Last news in Fakti

16 Април, 2023 14:24 4 592 164

Държавният департамент: Херо Мустафа убедила България за F-16 и американския газ

  • херо мустафа-
  • ф-16-
  • f-16-
  • изтребители-
  • американски газ-
  • американското посолство

Посолството не е проверявало как се харчат парите от грантовете в България

Държавният департамент: Херо Мустафа убедила България за F-16 и американския газ - 1
Снимка: БГНЕС

Официален документ на Главния инспектор на Държавния департамент на САЩ за работата на американското посолство в София от май 2022 г. показва какво е работила Херо Мустафа през мандата си в България.

„Отделът и други заинтересовани страни от агенцията приписаха на посланика заслугата за ръководството на успешните междуведомствени усилия за убеждаване на служебното правителство на България да подпише писмо с искане за закупуване на американски изтребители F-16.“

Цитират и нейната роля в първите по рода си санкции на САЩ срещу български физически лица и корпорации за корупция съгласно Global Magnitsky Human Rights Accountability Act, най-мащабното действие, предприето за един ден съгласно закона.

Правителството на САЩ и заинтересованите страни от частния сектор също подчертават ролята на посланика в постигнатите успехите в преследването на диверсификация на енергийните източници на България осигурявайки възможности за износ на енергийния сектор на САЩ, съобщи "Гласове".

От документа става ясно още, че Херо Мустафа не е отчитала къде са разплащаните грантовете от САЩ.

„Персоналът също така въведе нова стандартна оперативна процедура за администриране на безвъзмездни средства за цялата секция, която отразява изискванията на Федералната директива за подпомагане.

Въпреки това, липсата на пълно документиране на безвъзмездни средства и техните дейности влошава способността на служителите, предоставящи безвъзмездни средства, да идентифицират и смекчат риска, да наблюдават изпълнението на програмата, да оценяват резултатите от програмата и да гарантират отчетност за ресурсите на публичната дипломация”

Когато френският президент Еманюел Макрон призова за автономия на Европа от САЩ, изказването му предизвика гневни реакции на отрицание от някои от колегите му в Полша и Германия. Други предпочетоха да замълчат. Председателят на Европейския съвет Шарл Мишел заяви, че „доста“ европейски лидери мислят като Макрон, но не смеят да го кажат. Кой реално управлява Европа?

Доклад на главния инспектор на Държавния департамент на САЩ за дейността на американското посолство в София от май 2022 г. потвърждава казаното от Макрон. Документът показва как американският посланик на практика налага решения на българското правителство.

Докладът е озаглавен „Инспекция на американското посолство в София“ и оценява работата на Херо Мустафа като посланик, която приключи мисията си у нас преди два месеца.

Посланичката с директен контакт с политици на високо ниво

В документа се посочва: „Заинтересованите страни от Вашингтон подчертаха, че нейният директен контакт с политиците в техните ведомства издигнаха двустранния дневен ред в области като отбраната, енергетиката и износа на САЩ, и борбата с корупцията.

Агенции във Вашингтон също подчертаха значението на контактите на високо ниво и широките контакти на посланика в България, които офисът на главния инспектор на Държавния департамент е потвърдил чрез прегледи на календара ѝ и интервюта.“

Херо Мустафа е убедила правителството да иска да купи още американски изтребители F-16

Докладът изброява стратегическите цели на САЩ в България за периода 2018 - 2022, които са успешно изпълнени от посланик Херо Мустафа: закупуване на още изтребители F-16 от България, замяна на руския газ с американски в България и санкции на българи по закона „Магнитски“.

Главният инспектор на Държавният департамент посочва, че посланикът е успяла „да убеди служебното правителство на България да подпише искане за закупуване на американски изтребители F-16“. Тъй като докладът е от май 2022 г., това означава, че служебното правителство, за което се говори в доклада, е на Стефан Янев.

Документът изтъква ролята на Херо Мустафа „в първите по рода си санкции на САЩ срещу български лица и корпорации за корупция съгласно закона „Магнитски“ – най-голямото действие, предприето за един ден съгласно Закона.“

Замяна на руския газ с американски

„Правителството на САЩ и частният сектор също подчертаха ролята на посланика за успехите в преследването на диверсификация на енергийните източници на България и осигуряването на възможности за износ на енергийния сектор на САЩ“. Това е другата стратегическа цел на САЩ, успешно изпълнена от Херо Мустафа според доклада.

Посолството не е проверявало как се харчат парите от грантовете в България

Проверка на офиса на главният инспектор на Държавния департамент е установила, че въпреки че грантовете, раздадени от отдела за публична дипломация към посолството „като цяло отговарят на зададените стратегически цели на САЩ в България, документацията на грантовете не отговаря на Стандартите на Федералната директива за помощ“.

„По-конкретно, в 22 от 23-те файла за грантове, прегледани от офиса на главния инспектор на Държавния департамент, липсва необходимата документация за мониторинг, проследяване и оценка на програмното изпълнение и финансово управление на получателя“.

Офисът на главния инспектор на Държавния департамент е прегледал 23 грантове на обща стойност 922 610 долара от 90 гранта на обща стойност 1,43 милиона долара и е открил нарушения. Тези грантове са отпуснати през 2020-2021 г.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 40 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Факт

    22 237 Отговор
    На ръце ще я носим един ден тази женица тя ни спаис от рашистите

    Коментиран от #5, #22, #141

  • 2 Пич

    193 9 Отговор
    Аха..... тази не само тази съсипя направи , но излови всички топ - идиоти , и ги набута да ни управляват ! Как да не я похвалят козяците ?!
  • 3 Последния Софиянец

    32 123 Отговор
    Да и дадат орден.Тя си свърши страхотно работата.Дано и ние някога да имаме такива посланици.
  • 4 Делю Хайдутин

    179 5 Отговор
    Херо използва неразбориите в България и корумпираните политици и изкара много пари за САЩ.

    Коментиран от #25

  • 5 Ама

    134 8 Отговор

    До коментар #1 от "Факт":

    Лично тебе от тъпотия не можа да те спаси !

    Коментиран от #67

  • 6 ✰ Б О Л Ш Е В И К ✰ ©©©℗ ☭★ ҢҎꡥ

    171 3 Отговор
    Чест им прави на американците, че са откровени и казват направо истината за нашите марионетки и подлоги, които тука винаги шикалкават и лъжат народа.

    Коментиран от #35, #61, #70

  • 7 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    106 2 Отговор
    Въх, ква стана тя сега ❗
    Ония хиени дето вчера се пънаха, какво ли ще изскимтят ❓❗
  • 8 да де

    159 6 Отговор
    Бъркате думичките Мустафата не е убедила, а е наредила с колониите е така.

    Коментиран от #33

  • 9 Бонев

    144 4 Отговор
    Напишете новина която не знаем. Доживяхме български политици да се хвалят че три пъти за седмица са ходили в чуждо посолство за инструкции.
  • 10 Ген Мутафчийски

    99 4 Отговор
    Значи раздавала безотчетни пари и сега новият посланик не може да наблюдава дали козяците предават България.
  • 11 Коментатор

    131 7 Отговор
    Хората гладуват, мизерстват, народа крета на кредити, а тая се хвали колко заробила нашата държава със самолетни обещания?!

    Събират се капачки за болните деца и възрастни, а се подаряват милиарди за самолетни обещания от фащ?!

    ХРИСТОС ВОСКРЕСЕ, ДАЙ БОЖЕ И БЪЛГАРИЯ!

    Коментиран от #98

  • 12 Уточнение

    87 7 Отговор
    МЪРЛА !

    Коментиран от #81

  • 13 Последния Софиянец

    103 6 Отговор
    Раздала 900 000 без документи но пък изкарала 9 млрд.

    Коментиран от #19

  • 14 На САЩ им светна ламБата,

    16 83 Отговор
    че територията е населена предимно с путинофили!
  • 15 Град Симитли

    69 5 Отговор
    Не България!
    Един Тулуп и още 5-6 миSкiнина!
  • 16 Пипо

    114 7 Отговор
    И ся кво ?
    Костя Копейкин се оказа прав,щом Държавният департамент го цитира дословно.
  • 17 ✰ Б О Л Ш Е В И К ✰ ©©©℗ ☭★ ҢҎꡥ

    70 7 Отговор
    Американците сега ако искат да ни помогнат, да ни посочат един Пиночет за България, реда е ясен - събиране на стадиона всичката 33 годишна политическа пасмина, магистрати и олигарси... Пиночет там това го е направил с уж левите крадци и престъпници, у нас ще се справим с разбойниците минали през властта през последните 33 години!

    Коментиран от #24, #68

  • 18 Неко

    74 2 Отговор
    Кои са получили Грантоветее????!!!

    Коментиран от #23, #105

  • 19 Феликс Дзерджински

    52 3 Отговор

    До коментар #13 от "Последния Софиянец":

    Това е личната й премия. Пенсионен фонд му викат у тях.
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    9 36 Отговор
    КЪДЕ СИ БЕ

    Учуден

    До коментар 130 от "🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️":

    Виждам, че когато няма как да избегнеш резила от изобличаването на лъжите, които снасяш от името на руЗЗнаците, прибягваш до обичайните за руските драскачи по форумите битовизми с елементи на "дръж ми шапката". Един съвет от мен:...

    АЙДЕ ДАЙ ПАК СЪВЕТ ❗❗❗❗
  • 22 даа

    66 5 Отговор

    До коментар #1 от "Факт":

    както казваха в селото на дядо ми, " Ура! Три пъти да я вдигнем във въздуха и един път да я праснем в земята!"
  • 23 Дон Калверо

    64 3 Отговор

    До коментар #18 от "Неко":

    Виж кои крещят силно,че сме независима държава и не се управляваме от чуждо посолство.Те са.

    Коментиран от #77

  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Aлфа Bълкът

    63 6 Отговор
    Бойко им се наведе за да го оставят на власт.
    А тия дето скачаха по площадите бяха марионетки на САЩ, ама дали се и усетиха?

    Коментиран от #37, #162

  • 27 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    16 2 Отговор
    Учуден
    01ОТГОВОР
    До коментар 134 от "🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️":

    Дотук си написал теорията, че Газпром и Херото са в комбина и лъжата, че сме спрели да плащаме по договора с Газпром. Жестоко си се объркал, че празните ти приказки за "щатски длъжностни лица" ще минат. Вероятно си мислиш, че разговаряш с неграмотните ти познати, ако изобщо има такива, които приемат насериозно нещата, които твърдиш, сред заобикалящите те. Но предполагам, че няма, и става дума за порадния аутсайдер.

    ПОЗДРАВИ ОТ АУТСАЙДЕРА
    ❗❗❗❗❗❗❗❗❗
  • 28 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️ бесния

    11 1 Отговор

    До коментар #24 от "🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️":

    Ами трябва да започнат от
    тебеЕБЕебеЕБЕебеЕБЕ
    😈😈😈😈😈😈😈
  • 29 Истината е...

    50 5 Отговор
    Херо мустафа ги е принудила за да не проверява как са изразходвани грантовете.
    И те са с удоволствие са приели предложението за новите самолети защото по-добре е да не ги разследват.
    Едно е гешев а съвсем друго американски прокурори.
  • 30 Хахах

    31 4 Отговор
    Магнитски ги убеди:-)
    Мустафата му беше само говорител..
  • 31 йхнкхйких

    44 5 Отговор
    Срам нашите да се навеждат пред криволицевата кюрдска ромка която лично аз с голи ръце ще я разкъсам в адски мъки !
  • 32 Херо каза:

    41 6 Отговор
    Българите са много страхливи човечета - който и да дойде след мен ще ги върти на пръста си.На който си пожелае пръст..

    Коментиран от #38

  • 33 абе

    42 5 Отговор

    До коментар #8 от "да де":

    убедила, наредила, победила..., за радост на "умнокрасивитета".
  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 Супер

    38 2 Отговор

    До коментар #6 от "✰ Б О Л Ш Е В И К ✰ ©©©℗ ☭★ ҢҎꡥ":

    И ако кажат на кого точно е платила, ще ги призная.... И, разбира се - по колко

    Коментиран от #41

  • 36 Агент Буда

    43 4 Отговор
    и агент Иван купиха хартиени самолети ! Милиарди за Ганюва сметка и поколения след него !
  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 38 Последния Софиянец

    36 3 Отговор

    До коментар #32 от "Херо каза:":

    Да де ама като е раздавала без отчет сега новият посланик откъде да знае кой има да дава?
  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 Читател

    53 4 Отговор
    Винаги пишех под статиите че Козяк управлява България но ме триете айде сега си истириите статията Мисири.Христос воскресе братя българи.

    Коментиран от #45

  • 41 Последния Софиянец

    39 4 Отговор

    До коментар #35 от "Супер":

    Точно това казват че е раздавала без документи и новият посланик не знае кои са предателите.Чети!

    Коментиран от #74

  • 42 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️супер бесния

    14 2 Отговор

    До коментар #37 от "🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️ бесния":

    Ех, К@ПОТЕРИ@НЕЦ,
    що не се свреш там където лижеш
    ❗❗❗❗❗❗❗❗❗
    Не виждаш ли , че Хер МуСтава си заминава и ви ИЗОСТАВЯ
    😈😈😈😈😈😈😈😈

    Коментиран от #49

  • 43 демокрадлю

    31 2 Отговор
    хайде ся, имало нарушения в документите за грантовете,...ама нали сме послушни беее.
  • 44 фактите

    38 4 Отговор
    Добре че се махна тая зловредна вещица!
  • 45 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 46 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 47 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    8 4 Отговор

    До коментар #45 от "🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️":

    47 ООО ООО $$$$ явно мислиш ,
    че са дошли от изток ❗❗❗
    Ама ти пък не можеш да мислиш , защото нямаш с какво ❗❗❗
    Ти даже име нямаш , знаем защо
    😈😈😈😈😈😈😈😈
  • 48 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 49 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 50 Мазньо

    27 2 Отговор
    Не "убедила",а "наредила"...
  • 51 глупости

    31 2 Отговор
    Ама, че глупости. Не е убедила, а е заповядала на слугите си!
  • 52 Гачо

    30 2 Отговор
    Ах,убедила! Не убедила ами наредила,тоя муфлон заповядваше какво да се прави в Бегето.
  • 53 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 54 бай Иван

    32 4 Отговор
    Не се казва "убедила" а "изнудила" и второ не е казала къде са отишли парите от американските грантове. Ми ние се сещаме. Отишли са при тези дето всеки ден ни обясняват по телевизията ,че без САЩ сме загубени и ,че демократичното развитие и евроатлантическите ценности ги носи демокрацията на САЩ.Щяхме да знаем ако имаше закон за чуждите агенти в България. Възраждане дръжте на този закон за да се види от всичко кой се издържа с чужди пари.
  • 55 Любо

    11 21 Отговор
    А Възраждане дали ще вкара Борисов в затвора? Костадинов е по-нисък и от тревата и не може срещу Борисов да гъкне. Защо ли?

    Коментиран от #60

  • 56 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    9 2 Отговор

    До коментар #49 от "🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️ супер бесния":

    Оооо, да ❗
    Ще отида ❗
    Защото Чудото на Просветлението е ФАКТ❗
    Дори ФАКТИ го показаха❗
    Е, остана КАН 1,btV, NOVA,
    да го отразят ❗
  • 57 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 58 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 59 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 60 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 61 Не че нещо

    9 1 Отговор

    До коментар #6 от "✰ Б О Л Ш Е В И К ✰ ©©©℗ ☭★ ҢҎꡥ":

    ама това е от изтекла информация за вътрешно ползване. Нищо не са ни казали официално.
  • 62 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 63 Без да съм инспектор

    26 2 Отговор
    С 2,5млн$ за 130гранта като директна корупция, България е ограбена с 5мрд. И се чудите, че Янев е в парламента.
  • 64 мммм

    26 3 Отговор
    Сами се хвалят, че ни управляват от американското посолство!!
  • 65 От страни

    22 2 Отговор
    Кви ми ти "убедила"? Кажето по точно - НАРЕДИЛА. Всички рзбират че няма да видим никви самолети а парите са един вид такса "спокойствие" за Тиквуна. Или го наречи "данък подлога за господаря". Все тая си е.
  • 66 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 67 От страни

    15 1 Отговор

    До коментар #5 от "Ама":

    Щото е "мишън импосибъл" - мисията невъзожна - не спасяеми са. И да ги обърне с гръб и леко да ги наведе пак орден ще искат за нея. Такива са подлогите - щасливи когато господаря им тегли един камшик.
  • 68 От страни

    9 1 Отговор

    До коментар #17 от "✰ Б О Л Ш Е В И К ✰ ©©©℗ ☭★ ҢҎꡥ":

    Нема да стигне стадиона. Ще требва да ползват Розовата долина или Дунавската равнина за туй нещо.
  • 69 нейно превъзходителство Митрофанова

    20 2 Отговор
    Не, бе, нали аз и КГБ управляваме, ние убедихме България (каквото и да значи това) за американските ползи!
  • 70 От страни

    13 1 Отговор

    До коментар #6 от "✰ Б О Л Ш Е В И К ✰ ©©©℗ ☭★ ҢҎꡥ":

    Просто не им пука за мисирките и винаги са го правили. Как казаха на мисирките когато напуснаха Афганистан? Гледайте контракта. А там никъде не ише че са задължени да ги спасяват.
  • 71 НЯМЯМЕ нужда от ДУШМАНИ ,щом имаме

    18 2 Отговор
    Съюзник Чичо Сем !

    Коментиран от #116

  • 72 От такъв ДОБРОЖЕЛАТЕЛ

    13 2 Отговор
    Душа берем !
  • 73 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 74 Супер

    22 2 Отговор

    До коментар #41 от "Последния Софиянец":

    Четох. Обаче, повече от сигурно е, че има документи, списъци и снимки, за да държат "получателите" изкъсо. Другото са неистини. Сега успокояват "послушковците" , но те трябва да се страхуват....
  • 75 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 76 От страни

    12 3 Отговор

    До коментар #20 от "✰ Б О Л Ш Е В И К ✰ ©©©℗ ☭★ ҢҎꡥ":

    Повече от тия мигове нема и да видим никога. Заради такива като вас. Ще правим самолети от шперплат и ще ги влачим на гръб на парадите като тия в Прибалтика има снимки в Интернет.
  • 77 От страни

    17 1 Отговор

    До коментар #23 от "Дон Калверо":

    То пак сме независима дърдава - от нас нищо не зависи.
  • 78 Понеже съм GЯУР, все по-често ми допада

    5 7 Отговор
    Турция ! Някакси все ме тегли да им склоня глава !
    Живота там е по -уреден а у нас ДУША БЕРЕМ ! Ко стана с мен , незнам ама вече като българин не мога да се ПОЗНАМ !
  • 79 От страни

    3 4 Отговор

    До коментар #24 от "🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️":

    Ухааааа, ще ви докопаме един ден....Колко глави съм строшил....и пак ми се троши. Що така?

    Коментиран от #95

  • 80 От как САЩ с нас е в ДОСЛУК

    13 4 Отговор
    Станахме на ЧИСТ Б О К Л У К !
  • 81 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 82 Жалка работа

    22 2 Отговор
    Овци така се командват.През посолства.
  • 83 Пак към РОБСТВО ний вървим

    3 2 Отговор
    Още 70-сет години и БЕК в РОСТВО ще навъртим !

    Коментиран от #84

  • 84 Пак към РОБСТВО ний вървим

    7 2 Отговор

    До коментар #83 от "Пак към РОБСТВО ний вървим":

    Още 70-сет години и ВЕК в РОСТВО ще навъртим !
  • 85 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 86 талибан

    17 2 Отговор
    не ни е убедила а ЗАПОВЯДАЛА както господаря към роба си. Самолети на хартия поне и рамка да ни бяха подарили.
  • 87 ЗАЩО ПОМОЩИТЕ от САЩ имат неприятен

    13 3 Отговор
    ВКУС и ефект ! Все потъват някъде и недават БЕРЕКЕТ !
  • 88 От страни

    10 2 Отговор
    То ги има нашите самолети - аз съм ги виждал лично в един филм. Как се казваше? Май "Харли Давидсон и Марлборо мен". Там действието ставаше на базата "Девис Монтен" в Аризона, там на площ 10 квадратни километра са паркирани 4400 самолета и няколко космически апарата. Там са и нашите само че малко требва да ги посглобят де...че са омешани с пясъка и костите на чакалите и ла.ната на бизоните...Но то нема да пречи - те всичките са такива.

    Коментиран от #129

  • 89 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 90 нашия мухлявитет му се разпорежда

    15 1 Отговор
    Убедила и наредила са вде различни неща .
  • 91 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 92 Аз ЗНАМ ЕДНО !

    11 2 Отговор
    ЗОРАТА изгрява винаго от И З Т О К ! Господ БОГ тъй го е ОТРЕДИЛ !

    Коментиран от #99

  • 93 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    7 1 Отговор

    До коментар #73 от "🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️ супер бесния":

    Това ли ви остана силата
    да ЛАЛАПАПАТЕ
    ПИ - 6- КИ
    и да мислите , че и други го правят ❗
  • 94 Една проста краварка

    19 2 Отговор
    Марионетките само слушаха, а сега ние плащаме хартиени хвърчила
  • 95 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 96 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 97 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    14 4 Отговор

    До коментар #73 от "🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️ супер бесния":

    Вчера скимтяхте , че това били
    Руzzки опорки и искахте линкове,
    А днес като ви се
    ИЗ-ПР@З- НИ
    Хер МуСтава като за последно
    ‼️‼️‼️
    Преглъщате и се Орига(ми)те
    НА САШтиянскиСПЕРМОЛИН
    ‼️‼️‼️‼️‼️‼️‼️‼️‼️‼️
  • 98 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 99 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 100 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 101 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 102 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    10 2 Отговор

    До коментар #99 от "🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️ супер бесния":

    4
    7
    .
    О
    О
    О
    .
    О
    О
    О
    $$$$$
    а вие да пишете за центове
    Гадно а‼️
    Че и да не ви дават собствени никове ,
    ГАДНО А ‼️

    👿👿👿👿👿👿👿👿👿👿👿👿👿

    Коментиран от #115

  • 103 Подлоги няма защо да ги убеждава,

    24 2 Отговор
    тя просто им заповядва, а те изпълняват всичко. Затова е време да бъдат съдени и тикнати в затвора. Днес България е в криза заради предателите си!
  • 104 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 105 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 106 патето Яки

    16 1 Отговор
    успешните междуведомствени усилия за убеждаване......убедила правителството ДА иска да купи......безвъзмездни средства............ нейният директен контакт с политиците в техните ведомства
  • 107 така ли

    12 1 Отговор
    гнусна кадъна...
  • 108 Защо ни привлича тъй силно днес ТУРЦИЯ ?

    7 5 Отговор
    ПОКОРСТВО, ПРИЗНАТЕЛНОСТ, ПРИВИЧКА да ни показва с ГЕГА път в живота , щото сами можем само позорно да се ОСЕРЕМ !
  • 109 Бамбука

    5 4 Отговор
    Грешката на Херо Мустафа е , че убеди американското правителство да отдаде под наем самолети Ф-16 на които да се обучат българските пилоти, преди получаване на новите. Вина за това носи Борисов, както и президента Радев. Управлението на подобен самолет, не е като да изкараш шофьорски курсове, трябва време за обучение и практика. Предполагам, че е нямала доверие на премиера, както и на президента, че няма да изтече информация

    Коментиран от #127

  • 110 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 111 Само питам

    2 19 Отговор
    И каква е била алтернативата? Да припълзим в Москва и на колене да подпишем нов договор с Газпром, който са плащаме в рубли? И да останем само с 8 самолета F 16?
  • 112 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 113 Търся да си купя ФЕС със ПИСКЮЛ !

    8 5 Отговор
    Докато не са им вдигнали цените ! Запада винаги на нас е гледал като турски ВИЛАЕТ ! Ааз с ФЕСА ще съм G yaur напет !
  • 114 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 115 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 116 Прав си, и Славейков така мисли!

    13 2 Отговор

    До коментар #71 от "НЯМЯМЕ нужда от ДУШМАНИ ,щом имаме":

    "Нам Русия е надежда,
    руский цар е наший спас -
    никой друг не ни поглежда,
    не помисля зарад нас.

    Немци, френци, англичани
    наши са враждебници,
    дружни с нашите тирани,
    с нашите изедници.

    Спекуланти са омразни -
    интерес им покажи,
    че да виж дела проказни
    и чифутски в тях лъжи." - сега не са ли същите изедници?
  • 117 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 118 Празнуваме Велик ден на пак като

    9 3 Отговор
    G aury ! Мизерни ! Непотребни ! Безхаберни ! Който ни докара до туй дередже " Х " ми да яде !
  • 119 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 120 От страни

    20 4 Отговор
    Единственото място на света където посланиците на САЩ си знаят мястото е Русия. Сега чета интервьюто на Лин Трейси посланичката на САЩ в Москва. Пише че "Знаете ли че съм ходила до много държави, говорела съм с различени лидери на държавите но само до Путин се усетих не комфортно, Такова беше усещането че не съм аз тук главната а той, никога по рано не съ имала такова усещане - много е неприятно".
  • 121 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 122 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 123 Търновец

    6 9 Отговор
    Аз винаги съм бил в полза на Грипен и против Ф 16, но има някои други Факти: Нефтохима в Бургас струваше много повече отколкото Костов го даде на Руската мафия, зад Шишо и ДПС стоят Руси приватизирали СБЕРБАНК СССР - това беше Руския еквивалент на Ротшилд, а колко милиона е получил Шишо от КТБ и къде са? А колко милиона потънаха във пристанище Варна Запад? Ами каква е нашата полза от Турски Поток? И има и други такива въпроси за Руската мафия у нас.
  • 124 Павел пенев

    13 3 Отговор
    Стефан Янев е идиот-масону който е съсипал финансите на държавата с още 3 милиарда.
  • 125 Наблюдател

    12 2 Отговор
    Че ние това си го знаем. Евро-атлантическите помияри са ни ясни и двуличния лъжец Радев с правителствата му пълни с американски кр...тки и...
  • 126 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 127 Бамбука

    2 12 Отговор

    До коментар #109 от "Бамбука":

    Моля за извинение, грешката. изтървал съм едно "Не" , много важно като значение, защото, ако българските летци имаха възможност да се обучават на Ф-16 преди години, много по-скоро щяхме да получим новите.
  • 128 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 129 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 130 Съд за тази паплач

    17 1 Отговор
    Всички тези неща ги знаем, но бихме искали да разберем кога и за колко ще бъдат осъдени всички участници в тази шарада. Ако не бъдат съдени, вярвам, че ще си получат заслуженото по други начини.
  • 131 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 132 Бг управляващи

    14 2 Отговор
    Са мекотели. Прости. Тъпи. Безмозъчни трубадури
  • 133 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 134 ХЕРО МУСТАФА У С П Я да ни откаже от

    7 5 Отговор
    РУСИЯ и НАСОЧИ отново към ОТОМАНА ! А РАЯТА го приема без УГРИЗЕНИЕ и УНИЖЕНИЕ !
  • 135 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 136 Колония БГ

    14 2 Отговор
    А най-лошото е,че тия и да искаме не можем да изгоним, защото сме им USколония
  • 137 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 138 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 139 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 140 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 141 добра продавачка

    7 3 Отговор

    До коментар #1 от "Факт":

    все едно да продадеш хладилник на ескимос..
    скоро безпилотната авиация ще измести изцяло пилотируемите самолети....а газ купуваме 5 пъти по-скъпо, защото някои доставчици просто не могат дабработят евтино, това го пише в учебниците..даже
  • 142 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 143 позеленял

    9 1 Отговор
    не е лошо че тая си замина , лошото е че пратиха друг , и се предполага че е още по крадлив
  • 144 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 145 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 146 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 147 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 148 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 149 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 150 Минева

    9 2 Отговор
    Един малоумник, пишман политик български мляскаше тая посланичка
  • 151 Аз съм от ссср

    13 2 Отговор
    Не е уредил а е заповядала на колониална България да си купат скъпи самолети и скъп газ.На най бедните във ЕС .
  • 152 Не ги е убеждавала дълго

    12 3 Отговор
    Със сигурност е имало опашка пред вратата и с туби вазелин от Коалиция Козяк: ППДБ, ГЕРБ, ДПС

    Коментиран от #153

  • 153 И нито дума за натиска и

    10 1 Отговор

    До коментар #152 от "Не ги е убеждавала дълго":

    Да свалим ветото срещу С. Македония…
  • 154 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 155 АЗ САМО ДА ПИТАМ

    17 1 Отговор
    Някой все още ли мисли, че сме назависими?
  • 156 Анонимен

    0 8 Отговор
    Тя няма вина, материала български е кофти. От писаниците ви се вижда, колко грама акъл имате.
  • 157 БАЦЕ ЕООД

    8 1 Отговор
    Кирчо, Асенчо и Ицко са тотални продажници...
  • 158 ууу

    3 0 Отговор
    КРАДЦИ !!!!!!!!!!!!!!!!!
  • 159 Чичото

    6 0 Отговор
    Е това е то, не депутат до депутат а предател до предател!!!!
  • 160 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 161 Никола

    0 0 Отговор
    Мустафа е виновна за спада на доверие към САЩ в България. Големия резултат на Възраждане на последните избори не е в подкрепа на путин или копейкин, а показва недоволството на българите от агресивното вмешателство във вътрешните ни работи от страна на посланик мустафа. Тя наложи еднодневките ПП и ДБ на политическата сцена и удари предизборно Герб и ДПС като вписа в списъка по Магнитски лица от тези партии, но на каква цена.... Дано новия посланик на САЩ е по-добре информиран и запознат с историята и манталитета на българите. Дано той не продължи политиката на грубо и арогантно вмешателство, която мустафа води спрямо една суверенна държава с хилядолетна история, каквато е България. След още 1-2 избора киро-кокорщината натресена ни от мустафа, ще оттече в канализацията....но доброто отношение на българите към САЩ трудно ще се възстанови.
  • 162 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 163 НАКРАЯ ЩЕ СЕ УСТАНОВИ И ЧЕ ПОСОЛСТВОТО

    1 0 Отговор
    ПОСОЛСТВОТО КРАДИ ПОРИТЕ А НАШИТЕ ПОДЛОГИ БИЛИ ЧЕСТНИ В УШИТЕ !
  • 164 БОЙКО МНОГО Я ХАРЕСВАШЕ ТАЯ СМРАД !

    1 0 Отговор
    А МОЖЕХА ДА СЕ ЗАДОМЯТ ТИЯ ДВА БОКЛУКА !
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове