Last news in Fakti

11 Юни, 2023 21:44 4 339 31

Кацаров: Апартаментът в болница „Лозенец” може да се е използвал покрай незаконните трансплантации

  • стойчо кацаров-
  • болница-
  • лозенец-
  • апартамент-
  • трансплантации

„Защо всички хора са си мълчали чак до ден днешен”, пита той

Кацаров: Апартаментът в болница „Лозенец” може да се е използвал покрай незаконните трансплантации - 1

Изключено е луксозният апартамент в бившата правителствена болница „Лозенец” да е използван за нуждите на специални хора от върховете на държавата. Това коментира бившият здравен министър Стойчо Кацаров в „На фокус”.

„Аз бях министър на здравеопазването и не знаех, че съществува, камо ли пък някой друг. Какво ще прави в апартамента президентът или министър-председателят? Те, ако постъпят за лечение, няма да е в апартамента с джакузи и сауна. Болният лежи в болнична стая”, подчерта той.

Най-важният въпрос за Кацаров е как е възможно да се изгради луксозното помещение. „В тази болница работят няколкостотин души. Никой не е видял това? Фирмата, която го е изграждала, не знае? Защо всички хора са си мълчали чак до ден днешен?”, попита бившият министър.

Относно предположенията, че в една от стаите на апартамента има стена с възможни подслушвателни устройства, той каза: „Имам спомен, че ми докладваха, че е имало такива подслушвателни устройства, когато гръмнаха скандалите през 2021 г. и че са предприети мерки подслушването да бъде прекратено. Слушали са вероятно хора, които са посещавали болницата”.

Преди две години разследване показа, че в лечебното заведение е имало нерегламентирани трансплантации на мними хора от Украйна и Молдова. Според Кацаров е възможно апартаментът да е бил използван от такъв тип пациенти, „за да се опази в тайна случващото се”.

Кацаров смята, че в болницата са знаели за апартамента. „Даже са прикривали. Казват, че това са болнични стаи за VIP персони. Но те не са”, категоричен е той.

„Това, което виждаме, показва до каква степен покварата е обхванала цялото ни общество. И никой не е пощаден - не са само болниците. И не е само върхът на държавата”, допълни бившият здравен министър.

Кацаров прогнозира, че след изнесените данни за апартамента няма да последва нищо. „Защото нашата държава е устроена така. Дори да се предприеме нещо и да бъдат наказани виновните лица, масата проблеми няма да бъдат решени”, е мнението му.


Поставете оценка:
Оценка 4.7 от 32 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 миризлив пор

    22 18 Отговор
    Офффф стойчооо кажи къв лекар си, колко човека и от какво излекува?

    Коментиран от #4

  • 2 Механик

    36 0 Отговор
    Не е "може", а се е използвал за това.
  • 3 Анонимен

    33 0 Отговор
    Фирмата правила ремонт НЕ знаела че е направила ремонта на вие стаите Браво ! Такъв ремонт не се прави за ден а са участвали десетки майстори а обзавеждането намери ли се КОЯ фирма го е осигурила .Това не са две легла и две маси и столове а луксозни мебели
  • 4 Анонимен

    12 10 Отговор

    До коментар #1 от "миризлив пор":

    И колко човека е пратил в моргата
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Красимир Петров

    38 2 Отговор
    Убивали са хора за да им вземат органите и да ги трансплантират на богати чужденци
  • 7 РЕАЛИСТ

    29 0 Отговор
    Вижте какво става днес на Острова, бе. Арестуваха сутринта първият министър на Шотландия Никола Стърджан и съпругът ѝ, а следобед ги пуснаха. Обвинението е , че са изчезнали пари от дарители, които са дали пари за втори референдум за отделяне на Шотландия. Мъжът на Стърджан си купил Мобилна каравана за 110 хиляди лири. А ние викаме"Който бърка меда, може да си оближе пръстите". Само, че хората не разсъждават така.
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Сатана Z

    25 4 Отговор
    “в лечебното заведение е имало нерегламентирани трансплантации на мними хора от Украйна и Молдова.“

    Мнимите хора от Украйна са били носители на органите, както всички тук подозират.
  • 10 ДАЙТЕ СПИСЪК НА ,,ПАЦИЕНТИТЕ" КОИТО СА

    20 3 Отговор
    СЕ ЛЕКУВАЛИ ТАМ ! ........... и има ли бивши премиери и съклецарки от пп и герб

    Коментиран от #13, #19

  • 11 има ли стая с парапети

    10 3 Отговор
    в болницата ? или в гората са контактували ?
  • 12 НЕКА ВИДИМ ЗАПИСИТЕ ОТ КАМЕРИТЕ

    17 0 Отговор
    ЗНАМ ЧЕ ИМА !
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Анонимен

    8 2 Отговор
    Много точно казано.
  • 16 питам се

    3 10 Отговор
    колко вОда изтече откакто тоа беше министер...
    претопляме манЖите
  • 17 БОЦ - ко

    14 0 Отговор
    Докато простите събират си капачки,
    Директора върху дивана "бачка"...
    А труда му - просто непосилен,
    Но, добре, че е "мобилен"...

    Коментиран от #22

  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Агата Кристи

    5 7 Отговор

    До коментар #10 от "ДАЙТЕ СПИСЪК НА ,,ПАЦИЕНТИТЕ" КОИТО СА":

    Всичките са от комунистическа партия "СПОЛУКА"...

    ДОВОЛЕН ?????

    Ако не си - гостувай на леля си!!!
  • 20 Ужас!

    7 4 Отговор
    Шпионират ни отвякъде, това са хора от бившата комунистическа ДС. Шпионаш, записи, агенги ... ужас!
  • 21 Вероятно

    6 18 Отговор
    Това са хора от кръга на Льотчика, той се е обградил с такива шпиони. Същите провиха записа на партиъната среща на ПП и го изпляскаха в подходящия момент, за да осуетят редовно правитилство и Льотчика да продължи да управлява

    Коментиран от #23

  • 22 Коментар до #17

    16 0 Отговор

    До коментар #17 от "БОЦ - ко":

    докато простите събират капачки за кувьози за БЪЛГАРСКИ деца
    още по прости плащат масрафа за ол инклузив за хора със скъпи Жипки
  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 ха ха хааа

    3 4 Отговор
    КЪцаров , провалилият се доктор ...🤭
  • 25 Човече... ...

    7 0 Отговор
    На фона на всичките драми, тоя очевидно шефски офис/апартамент нещо е прекалено много на фокус в новините?
  • 26 оня с коня

    1 1 Отговор
    Болница "Лозенец" от 2019г е "Частна Държавна кобственост".Това на пръв поглед звучи абсурно,но е точно така и Болницата от Публична Държ. Собственост става Частна държ. собственост,превръщайки се в ЕДНОЛИЧНО АКЦИОНЕРНО ДРУЖЕСТВО с Участие на държ. Капитал.Площа на Комплекса е 168,3 Декара,32 Сгради ,управлява се от Съвет на Директорите.Още тогава са преведени 6,7 МЛН лева от Бюджета на Менестерски Съвет по Сметкага на Болницата за текущо плащане на Местни Данъци и Такси.Та интервюират Журналистите разни Медицински лица от Персонала и се оказва че Никой не знаел за тоя Апартамент,Поредният БИВШ Министър Кацаров - Също.Ама КОЙТО ТРЯБВА знае бе Таваришчи и не е необходимо разни Наети по договор Мед . Работници или пък всякакви Министри- Еднодневки да си пъхат носовете в ЧАСТНО Акционерно дружество макар и с Държавно участие!
  • 27 мдда

    3 2 Отговор
    Toя е живият доктор "Менгеле" инсталиран от Румен Кретенов Крадев!! Вижте му мутрата!! Абсолютен абориген. Нищо чудно той да е извършвал операциите.
  • 28 Болница

    4 0 Отговор
    на покварата - от соца до днес ! Един читав лекар няма и не би могъл да съществува в престъпна среда , както тогава , така и сега ! Ламя , поглъщаща само пари , пари и само пари !
  • 29 Спаска

    0 0 Отговор
    Хич не ми пука за големия апартамент в болницата Лозенец за тузарите!
    Отивам на шопинг на 8ми км.
  • 30 дядото

    2 0 Отговор
    гледах интервюто.имам гадното усещане,че по върховете на държавата и партиите разложението е до степен на смърдене.и никой настоящ или бивш не смее да каже дори малка част от истината.защо и докога,след като все по.ясно става,че така няма да го бъде.
  • 31 бай Иван

    2 0 Отговор
    Някой да разбра нещо за това дело за незаконните трансплантации? Спасов си живее като бей със спечелените парички , някои чакат правосъдие!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове