Last news in Fakti

1 Юни, 2023 14:51 3 731 94

Българските общини в Одеска област с писмо до НС заради изказвания на Костадинов

  • български общини-
  • одеса-
  • костадин костадинов

През миналата седмица той се обяви за автономия на украинските региони с компактни български общности

Българските общини в Одеска област с писмо до НС заради изказвания на Костадинов - 1

Местните власти от общините с българско население в украинската Одеска област се обърнаха с писмо до българския парламент заради скандалните изявления на председателя на партия „Възраждане“ Костадин Костадинов, настояващ за отделянето им в автономия, съобщава faktor.bg.

Припомняме, през миналата седмица той се обяви за автономия на украинските региони с компактни български общности. Освен това Костадинов заплаши, че ако дойдат на власт ще депортират всички украински бежанци от България. Искания за автономия никога не са отправяни от българите в Украйна, но обслужват имперските стремежи на Русия, която използва темата за автономията с цел налагане на своето влияние и прокарване на териториални претенции. Същевременно българите в Украйна я приемат за своя родина и много от тях я защитават в редовете на ВСУ срещу руските окупатори - дадоха и жертви в тази война.

Пълният текст на документа:

Ние, представителите на местните власти на Украйна, градовете и селата на Одеска област, където компактно живее българската общност, осъждаме изказването на лидера на партия „Възраждане” Костадин Костадинов относно идеята за автономия на българите в Южна Бесарабия.

Това е груба намеса във вътрешните работи на държавата Украйна, подкрепа за сепаратизъм и руска военна агресия срещу Украйна.

Припомняме, че едва след възстановяването на независимостта на Украйна през 1991 г. етническите българи получиха всички законодателни и фактически възможности да запазят своята идентичност, да изучават и развиват своя език и култура.

Децата от етнически български произход могат да учат българския език като роден дори в условията на военно положение, след руската инвазия в Украйна, в условията на постоянен руски ракетен и въоръжен терор.

От друга страна, изучаването на български език е забранено от руските окупатори на територията на Запорожка област, където също живеят нашите сънародници и чакат освобождението и връщането на украинската власт.

Припомняме ви още веднъж, че реформата за децентрализация на Украйна през 2020 г. се проведе след активни консултации с местните общности, включително българската, и взе предвид желанията на българската общност и други представители на националните общности на Украйна.

И също така искаме да подчертаем, че украинската част на Бесарабия, Одеска област е мултикултурен регион и че подобни сепаратистки изказвания на представител на българските власти обиждат не само българите в Украйна, живеещи в Бесарабия, но и гагаузите, молдовците , липованците, албанците, ромите, германците, арменците и другите народи, които живеят мирно заедно на тази територия повече от 200 години.

Призоваваме българския парламент да осъди ръководството на партия „Възраждане” в опитите му да се намесва във вътрешните работи на Украйна и да използва украинските етнически българи като инструмент за прикриване на своите мръсни политически интереси. Припомняме, че заради проруската си дейност той беше признат за враг на Украйна, изгонен от територията на страната ни, а Службата за сигурност на Украйна му наложи 10-годишна забрана за влизане.

Етническите българи на Украйна защитават държавата и домовете си от агресора, защото руската окупация носи несправедливост и потисничество на всички народи, с изключение на руския. Това наблюдаваме в окупирания Крим, в окупираните Мариупол, Бердянск и Мелитопол. Българите на Украйна, представители на нашите общности, се борят за свободата на своята страна и умират, защитавайки я.

Още по-смущаващи са заплахите на лидера на партия "Възраждане" за изселване на украински бежанци от територията на България. Това е грубо нарушение на човешките права, показва разпалване на вражда и омраза.

Припомняме, че сред десетките хиляди бежанци от Украйна, които в момента са в България, има хиляди и хиляди украински граждани от български етнически произход.

От началото на войната хиляди наши украински българчета студенти и кандидати постъпиха в учебни заведения в България и планират да продължат да се учат и живеят там. Разпалването на омразата към всичко украинско ще се отрази и на тях. Всичко това е грубо нарушение на европейските закони и споразумения, и двусторонните договори за сътрудничество, всичко това може да влоши дългогодишната дружба и подобряване на отношенията между България и Украйна.

Молим Народното събрание на България, както и всички компетентни органи в България, да предприемат всички необходими мерки, лидерът на Възраждането да бъде подведен под отговорност. Престоят на К. Костадинов като председател на Комисията за българите в чужбина в 48-ото свикване на Народното събрание се превърна в срамна страница от историята на България.

Българската общност в Украйна е най-старата и най-многобройна. Дейността на К. Костадинов начело на този важен комитет, неговата открита подкрепа на руската агресия, отнела живота на много граждани от български етнически произход и донесла разруха в домовете на нашите сънародници, е престъпление срещу човечеството и срещу българския народ както в България, така и извън нея.

Българските общини в Одеска област с писмо до НС заради изказвания на Костадинов

Българските общини в Одеска област с писмо до НС заради изказвания на Костадинов

Българските общини в Одеска област с писмо до НС заради изказвания на Костадинов


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 72 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Опааа

    44 55 Отговор
    Ами сега, другаре? Или сега ще обявите Копейкин за по одесчанин от живеещите в Одеса и района българи?

    Коментиран от #13

  • 2 Павел

    93 50 Отговор
    Забравили сте да напишете че писмото е написано от Бесарабски фронт. Що не го покажете това писмо да се посмеем ? Нали си говорим тук с българи бесараби и те мислят точно обратното и могат да ви разкажат доста зловещи неща за украинските нацисти.

    Коментиран от #7, #44

  • 3 С цялата

    54 74 Отговор
    неонацистка група нарекла се " възраждане" трябва незабавно да се заеме прокуратурата !
  • 4 Тошко

    91 40 Отговор
    Това писмо си е чиста украинска пропаганда. Всички знаем, че българите в Украйна се третират като второ качество хора. Там те са чужди, отнасят се към тях, както ние към крадливите цигани. Имат права, колкото на едно улично куче, влязло в супермаркет!

    Коментиран от #19, #37, #41

  • 5 Руснаков

    37 53 Отговор
    Къде са проруските тюфлеци...нали Украйна забранявала българщината....пропагандни плъхове...
  • 6 Последния Софиянец

    64 33 Отговор
    Това писмо е писано под дулата на бандеровски автомати.

    Коментиран от #11, #43

  • 7 КОТарАК

    12 22 Отговор

    До коментар #2 от "Павел":

    надраскай нещо И за Волжка БГ
  • 8 11111

    26 41 Отговор
    Смрад се разнася от русо робс ките фаш кии
  • 9 ТЕ. НЕ. СА. БЪЛГАРИ БЕ

    28 24 Отговор
    ТЕ. СА. СТАНАЛИ. УКРИ
  • 10 Ханку брат

    32 28 Отговор
    Копейкин бая фурни хляб трябва да хапне, докато стане Рубльов. Хихихихи!!!!
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 към българите в Украйна

    62 29 Отговор
    освен ако това не е поредната партенка на Фатки

    1. Българинът инж. Иван Милев – жив изгорен в Одеса на 2 май 2014 деец на българската общност

    2 Българинът Александър Николов – мирен протестиращ разстрелян в Одеса на 2 май 2014

    3. Опожареният Български културен дом в Одеса на 2 май 2014

    4. Разкъсаните 15 български знамена в Киев на 7 юли 2015 пред посещението на Българския Президент

    5. Оскверненият пред 3 март Паметник на българските опълченци 1877-1878 в Болград – поруганите им имена омазани с украинска жълна и синя боя на 29 февруари 2017 и написаната на него закана към местните българи „чемодан – вокзал – София“

    6. Българинът Василий Кащи – публично жестоко пребит при залата на общинския съвет и зялят в очите с антисептична течност в Белгород на 30 мвй 2017

    7. Първият акт на преварата в 2014г. – отмяната на законите гарантиращи права на българския език.

    8. Прекрояването на Болградските общини в 2020 за да изгубят българите мнозинстното си в тях, международно осъдено с Декларация на Народното събрание на България от 20 май 2020 г.

    9. „Закона за коренните народи“ от 1 юли 2021 г. грубо дискириминиращ живеещите от векове там българи.
    Питам помните ли?



    И ЗА КОИ БЪЛГАРИ ГОВОРИМ !

    Коментиран от #14, #26, #31, #35, #36, #40, #46, #88

  • 13 Хопалааа

    24 12 Отговор

    До коментар #1 от "Опааа":

    елементарна пропаганда, но ти кълвеш като шаран.
  • 14 Мдаа

    30 44 Отговор

    До коментар #12 от "към българите в Украйна":

    "Българинът инж. Иван Милев " Такова лице няма. Това е доказан фейк, както и манипулацията на останалите ти опорки.

    Коментиран от #24

  • 15 ИНЖ

    19 4 Отговор
    КК, РР и т.н. лицемерно забравят половин милион(а може би и повече) БЪЛГАРИ от Украйна. Какво се случва с тях??? Имат ли нижда от помощ???

    Коментиран от #21

  • 16 Аз съм от ссср

    21 14 Отговор
    Български общини няма във Украйна всички са украински за сега,утре може да станат руски.
  • 17 Бойко Борисов

    14 5 Отговор
    ПАК ЛЪЖЕ !
    Лидерът на ГЕРБ отговаря на въпрос на в. „Труд“ дали председателят на Реформаторския блок Меглена Кунева е била в дома му, за да договаря коалиция
    “ Заклевам се, да почина, ако Кунева е била у дома „
  • 18 Към кошМара

    27 6 Отговор
    В пост 12 човека борави с имена ! Къде са имената при вас ?!Нека поне един да застане с името и снимката си зад материала ! Естествено , че винаги има 1% фашаги в всяко общество както и у нас разбира се кой го отрича това ?!

    Коментиран от #52

  • 19 456

    15 20 Отговор

    До коментар #4 от "Тошко":

    Кои сте вие , които всичко знаете ? Копейката ли ти каза това или го прочете в руски пропаганден материал ?
  • 20 Ветеран от Протеста

    14 8 Отговор
    ДАНС спят по бюрата си...
  • 21 Последния Софиянец

    21 8 Отговор

    До коментар #15 от "ИНЖ":

    Мой приятел носи помощи за българите в Украйна.Казва че половината българи са на фронта а другата половина са вече мъртви или инвалиди.В селата има само мъже инвалиди.

    Коментиран от #23

  • 22 Късака с мека китка

    15 10 Отговор
    да бъде съден за държавна измяна. Той работи срещу България!
  • 23 Оне

    8 9 Отговор

    До коментар #21 от "Последния Софиянец":

    Тоя "твой приятел" същия ли е, който отиде да воюва за Вагнер, или е друг? :)
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Хакуна матата

    19 7 Отговор
    Мхм ... писмо от управата, не от българите, които населяват тези населени места. Правете си сметка колко това е изказване на самото население.
  • 26 Това

    10 25 Отговор

    До коментар #12 от "към българите в Украйна":

    е пълна измислица на фашиста Владолф Путлер.
  • 27 Ние българските избирателите🇧🇬

    16 19 Отговор
    "Местните власти от общините с българско население в украинската Одеска област се обърнаха с писмо до българския парламент заради скандалните изявления на председателя на партия „Възраждане“ Костадин Костадинов, настояващ за отделянето им в автономия
    Искания за автономия никога не са отправяни от българите в Украйна."

    Ние българите в България се срамуваме от този нагъл индивид с нисък морал и възпитание.
    И този човек случайно попаднал в Парламента иска да управлява България.
    При следващи парламентарни избори тоя да прави компания на тия под 4% бариера!

    Коментиран от #30

  • 28 Хахаха

    19 7 Отговор
    Текст, диктуван от новият главатар на КОЗЯК
  • 29 НЯКОЙ

    15 11 Отговор
    Фюрера май е бил на оперативка с Митрофанова и е получил инструкции!
  • 30 Гого

    16 9 Отговор

    До коментар #27 от "Ние българските избирателите🇧🇬":

    Остатъците от нацията на територията е в насипно състояние. Затова държавата се управлява от криминални престъпници(ГЕРБ) и национални предатели и чужди агенти (ПП, ДБ, ДПС)

    Коментиран от #38, #77

  • 31 Хакуна матата

    16 2 Отговор

    До коментар #12 от "към българите в Украйна":

    Много ни е къса народната памет, за това сме на дъното и се влачим по него, докато ни яздят като мулета.
  • 32 Стършел

    13 17 Отговор
    Искате му имунитета на ръждавата копейка и два месеца принудителен труд да види кон боб яде ли.🤣🤣🤣
  • 33 Ха ха ха

    10 4 Отговор
    Бесарабски в фронт отговаря....
  • 34 727278282273*

    17 11 Отговор
    Туй не е становище на българите в Одеска област,туй е писано от хора приближени на украинското правителство.Щом Костадинов казва това означава ,че хората с български произход са се произнесли че искат.

    Коментиран от #81

  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 кръвнина за три поколения

    11 5 Отговор

    До коментар #4 от "Тошко":

    Не е изключено, както и на Русия имперските амбиции винаги са били факт. Нека си спомним обаче, че е имало българи, които не са искали да бъдат освободени от Османската империя...
  • 38 Истината е:

    18 10 Отговор

    До коментар #30 от "Гого":

    Разбрахме те вече,че си от "израждане"-изроди откъдето и да ги погледнеш!
  • 39 Орлин

    16 4 Отговор
    Ние от къде да знаем колко българи стоят зад това писмо.....и наглите политици говорят от името на цяла България , че окраинците са герои , но това си е лично тяхно мнение . Но пък и Костадинов с неговата българска автономия , все едно помаците дето твърдят че са турци да искат автономия. Българите са чужденци там и не могат да имат такива претенции към държавата , която ги е приела на своята територия ....в случая Русия , Окррайна не съществувала тогава , ако пишещия писмото помни кога пра-родата му се е заселила там .
  • 40 Към бг грижовниците на руски интереси

    11 10 Отговор

    До коментар #12 от "към българите в Украйна":

    Най-добрите лъжи съдържат капка истина и лъжата за изгорелия българин е такава. Проверката на всички опорни точки би отнела дълго време, но вероятно много от тях са съставени по подобен начин. Изглежда противно да се споделят обвинения за нечия чужда смърт, обвити в измислици, но това е същността на дезинформацията. За борбата с нея има само един вечен съвет – мислете!

    Коментиран от #48, #51

  • 41 Гошко

    5 8 Отговор

    До коментар #4 от "Тошко":

    И от къде го знаем, а? Знаеш го от про руски сайтчета на които вярваш. Сигурно вярваш, че единствената цел на руско - турската война (при която сме освободени) е само и единствено за да ни освободи. Вервай си!
  • 42 КЪСмек Копейкин

    10 7 Отговор
    Копейката казва това, което му нареди кондукторката микрофоновна . Бавно развиващото се коzе е едно креслива сврака, нищо повече .
  • 43 Онзи

    9 4 Отговор

    До коментар #6 от "Последния Софиянец":

    Руски,
    Я си бъркай шкембе чорбата, че мутрофанова те чака да те приюти под фу@тата
  • 44 Ко рече?

    8 10 Отговор

    До коментар #2 от "Павел":

    Аз пък не познавам нито един бесарабски българин, който да е говорил за нацисти в Украйна. Та на тези опашати лъжи могат да се вържат само конете с капаци, които сляпо вярват на руската пропаганда.
  • 45 сноу

    5 3 Отговор
    Службата за световна дезинформация /някой и викат дрън дрън че пляс/ или общо взето снн памогна т.е съчини на курабийката поредния пасквил...
  • 46 Българка

    8 5 Отговор

    До коментар #12 от "към българите в Украйна":

    Хаааааахахахаааааааа....
    Това са такива измишльотини, че няма на къде. Лошото на това е, че има хора като теб, който кълват като пилета.

    Коментиран от #61

  • 47 българин

    9 8 Отговор
    Този кремълски боклук дразни българите и зад граница, крайно време е да му се затвори устата.
  • 48 сноу

    4 2 Отговор

    До коментар #40 от "Към бг грижовниците на руски интереси":

    Вероятно със задълбочено мислене си стигнал до тоя извод ,но едва ли си разполагал с нещо подходящо за целта..
  • 49 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 50 Доротея

    5 4 Отговор
    Младите ако не познават Петимата от Ремса - ето, горе на фотоса! И тогава умните и красивите са носили отговорост, като управляващи, а аутсайдери, най меко казано, са ставали партизани и диверсанти! Белки се доберат до власт, облагородят се и заприличат малко от малко, на хора! Само Божанков и Пейков за такива!

    Коментиран от #53

  • 51 Към тебе лично

    1 2 Отговор

    До коментар #40 от "Към бг грижовниците на руски интереси":

    Тебе капацитета, конкретно забравих да питам !

    Коментиран от #65

  • 52 Българка

    6 3 Отговор

    До коментар #18 от "Към кошМара":

    Приятелю мой, явно не си в час. Няколко от тези имена се появиха преди време в германската преса и цялата тази "новина" беше ОПОВЕРГАНА от независими журналисти. Тогава възникна скандал (в Германия), ЗА или ПРОТИВ дезинформацията относно войната. От тогава недоказани, но публикувани от воюващите страни да не се публикуват. В Германия е така.

    Коментиран от #59

  • 53 Пигмея и Доротея

    2 9 Отговор

    До коментар #50 от "Доротея":

    Аз не знам тия от Реймса но вашите от Доносническа България са изключително отвратителни същества - ръст , физиономии , носове .

    Коментиран от #68

  • 54 Копейкин

    8 2 Отговор
    Много му дреме на цигането за българите, където и да се намират .
  • 55 Като им връчат

    3 2 Отговор
    сметката колко пари дължат, тия сами ще почнат да драпат да се отделят от Украйна. До момента дългът на Украйна е стигнал над 80% от БВП. Продадоха доста държавно злато ...отделно и там колко се краде от държавата.

    Коментиран от #56, #58, #62

  • 56 Георги Иванов

    4 2 Отговор

    До коментар #55 от "Като им връчат":

    СВОБОДАТА няма цена...
  • 57 Пацо

    7 3 Отговор
    Прекомерно внимание за варненския м.нгал
  • 58 Доротея

    5 1 Отговор

    До коментар #55 от "Като им връчат":

    На САЩ дълга е 2 пъти колкото БВП и хич не им дреме! Отпускат пари всеки ден на Зеленски за още война!
  • 59 айде стига , прогледни фашаго

    5 5 Отговор

    До коментар #52 от "Българка":

    те го плюят а "ТО" мисли че дъжд го вали . Първо приятел на фашага не мога да бъда а и имам достатъчно при това верни , доказани в времето . Никой нищо не е доказал защото това са неудобни факти в вашите тиквени кратуни . Аз лично съм гледал и филма на Оливер Стоун " Украйна в огне " и много други материали за Одеса 2 май 2014г и това зверство не може да бъде изфабрикувано след като се виждат овъглените тела на хората ....... Ти и филма на американския журналист ли ще отречеш .....при това достатъчно известен .?!

    Коментиран от #66

  • 60 ЦОНЧО ОТ ПАРЛАМЕНТА

    4 0 Отговор
    ОНЯ С РОШАВИЯ(....)
    МИ СЧУПИ ОЧИЛАТА
    НЕМАМ ДУМИ....😱
  • 61 до третополовия

    1 2 Отговор

    До коментар #46 от "Българка":

    Тебе забравих да питам !? След това разбираш че нямам повече какво да ти кажа
  • 62 соломон напасания

    5 3 Отговор

    До коментар #55 от "Като им връчат":

    украинската смрад в най крадливата паплач
  • 63 Българин Непатриот !

    6 2 Отговор
    "ПИСМО ДО ВАНКА С ТАНКА" - Пиша ти пт Плевен "дарагой" Ванка ! Помниш ли когда пришол с танка ? Беше млад, но се държеше мъжки, заради семейството ми с въшки, взе на мама златните пендарите, дори галошите ми стари ! Помниш ли как хрускаше картошки ? На конец забърса три кокошки ! После си преспал насила с кака Сия и изпил си всичката ракия ! А след време чухме и мълвата, че си гръмнал тате в главата ! Длъжен бях да те обичам Ваня, чак си кръстих дъщерята - Маня ! Залъкът си давахме насила - на Русия тази дива сила ! После цели девет петилетки, грабехте уран и руди редки ! Грабихте и жито, папироси, зарад тебе ходим голи-боси ! Дружбата ни свята, чиста, НИЕ всички хранехме танкиста ! А пък ти ни пазеше с танка и ни взе последната луканка ! После пазеше и немците и чехите, а пък ние тук ти възпявахме успехите ! С паметник стърчиш ни на главата и скверниш небето и земята !
  • 64 дааа

    7 4 Отговор
    Зеленски сега няма време да се занимава с нашинските копейки, но след приключване на путинските щения със сигурност Копейко Мутрофанов ще си намери майстора след, като нашенските предатели нямат желание или не искат да се занимаят с него.
  • 65 Към мен, лично

    3 0 Отговор

    До коментар #51 от "Към тебе лично":

    Когато научиш български.
  • 66 Анонимен

    3 1 Отговор

    До коментар #59 от "айде стига , прогледни фашаго":

    Ти казваш, че "това не може да бъде изфабрикувано" - сериозно ли си толкова изостанал, подобно на пещерно човече ? А по овъглените тела (не изпепелени ) ДНК-то какво е показало написал ли е този Стоун, че са на Милев и Николов ? Пак те питам, ти сериозно ли показваш такава некомпетентност с коментарът си и не си ли повече от нужното изпростял за да бъдеш толкова лесно контролиран и манипулирн ?
  • 67 Цуца

    1 1 Отговор
    Вички политици са ”слънчогледи”! А и приказката ”интереса клати феса”, ще е все на гъба на народа.
  • 68 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 69 Макс

    12 5 Отговор
    Костадинов да бъде арестуван за оронване престижа на България и груба намеса в суверенитета на Украйна, а Възраждане да се закрие .
  • 70 Никога не съм и очаквал

    8 5 Отговор
    симпатизант на Копейкин да направи смислен и разумен коментар ! Всичките им коментари са на полуграмотни, прости и малоумни същества боравещи с няколко думи излезли от устата на Копейкин или научени на селския мегдан сред пияници и несретници ! За съжаление такова е мнозинството в България заради което се развива беднотията ни !
  • 71 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 72 смях

    6 4 Отговор
    KoSSтя, пак забърка международен скандал! Жалко, че от ВСУ не те биха и заловиха когато имаха възможност. Ти се изниза тогава по търлици..
  • 73 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 74 Не гък,ни мък

    6 2 Отговор
    Местните власти ,демек колаборантите на и със Зелената жаба. Тия местни власти колко българи спасиха от плен,щото знам за няколко за които България се застъпи пред Русия,а тия местните ... ни гък ,ни мък.

    Коментиран от #76

  • 75 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 76 Като знаеш напиши

    3 0 Отговор

    До коментар #74 от "Не гък,ни мък":

    им имената бе и аз мога така да кажа зная десетки не няколко, дори стотици ! Елементарист !
  • 77 Бъркаш

    7 2 Отговор

    До коментар #30 от "Гого":

    Национални предатели са Радев и Костадинов!
  • 78 Няма на света толкова

    6 1 Отговор
    малоумни същества които да симпатизират на този от снимката когото истината е нарекла - КОПЕЙКИН !
  • 79 Там от тълпата

    1 1 Отговор
    Ще имали писмо и за Боко тиквата че той много добрени направи на БГ то збъркания бг чип на народа само такива управници си избира и все повече не се колебае в избора си

    Коментиран от #80

  • 80 Възможно ли е да

    3 0 Отговор

    До коментар #79 от "Там от тълпата":

    се поизучиш още малко, защото явно не знаеш, че дума която изговаряш по твоему не означава, че в правописа е така ?
  • 81 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 82 Бай Яни

    0 0 Отговор
    Че то не малко има из федерацията българи, копейкин да поше на путонка писмо за оделянето им в суверена държава обвързана с България.
  • 83 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 84 крис

    1 0 Отговор
    Разпалването на омразата към всичко украинско ще се отрази и на тях. Всичко това е грубо нарушение на европейските закони и споразумения, и двусторонните договори за сътрудничество, всичко това може да влоши дългогодишната дружба и подобряване на отношенията между България и Украйна.----АМА ВИЕ НЕ СТЕ В ЕС,НИТО НАТО
  • 85 Минувач

    1 1 Отговор
    Интересно ми е, тези българи там, ако въобще те са писали това писмо, къде бяха, когато преди войната украинските нацита палеха и убиваха, вкл. българи, когато оскверниха с жълта и синя боя паметника на опълченците на Шипка, когато разрушиха паметника на хан Кубрат, когато при посещението на президента Плевнелиев в Киев свалиха и скъсаха 15 български знамена??? И това всичкото е документирано и има снимки в нета, не да е празна пропаганда. Тези, ако наистина са писали това писмо или са много късопаметни, или са го писали под дулата и натиск от украинската армия, защото там в момента се коли и беси всичко, което не възхвалява и защитава режима.

    Коментиран от #86

  • 86 Абе ъп миновачо

    0 1 Отговор

    До коментар #85 от "Минувач":

    А ти от къде знаеш кой, какво е правел? Адресната регистрация на "Вагнер" бяха там. Не допускаш ли руска провокация?
  • 87 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 88 Факти...

    0 1 Отговор

    До коментар #12 от "към българите в Украйна":

    Поддържате фейка на коментар 12. По БТВ са направили проверка не съществуват такива личности. Защо премахвате опровержения и подържате фейк?
  • 89 ТрампЛин

    0 2 Отговор
    Тези хора се изплюха в лицето на Копейкин! Всичките му лъжи за преследване на българи, за убийства на българи, за депортации на българи увиснаха като мръсните му кюлоти на простор!
  • 90 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 91 да попитам

    1 0 Отговор
    през 2017 не бяха ли забранили в Украйна със закон изучаването на майчин език в училищата? Или интернет ме лъже, или тия имат къса памет
  • 92 а ще искат ли

    0 0 Отговор
    когато Одеска област стане част от Русия
  • 93 Гай Турий

    2 0 Отговор
    Тая декларация е писана от СБУ.
  • 94 Хаберий

    2 0 Отговор
    Българската общност в Банат е по-стара от тази земи на днешна Окаяна, тогава в Руската империя. На нашите сънародници трябва да се изясни, че преди 1400 години, преди 1800 години и още по-рано тези земи и този народ със столица Киев са се наричали българи. Не е имало нито народ , нито племе, нито дума, нито мит за украинци. Такава дума не е съществувала тогава, а държавата се е наричала Велика България! Тогавашните български императори са нарекли всичките столици и градове на днешна Окаяна, които се именуват и днес така, имат български произход. Вместо да се гордеят с това и да го научат, защото не го знаят, те са се продали на фашистката наркохунта в Киев, завзела властта с пладнешки кървав преврат през 2014 г., предала и преди това бившата си родина СССР. Защото родината на Украйна е СССР, в нейните предели се появява това название на самостоятелна република.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове