Last news in Fakti

25 Април, 2023 17:08 2 597 18

Николай Хаджигенов: ДБ се държи като котка, която скача от балкона, гонейки врабчетата, но забравя, че е на седмия етаж

  • николай хаджигенов-
  • дб-
  • котка-
  • врабчета-
  • седми етаж

"Това, че ръководствата на ГЕРБ-СДС и „Продължаваме промяната“-„Демократична България“ са седнали на една маса, след като казаха, че са си простили, е едно отвратително политическо сношение. Какво са си простили? Кражбите, корупцията, разбитите съдби, побоя на децата до колоните? Сядайки на една маса с Борисов, вече си му простил, следващата стъпка е да му скочиш в леглото.“, коментира юристът 

Николай Хаджигенов: ДБ се държи като котка, която скача от балкона, гонейки врабчетата, но забравя, че е на седмия етаж - 1
Снимка: БНТ

Това, че ръководствата на ГЕРБ-СДС и „Продължаваме промяната“-„Демократична България“ са седнали на една маса, след като казаха, че са си простили, е едно отвратително политическо сношение. Какво са си простили? Кражбите, корупцията, разбитите съдби, побоя на децата до колоните? Сядайки на една маса с Борисов, вече си му простил, следващата стъпка е да му скочиш в леглото.“

Така адв. Николай Хаджигенов коментира моментната ситуация пред БНР-Радио София.

Той изтъкна, че хората от протестите разбират, че няма обединен демократичен фронт, няма „Всички срещу корупцията“, както се говореше предизборно.

По думите на Хаджигенов, енергията на протеста отпреди 2-3 години беше употребена от всички, които се страхуваха и се гнусяха от него. Борисов не посмя да влезе в парламента тогава, влезе сега. Седи на една маса и не се страхува от тези, които обявяваха, че са срещу него.
„Не е достатъчно да кажеш „Ние сме добрите сили!“ Да набучиш плакатче насред паветата и в един удобен момент да се врътнеш на другата страна. Нашите позиции срещу корупцията, срещу ГЕРБ и Борисов датират от години. Това е разликата с конюнктурата“, допълни адвокатът и бивш депутат.

Той оцени ареста на Бойко Борисов като жалка аматьорщина, като злоупотреба с власт от страна на правителството на Кирил Петков.

„Тогавашният министър на вътрешните работи каза, че Борисов трябва да се задържа всеки ден. Не, не – той трябва да се задържи веднъж, но завинаги, да се направи както трябва – правилно и законосъобразно. Няма съществени разлики в действията на правителствата на ГЕРБ и „Промяната“, поне в силовата част“, смята още Хаджигенов.

Той изрази убеждението си, че промяната зависи от всеки един от нас, тя е възможна, с малки стъпки, с отделни закони. Има какво и как да се направи. За да променим нещо, не трябва да обясняваме, а да се действа. Да застанем срещу, а не до корупцията.
И допълни:

„ДБ се държи като котка, която скача от балкона, гонейки врабчетата, но забравяйки, че е на седмия етаж. Не вадят никакви поуки, но все пак котките имат 9 живота, партиите – не. На кого не му е ясно, че Борисов за около 15 години уби всеки, който му беше полезен? И ДБ и преди това – „Реформаторският блок“ имат убийствен опит от гледна точка на историческия компромис – той се превърна в огромна историческа дефекация, която до ден днешен смърди. Няма как да се събереш с корупцията и да не се изцапаш и ти.“


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 23 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 бояджиите на руското посолство оградата

    31 12 Отговор
    да не се обаждат от коневръза
  • 2 И тоя го тури задкулисието на яслата !

    30 14 Отговор
    Всъщност май не се е отделял от нея ! Божков свърши ли мангизите, а адвокате !!
  • 3 Симпатяга

    29 11 Отговор
    Какъв сладкодумен хубавец... мамин златен...
  • 4 очевидец

    14 0 Отговор
    че е не седмия,Я ПАК,КАКТО В ЗАГЛАВИЕТО ТАКА И ПО НА ДОЛУ е сгрешено???
  • 5 адвоката на бхк

    25 7 Отговор
    я кажи колко пари прибра от комисионни за спечелени дела в брюксел срещу България и за чий интерес лобираше тогава? Родоотстъпник!
  • 6 Абе

    12 4 Отговор
    има една такава работа !
  • 7 НЯКОЙ

    13 10 Отговор
    От персонална гледна точка е прав адв. Хаджигенов, но в играта на котка и мишка, все още не се знае кой коя роля ще успее да завоюва ! Това че Борисов е хитър мошеник не означава, че ще рискува да си разиграва коня или магарето, което е яхнал този път ! Нали помните КЪДЕ и КОЙ го инструктира, но точно какви са инструкциите може би ще разберем по-късно !
  • 8 поредния

    26 6 Отговор
    поредния разбирач, а всъщност разносквач на ковчези и щайги с развалени домати и риба. що изабщо го интервюират.
  • 9 гост

    13 1 Отговор
    Скъпа Ани, от уважение към самите вас завършили филология и журналистика бъдете така добри да си преглеждане материалите и особено заглавията за фрапантни грешки, както в случая "....Забравяйки, че е НЕ седмия етаж."

    Коментиран от #10

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 ГЕРБ=БСП=ДПС

    22 3 Отговор
    Добре, че някои помним повече от 3 години. Добре е преди да обвиняваш другите де погледнеш, какви си ги вършил самият ти.

    Хаджигенчев, а какво да скочиш в леглото с Мая Манолова?

    Да ГЕРБ биха децата под колоните на министерски съвет. Обаче аз помна и как БСП с участието на Мая Манолова и ДПС биха деца по време на правителството Орешарски. И как Мая Манолова пое отговорност за предлагането на Пеевски за шеф на ДАНС.
  • 12 !!!!!!!!

    24 8 Отговор
    Защо му дават думата на този откровен простак?!
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Минева

    18 1 Отговор
    " Мутри вън" и сега кой е " вън"?
  • 15 Баба

    8 2 Отговор
    Днес обявиха от събраните капачки ще купуват детска линейка дано се съберат капачки и за медицински самолет Браво
  • 16 краси

    11 5 Отговор
    И платено и неплатено да протестирате, без Бойко няма да стане.

    Особено след като се намразихте и с БСП и ИТН.

    За тези години в които Хаджигенов стана известен, успя ли да спечели поне едно делО
  • 17 хамалин

    10 1 Отговор
    хаджигенов и бабикян бяха изпарзаляни от "ПП". бях по протестите и знам как стоят някои неща. те се съешиха с манолова,защото нямаха избор.така е било винаги:тези които развяваха знамента, които изнесоха протеста,бяха изритани от политиката като мръсни котката. боли и е несправедливо. това с бисилката беше обмислена провокация от тогавашното мвр. и не само това. хаджигенов и ко се довериха на протеста на изпечени глупаци,но обиграни мошеници. явяването на хаджигенов при дикоff и честата употреба на думата "пичове" отблъсква културните зрители. просто заприличва с "пичове" на интелекта и културата на Буци.когато се противопоставяш на Буци (на bg език новоинтелигентите му викът "оооооооопонирам),трябва да свири на акордирано пиано. за да се хареса на ПП,той и бабикян,с някои изказвания и постъпки загубиха фенове. при мен с "пичове".
  • 18 Дори телефона

    0 0 Отговор
    Ми сам се изключва ако има снимка на този некадърен ,измислен ,прост и тъп псевдоадвокат,който няма дори едно спечелено дело .И ако не са ,такива като Божков ,Цветанов и сие ,да е умрял от глад.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол