Last news in Fakti

31 Май, 2023 23:21 1 868 8

Важните новини във ФАКТИ на 31.05.2023 г.

  • преговори-
  • иван портних-
  • гдбоп-
  • андрей райчев-
  • пепи еврото-
  • бойко борисов-
  • атанас атанасов

В срещата в кабинета на председателя на НС участват Николай Денков, Мария Габриел и лидерите на партиите

Важните новини във ФАКТИ на 31.05.2023 г. - 1

ПП-ДБ подновиха преговорите с ГЕРБ-СДС за правителство в Народното събрание

ПП-ДБ подновиха преговорите с ГЕРБ-СДС в Народното събрание, водени от номинираните за премиери от двете коалиции Николай Денков и Мария Габриел и в присъствието на лидерите на политическите формации, съобщи БНР.

Кметът на Варна Иван Портних с обвинение от прокуратурата, викат го на разпит

Кметът на Варна Иван Портних е получил призовка да се яви като обвиняем в Окръжна прокуратура във Варна на 7-ми юни, научи "Фокус". Той ще трябва да дава обяснения по два казуса - "Езерото" и "Дупката" в центъра.

ГДБОП арестува Кристиян Христов пред сградата на БТА, където трябваше да даде пресконференция

Екип на ГДБОП арестува Кристиян Христов пред сградата на Българската телеграфна агенция, съобщи БНР.

Андрей Райчев: От записа се вижда, че ПП ненавиждат ГЕРБ и влизат в този брак насила

„Разпадна се съюзът между ГЕРБ, ДПС и Прокуратурата. Възниква нов под западен натиск. Борисов се разведе с ДПС и Гешев, жени се по принуда за ПП. Той го прави, за да излезе от изолация, включително международна“. Това коментира пред БНР Андрей Райчев. Най-вероятният изход е Денков да бъде премиер на техническо правителство, прогнозира социологът.
Райчев коментира още,че прокуратурата нанася удар едновременно по ГЕРБ и по ПП. „Гешев стреля по всичко – няма приятели и неприятели. Чувства се обиден от разпадането на едни съюзи, които е смятал за сигурни. Прокуратурата обаче обединява своите противници и би трябвало да стане правителство между ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ. ПП са обвинени в чудовищни престъпления по върховете си. На Борисов ще бъде поискан имунитета всеки момент. Парламентът пък гласува закон, че с 13 гласа се сваля прокурора. Това е война“, допълни експертът и продължи още:

Криминалист: Това е разчистване на сметки между престъпни групировки, не дейност на съдебна власт

„Случва се сценарий на криминале в най-чистата си форма. Това прилича повече на разчистване на сметки на различни групировки, отколкото на някаква реална дейност, извършвана от органите на съдебната власт.“

Борисов: Няма да се откажа от имунитета, трябва да си сляп, за да не виждаш какво се случва

"Две години бях без имунитет, но нямаше съдебна реформа. Сега има приет закон и веднага започнаха да искат имунитетите. Аз виждам атака и срещу ПП-ДБ“, коментира Борисов, след като СГП поиска от главния прокурор да внесе искане за снемане на имунитета на лидеа на ГЕРБ. Според него целта е да не се състави правителство. „Категорично няма да се откажа от имунитета, трябва да си сляп, за да не виждаш какво се случва“, допълни лидерът на ГЕРБ, цитиран от bTV.

Ген. Атанасов: Гешев и Радев работят да няма правителство. Президентът щеше да ни набие при връчването на мандата

„Има кампания за дискредитиране на втората политическа сила, организирана от кохортата на президента. Какво е това отношение на президента? Държавният глава, който ни е поканил да ни връчи мандата, щеше да ни набие и ни изгони. „Ето ви папката, но да ми я върнете празна“ – това не е работа, г-н Радев“. Това коментира в ефира на bTV съпредседателят на „Демократична България“ Атанас Атанасов.
„Ние не сме перална машина. Борисов нека се бори и защитава. Дали и какво има в папката за „Барселонагейт“ – аз не знам. Аз съм сигурен, че ако Борисов нямаше имунитет, вчера още щяха да го арестуват, за да се нагнети обстановката и да не се позволи на ГЕРБ да даде подкрепа за втория мандат“, подчерта още той.


Поставете оценка:
Оценка 2.7 от 12 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 хммм

    7 15 Отговор
    Страхотни новини!! Напред, България!

    Коментиран от #8

  • 2 Емо

    15 6 Отговор
    Вече няма друг изход за ГЕРБ, освен да подкрепят на всяка цена всякакво правителство. Иначе чао, Народно събрание, сбогом имунитет.
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Роби

    11 2 Отговор
    Правителство от агенти на чужди посолства? До такава низост България не беше падала дори през турското робство.
  • 5 Уса

    4 0 Отговор
    Тия си паснаха и само си сменят позициите и местоположението отгоре и отдолу
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 ТрампЛин

    5 8 Отговор
    За Ужас на каиша Румен и руския агент от Максуда, за ужас и на Тюлена-г-жа Лъжа, Правителство ще има! И не само че ще има, но ще бетонира Евроатлантизма и ще затръшне вратата под носа на Мутрофанова и парафинения диктатор от МаЦква!
  • 8 Кирилиметоди и брат му

    3 1 Отговор

    До коментар #1 от "хммм":

    ВЪРВИ НАРОДЕ ВЪЗРОДЕНИ !
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол