Last news in Fakti

7 Юни, 2023 15:41 1 827 22

Денков поръча на министрите проверка във всяко ведомство за големи разходи и забавени процедури

  • николай денков-
  • министри-
  • поръчка-
  • проверки-
  • разходи

"Моля да действате експедитивно и решително, защото нямаме време. Никой няма да ни даде 100 дни, и в същото време не трябва да е за сметка на качеството. На добър час! Сигурен съм, че може да успеем, стига да работим като екип", каза премиерът 

Денков поръча на министрите проверка във всяко ведомство за големи разходи и забавени процедури  - 1
Снимка: БГНЕС

Проверка на големите разходи в министерствата, направени през последните седмици и месеци, както и дали има забавени процедури. Това поръча на членовете на новия кабинет премиерът Николай Денков на първото заседание на Министерския съвет, съобщават от БНТ.

Новият министър- председател се позова на медийни публикации, в които се говори за "раздадени милиарди левове без да е ясно дали са насочени целесъобразно, ефективно и ефикасно", както и за забавени процедури по министерства, които рискуват да доведат до загуба на финансиране.

"Всяко забавяне в последната година на програмния период може да коства много скъпо на бюджета и на държавата", каза Денков.

Денков посочи и кои ще са непосредствените задачи пред новия Министерски съвет: подготовката на бюджета като призова всички министри да съдействат на Министерство на финансите; окомплектоването на кабинетите по министерства, предвид освобождаването на заместник-министрите в последния ден на служебното правителство; довършването на управленската програма заедно с експертите от Народното събрание, която Денков определи като "нашия план, график, Библия".

"Моля да действате експедитивно и решително, защото нямаме време. Никой няма да ни даде 100 дни, и в същото време не трябва да е за сметка на качеството. На добър час! Сигурен съм, че може да успеем, стига да работим като екип", каза Денков.


Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 29 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Туй плеш-Мусолини

    12 8 Отговор
    е пътник

    Коментиран от #16

  • 2 НЯКОЙ

    20 9 Отговор
    Цялата информация за прахосване, некомпетентност и мързел на служебните да се извади във всички медии и да не се спира да се повтаря, докато и глухите не го научат и разберат ! Хората обръгнаха на лъжи и измами от предишните управляващи ! Искаме истината кой какви ги е вършил !

    Коментиран от #11

  • 3 ДС активист

    25 0 Отговор
    Махнете ДПС-ДС за да тръгне държавата!
  • 4 Последния Русофил

    15 4 Отговор
    Разследвайте 100млн за един двигател втора употреба на МиГ-29.
  • 5 Мемфис

    17 11 Отговор
    Не трябва да се прикриват престъпленията на фатмака! Всичко трябва да се покаже на хората и те най- накрая да осъзнаят кой ми защитава интересите и кой ги краде .
    А тези 3000 прокурори и съдии, тези наследствени милиционери кога най- после ще вкарат по затворите членовете на руската партия израждане? Кога? Искате гражданска война? Кога най- накрая ще направите едно нещо, за което народа ви плаща десетки хиляди левове заплати, башка другото, което сами си крадете!
    Дано това правителство има топки да направи нещо!!!!
  • 6 Румен Решетников

    19 2 Отговор
    Разследвайте къде отидоха парите от винетки и парите за Мездра-Ботевград.
  • 7 хммм

    19 7 Отговор
    Пълна ревизия на крадливите гълъби!!! Пълна!
  • 8 Евроатлантическа порнография

    8 6 Отговор
    Значи тия ще проверяват за забавени процедури, а когато Гешев започна да вади позабавени процедури го нападнаха всички и се съюзиха срещу него. Защо ли? - защото са много честни и почтенни? Не стига това ами взеха и да се прикриват един друг, престъпник до престъпник вместо да са по затворите те ще ни управляват.
  • 9 ИСТИНСКИЯ ГРАД КОЗЛОДУЙ

    7 0 Отговор
    Деиствайте
  • 10 Тома

    6 0 Отговор
    И да извадят какво ще се случи.Едно голямо нищо защото не сме Румъния за да влязат в затвора
  • 11 АБСОЛЮТНО👍

    4 0 Отговор

    До коментар #2 от "НЯКОЙ":

    ПЪРВО ДА ПОЧНАТ ОТ...МНО....🤔
    И шишковото
  • 12 Стамат

    11 5 Отговор
    Жал ми е за Денков. Честен и интелигентен човек, който се е нагърбил с непосилната задача да изрине тази кочина. Мафията ще му заложи капани и ще го залее с кал, а не особено умният народ ще клъвне въдицата, че "и той е същият".
  • 13 Калпазанин

    5 3 Отговор
    Цирка започна, демек.
  • 14 Подмяната

    5 4 Отговор
    Ах,как ще ви накажат избирателите на местните избори.Най-вече Гебравите,защото ще загубят над 50% от кметовете си.Труженичките от червентие фенери, са 100 пъти по-честни от тези ИЗМЕКЯРИ!!!
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Павел пенев

    4 4 Отговор
    Първо проверка на парите на Денков и тъпото Кире получени от Сорос за научни изследвания- общо 300,000,00 лв.
  • 18 роялист

    0 0 Отговор
    Сами ли ще се разследват с Бойко?
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Граничар 74

    2 2 Отговор
    Президентът трябва да бъде публично линчуван и съден за путинова подлога и заедно с министрите от служебния кабинет подчинен на руските власти, да бъдат подложени на пълни финансови отчети и проверки. Ма като си нямаме главен прокурор на Република България. А каскети и корумпирани политици.......
  • 21 Чуш Копеци

    1 1 Отговор
    Прост народ- слаба държава.
  • 22 Чушко Пеци

    1 0 Отговор
    Всеки народ си заслужава управниците.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол