Last news in Fakti

19 Май, 2023 07:52 917 15

Войната по пътищата: Санкциите трябва да са достатъчно високи, за да са ефективни, но и да се прилагат

  • война по пътищата-
  • санкции

Случващото се по българските пътища е близо до пълномащабна война. Проблемът не е от вчера, но имам чувство, че през последните години ескалира, каза Карлос Контрера

Войната по пътищата: Санкциите трябва да са достатъчно високи, за да са ефективни, но и да се прилагат - 1

Случващото се по българските пътища е близо до пълномащабна война. Проблемът не е от вчера, но имам чувство, че през последните години ескалира. В Столична община има десетки участъци, в които се кара абсолютно неразумно.

Така общинският съветник Карлос Контрера коментира в студиото на "Bulgaria ON AIR" проблема с пътната безопасност. По думите му един от големите проблеми е скоростта на движение.

"Проблемът има две измерения. Единият е инфраструктурният, от друга страна съвременните автомобили имат много по-големи възможности. Санкциите няма да решат проблема. За да се държат така тези хора на улицата, очевидно имат проблеми", каза Контрера, като засегна и образователната система.

Санкциите трябва да бъдат достатъчно високи, за да са ефективни, но и да се прилагат, категоричен е гостът.

"Трябват бързи стъпки. Дано това НС надмогне политическите ежби и се заеме с въпросите за пътната безопасност. Тези, които управляват автомобили с концентрация над 1-2 промила, да им се конфискуват автомобилите", настоя председателят на Комисията по транспорт и пътна безопасност на Столична община.


Поставете оценка:
Оценка 1.8 от 10 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Дрън дрън

    28 1 Отговор
    Санкциите нямало да решат проблема и два реда по надолу санкциите трябвало да бъдат по високи. А това с конфискацията на автомобила цепи мрака. Значи като застрелям някой, ми конфискуват оръжието и готово. А не е ли по добре пияния да е в затвора.
  • 2 Като не могат

    8 2 Отговор
    Да дават максималната присъда да вдигнат минималната! Така вместо от 2 до 5 години минимална да е от 10 до 20 и повече без да се обжалва или намалява при добро държание!
  • 3 Джамбaза

    24 0 Отговор
    Отново се акцентира върху шофьорите, а те само част от играчите в пътното движение.
    Защо никой не иска санкции за собствениците на пътища или за контролните органи?
    Защо не се санкционират застрахователи, които изплащат щети, допуснати по пътища без акт 16?
    Защо не се санкционират политици, разрешили движение по пътища без акт 16?
  • 4 Студопор

    4 7 Отговор
    Върнете смъртното наказание. Цената е висока, но е приложимо. Око за око!
  • 5 КАТ

    29 0 Отговор
    Не се заяждайте с пенсионерите заради несложен колан , а подгонете малоумниците с джипки , които минават на червено и газят пешеходци на зебрата !
  • 6 Ловецът на охлюви

    18 0 Отговор
    Кои пътища бе другаре,какви пътища са това?В държаата има няма 600 килметра нещо което да отговаря на някакъв стандарт
  • 7 Хаде

    26 0 Отговор
    Проблемът не е в още санкции, слушах онзи ден как всичко е наред и само трябва да намалим скоростта в града на 30 кмч и ще спре войната по пътищата и ви мисля за малоумни ли ни имат... При 50 км ограничение, някакъв идиот прелита със 150 км и при 30 ще лети въс 150, но пък ще е идеална хранилка за КАТ по цял ден да глобяват, че караш на 3та скорост с 35 км в зона 30 .... Санкциите ги плащат само балъците, които нямат човек, другите са под чадъра на властта и трепят, пият, блъскат и после викат не помня как стана
  • 8 Тъжен

    20 1 Отговор
    Майка ми ,баба ми и стринка ми починаха след зверско ПТП.Убиецът им алоджия от ромски произход ,който няма 8клас и 2ти отнета книжка го изкараха невинен.Платени вещи ,лица ,прокурори и съдии..Усилено твърдяха ,че майка ми е навлязла в неговото платно ,а следите от спирачния път на убиеца бяха 10см в платното на майка ми.Обжалвах във Варна ,София отговора от институциите беше смразявщ.Баща ми плати за нова експертиза и вещите лица потвърдиха ,че официалната експертиза е неправилна и непълна ,но това е България.За милиони няма закони ,за кокошка няма прошка.
    Всеки ден се събуждам с гледката как майка ми почина в ръцете ми..Ако превъртя някой ден ,горко им на тези които я отнеха от мен и опетниха името им.
  • 9 Колапс

    11 0 Отговор
    България не предлага нищо добро за да налага каквито и да е било санкции! БЪЛГАРИЯ Е ТЕРОРИСТИЧНА ДЪРЖАВА!
  • 10 ха ха

    9 0 Отговор
    НЕ-ИЗ-БЕЖ-НОСТ, а не отмъстителност и заплаха е силата на закона. И 100 години затвор да сложите няма да действа, ако вероятността да ви хванат е нищожна. Просто политиците си правят ПР по телевизията от нещастието на хората.
  • 11 до министъра на транспорта

    6 1 Отговор
    стия с тия недомислени санкции !!! проблемът е в съзнанието на индивида а не в санкциите !!! направете курсовете по 3 месеца и после издавайте временно свидетелство което трябва да се заслужи за да стане постоянно след две години шофиране кандидат шофьорчето да ходи на комисия която да разгледа поведението чу на пътя през тези две години и да реши ще му даде ли книжка или не !!! млад шофьор да има ограничение на мощността на автомобила който управлява и готово толкова ли е трудно ??? за подобна мисъл държавата би изхарчила стотици хиляди левое за “експерти”(на наш човек децата…) а аз ви го давам безплатно
  • 12 Мнение

    6 0 Отговор
    Санкциите са достатъчно високи и се доказва при всяко повишаване ,че не помага трябва да се погледне към пътната безопасност не да се пише винаги несъобразена скорост с пътните условия защото пътните условия ги няма на 95% няма маркировка по пътищата и това е най малкото
  • 13 Джоко

    4 3 Отговор
    Санкции? И като задлъжнее към хазната какво от това!? Наласата "пием си/ друсам се и си карам" трябва да води до сигурен кауш със дебела, събираема санкция чрез обществено полезен или не полезен труд, та другия път да забрави да пие и да кара. Ами джигитите с чип- тунинга кой ги следи? От 150 коня на 220 и със същите умрели спирачки!? И като се фейнат късат стълбове за осветление и поместват дувари и бетонни конструкции защото с 200 с тия спирачки спирането цяла вечност и отиват директно във вечността! Да приемат закон 50 км над ограничението- на всякъде да се счита за умишлено престъпление и ако е без ПТП една година без право да управлява, при ПТП с пострадали и загинали- пъндиз без право на съкратена процедура. Вече си мисля, че не се приема защото самите "законотворци" нарушават и се страхуват да не го отнесат. Примери фрапантни има- Джабазки, Местан и оня фиркания "падни- стани"!
  • 14 Кирчо

    6 1 Отговор
    Когато едни хора целенасочено и преднамерено убиват други хора това е война.
    Инцидент на пътя е нещастен случай, колко повече коли има на пътя толкова повече инциденти ще има, ако забраним на колите да се движат вечно ли ще живеем?
    Когато едни хора поставят ненужни ограничения, с цел да вземат парите на други хора това е рекет, изнудване, пладнешки обир.
    До кога ще го търпим това?
    Шоф/ори от всички градове обединете се, врага е силен и добре организиран само заедно можем да победим.
  • 15 Стига с тая "война" бре!

    4 0 Отговор
    Правилното е неграмотни некадърници, на пътя!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове