Last news in Fakti

27 Май, 2023 08:20 1 150 39

Надежда Стойчева: С промените в Закона за домашното насилие ще бъдат защитени и децата

  • надежда стойчева-
  • закона за домашното насилие

Според нея за пръв път е имало обединение на политически сили

Надежда Стойчева: С промените в Закона за домашното насилие ще бъдат защитени и децата - 1
Снимка: bTV

Депутатите приеха на първо четене два законопроекта за изменение и допълнение на Закона за защита от домашното насилие – на БСП и ГЕРБ-СДС.

„За пръв път имаше обединение на сили, разбира се имаше и съпротива”, заяви Надежда Стойчева в ефира на "Денят на живо". По думите ѝ законът, който е предложен от БСП, е същият, с малки изключения.

„В този закон става въпрос, че и децата, които са свидетели на домашно насилие са под закрила”, посочи Стойчева и отрече спекулациите, че без причина ще бъдат отнемани деца от родителите.

"Това не е този закон, чрез който могат да бъдат отнети децата. На първо място социалните служби се опитват винаги да намерят разширеното семейство. Има случаи, където няма такова и се настаняват децата в приемна грижа.Това не означава, че родителят не може да си върне детето", категорична е тя и отново подчерта, че в законът, приет на първо четене, единствено цели да предостави закрила на децата, които са свидетели на домашно насилие.

Относно убийството на българи в Кейптаун, сред които по информация на NOVA е издирваният от Интерпол Красимир Каменов-Къро, Стойчева заяви, че "Анимус" би могла да се заеме с обгрижването на децата на убитите.

"При всички случаи за тези деца ще остане една голяма травма да бъдат убити родителите им, каквото и да се случи, където и да бъдат, тази съдба ще ги преследва", категорична е тя.


Поставете оценка:
Оценка 1.3 от 20 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бля бля..

    43 2 Отговор
    Само думи-локуми,бабунгерчето само не си вярва..
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Защо полицията не реагира

    13 3 Отговор
    Тотално разследване на Главният Прокурор Иван Гешев, Румен Николов-Пашата и Юлиян Борисов Георгиев от Перник в връзки и ръководство на ОПГ за убийства на Българи и чужденци в Европейският Съюз! Край на недосегаемите!

    Коментиран от #33

  • 4 Бивш левскар

    32 1 Отговор
    Стига глупости. Ако съм решил да бия, какво ще ме спре. Краварски идеи.

    Коментиран от #26

  • 5 България 2023

    33 1 Отговор
    Мутрите изнасилват, убиват, преследват, изтезават и никой не ги пипа, няма закон за мутри поради факта, че са в престъпна симбиоза с МВР и Прокуратурата!
    Кой закон ще ви спаси от Свинските мутри!

    Коментиран от #23

  • 6 горски

    33 0 Отговор
    Трябва закон за защита на българския народ от политици....
    Не че народа не си ги избира сам де....и заслужено го натаковат....

    Коментиран от #16

  • 7 Позорен Факт за България

    16 1 Отговор
    Ами те мутри управляват МВР ПЕРНИК и РУ Бобов дол, всичко което не им изнася потулват и искарват жертвите луди!
  • 8 Промени, закони и т.н, само говорене

    20 0 Отговор
    но всички пропускат човешкия фактор
    В тая държава има установен ред, закони, конституцияи то добри....но хората облечени във власт на определени позиции не си вършат правилно работата, тотална корупция
  • 9 Механик

    33 1 Отговор
    Тия правят струват и все на истанбулската го докарват.
    Усещам как ще заиграе правата лопата по едни "умни и красиви" кратyни.
    То не беше конвенция, то не беше жендърия, то не бяха ваксинации...
    Крайно време е света да строши главата на давоско-билденбергската шайка.
  • 10 Пич

    28 0 Отговор
    Какви са тези джендърски виждания за дискриминация ???!!! Няма домашно насилие , има насилие , третирано от съответното законодателство !!! Няма насилие над жени , насилието над жени и мъже , е едно и също , и попада в компетенциите на НК !!! Тези като тая , кретени ли са , или нас мислят за такива ???!!!

    Коментиран от #29

  • 11 Превод в ефир

    25 0 Отговор
    "Според нея за пръв път е имало обединение на политически сили" - От козяк и ЕС натискат яко. "
    В този закон става въпрос, че и децата, които са свидетели на домашно насилие са под закрила” - А се скарате с жената и отнеха ви децата.
    "Това не означава, че родителят не може да си върне детето" - Блажени са вероющите. По еничарски закон от тоя и султана в най-дивите години на Османската империя не мож измисли. И еничарите поне са ги правели войни, сега децата ни ще си ги правят, каквото си искат

    Коментиран от #39

  • 12 дядото

    18 0 Отговор
    глупости,в законите има достатъчно защита от домашно насилие,стига да има кай да го прилага.целта е така,тихичко да се прокарат нормите на джендър идеологията и инстамбулската конвенция.
  • 13 Няма значение

    15 0 Отговор
    Конвенцията, в приложенията на ПВУ са заложени промените. 45% от ПВУ, ЕС изисквания за отпускане на милиарди, част от тях заеми, са за домашно насилие и промени семеен Кодекс, точно тези Закони преправят в момента в НС. Също махат и суверенитет на БНБ-малкото останал, за да приемат еврото, цифровото евро и дигитални реалии. Случващото се в момента е заличаване на държавата България. Какво мислят българите за ЛГБТ, 32 пола, запазване лев, евтина енергия, чисти вода, въздух, земя. Запазване на историята Македония, не ги интересува, те са Богове, над законите, и никой не може да ги пипне. Те са Богове: Костов, Станишев, Христо, Кунева, Нинова, Доган, Карадайъ, Борисов, ПП. Те се смятат за Богове. А ние сме ходещи цифри, номера, които грябва да си плащат данъците навреме.
  • 14 Тази талпа

    13 2 Отговор
    ни казва:Това е Стамбулския
    проект,увит в станиол.А ,инак
    очиларската усойница я е подписала
    официално отдавна.Общо взето
    добре ни клатят.
  • 15 аз да попитам

    19 1 Отговор
    моля дайте един пример в живота когато насилник, престъпник или наркоман се е спрял да ивърши деяние защото се е уплашил от закона..?

    Коментиран от #28

  • 16 още ли вярваш в дядо коледа???

    13 0 Отговор

    До коментар #6 от "горски":

    народа си избирал сам…хахахахахахахажахажа… това беше виц един път ! докато не се осъзнаете така ще е и за на пред краварското посолство ще си прави избори с предварително написани листи с хора преминали специален курс по обучение на унищожение …
  • 17 Тото

    15 0 Отговор
    Госпожата е сто процентов соросоид,получава пари от НПО та и лобира за закони които ще позволяват ако вашето дете иска да си смени пола вие да нямате право да му казвате не.Във противен случай то ще бъде изведено от семейството "поставено под закрила" и ще му бъде позволено да прави каквото иска!!!Просто направете присъдата 20 години който бие жена си без право да получава условно или пробация и ще видите как много хора ще се укротят!!!
  • 18 А бедните

    9 0 Отговор
    Из вратеняци ще бъдат ли защитени от домашно и обществено насилие?
  • 19 Хорейшио

    14 0 Отговор
    Абе бабо Надке, що не си гледаш пенЦията, ами си тръгнала с глупости да се занимаваш? Никой закон не може да защити никого, сам по себе си. Престъпници винаги е имало и пак ще има. Проблемът у нас е, че няма правосъдие. Полиция, прокуратура, съд... Всичко е в будна кома. Даже и доживотна присъда да им се предвиди в тия закони, все тая. Като няма кой да ги прилага
  • 20 Тъмен субект

    11 0 Отговор
    Абе баш си е истанбулската конвенция маскирана като благородство. Как може жена на тази възраст да говори такива мазни глу пости?!
  • 21 Гръч

    11 0 Отговор
    Полекалека по истанбулски се клека
  • 22 Иванов

    12 0 Отговор
    НПО-та на Сорос са в действие за това им се плаща.На тези продажници да им се обясни чи имаме наказателен кодекс,друг е въпроса дали се спазва.КОРУПЦИЯТА е проблема в България. ..
  • 23 Феликс Дж

    4 0 Отговор

    До коментар #5 от "България 2023":

    Оръжието на законът, не може да победи законът на оръжието. Правим една ЧВК и ги почваме. "Вагнер" са ни оставили и музикален фон за работата.
  • 24 Луд

    9 0 Отговор
    Соросоиди...!!!
  • 25 Прецедент

    1 8 Отговор
    Само Истанбулската конвенция запазва децата и тяхното право да самоопределят пола си.Свобода за децата
  • 26 Едно анонимно доносче

    13 1 Отговор

    До коментар #4 от "Бивш левскар":

    от "съзнателен" някой си и детето ти изчезва. "Гржите" за него се поемат от разни НПО, които са над закона, губиш всякакви права над него и няма да можеш да го виждаш, нито ще знаеш къде е. Обикновено го дават на "приемни семейства", които са еднополови извратеняци. Това ни хвали тая бабиера - ИСТАМБУСКАТА КОНВЕНЦИЯ, прикрита зад благовидни " добри" намерения. Точно както пътя за ада. ВСЕКИ, КОЙТО ПРОКЛАМИРА И ЗАЩИТАВА ТЕЗИ ИЗВРАЩЕНИЯ Е ПРЕСТЪПНИК И БИ ТРЯБВАЛО ДА СЕ СДОБИЕ С НЯКОЛКО ДОЖИВОТНИ ПРИСЪДИ. Сатанистите са се прицелили в основната градивна клетка на обществото - СЕМЕЙСТВОТО.

    Коментиран от #35, #38

  • 27 Мръсна

    9 0 Отговор
    дърта шорошка подлога, полегнала за няколко шекела.
  • 28 Ако законът се прилага,

    6 1 Отговор

    До коментар #15 от "аз да попитам":

    както е записан в конституцията, а не се тълкува кой, как му отърва, ще има ефект. Единствено наказанията трябва да са по - строги. Който няма съзнание, ще има страх и ще кротува.
  • 29 факуса

    4 0 Отговор

    До коментар #10 от "Пич":

    алчни са
  • 30 ще ги защитите

    8 0 Отговор
    като почнете да ги отнемате и давате в еднополови "семейства" долни мъpшиии глобалистки
  • 31 Точен

    7 0 Отговор
    Двойствената цел на този "закон" е да се инфилтрира ЛГБТ-извратеността във върховната власт и мъжете да бъдат цялостно подтискани.
  • 32 Сух

    4 0 Отговор
    Този вампир се опитва да пробута Истанбулската конвенция.. Мирише на давани пари и продажничество!
  • 33 Сух

    2 0 Отговор

    До коментар #3 от "Защо полицията не реагира":

    А, за намесата на посолствата в работите на България, службите да се задействат нещо да кажеш.. ПП-та, гербовци, дай България..
  • 34 Изпързалян

    3 0 Отговор
    Пускат ни по пързалката от 1989 нищо хубаво не е направено за народа само обслужват чужди интереси(атлантически) нашите подлоги.Сега разни псевдо експерти ще ни обесняват колко хубаво и наложително е да се направи промяна като удобно изпускат капаните които крие промяната
  • 35 Баце

    2 0 Отговор

    До коментар #26 от "Едно анонимно доносче":

    1 000 000 % вярно в Скандинавия и Канада е точно така, ама за ГанЮ нещата от живота са тези казани им от телевизора и "политиците" ни.
    Бих ти дал 1 000 000 плюса за написаното.
  • 36 Гост

    1 0 Отговор
    В колко гета влязохте, да защитите пребивани р0мки и р0м4ета? Знаем какво целите и в кого се целите.
  • 37 Гост

    1 0 Отговор
    Първо защитете народа от посегателите му, после се правете на загрижени за децата.
  • 38 Гост

    1 0 Отговор

    До коментар #26 от "Едно анонимно доносче":

    Право куме в очи.
  • 39 Гост

    1 0 Отговор

    До коментар #11 от "Превод в ефир":

    Демоните са единни в опорочаващите практики. Кога трябва да се прави добро - всеки на различен полюс.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол