Last news in Fakti

13 Май, 2023 12:46 770 13

Крум Зарков: Проблемът с институцията Главен прокурор е системен

  • крум зарков-
  • главен прокурор

Аз очаквам с нетърпение първото заседание по същество на правната комисия в парламента, където да се разгледа законът за отговорност и отчетност на главния прокурор

Крум Зарков: Проблемът с институцията Главен прокурор е системен - 1

Част от Прокурорската колегия поиска оставката на главния прокурор, с което процедурата по отстраняването му пред Висшия съдебен съвет (ВСС) е отворена. Тя ще се развива и ще завърши в рамките на ВСС. Това каза пред журналисти в Пловдив министърът на правосъдието Крум Зарков, цитиран от БТА.

Той подчерта, че както и да завърши тази процедура, "е важно да не се забравя, че проблемът с институцията Главен прокурор е системен и решението му трябва да е системно, т.е. законово".

Аз очаквам с нетърпение първото заседание по същество на правната комисия в парламента, където да се разгледа законът за отговорност и отчетност на главния прокурор, коментира още Крум Зарков.

Министърът на правосъдието е в Пловдив за участие в национална конференция на тема „Ролята на правната помощ в случаите на домашно насилие и насилие, основано на пола".

Форумът е част от проект „Подобряване на достъпа до правосъдие на лица, живеещи под прага на бедност със специален фокус върху жени, деца и ромска общност".


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния Софиянец

    6 3 Отговор
    Да се премахне длъжността Главен прокурор.Няма смисъл от нея.
  • 2 Умник Гюро

    6 2 Отговор
    Кацамунския !
  • 3 Минева

    1 2 Отговор
    ББ ли е " златният пръст", че от коментара не се разбира каква е зарковата " експертна" оценка?
  • 4 обективен

    5 1 Отговор
    Всичките главни прокурори до сега пазеха мафията , и това е обществена тайна ,която е знае всяко дете !! Сегашните във ВСС , трябва да се разследват ,защото мафията ги направи милионери !
  • 5 Леля Гошо

    3 1 Отговор
    Къде е Каскета?

    Коментиран от #8

  • 6 главната тема

    1 0 Отговор
    Е постоянно за главните.
    А кога най-после за гладните ?
    Тук са , мълчат, но са будни
    Ще усетите тези бодилчета трудни.
  • 7 Българка

    3 1 Отговор
    Прокуратурата ни е устроена по съветски/руски модел Вишински. Такова чудо в Европа няма. Както няма Главен съдия , така не трябва да има Главен прокурор. Над 50 % от прокурорите са гнили ябълки, кото не борят корупция и престъпления, а ги защитават и обслужват. Трябва като начало наистина отстраняване не само на Гешев, но и на каскетчета във ВСС, прокуратура и съд. Трябват закони за отговорността- персонална на всеки следовател, прокурор, съдия за участия в престъпни схеми, отказ от правосъдие и лошо, обслужващо мафията, правосъдие
  • 8 Българка

    4 1 Отговор

    До коментар #5 от "Леля Гошо":

    Предполагам подчиненият на Борисов каскет е в Лисабон. По време на "екскурзията" си е имал срещи, на които са му подсказали , че в САЩ и ЕС има доказателства за престъпления на висши наши политици, прокурори и съдии. Очаквам да има интересни събития. Началниците му сега го жертвопринасят, за да си спасяват кожите, но забравят,че той разполага със законови и не толкова данни, факти и прашясали папки за престъпленията им
  • 9 Хайде

    1 1 Отговор
    Направете конституционно мнозинство и да направите реална съдебна реформа.Да няма ВСС.Достатъчно други колективни органи на неуправляемост и отговорност има.А ако има такъв защо да го има и да продължава йерархическата структура на прокуратурата.Как няма гл.съдия и си работи тяхното съсловие.Нали конституцията и законите трябва да са водещи в съдебната система.На всички им направете мандатите 4 години,за да не се увличат много и самоизявяеат като недосегаеми.
  • 10 Кой е този

    1 1 Отговор
    Който е измислил този ВСС.Вероятно комунистите в прехода си към капитализъм.С нищо не допринася за върховенството на закона.Конституционни промени само.Другото е козметика ала Пунта Мара.И сега видяхме,че Мара Френската незнае в каква реалност се намира е Б-я ?????Боже така ще я овъртоли в лъжи,че ще стане посмешище като него.Мразено и бичувано.
  • 11 Инж

    1 1 Отговор
    Длъжността "Главен прокурор" е мина, заложена в Конституцията.
  • 12 Никой

    1 0 Отговор
    И слепия провидя кой държи правораздаването в България. Оня ден свирна и матросовците в тоги ,без тоги, веднага наскачаха срещу глав .прокурора. Да се чудиш къде бяха се снишили до сега ? Сега ще има една кал,една млъсотия да ни обяснят колко вреден бил Милиционера прокурор до сега,СЯКАШ НИЕ НЕ ВИЖДАХМЕ КОЙ ЗАЩИТАВА. Апропо, това значи ли че някой прибра кинтите на КЪРО ,ОНЯ от ДУБАЙ и БЕЛГРАД дето щяха да плащат за отстраняването на Гешев. Или го вършат безплатно ?
  • 13 Българин

    2 0 Отговор
    Погледнете физиономията на този... и си помислете за това, че е отишъл в посолството на Козяк 16, за да "обсъдят" с !!?!?!?!? законодателните промени в България!!!!!
    Сега и на дебилите трябва да им стане ясно, че законите в България се спускат от НАЙ-КОРУМПИРАНАТА и единствена ТЕРОРИСТИЧНА, която се движи от корупция и извършва терор по целия свят във всяка една държава, която не е съгласна с ценностите на содомитите САЩ.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове