Last news in Fakti

3 Май, 2023 11:37 1 470 34

Асен Василев: ГЕРБ имат мандат и трябва да вземат решение. Всичко, което поискаха от нас, го направихме

  • асен васиев-
  • герб-
  • мандат-
  • решение

Съпредседателят на ПП коментира, че следствените органи трябва да определят каква е целта на атентата срещу главния прокурор Иван Гешев, но това, което се вижда от снимките на мястото на взрива, му изглежда като "пиратка, която е изплашила зайци"

Асен Василев: ГЕРБ имат мандат и трябва да вземат решение. Всичко, което поискаха от нас, го направихме - 1
Снимка: БНТ

Съпредседателят на "Продължаваме Промяната" Асен Василев коментира намеренията на ГЕРБ-СДС да започнат преговорите с другите парламентарно представени партии.

"Право на ГЕРБ-СДС е, те са първа политическа сила, имат мандат и трябва да вземат решение. Всичко, което поискаха от нас, го направихме. Представихме кабинет, за да имат те пълната информация и да вземат отговорните решения за страната. Ако се стигне до втори мандат, ще говорим с всички политически сили", каза Василев, цитиран от БНТ.

Той коментира, че по време на неговия мандат като финансов министър, бюджетният дефицит е до 3%, което е осъществимо и тази година.

"В същото време за първи път България оглави добрите класации в Европа - първи по ръст на износа в ЕС, втори по ръст на индустриалното производство в ЕС, първи по ръст на заплатите в ЕС. Това се случва, когато се провежда финансова политика парите да отиват към всички граждани и фирми, а не само към определени офшорни фирми и определени шкафчета и чекмеджета", каза Василев.

Той коментира, че следствените органи трябва да определят каква е целта на атентата срещу главния прокурор Иван Гешев, но това, което се вижда от снимките на мястото на взрива, му изглежда като "пиратка, която е изплашила зайци".


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 12 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Делю Хайдутин

    14 21 Отговор
    Кокорчо фалира държавата.

    Коментиран от #27

  • 2 Ами

    11 4 Отговор
    да действат , ама кой ли ще иска комбина с тях ?
  • 3 Българка

    20 10 Отговор
    Не разбирам защо всички притискат ПП-ДБ. Та отговорността за редовен кабинет е на ГЕРБ. На тях ще бъде връчен първия мандат. Стига са прехвърляли проблема от болната глава на здравата

    Коментиран от #8, #18

  • 4 12345

    14 17 Отговор
    Този няма срам. С неадекватната си финансова политика съсипа финансите на държавата. Ако беше минал леко в сянка намаше да предизвиква толкова неприязън към ПП.

    Коментиран от #7

  • 5 да припомним

    10 9 Отговор
    след ковид и стартирала война-при тази ситуация ако властта все още беше на гробарите бг отдавна да е приключила като държава

    не сме късопаметни 12 години брутално крадене дирижирано от дпс

    Коментиран от #19

  • 6 Псевдоним

    4 6 Отговор
    Кокорчо президент.
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Реалист

    13 9 Отговор

    До коментар #3 от "Българка":

    Ако ПП е здравата глава Бог да ни е на помощ
  • 9 Голям смях😂

    13 14 Отговор
    Този крадец,който го съдиха в Англия за кражба на интелектуална собственост ще ни учи какво да правим!

    Коментиран от #26

  • 10 Лорерко

    10 9 Отговор
    Аз, Кокорко и Корналка фалирахме кочинaтa!
  • 11 ЦСКА София

    12 6 Отговор
    Евала на ПП,че отрезаха тия мошеници от герб навреме.Тия са много нагли бре,100 пъти им казаха,че с тях не искат да имат нищо общо,ама тия дай правим театър пред хората.Айде отивайте при вашите дружки от ДПС и БСП,може и оня диванния плехар и правете квото знаете.Ако хората не ви изметат на първата седмица.Хаххха.
  • 12 Аааа

    7 10 Отговор
    Извадете му очите на тоя. Да не се кокори. И да не крадне всичко, което види.

    Коментиран от #25

  • 13 Минева

    10 5 Отговор
    Браво на ПП - ДБ! Сега е на китарата бою жабата, той ще свири драги гости само за вас

    Коментиран от #17

  • 14 ЧОЧО

    7 5 Отговор
    Какъв ръст на заплатите,като сме с най ниските и най бедните.Стига сте на вземали за канарчета.
  • 15 🪵🪵🪵

    5 6 Отговор
    Добре е че ПП, ДБ са втори на Изборите, инак щеха да празнуват пирова победа, ма сега кусайте, кой каквот си е надробил.
    Аз сум за гъби до на есенеска.
  • 16 УРА,,УРА

    14 3 Отговор
    Не излъгахте избирателите си! Браво! А сега следете другите, за да видите как подменят,вота на своите избиратели. Примерите са страшно много.
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 ЧИЧО СТАМАТ ШУМКОВ

    6 5 Отговор

    До коментар #3 от "Българка":

    ГОСПОЖО БЪЛГАРКА,отговорноста за редовен кабинет не е само на ГЕРБ.а на всички 240 хрантутници в НС,които ние сме избрали.Засичал съм и друг път ваши коментари и съм сигурен,че сте привърженик на ПП или ДБ,В КОЕТО НЯМА НИЩО ЛОШО.Старите хора са го казали,,СВЯТ КАТО ЦВЯТ,,.Просто и двете големи политически формации и особено ПП-ДБ ТРЯБВА ДА РАЗБЕРАТ ,ЧЕ ,,НОЖА Е ОПРЯЛ В КОКАЛА,, И БЪЛГАРИТЕ ИСКАТ ДЕЙСТВИЯ В НУЖНАТА ПОСОКА ЗА ДА ИЗЛЕЗЕ СТРАНАТА ОТ КРИЗИТЕ.МОЕТО МНЕНИЕ Е ,ЧЕ ВСЯКО ПРАВИТЕЛСТВО ИЗЛЪЧЕНО БЕЗ ПОДКРЕПАТА НА ГЕРБ И ПП-ДБ ЗАЕДНО ,ЩЕ Е ВРЕДНО И НЕСТАБИЛНО ЗА СТРАНАТА.МАЙ Е ВРЕМЕ АМЕРИКАНСКИЯТ ПОСЛАНИК ДА СЪБЕРЕ БОКО КИРИЛ,АСЕН,ХРИСТО И ДА ИМ НАБИЕ КАНЧЕТАТА ОСОБЕНО НА ПОСЛЕДНИТЕ ТРИМА.

    Коментиран от #24

  • 19 Да припомним

    4 9 Отговор

    До коментар #5 от "да припомним":

    Никога ГЕРБ не са управлявали 12 години. Но 80 процентовите не могат да смятат .И второ при ГЕРБ покупателната ми способност на пенсийката ми беше два пъти по голяма.

    Коментиран от #23

  • 20 Грую

    3 8 Отговор
    Всяко друго правителство без ГЕРБ и Кирчококорчовата коалиция ще е крайно нестабилно.Но Кокорчовците ,като искат да си счупят главата ,нека пробват.Още едни избори не са проблем за българина.Но ми се струва ,че ще са проблем за шарлатаните.От второ място най вероятно ще се наредят някъде около партията на кака Кури.
  • 21 Кадир

    3 5 Отговор
    Кокорчо, и ти си един боклук. Боклук с картофи.
  • 22 Чест и почитания на Асен Василев!

    6 3 Отговор
    Коментар на интелигентен и добре образован човек! Браво на Асен Василев!
  • 23 Не лъжи!

    6 3 Отговор

    До коментар #19 от "Да припомним":

    И маъка ми е пенсионерка, но е по-доволна от пенсията, която й вдигна Асен Василев, а не от мизерната замразена пенсия при Бойко Борисов!
  • 24 По-точно

    7 0 Отговор

    До коментар #18 от "ЧИЧО СТАМАТ ШУМКОВ":

    Отговорността е на първата партия, която скачаше от радост как били първи, как победили, именно на ГЕРБ е отговорността!!!
  • 25 Алоо, Факти!

    4 1 Отговор

    До коментар #12 от "Аааа":

    Баннете го този, призовава към насилие!
  • 26 Стига вече!

    5 0 Отговор

    До коментар #9 от "Голям смях😂":

    Айде пак старата лъжа започнахте да тиражирате! Осъден ли е? НЕ! Значи нямате нищо срещу него. Той и Боко Тиквата го разследват и мноооого други, но докато не е осъден човик е невинен!
  • 27 Неее

    4 2 Отговор

    До коментар #1 от "Делю Хайдутин":

    Боко фалира държавата, защото я окраде!
  • 28 Барила

    3 0 Отговор
    3 % дефицит, то добре ако е 33 %....Боже, събери си вересиите!
    Нек се даде отчетност колко пари се харчат за украинските лежачи по хотелите, за три месеца края на миналата година бяха тад 250 милиона предвидени за хрантутене. А после пенсионерите били виновни?!!!!
  • 29 кочо

    4 1 Отговор
    Асене ,защо го направихте бе асене ,защо сте толкова невежи и амотьори в политиката и затова борисов фи използва като фанатиц;и и вие му клъвнахте и се обезличихте като партия .
  • 30 През цялото

    3 0 Отговор
    Време Винету имитираше преговори чакаше удобен момент да ги провали и да се прегърне с Меди Доганов
  • 31 Хихихи

    2 0 Отговор
    Бкп герб с дпс с бсп и итн. Бизбизе са от последните 15 г плюс още и стават 34 години и повече на власт. Пеевски от 18 годишен е във властта. С мама от тотото. Вижте в ютюб ако не вярвате. И той ли имаше стаж, незнайно как не в су, право, а в югозападния благоевград завърлил. Кога на 18 г е успял да учи, работи, не биллит. Плевен е пеевски, пак уреди ИТН Славчо, всичко е с точност, само народа е сляп
  • 32 Никси

    1 0 Отговор
    Бе вие какво си мислите бе , че пробив така се прави , бам с гадулката под мишница на Златните и изчиствайте ни Вариетето щот ние трябва да свирим във Вариетето , щот ние сме група виртуози , за това дайте ни по една уредба и достоверение и ни изчиствайте ни Вариетето !!!😛😁😃😄😂😀😂😃😃😛😛😃.
  • 33 1111

    2 0 Отговор
    ПП нямат пари от там в изостаналите провинции не гласуват за тях. Две млади момчета даваха фланелки и чанти по първият път, не зная, кое по ред НС бе. А така не става, пара им дават, пара. Скромни не върви в тия овълчени времена. Хубави дни на всички и по малко стрес. От народа явно нищо не зависи. Лична гражданска позиция.
  • 34 ГЕРБ са измамници!

    0 1 Отговор
    Формацията, която спечели изборите - ГЕРБ, вместо да предложи управленска програма, се опита да шантажира ПП и да коментира тяхната. Не може ГЕРБ да излизат да коментират управленската програма на ПП, когато не самите ГЕРБ като първа политическа сила не са представили своя собствена програма!!! И кабинет още не са представили ГЕРБ. Просто се учат от ПП! Сега ГЕРБ щели да правят като ПП правителство на малцинството.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол