Last news in Fakti

21 Април, 2023 22:05 1 036 24

Коларова: Форсирането на бюджета не значи, че той ще бъде приет

  • румяна коларова-
  • бюджет-
  • финанси

ПП обясниха, че за тях редовен кабинет е нещо нереалистично, че ще бъде нещо по модела на ИТН

Коларова: Форсирането на бюджета не значи, че той ще бъде приет - 1
Снимка: БГНЕС

„Служебният кабинет форсира дебата за бюджета, което не означава, че ще бъде приет Бюджет. Това не означава, че в парламента ще се достигне до разбирателство за бюджета. Ако има предсрочни избори, така обявеният бюджет ще бъде в ущърб на „Продължаваме промяната”. Бих казала, че президентът и служебния кабинет не играят в полза на ПП”. Това заяви политологът проф. Румяна Коларова в предаването „Денят на живо” по NOVA NEWS.

Тя обясни, че не вижда как и ГЕРБ биха съставили кабинет, без подкрепа от ПП. „Както и да смятаме, няма да се формира мнозинство. Не мисля, че ГЕРБ ще търсят подкрепа от БСП и от ДПС”, обясни Коларова. Тя предполага, че кабинетът на Бойко Борисов ще бъде тип експертен.

По думите ѝ консултациите при президента Румен Радев бяха различни за първите две големи коалиции. "За ГЕРБ основният приоритет беше съставянето на редовен кабинет. Веднага след тях влязоха от ПП. За основен приоритет при тях е бюджета и съставянето на редовен кабинет е нещо нереалистично”, заяви политологът.

ПП обясниха, че за тях редовен кабинет е нещо нереалистично, че ще бъде нещо по модела на „Има такъв народ”, по модела на предишния парламент – предлагаме кабинет, ако искате го приемайте. Никакви консултации, нито за състава на кабинета, нито за структурата. Дори се използва някакъв евфемизъм – той се нарича кабинет на малцинството, което е абсурдно – за да функционира, е нужно мнозинство, каза Коларова.

Тя не се нае да каже коя от партиите би подкрепила кабинет, предложен от ПП-ДБ и даде пример, че първият кабинет на ГЕРБ на малцинството мина с подкрепата на три парламентарни групи, при втория кабинет имаше подкрепата на патриотите.


Поставете оценка:
Оценка 2 от 12 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния Софиянец

    13 1 Отговор
    37 млрд дълг и още 13 млрд заем колко прави?
  • 2 ИСТИНА Е

    6 1 Отговор
    Кончината направо да фалира, и да я вадят на търг. Друго спасение от мафията няма.
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 хаим

    14 1 Отговор
    Тая па подметка къде се обажда
  • 5 Пръц

    7 3 Отговор
    Първо ще изчезнат храните по магазините.После…….плаче майката.
  • 6 Шпек

    4 2 Отговор
    В София средната работна заплата ще стане като при Виденов—1 долар.
  • 7 Мда

    12 1 Отговор
    Типичен герб ПР, нямаше нужда. Пенсията за субекта на снимката я зове...
  • 8 Пффф

    10 0 Отговор
    Защо ни сервирате тези болшивишки отрепки?Те си любят Боко и кражбите.
  • 9 Оправиха им храстите

    7 1 Отговор
    Бюджета в на червено и няма да можете да крадете..сега точат ноктите за плана за възстановяване и развитие и всички са във опозиция..с ножовете и вилиците
  • 10 ТОВА Е НАЙ-ПРОТИВНАТА

    11 2 Отговор
    ЖЕНА КОЯТО СЪМ ВИЖДАЛ В МОЯ ЖИВОТ...ОТВРАТ..

    Коментиран от #12, #22

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Гадна

    12 1 Отговор
    Бабичка
  • 14 пешо

    10 1 Отговор
    не показвайте тая дърта комунистка
  • 15 Ангеларий

    7 1 Отговор
    Не знам кой я пита тая проста бабичка.

    Коментиран от #18, #20

  • 16 Добри хора казаха

    4 0 Отговор
    Мистерията е че на тез наще някой е казал че ще им даде пари и веднага намериха къде да изхарчат 15 милиарда
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Да бе

    0 3 Отговор

    До коментар #15 от "Ангеларий":

    Таз"проста бабичка" има акъл колкото цялото ти село и областния ви град в който сте позиционирани ...
  • 19 разбрахме кой е виновен

    7 1 Отговор
    За лошото финансово състояние на страната. Ами......пенсионерите. Днес, след представяне на проекто бюджета, по всички телевизии и в нета, само това повтарят - колко много пари трябват за пенсии. Защо не кажат какво става по министерствата и агенциите и къде ли още не. Заплати от
    5000 лв са им минимални. Но видиш ли пенсиите - те са в дъното на всички беди.
    Много сме несправедливи с възрастните. Те са емоционални хора и трудно понасят това анатемосване.

    Коментиран от #21

  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Хохохо

    3 1 Отговор

    До коментар #19 от "разбрахме кой е виновен":

    Да бяха мислили ,когато си продаваха земята на дедите им по 40 лв декара ,човек от акъла си пати...сега рентата е 150....
  • 22 ЕДГАР КЕЙСИ

    1 1 Отговор

    До коментар #10 от "ТОВА Е НАЙ-ПРОТИВНАТА":

    ДРУГО СИ Е ....... БАБА МИКА ....... ХЕМ ЕКСПЕРТКА , ХЕМ УМНА И КРАСИВА ........ ФАКТ !
  • 23 Ван дер Любе

    1 1 Отговор
    ГЕРБ-ите не разбраха ли, че хората ги разпознават като крадци - да си погледнат магистралите, тръбите и т.н. всичко се разпада. И ПП-ДБ искат да борят точно с това уродливо положение. Те се съгласиха да подкрепят определени закони и ГЕРБ да дейста с приемането им. Но да не се правят на ощипани госпожици. Имат две взъможности: да предложат правителство на малцинството и да се види, кой ще ги подкрепи, или да търсят коалиция с ДПС, БСП, ИТН, Възраждане. Това е. Няма лошо. Това ще направят и ПП. Няма как Биячът (Борисовата полиция би ПП-ДБ протестиращите. Нима Борисов забрави. Той го е организирал) и Битият да се съюзчват, за да може Биячът пак да бие.
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове