Last news in Fakti

16 Май, 2023 13:42, обновена 16 Май, 2023 13:58 3 465 36

Съдия: Георги Гергов е собственик на Пловдивския панаир

  • пловдивски панаир-
  • георги гергов-
  • съдия

Развитие на скандала

Съдия: Георги Гергов е собственик на Пловдивския панаир - 1
Снимка: БГНЕС

Съдия Симеон Захариев се произнесе по жалбата на Георги Гергов и отмени отказа на Търговския регистър и дава задължителни указания вписването на апорта по партидата на "Пълдин Туринвест" да бъде извършено.

Това съобщи във "Фейсбук" общинската съветничка от ДБ Веселина Александрова.

Въпреки че в решението пише, че е необжалваемо, налична е съдебна практика, която допуска обжалване от страна на Агенция по вписванията.

Предвид значимостта на засегнатия обществен интерес по казуса с Международен панаир Пловдив разчитам, че Агенцията ще направи възможното, за да го опази и ще инициира обжалване на решението на Окръжен съд Пловдив, призова Общинската съветничка от ДБ.

През ноември 2022 г. бизнесменът Георги Гергов, който е и бивш кадър на БСП, придоби акциите на община Варна в капитала на "Пълдин туринвест" и стана мажоритарен собственик със 79% от дяловете в Панаира. Гергов посочи, че е готов да дари на общината площ в панаира и там да бъде изградена нова опера. Тази схема и това предложение не са нови, след като Георги Гергов се опита да ги приложи и през 2017 г., припомня news.bg.

И до този момент не беше ясно обяснено защо и как община Варна продължава да притежава въпросните акции, въпреки че през 2017 г., при първия опит да бъде прокарана тази схема, Изпълнителната комисия на ГЕРБ и лично премиерът тогава Бойко Борисов наредиха на Варна да върне акциите в Министерство на икономиката.

В края на месец април прокуратурата също подхвана казуса с Пловдивския панаир.

От своя страна кметът на Пловдив Здравко Димитров обяви, че няма да коментира темата заради разследването на прокуратурата. Димитров, който беше издигнат за поста от ГЕРБ, има основна роля в по-бързото приключване на сделката на Гергов за Панаира.

Той реши да не обжалва ключово съдебно решение по казуса, което позволи да се задейства вписването на сделката в Търговския регистър.

Нямам никакви притеснения от проверката на прокуратурата във връзка с акциите на Община Варна в Пловдивския панаир. Проверки от всякакво естество се правят постоянно и това е хубаво. Костовата приватизация тя касае и Панаира, не съм го продал аз на Георги Гергов. По това време Корнелия Нинова е зам.-министър на икономиката. Така кметът на Варна Иван Портних коментира пред БНР темата за започнато досъдебно производство по казуса с акциите.

Той каза, че ако акциите на Варна в Панаира представляват интерес за някого и са му важни, може да ги купи. По думите му тази възможност е пропусната от държавата, когато Нинова е министър на икономиката в правителството на "Промяната". Акциите са оценени на 16 млн. лева, а това за държавата е нищо, тези пари могат да бъдат използвани целево.

Лично казах на кмета на Пловдив и на ОбС - вземете решение, изтеглете един кредит, щом е толкова важно за Пловдив, посочи Портних.


Поставете оценка:
Оценка 2.2 от 17 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния Софиянец

    47 0 Отговор
    Съдът и прокуратурата служат на мафията.Трябва основно чистене.

    Коментиран от #6

  • 2 Дългия

    39 0 Отговор
    Еииииий още има за крадене в тая държава ве...... !
  • 3 Само питам

    35 0 Отговор
    Който беше казал за "гнилите ябълки в българският съд" е бил напълно прав.
  • 4 Майна

    27 8 Отговор
    Радев, Радев.., толкова си некадърен, че няма къде повече..
    Продължиха да захранват остатъците от държавата по времето на служебното му правителство, но той е ,,подчинен,, в ,,ложата,, на тоя на снимката..
    Ех, Радев, ...гнус ме е.., гнус..ю
  • 5 Дано

    18 0 Отговор
    Да се задави лоестия
  • 6 Да започнем първо от себе си!

    9 1 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    Колега, искам да те попитам пред всички в сайта! Защо нагло излъга че за нова година си дал на персонала по 500 лева? Така че преди да съдиш другите, виж първо своите дела!

    Коментиран от #15

  • 7 Майна

    19 4 Отговор
    Къде се смуши Радев....?
    Радев, що не излезеш с някакво ,,сношение,, ах, ,,становище след вчерашните събития, изявления на Главния прокурор...
    Къде се завря като ,,мишок,, бе..
    Или тренираш ..ЛИЦЕВИ ОПОРИ..?

    Коментиран от #27

  • 8 българин

    21 0 Отговор
    Последни издихания, иде време и за свинаря, след тиквата и гешефТ по пътя на следствието, съдът и пандиза ще поемат доста от путинците, престъпниците в "елита" на червената мафия.
  • 9 Определение на съда.

    12 0 Отговор
    То в старата нема,кой да ходи,тоя за нова говори.Дискотека моля с райски газ.
  • 10 Замириса

    12 1 Отговор
    на червена кочина !

    Коментиран от #33

  • 11 запознат

    4 4 Отговор
    кмета на Пловдив Здравко Димитров е уж от ГЕРБ, но практически над 90% от членовете на партията в града не го понасят изобщо, защото през последните десетина години, той никога не направил нищо от името и за името на ГЕРБ, като се натягаше единствено на Борисов. Даже преди 8 години стигна до там в своето АнтиГерб поведение, че дори напусна депутатското си място в Парламента, като се кандидатира за кмет на Пловдив от името на Реформаторския блок, т.е. сегашните Демократична България и то излезе против Кандидата на ГЕРБ и борещ се за втори кметски мандат Тотев. Това един човек с морал и достойноство, а и ГЕРБаджия никога не би го направил. Зико не е Гербер, а е мутра, докопала се до тази партия и бореща се непрекъснато срещу уж неговата партия ГЕРБ през мутренски бизнес интереси. ЗАТОВА НАЙ-ВЕРОЯТНО И ТАЗИ ГОДИНА ЗИКО, ЩЕ Е КАНДИДАТА НА ДБ-ПП за кмет на града.
  • 12 БОЦ - ко

    7 0 Отговор
    "другари" ШУМКАРИ.
    НЕ е от нас, той е от ВАС !
  • 13 Кнадидатът на ПП-ДБ за кмет на

    7 5 Отговор
    Пловдив по мутренска линия най-вероятно ще е Здравко Димитров-Зико, наскоро изключен от ГЕРБ, въпреки че членовете на партията желаеха това още преди 8 години! Зико е човек на всички бандити и икономически групировки, на БСП и Гергов, на ДПС и Пеевски, на Радев и ДБ-тата и ПП-тата! Единствено Зико, никога не е бил "човек на ГЕРБ", въпреки че формално е член от 2007 г. !
  • 14 ха дано

    7 1 Отговор
    Ама няма ли някой Искендер да обърка пътя и да падне над българската Темида !!
  • 15 Агата Кристи

    10 0 Отговор

    До коментар #6 от "Да започнем първо от себе си!":

    Излъгал е, защото комуниста умее само ДВЕ НЕЩА да лъже и да краде и то ЗАЛЪКА от устата на децата ни.
    ЗАТОВА !!!
  • 16 ВИЖДА СЕ

    13 0 Отговор
    Свинаря ще изкупи скоро целият свинарник на ЕС.
  • 17 Бамбука

    12 0 Отговор
    Спечелил ! Ура ! И кой му даде 46 милиона за дупката във Варна ? Кмета пионка на Варна ли ?
  • 18 съдията

    14 0 Отговор
    САМО ЗА МУЦУНКАТА МУ ДАВАМ 10 ГОД. БЕЗ ,ЗА НИЩО ДА Е ВИНОВЕН !!
  • 19 Нали

    11 3 Отговор
    искахте частна собственост. Ето ви частен панаир, частен плаж, частно В и К, частно енерго, частни болници, телевизии, медии и каквото се сетите. Ако не е Гергов ще е някои от нас. Няма да завиждат!
  • 20 Жоро

    4 1 Отговор
    ГЕРБ са виновни
  • 21 Бай Петко

    11 0 Отговор
    Вижте му мръсната свинска физиономия. Тоя трябва да е в затвора доживот.
  • 22 Аспарух

    10 0 Отговор
    Само го вижте на снимката този хубостник .Типичен представител на червените другари с куфарчета, които ограбиха България.
  • 23 всеядни са

    6 0 Отговор
    Ей, само за това Герб и БСП не трябва да имат и един глас.!Пладнешки разбойници.!
  • 24 Некой си

    8 0 Отговор
    Нека да си припомним кой му даде на свинара ЦУМ и Панаира.Всичко друго е вятър и мъгла.
  • 25 аааахахахааа

    8 0 Отговор
    Явно открай време в нашата държава свинарите са на почит.Още от времето на свинаря Ивайло.
  • 26 Даа!

    12 0 Отговор
    Илон Мъск ряпа да яде пред наш Герги.От свиневъд, да станеш собственик на Панаир от европейски мащаб+ най мащабната по площ сграда в топ център на столицата- ЦУМ, не всеки може.Иначе " комунист" до мозъка на костите.Денонощно милее за Народа!Същия народ тридесет години не се усети,че няма ляво,няма дясно.Всички влачеха и все още влачат държавна собственост за стотици милиони. Гениалният план- Ран- Ът ,намери на родна земя идеално развитие.Създаваш през местната инфраструктура мултимилонери,дори милиардери,а те от своя страна- среден ешелон от заможни.След това никаква власт,никакъв бунт,протест,нищо не може да промени системата
  • 27 Бай Ламби

    5 1 Отговор

    До коментар #7 от "Майна":

    Не се е скрил бре,пред блока на лоста е.Прави набирания и коремни докато Деситу тупа килимите и пътеките от апартамента до него.След малко отива да изхвърли боклука и се връща в президенството на работа.
  • 28 тия самоволници, наречени "съдии"

    6 0 Отговор
    ...всичките соедин са нелегитимни, заповедите и присъдите им нищо не значат, боклуци, престъпници , ударили го на произвол...всеки може да нахлузи една тофга и да раздава оправдания на всякакви престъпници, ...на гергов не трябва да му се дава да приближи до панаира, ако трябва да ссе взриви панаира , но тая св"ня дето лапна цум не трябва да изяде и панаира
  • 29 занчи този престъпник в тога амнистира

    5 0 Отговор
    открадването на държавните акции, платени от държавата и отдкраднати от герговци и кметовете на гроб варна и пловдив?
  • 30 SDEЧЕВ

    5 0 Отговор
    В решението пише,че е необжалваемо,но имало съдебна практика. Практиката е да глобяват всеки денДиректора на агенцията,докато не бие парафа. По принцип след решение,съда трябва директно да вписва такива обстоятелства.
  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 ББ и Пеевски му го изтъргуваха.

    5 1 Отговор
    Боклуци!Гласувайте още за ГЕРБ
  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 Мнение

    3 0 Отговор
    Отвратителна свиня! Гнус.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове