Last news in Fakti

11 Май, 2023 21:42 1 168 11

Поредна вечер на протест на бул. "Сливница"

  • сливница-
  • протест-
  • катастрофа

Недоволни искат мерки срещу катастрофите

Поредна вечер на протест на бул. "Сливница" - 1
Снимка: БГНЕС

Поредна вечер се проведе протест на мястото на трагичната катастрофа в нощта срещу понеделник на столичния булевард "Сливница", при която 18-годишен шофьор блъсна и уби двама млади хора - Ани и Явор.

Вчера стана ясно, че обвиняемият за тежката катастрофа Адриан Антонов остава в ареста, припомня БНР.

От понеделник насам всяка вечер граждани от квартала и от други части на столицата се събират на протест-бдение. Поставят цветя и палят свещи за загиналите Ани и Явор на мястото на зверската катастрофа.

Към 19.00 часа протестиращите затвориха с жива верига движението по булевард "Сливница". Те призоваваха гражданите да не се отказват, да не спират протестите, които са ежедневни, за да може да се постигне промяна в Закона за движението по пътищата и такива инциденти да не се случват повече със загинали на пътя.

Хората настояваха МВР, Столична община и всички останали отговорни институции да предприемат конкретни мерки, както се изрази един от участниците в акцията - "да пазят хората от булеварда". Сред исканията са полагаме още от утре на "легнали полицаи", на мантинели по бул. "Сливница", постоянно видеонаблюдение в града.

Към 20.00 часа протестиращите продължиха надолу по булеварда с шествие до кръстовището с бул. "Константин Величков", където отново затвориха движението. По време на акцията през кръстовището не преминаваха нито лични автомобили, нито колите на градския транспорт.

След 20.30 часа движението по бул. "Сливница" беше възстановено.

От социалните мрежи днес стана ясно, че поклонението ще бъде в неделя на Централните софийски гробища от 10.30 часа, а след това е и опелото в църквата. Също тази неделя в 11.30 часа бъде организиран национален протест пред Народното събрание с блокада на "Орлов мост".


Поставете оценка:
Оценка 2.7 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 истина е

    12 1 Отговор
    Протестите трябва да са пред прокуратурата и съда ,защото наказанията са само условни ,а те станаха милионери от подкупите !
  • 2 Ало Гражданята,

    4 4 Отговор
    Не искахте контрол,сега носете ковчези!Протести правили……,правете си ги!!!!!
  • 3 Ама срещу

    5 2 Отговор
    Кого и за какво протестират? Да не би държавата да налива алкохола ,да не би държавата да ги дрогира ,да натиска газта, да говори по телефона, да кара преуморена? Протестирате против малките наказания ,ама и те везависят много от съдиите ,защото такива присъди се издават и в прехваления запад ,нали оттам се копира всичко . Да има корумпирани съдии ,но и в законите винаги има вратички ,които адвокатите успешно използват.
  • 4 Ще вземат мерки

    7 0 Отговор
    вие ще карате с 10 км/ч в града, а извергите с мангизите - пак с двеста.
  • 5 Стършел

    7 1 Отговор
    София е пълна кочина.

    Коментиран от #8

  • 6 Леля Гошо

    12 0 Отговор
    Безумията и убийствата по пътищата са само симптом. Симптом на едно разпадащо се общество. Прогонило, корумпирано, опростачено, необразовано, чалга общество, за което закона и правилата са врата у пОле. МВР и КАТ са продукт на това общество, така че е наивно да се очаква точно те да решат фундаменталните му проблеми. Фуражките могат да предложат само едно решение. Повече патрулки, повече проверки, повече глоби. За мен, това просто ще е повече "И кво ше прайме сега?"
  • 7 аман

    2 3 Отговор
    от протестъри
  • 8 Търтей

    2 0 Отговор

    До коментар #5 от "Стършел":

    Също като родния ти Телиш.
  • 9 Ники

    2 1 Отговор
    Не знам за какво протестират , и доживотен затвор да дават за превишена скорост , пак ще има такива случай , най важното е сами да се пазим , не рядко стават инциденти , за булевард като сливница 100 км/ч не е извънземна скорост , смисъл , всички смятат че тия неща стават заради алкохол или превишена скорост .. но това далеч не е така … да ако се кара с 30 км/ч сиг ще намалят инцидентите или няма да са фатални но това решение ли е ? Скоростта има значение но 100 км/ч за 20 годишна сапунерка за 700 лв с гуми на 10 години и 100 км/ч в Panamera Turbo 2022 с керамични спирачки , 4х4 , и нови гуми с хомологация за 7000 лв комплекта .. не е едно и също , На това е базирана теорията на относителността на Айнщайн , това е идеята .. Скоростта е относителна … Най много се трепят младежи със раздрънкани коли със скапани гуми , защото дават газ и нямат нито умения нито автомобил .. и губят сцепление Едното от решенията е данъка на колите да стане висок примерно 12 хил на година за да се спре карането на коли за по 1000 лв .. Аз като бях на 18 нямах кола щото бяха бая скъпи тогава , и караш чат пат на вашите колата и я пазиш като очите си .. и ние давахме газ някой път .. да не мислите че сме знаели какви точно могат да са последствията … да знае се че ще е лошо ако стане нещо лошо и тва е .. някак си на 18 не го мислиш трезво .. Най важното е да внимавате … защото тия неща стават от съвкупност от събития .. Млад водач , по висока скорост , може да си е погледнал те
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Вижте

    1 0 Отговор
    Възраждане отново внесе проектозакон, с най-строги мерки за убийците на пътя. Защо никой друг не приема?
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове