Last news in Fakti

16 Май, 2023 21:16 1 821 26

Мира Радева: Всичко, което се разиграва пред очите ни за трета година, ни доведе като избиратели до безкрайно омерзение

  • мира радева-
  • трета година-
  • избиратели-
  • омерзение

"По-скоро очаквам ПП-ДБ да подкрепят кабинет с първия мандат. Защото от партията на последния разговор с ГЕРБ-СДС казаха, че няма да залостят вратата, защото много им е харесало представянето на Мария Габриел. Макар това изявление да дойде преди скандала с главния прокурор – досега не съм чул нищо от тях по тази тема. Смятам, че между двете теми няма връзка”, коментира Нидал Алгафари

Мира Радева: Всичко, което се разиграва пред очите ни за трета година, ни доведе като избиратели до безкрайно омерзение - 1
Снимка: Нова телевизия

„Аз не съм чак такъв оптимист за кабинет с първия мандат, въпреки че ми се иска. Всичко, което се разиграва пред очите ни за трета поредна година, ни доведе като избиратели до безкрайно омерзение”. Това каза в „Интервюто в Новините на NOVA“ социологът Мира Радева.

По думите ѝ всички сме подозирали, че цялата ни политическа система е „обвързана като свински черва”. „За каква независимост на съдебната система говорим, като във ВСС става въпрос за квоти. Тоест елитът си е зависим сам от себе си. Защото от една стана пропорционалната избирателна система дава възможност да бъдат издигани хора, които са зависими от партийните ръководства като народни представители. А от друга – системата, по която се избират прокурори и съдии, зависи от някакви политически елити. Тоест 30 и повече години елитът обслужва сам себе си. И затова хората са недоволни”, подчерта тя.

„По-скоро очаквам ПП-ДБ да подкрепят кабинет с първия мандат. Защото от партията на последния разговор с ГЕРБ-СДС казаха, че няма да залостят вратата, защото много им е харесало представянето на Мария Габриел. Макар това изявление да дойде преди скандала с главния прокурор – досега не съм чул нищо от тях по тази тема. Смятам, че между двете теми няма връзка”. Това заяви експертът по политически PR Нидал Алгафари.


Поставете оценка:
Оценка 2 от 21 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 тази

    30 1 Отговор
    Прогноза нещо вече утече.
  • 2 Делю Хайдутин

    14 19 Отговор
    Само Путин ще въведе ред.В България няма кой
  • 3 истина е

    36 10 Отговор
    Докато боко е на свобода ,тази страна никога няма да стане бяла !!!
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Никси

    29 5 Отговор
    я горката как се е усмихнала за ГРАНТОВЕ , жива да я ожалиш и тоя до нея !!!.
  • 6 Сатана Z

    25 11 Отговор
    Киропитеците подлъгаха Толупа да даде Гешев за курбан за да получи тяхната подкрепа ,а той захапа куката до гърло.А Габриелката не знае на кой свет се намира.Толкова е неадекватна завалията.
  • 7 Спецназ

    11 8 Отговор
    "очаквам ПП-ДБ да подкрепят кабинет с първия мандат.
    Защото от партията казаха, че няма да залостят вратата,
    защото много им е харесало представянето на Мария Габриел."

    Само Киро Тарантино дано иска да залости вратата с Мария-Габи отвътре с райбера,

    поне да ми израсте в очите като мАж със вкус към острите к.Оври.
  • 8 Цайса....

    8 2 Отговор
    Тия не са ли пиленцата от Монако?...те ли са?
  • 9 Мажат ни очите

    10 7 Отговор
    За омерзението са прави тия двамата, нооо... да гласувам за тия клоуни от ПП/ДБ,ГЕРБ... сон ги лаже. С Гешефта май се опитват да ни замажат очите и ни лук яли,ни лук мирисали.
  • 10 Тия двамата са на хранилка в ГЕРБ

    22 5 Отговор
    и те се продават за няколко сребърника
  • 11 Анонимен

    13 5 Отговор
    За омерзението имате голяма вина, вие които години на ред обикаляхте студията възхвалявайки герб и дпс, накрая от Ес ще ни извадите и ще пратите децата мърцина да се бият за Русия, жалки сте.
  • 12 Народа се гаргари

    5 6 Отговор
    с всичкото козяшко дерибеи. Хак да им е на слугинчетата безродни чушкопеци!
  • 13 Дедо ви ...

    11 0 Отговор
    Прокуратурата започна компроматна война сама със себе си?! Политиците са започнали играта "тука има-тука нЕма" и всяка вечер палят свещ да не са сред арестуваните. На вчерашния брифинг, Гешев ясно заяви, че политиците продължават да крадат, което едва ли е изненадало някой, както и факта, че никой не им пречи на кражбите.
    Голямата изненада ще бъде, ако най-после няколко от крадливите политици бъдат обвинени с добре изготвени обвинителни актове, дадени на съд, осъдени и вкарани за дълго време в затвора. Та, нали на протестите скандирахме, че много от политиците са позор и заслужават затвор?
  • 14 аз и ти

    15 0 Отговор
    Съдебната система, прокуратурата са гнили, изгнили, продънени. Държавната администрация в голямата си част също - калинки, любовници, метреси, далавераджии! Държавата е обрана! До шушка! Всичко е парцелирано! Огромна част от политиците са мерзавци! До омаломощение крадливи, влюбени в себе си и в далаверата! За какво правителство, за какъв парламент говорите с наличните ресурси! Невъзможно, неприемливо, нагло! Ние вече сме дъното! Срам! Целия народ е отвратен от тази шайка! Народе, защо допуснахме това? Защо допуснахме нашата България да е в това положение?
  • 15 Каскет

    8 2 Отговор
    Тая ГЕРБ-ерка кво се обажда ?!
  • 16 Иванчко+Марийка

    14 2 Отговор
    Двама ГЕРБЕРА са покани у студиото да се изказват. Майкоооо, майкооо
  • 17 Мутрофановна

    0 7 Отговор
    Следващия път ще гласувам за Купейкин,само той ще ми гарантира мандата в солничная България
  • 18 ОПЕРАТОР НОВА

    6 1 Отговор
    ТИЯ ГИ ПОЗНАВАМ И ДВАМЦАТА ТЕ СА ОТ ШАЙКАТА НА СУДЖУЦИТЕ НА ТИЯ ИМ Е ПРЕЗ КУУРА ЗА НАРОДА ТЕ ГЛЕДАТ САМО СЕБЕ СИ
  • 19 Шаран БГ

    5 2 Отговор
    ТОЧНО !! Омерзение, погнуса, отвращение е точното чувство, което изпитвам не само аз към родните политически дейци !! И как да отида да гласувам, за кого, че и защо !? Явно няма кого да "избера", докато има :секция "Чужбина, щом няма мандатност за "професионалните депутати", докарали народа до просешка тояга и прогонили почти третина от населението, докато се гласува за някакви "партийни избраници - не се знае съответната партия кого ще курдиса в т.н. НАРОДНО събрание, докато няма мажоритарност и никой никога не може да отзове некадърника от законодателното тяло,щом работи против волята на избирателите си !!!
    Къде и в какво се състои тази ДЕМОКРАЦИЯ, щом за да има ли или не допитване до народа за нещо, решават 121 партийни функционери какво им е на партийните избраници НАРОДНОТО и до кога ще продължава тази идиотщина с КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО на избирателен вот.......... ??
    Точната дума е ... ОТВРАЩЕНИЕ от политическите ни дейци !!!
  • 20 Aлфа Bълкът

    4 1 Отговор
    Тоз бременната голям тур направи днеска от кабеларките до националните медии.
  • 21 Бачо Кольо

    2 5 Отговор
    Добре и какво правим на следващи избори? Дори и ППДБ да бият Герб, няма как вече да имат повече от 70-75 депутата. Рано или късно ще се прегърнат или с Герб или с ДПС. Дори хипотетично Възраждане да спечелят, пак няма с кого да се коалират. Общо взето сме в един затворен кръг и докато ППДБ не се съберат с Герб, всичко това няма да свърши.
  • 22 Димо

    5 1 Отговор
    И двамата са подлоги на мафията ДПС-ГЕРБ! Тровят публичното пространство, манипулират общественото мнение!
  • 23 Защо този сириец

    4 1 Отговор
    на снимката не е в затвора, а обикаля телевизиите ? Този Алгафари е престъпник, помогна на брат си да избяга от сирийски затвор където излежавал присъда за трафик на дрога, доведе го в България за да направят канал за трафик на мигранти и ДРОГА, къде е разследващата полиция, къде е министърът на вътрешните работи, Гешев знае, време е да каже и за Алгафари, не само за "Барселонагейт" !
  • 24 Емигрант

    5 1 Отговор
    В Турция гласуват над 90 %, кога българинът ще разбере, че за да има шанс да се подобри трябва да отиде до урните, а не за "риба или за гъби" ! Нали сте умни бе, нали много знаете, как не знаете тогава, че за да сте добре трябва да поискате доброто лично, а не да го чакате с "въдица" ! Като нама за кого да гласувате казахте ли го на някой политик в предизборната обиколка да си смени листите или само ръкопляскате и после скимтите ?
  • 25 дедо Герчо

    5 1 Отговор
    ФАНИ ЕДИНИЯ,УДАРИ ДРУГАТА.ГЕРБЕРСКИ ПОДЛОГИ...МРЪСНИ...ХЪХЪХЪ...
  • 26 Алгалфоне

    3 1 Отговор
    Абе, Алгафари, не ти ли е неудобно да си вадиш хляба, възхвалявайки доказана мафиотска група Герб. Че и сина си завря за пари в тая мафия. Всички от предаването Ку Ку се занимавате с нищо правене за много пари около мафията.Много се накефих как младите от ПП и ДБ прекараха накрая Боко и правителство няма да има. Кой сега е наивен аджамия алгалфоне?
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол