Last news in Fakti

14 Юни, 2023 06:28 1 852 24

Правната комисия на НС ще изслуша Иван Гешев

  • иван гешев-
  • правна комисия-
  • парламент-
  • изслушване

Той поиска миналата седмица да бъде изслушан и в пленарната зала при закрити врата

Правната комисия на НС ще изслуша Иван Гешев - 1
Снимка: БНТ

Иван Гешев ще бъде изслушан в правната комисия в парламента. Той все още изпълнява функциите на главен прокурор, въпреки че ВСС гласува да бъде прекъснат мандата му. До подписване на указа зa освобождаването му от президента той остава обвинител номер едно.

От прессекретариата на държавния глава съобщиха, че предложението на Пленума на ВСС за предсрочното освобождаване на главния прокурор се разглежда. Гешев вчера беше в Страсбург, за да бъде изслушан от мониторинговата група LIBE в ЕП в Страсбург.

Той поиска миналата седмица да бъде изслушан и в пленарната зала при закрити врата заради конфиденциалната информация, която ще представи. Решение за това трябва да вземе председателят на парламента.


Поставете оценка:
Оценка 4.6 от 16 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ИСТИНСКИЯ ГРАД КОЗЛОДУЙ

    16 3 Отговор
    Бг мафията Иска Главата на господин Гешев
    Неудобните биват остранявани под една или друга форма

    Коментиран от #12, #23

  • 2 КОПЕЙКА

    5 11 Отговор
    Гешев да се кандидатира за премиер ще гласувам за него...
  • 3 Горкият..

    4 8 Отговор
    Пробва да мине метър като обяви че "атентатът" е следствие на заканата му да арестува Путин,но метърът не успя да мине.Да видим по-нататък..
  • 4 И какво

    11 4 Отговор
    ще каже ? Че повече няма какво да каже , както каза и в Страсбург !

    Коментиран от #8

  • 5 Русороб

    4 7 Отговор
    Румен Путин
  • 6 Супер,

    11 1 Отговор
    Циреите се пукат един след друг. Нещо все пак взе да се променя.
  • 7 Симов

    10 2 Отговор
    Ентусиазма и желанието за разкрития нещо му се изпариха. Явно му е направено предложение на което не може да устои.
  • 8 Важно

    10 0 Отговор

    До коментар #4 от "И какво":

    е пред кого казва, каквото има да казва. Ще говори пред тези които му искат главата. Дали ще го чуят? Ако пък решат и да го слушат на закрито заседание по добре изобщо да не ходи.

    Коментиран от #11

  • 9 Доротея

    10 0 Отговор
    Този момък се връща към чистите си детски пориви да носи милиционерска униформа и наказва лошите, когато е кандидатствал в школата за народен милиционер! Мафията го нападна - медийно, терористично, институционално! Ония буклуци в Страсбург са още по долни! Както и тук, ала-бала, лъскави процедурни приказки, гледат като пукали и сякаш не чуват какви примери за корупцията на политиците им показва в момента Гешев! И вие от тези мутирали душици очаквате да донесат в България демокрация и справедливост! Единствено Русия остава защитник на доброто в този все по грешен свят! Факт! И тя е нападната, също като Гешев и Тръмп! Фашистите надделяват! Хора! Не само бдете, но и в ръце се вземете! Всички първо трябва да напуснат НС, ВСС, всякакви структури и длъжности, след това Народен съд и ибори на прокурори, съдии и чиновници! И без депутати може!
  • 10 Дедо

    5 1 Отговор
    Смешен стана много. И кака Сийка с шлиферчето.
  • 11 Доротея

    11 0 Отговор

    До коментар #8 от "Важно":

    Той не само трябва да отиде, но облечен с ризниа и меч, начело на Вас! С враг окончена дискусия! Трябва прът! Въмутила се шефката на правната комисия в ЕП, че Гешев отишъл нахално да говори при тях, а в този момент бил отстранен и не било редно до и се явява пред очите! Ами, от кого е отстранен, бе, госпожо европейка!? От същата тая мафия, за която намирате кусури на България и налагате мониторинги! ЕП е на барикадата на мафията!
  • 12 Извинявай, само че

    5 1 Отговор

    До коментар #1 от "ИСТИНСКИЯ ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    Ако самият г-н Гешев си беше свършил работата както трябва, и когато трябва, сега нямаше да могат тези, които му взеха главата, да го направят. Нали така? Просто той не беше достатъчно предвидлив да се усети, че не е хубаво за него да се прави на разсеян. Имаше много възможности,които изпусна. Питаш ли се защо?

    Коментиран от #13

  • 13 Ако

    3 2 Отговор

    До коментар #12 от "Извинявай, само че":

    по рано беше почнал да си върши работата по рано щяха да го отстранят. Не си мислете, че е имал комфорта да работи в спокойна обстановка.

    Коментиран от #15

  • 14 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    7 0 Отговор
    Що не влезе в НС както влезе в Президентството ‼️❓

    Коментиран от #16

  • 15 Не е така

    4 0 Отговор

    До коментар #13 от "Ако":

    Изобщо не съм съгласен. От изключително високата позиция в държавата , която заема, фигурата на главния прокурор има толкова много комфорт, че само трябва да му се прииска да си свърши правилно работата. Ако е достатъчно умен и мъдър, да работи без зависимости. Така че, имаше шанс. Не един. Сам си в виновен.

    Коментиран от #17, #18

  • 16 Щото

    7 0 Отговор

    До коментар #14 от "🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️":

    Вече не му стиска. Много лоша шега му изиграха арогантността, това , че се правеше на умряла лисица и естествено факта, че прикриваше с действията и основно с бездействията си определени кръгове , което в никакъв случай не се връзва с позицията, която заема. Трябваше да действа пръв, но още преди години. Тогава спа зимен сън. Сега е късно.
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Аз пък

    6 0 Отговор

    До коментар #15 от "Не е така":

    съгласен с казаното с малки изключения. Достатъчно умен и без завимости нямаше как да бъде избран. Кои го избраха и защо беше само един кандидат?

    Коментиран от #19

  • 19 ИСТИНСКИЯ ГРАД КОЗЛОДУЙ

    0 0 Отговор

    До коментар #18 от "Аз пък":

    Точно
  • 20 Барба Ганьос

    1 0 Отговор
    На "Ешафода"! Щом не ме слуша и се прави на Главен. Да му мислят следващите. Давам им срок 8 месеца!
  • 21 Компира

    1 0 Отговор
    Вече няма смисъл от нищо. И последната надежда умря със съставянето на последното правителство и премахването на Гешев, който реши да се разприказва.
    Държавата е приключила. Махнете поне оградите, набедени за граница, за да може всеки да си влиза, взима и прави каквото иска.
  • 22 Ялчин

    2 0 Отговор
    От Гешев ще има театър за простолюдието нищо повече. Тримата мутри трябва да лежат при Бай Ставри- Борисов ,Гешев, Пеевски
  • 23 Инспектор

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "ИСТИНСКИЯ ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    Трай бе улавия
  • 24 Промяна

    0 0 Отговор
    Ако си спомняте какво интервю направи Славчо с Боцко преди години ,как не му зададе нито един резонен въпрос и слугинажа който лъхаше на чалга от Славуца смятам че и така ще мине ислушването на Геша
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове