Last news in Fakti

19 Май, 2023 19:40 2 043 9

Журналисти се сдобиха с верните отговори на теста по БЕЛ срещу 100 лв.

  • отговори-
  • тест-
  • бел-
  • 100 лв.

Изпращането на отговорите започнало около 30 минути след началото на зрелостния изпит и за половин час вече е получена почти цялата тестова част от матурата

Журналисти се сдобиха с верните отговори на теста по БЕЛ срещу 100 лв. - 1

Екип на NOVA се сдоби с 35 верни отговора от общо 40-те въпроса в тестовата част на матурата по Български език и литература. Решението на изпитните задачи е получено по време на провеждането на изпита срещу обещание, че ще се преведат 100 лева на изпращача.

Екипът на „Здравей, България” реши да се възползва от една от многото оферти в интернет за получаване на отговорите. В сайт за търговия с различни стоки попаднали на жена, която предлага "услугата" срещу 100 лв. За тази сума, обясни тя, гарантирано ще получим оценка между добър 4 и много добър 5.

Изпращането на отговорите започнало около 30 минути след началото на зрелостния изпит и за половин час вече е получена почти цялата тестова част от матурата.

По-късно от МОН изпратиха позиция по случая:

За да не се допуснат злоупотреби с информацията, касаеща държавния зрелостен изпит, той е разделен на три модула, които се изпращат по различно време в училищата, където се провеждат матурите. В случаите, когато частта от модула е с продължителност 60 или 90 минути, зрелостникът не може да излиза от изпитната зала и да се връща в нея преди приключването на съответната част.

В случаите, когато частта е с продължителност 120, 150 или 180 минути, зрелостникът може да излиза от изпитната зала и да се връща в нея след изтичане на първите 90 минути.

Зрелостникът може да напусне залата и сградата след окончателно приключване и предаване на изпитната работа, но не по-рано от края на първата част и не по-рано от 60 минути от началото на втората част. В случай че напусне сградата, не се допуска обратно в нея до края на изпитния ден.

Изпитите се провеждат при строги правила за информационна сигурност – засекретяване на материалите, генериране на изпитната комбинация в деня на провеждане на държавния зрелостен изпит в присъствието на служители на органите на реда. Работата на зрелостниците се наблюдава от над 9000 квестори в залите и чрез видеонаблюдение в РУО и центъра на МОН.

Телефоните на учениците и учителите са прибрани. Ако зрелостник преписва от хартиен носител, преписва от данни, съдържащи се в технически устройства, от работата на друг зрелостник, използва мобилен телефон или друго техническо средство за комуникация или изнася извън залата изпитни материали или информация за съдържанието им, се отстранява от изпитната зала и работата му се анулира.


Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Сечко

    5 0 Отговор
    Какво фалити има само. Не можеш да ги хванеш.

    Коментиран от #2

  • 2 Сечко

    8 0 Отговор

    До коментар #1 от "Сечко":

    Имал предвид факири 😄
  • 3 Пак тоз

    6 0 Отговор
    Гешев саботира матурите!
  • 4 оФчара

    7 2 Отговор
    Изпитите трябва да са дистанционно,както е обучението....струва ми се справедливо.
  • 5 сектант

    7 0 Отговор
    госпожо може ли до тоалетната
  • 6 С измама

    7 0 Отговор
    Далеко не се стига. Ама ако някой е решил да избере грешния път, трудно някой ще го спре.
  • 7 Привет

    15 1 Отговор
    Като знам къф инжИнер съм ме страх да отида на доктор
  • 8 Гост

    7 0 Отговор
    Бля, бля...отговора от МОН е само на хартия, обаче реалността е друга, всички го знаят, но се правят за пред обществото, но и то знае...тааа, някаква какакфония е всичко!
    Мижи кьорчо да те лажеМ!
  • 9 Б.М.Б.

    4 0 Отговор
    Е, чакайте бачкатори, или опитни шафьори!! Надайсе уюо на......п......ж......на.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове