Last news in Fakti

12 Юни, 2023 08:04 1 332 47

Георги Лозанов: Доста сили ще направят всичко възможно да отрежат час по-скоро главата на кабинета "Денков- Габриел"

  • георги лозанов-
  • сили-
  • рязане-
  • глава-
  • кабинета денков-габриел

Така дойдоха нещата, че ПП застана срещу собствения си политически баща, който се оказа след войната, че не иска да олицетворява България като една западна държава, която е активен член на НАТО, коментира анализаторът 

Георги Лозанов: Доста сили ще направят всичко възможно да отрежат час по-скоро главата на кабинета "Денков- Габриел"  - 1
Снимка: NovaNews

"Голямата битка е дали България ще се развива като демократична западна държава, или като недемократична държава - от съветски тип. Тази битка се води в момента основно между президента и ПП. Така дойдоха нещата, че ПП застана срещу собствения си политически баща, който се оказа след войната, че не иска да олицетворява България като една западна държава, която е активен член на НАТО. Няма съмнение, че идеологът, мозъкът на операцията е ДБ, но ПП са камъче в обувката на българската политика и в тази ситуация това може да бъде много полезно".

Коментара направи в предаването "Политически НЕкоректно" медийният експерт и анализатор доц. Георги Лозанов, бивш председател на СЕМ.
По думите му приоритет е прозападно правителство "да обърне курса", който напоследък е бил в източна посока:

"Всичко се свежда до благоденствие и свобода. Как можем да постигнем по-голямо благоденствие и повече свобода. ... Според мен в държавата корупцията силно спадна. Трябва да се закрепи и циментира. И да караме нататък така".

Според него има доста сили, които са срещу правителството "Денков-Габриел" и "ще направят всичко възможно да му отрежат час по-скоро главата".

"Смени се оста на голямото противоречие в българската политика. До 2020 г. то беше между силите на промяната и ГЕРБ. От започването на войната в Украйна това противоречие все повече е между евро-атлантическата ориентация и нейното политическо представителство и едно произточно мислене, което до голяма степен се олицетворява от президента, "Възраждане", БСП и т.н. Дали ще има правителство, или - не, това беше битка между тези две сили. Добрите спечелиха засега. Правителството на Денков и Габриел е заявено прозападно правителство, което иска България да е прозападна държава. Аз не съм сигурен, че президентът Румен Радев иска да е така", смята той.

Лозанов подчерта, че темата за влиянието на посолствата е "добре вдигната топка" за "Възраждане" и президента:

"Има много голямо значение кои посолства. България е член на два алианса - ЕС и НАТО. Нашата сигурност е колективна сигурност, като членове на тези два алианса. От тази гледна точка, нашата национална сигурност е във връзка с нашата свързаност с тези два алианса. Тя не е от другаде. Няма Путин да дойде да ни защити от себе си, когато дойде да ни нападне. ... Българинът трябва да се освободи от тази пропагандна мантра, че да си зависим - значи да си в контакт с американците, а да си независим - значи да си в контакт с Путин. Това е абсурдно. ... Западните ни съюзници трябва да помогнат на България да се превърне в демократична западна държава".
Според Георги Лозанов главният прокурор Иван Гешев възприема себе си като инструмент:

"Явно се инструментализира от други авторитети, не от Бога. В момента поведението на Иван Гешев се инструментализира от президента Румен Радев".
Във връзка с включването на Делян Пеевски в конституционната комисия в парламента Лозанов смята, че най-важно е да се види резултат от работата ѝ:

"Когато започнат да се приемат законите за съдебната реформа, да се види, че те не обслужват интересите на Пеевски или на когото и да било, а следват възможността за промяна в съдебната система, за да може да имаме нормална държава с чувство за справедливост".

Според него Пеевски е тест за ГЕРБ, защото подозрението е, че през годините в тази връзка са се осъществявали действия, които са извън публичната система:

"Това, че ДБ досега са били критик на Пеевски, им дава шанс да общуват с него. А тези, върху които пада подозрението, трябва да направят всичко възможно, за да излязат от него".


Поставете оценка:
Оценка 2.2 от 16 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Това е хубава новина

    42 12 Отговор
    Този кабинет Не е български. Той е проклет. Да се маха по-бързо. Национални предатели и мафия на власт. Това няма нищо общо с българите.

    Коментиран от #4, #30

  • 2 Българин

    11 29 Отговор
    Президента Румен Радев е един посредствен Асковски милиционер.

    Коментиран от #8

  • 3 Сливи за смет,

    20 7 Отговор
    или правителството на трансформърите.
  • 4 Хаха

    16 26 Отговор

    До коментар #1 от "Това е хубава новина":

    Ти нямаш нищо общо с бъгарите, защото си съветский человек.

    Коментиран от #14

  • 5 Последния Софиянец

    30 9 Отговор
    Снощи пред кино Одеон бяха събрали цяла армия но за техен ужас полицията обяви обща стачка и изпитаха цялата народна любов.Време е да си стягат куфарите за Канада докато още могат.
  • 6 Мдаа..

    17 2 Отговор
    Един мноого тъжен меринос..
  • 7 Пълни глупости

    35 6 Отговор
    "демократична западна държава,"??? Че то самият запад днес вече НЕ е демократичен. И кой ни забранява да гледаме определени канали? Комунизма ли??? Западът се оказа една лъжа. По-гадна диктатура и от комунизма.

    Коментиран от #13

  • 8 Хихихи..

    8 5 Отговор

    До коментар #2 от "Българин":

    Ама ви прави да си говорите самички..
  • 9 Двуок ЦИКЛОп

    27 3 Отговор
    Демократична западна страна означава ли ПРЕМИЕРЪТ БОРИСОВ да прави каквото си иска 10-12 години и НИКОЙ ДА НЕ МУ ПОТЪРСИ ОТГОВОРНОСТ ? Означава ли да управлява авторитарно и еднолично ? Да си слага прокурори , съдии , магистрати , полицаи и после да ги мести както му е удобно ? Да се срамува и крие от Мата Хари и мис Бикини и чекмеджетата си ? Да не събира дължимия данък от Божков за над 600 000 000 за 6 години ? Да му теглят пари в сак от банката от магистралните пари ? Да води разговор от типа - Ало , Ваньо ? Да нарича народа ТУЛУПИ и набива с 200 ? Това ЗАПАДНО и ДЕМОКРАТИЧНО ли е ? А ,Гого ?
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 🏴‍☠️🏴‍☠️🏴‍☠️Някой си🏴‍☠️🏴‍☠️🏴‍☠️

    9 1 Отговор
    Козяшката или тулуповата?
  • 13 Мрънмрън

    5 19 Отговор

    До коментар #7 от "Пълни глупости":

    Отивай бързо в етолона за демокрация, свобода и пазарна икономика Путлерланд

    Коментиран от #16

  • 14 Ха ха ха

    22 4 Отговор

    До коментар #4 от "Хаха":

    А ти си изрежи всичките органи, унищожи си и децата така, ваксинирайте се всеки 6 месеца по заповед от сашиянската мафия и ще бъдете затворени заради техните "зарази"! Ама няма да е за дълго. Понеже с деца безполови няма да има продължение на твоя род. Ама това е хубава новина. Такива за нищо не не ставате и като изчезнете, ще освободите планетата за Сорос и подобните "демократи" Ха-ха-ха... Някои са наистина много тъпи...

    Коментиран от #18, #29

  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Ами то даже днес

    16 6 Отговор

    До коментар #13 от "Мрънмрън":

    Русия и Беларус са по-демократипни от западналите. Ама няма да ходя никъде. Ще си живея в къщи. Цялата измет скоро ще умре така и така...нали и някога тяхните дядовци бяха приятели на "запада"-Хитлер? Е, и? Как свърши и онази глупост тогава и онези национални предатели ? Учи историята...

    Коментиран от #23

  • 17 Коментар

    29 2 Отговор
    Този няма ли да ходи да гледа новия филм "Синият кафтан" в кино Одеон?Нека види как малолетни правят кекс.Да си заведе цялата рода там и после да философства.От партията Просто Повръщай препоръчват този филм.Гледаш и повръщаш!Имат си и министър,който настоява да се махнат думичките "мама" и "тате".
    Пълна деградация!
  • 18 Всеки

    15 11 Отговор

    До коментар #14 от "Ха ха ха":

    Който е пътувал поне ведъж за малко на запад знае че това са заучените фрази/опорки на пасольството на орките

    Коментиран от #19, #35

  • 19 ........

    14 3 Отговор

    До коментар #18 от "Всеки":

    Спри с тези орки!Това са вид делфини.
    Заминавай си на риболов да си ловиш истински шарани,а не тук да ни водиш пропаганди!В Укроленд може и от балкона да си хванеш нещо за вечеря.

    Коментиран от #25

  • 20 Хахаха

    15 2 Отговор
    "България ще се развива като демократична западна държава"...иначе казано: ще си местим границите от Балканския полуостров на Пиренейския в условията на локдаун и насилствена ваксинация и смяна на пола:)
  • 21 НА ТОЯ БОКЛУК МУ ХАРЕСВА ТОЗИ

    17 3 Отговор
    КАБИНЕТ ОТ ПРЕСТЪПНИЦИ И ПРЕДАТЕЛИ , ЩОТО ДРУГ ПЪРВО НЕГО ЩЕ КЛОНИРА !
  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Бг681

    4 10 Отговор

    До коментар #16 от "Ами то даже днес":

    Това "скоро" само да уточним че е същото СКОРО от вестник работническо дело от 70те години и пропагандата че гнилия запад скоро ще се разпадне
    Ама вс знаят кой се разпадна и резултата е 1:0 и мапълно нормално е да стане 2:0 това десетилетие

    Коментиран от #36

  • 24 ЦарВул

    15 0 Отговор
    Тоа бивш член СЕМ като какъв се изявява сиги??Ако беше МЪЖ/в кието се съмнявам/защо не се изправи като независим кандидат за ПРЕЗИДЕНТ на досегашноте два избора???Ами защото Румен Радев щеше да го смачка като домат на магистрала или да го бие КАТО МАЧЕ В ДИРЕК!!ТОЛКОЗ ЗА ТАКИВА "умници /КАТО ТОА НЕДОКАСТРЕНИК/!АМАН ВЕЧЕ ОТ ТАКИВА КАТО НЕГО!!Що си не гледа в неговата паничка ами наднича в чуждата?Т,ва им е един от мно.о.о.о.гото недостатъци на такива пр..таци!!!КРАЙ!!
  • 25 Оркистан

    1 11 Отговор

    До коментар #19 от "........":

    Ами блатни оркове по добре ли е, пак си е вид животно🧐

    За да ти докажа че знам какво говоря и аз съм правия ще демонстрирам обща култура и ще назова двата големи града там: мацква и сан пидербургг
  • 26 Азз

    4 1 Отговор
    хОди се пОдстрижи...мозъка ти е мухлясъл и плещиш глупости...естествено срещу пари....
  • 27 Eдин

    7 2 Отговор
    ... И аз бих отрязал кабинета - ако мога! ТОЗИ КАБИНЕТ НЕ Е В ИНТЕРЕС НА ОБЩЕСТВОТО НИ! ТОЗИ КАБИНЕТ Е ПРОДУКТ НА ЧАСТНИ ИНТЕРЕСИ!
  • 28 Гого

    7 2 Отговор
    този кабинет е като Конника без глава!
  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 мислещ

    2 7 Отговор

    До коментар #1 от "Това е хубава новина":

    кабинета си е баш Български, ама теб те е яд че не е на Радев/Путин

    Коментиран от #38

  • 31 господин ПЖ

    1 1 Отговор
    Вертолета си беше и си остава един голям смешник !
  • 32 нннн

    6 2 Отговор
    Кабинетът си е за въже и куршум; рязане на главата и закопаване на дълбоко. Шайка +Шарлатани! Ала-бала... Кви ценности, кви ориентации; къв Путин или Байдън?
  • 33 Една няма да направи нищо

    5 0 Отговор
    И това е ГЕРБ. А не нали са чисти като капка вода... Пеевски вместо да е зад решетките ще взима решения за Конституцията на България... Много сме добре викаш, а?
  • 34 Главата на змията

    5 1 Отговор
    Да се реже веднага
  • 35 Пътуване е едно, но

    4 0 Отговор

    До коментар #18 от "Всеки":

    Постоянно живеене е нещо съвсем друго. Когато децата ти ходят там на училище, когато имаш работа със службите им, когато са те излъгали нещо и правиш оплакване в полицията им, когато отиваш с детето си в бърза помощ и т.н. тогава разбираш на 100% какво им е системата. Не ми говори за екскурзии. Живей 20-30 години при тях и тогава ела да ми се обясняваш, за какви "опорни" става въпрос...
  • 36 Фащ.с държавен дълг

    3 0 Отговор

    До коментар #23 от "Бг681":

    31 Трилиона долара няма как да се погаси. А относно западните страни, виж само този филм, дето имаше тука спорове и знаеш, колко време им е останало да живеят още? Ще има територия "западна Европа", ама какви хора ще живеят там??? Мисли сам..
  • 37 Георги v.

    5 0 Отговор
    Този чува ли се какво говори. Смята ни за пълни идиоти. Все едно чета пасквил на пропагандната мащина на Ким от Северна Корея
  • 38 Не ме е яд на нищо

    5 0 Отговор

    До коментар #30 от "мислещ":

    Не съм толкова елементарен. Елементарни са наетите от Козяк. И защо, ако не искам да.ме управлява мафия и фащ, трябвало непременно да искам да съм с Русия??? Ама много тъпа логика. Не допускате ли вие сашиянските лъжци, че хората може да не искат никакво чуждо влияние??? Знали или да сме сащиянска колония или руска??? Глупости. Най-добре е , да НЕ сме подчинени на никой.
  • 39 Тъмен субект

    4 0 Отговор
    Боже какви глу пости говори тоя човек?! Не е много адекватен.
  • 40 Папа Люга

    2 0 Отговор
    този вакъл меринос и той ли драпа за някой цент от онези 47 милиона?
  • 41 Мери Нос

    2 0 Отговор
    печелившият в контеста на посолството за най-нелепа визия
  • 42 Противняка Гого

    2 0 Отговор
    Тъъпогрозен жълтозъбник.
  • 43 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 44 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 45 Гнуууус

    2 0 Отговор
    Голямата битка е дали България да бъде жендърска или мутрафонска. Като гледам става жендъро-мутрафонска. Гнууус.
  • 46 сноу

    2 0 Отговор
    Ная жорката каквото е на главата му ,такова е и в нея...
  • 47 пенко

    2 0 Отговор
    " ПРОСКУБЛЯКЪТ " ---ЛИЖЕ - БЛИЖЕ --- ЗА ДА Е КАНДИДАТ ЗА ШЕФ НА НАЦИОНАЛНАТА ТЕЛЕВИЗИЯ !?!?!?!?
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол