ни по пътищата много по-лесен. Но... те са за културни народи, какъвто ние никога не сме били.

    Коментиран от #25

  • 23 Леля Гошо

    4 0 Отговор
    Желязна милиционерска логика. Нито една държава няма ресурс да хване всички нарушители. Това не бива да е основната цел на КАТ.
  • 24 Пинко

    5 0 Отговор
    Повечето пътища във Старозагорска област нямат маркировка нямаме Орлов поглед да виждаме във могла и нощно време къде е пътната лента))
  • 25 Хетеросапиенс

    3 0 Отговор

    До коментар #22 от "Трифонов":

    Много добре казано. Само мога нещо да допълня. Когато бях в Холандия, ми се случи да видя как местните спазват на пътя неписаното правило на ципа. Един камион беше аварирал и блокирал едната лента. Движението беше тежко в час пик. Никой не се ядоса и не натисна клаксон. Просто колата от свободната лента, спря и пусна тази зад камиона. После спрялата продължи. Следващата от неблокираната лента спря, за да пусне една кола от блокираната. И така нататък се изнизаха всички коли без нерви.
    Много добре за някакви джендъри и наркомани. Все си е друго да се изрежеш с клаксона, да им теглиш по една.. като истински мъж
  • 26 Лъжи ги в Камбоджа

    1 1 Отговор
    примерно!! С най голям брой милиционери на глава човешка сме не само в Европа а и в "повечето свят"!! Ама при нас са все "работни и кадърни"!!! Дай тате да те направи милиционер, да не изгубиш патките, и козите......
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол