Last news in Fakti

15 Юни, 2023 11:21 966 25

Борислав Гуцанов: Ако Борисов и Петков наистина са лидери, отдавна трябваше сами да си дадат имунитетите

  • гуцанов-
  • бсп-
  • имунитет

Операция “Чисти ръце“ трябва да бъде проведена докрай

Борислав Гуцанов: Ако Борисов и Петков наистина са лидери, отдавна трябваше сами да си дадат имунитетите - 1
Снимка: Нова ТВ

„Не ние нарекохме тази комисия “пералня“ - това определение дойде от скандалния запис от заседанието на Националния съвет на ПП. Те говорят за тази пералня и как 6 месеца ще тупат топката, за да изперат образа на г-н Борисов.“ Така организационният секретар на БСП и народен представител от “БСП за България” Борислав Гуцанов коментира вече създадената комисия, която да разгледа поисканите от главния прокурор имунитети на Кирил Петков и Бойко Борисов.

В ефира на Нова телевизия социалистът изрази съмнение, че комисията ще приключи работата си след един месец и обясни, че досега винаги подобни комисии са работили между 3 и 5 дни.

Според Гуцанов ситуацията е абсурдна и от друга гледна точка: „Лидерите на формациите, които в момента управляват, Бойко Борисов и Кирил Петков, им се искат имунитетите, те не си ги дават и се прави някаква комисия. Разбира се, че ще бъдем против. Ако тези хора наистина са лидери на партии, отдавна трябваше сами да си дадат имунитетите“, категоричен е той.

По думите на Гуцанов операция “Чисти ръце“ трябва да бъде проведена и тя е много закъсняла. Той уточни, че тук няма значение дали Гешев ще е главен прокурор или ще е друг.

„След изтичането на записа, тези хора въобще не трябва да бъдат в парламента“, смята социалистът. „След като се говори за тази пералня, след като става една промяна на гласовете на българите. Хората, които гласуваха за ПП-ДБ го направиха, защото искаха да бъде премахнат моделът на ГЕРБ. И една седмица по-късно става прегръщане, ние предупреждавахме за това още по време на предизборната кампания“, припомни Борислав Гуцанов.

„Демократична България“, която се върна в политиката, благодарение на гумената лодка на Христо Иванов на Росенец, сега се прегръща с ДПС. Една партия, която се появи под юмрука на президента, за да бъде променен моделът на управление, сега се прегърна с ГЕРБ. Това морално ли е?“, попита социалистът и припомни, че БСП иска тази смяна на модела повече от 10 години.

Според депутата от БСП никой няма съмнение за корупцията, която се е извършвала от ГЕРБ 12 години. „Има ли някой, който да не коментираше асфалта, че е по-тънък? Има ли някой, който да няма съмнения за кюлчетата със злато, за пачките с пари? Или пък за газовите доставки по времето на “Продължаваме промяната“?, попита още той.

Борислав Гуцанов не изключва да се стигне и до нови избори. „След всичко, което виждаме в политическото пространство, може би това е най-правилният ход. В политиката трябва да има морал. Това правителство няма моралното право да управлява”, каза още той.

„БСП сме максимално активни“, заяви социалистът и продължи: „Няма друга партия, която да коментира толкова всички проблеми, които се случват в държавата. До няколко дни ще вкараме и неща, които са се случвали в служебния кабинет - например договорът за газовите доставки. Или пък дали г-н Тагарев беше най-подходящият министър на отбраната - един безспорен ястреб, при положение, че съвсем други сигнали идват от света.“ Още един важен въпрос за БСП е какво се случва с бюджета на държавата.

„БСП много ясно казахме, че няма да участваме в разговори за промяна в Конституцията“, заяви Гуцанов и допълни: „Това Народно събрание няма капацитет да си избере председател на една комисия, която въобще не трябва да я има, а ние говорим, че ще променя Конституцията. Вижте кои са писали Конституцията преди 32 години и какъв е в момента капацитетът и нивото на Народното събрание“, заключи народният представител.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 12 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Адвокат

    17 0 Отговор
    Незабавно да се освободи този ВСС и до края на месеца се избере нов такъв. И на децата от детските градини стана ясно, че сегашният ВСС в този му състав е нелегитимен.
  • 2 Бамбука

    12 1 Отговор
    Разкажи за продухването на Варненското езеро, за стотиците милиони, за отходната тръба. Има ли мнение или само подгрява публиката като Бегвокал ?
  • 3 За пари

    8 2 Отговор
    Винаги и на всичко готови.
  • 4 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    13 1 Отговор
    Имунитетът отдаван трябва да е сведен само до " функционален" т.е. само относно изказвания и гласувания‼️

    Що се отнася до
    г-н ПРАНИ ГАЩИ - той винаги се е крил зад нещо или зад някого ‼️
  • 5 Варната

    10 3 Отговор
    И твоя имунитет ще поискат , много причини има за това ! Тогава ще те видим , какъв мъж си .
  • 6 оня с коня

    4 4 Отговор
    и двамата са мишоци!!!
  • 7 Само ядрено оръжие за палестинците

    1 4 Отговор
    Ще успокои региона.
  • 8 Гуци

    6 6 Отговор
    Ако бяхте лидери отдавна щяхте да закриете жалката си партия!
  • 9 тоя

    5 6 Отговор
    като го видя и чуя и получавам уртикарии
  • 10 Браво на Гуцанов

    7 7 Отговор
    Всичко което е казал е верно. Никой не може с факти да докаже обратното. Браво, достоен мъж.
  • 11 Ъхъъъъ,

    10 3 Отговор
    Хората, които гласуваха за ПП-ДБ го направиха, защото искаха да бъде премахнат моделът на ГЕРБ. И една седмица по-късно се прегърнаха. Да не би да не е вярно ? Не само се прегърнаха ами и ротационно решиха да се любят.
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Кви лидери са тези мушенгии бре

    5 3 Отговор
    Киро лидера..... Бойчо от Козяк надупеният ....и правителство и парламент от подлоги
  • 14 Барба Ганьос

    2 1 Отговор
    Ааа, не! Аз и Кирето имаме пакет онинклузив на Мармарис от 1 ви август. Ще ни изгори- няма да ни пуснат. А децата са още малки и не могат да се оправят без мама или тате.
  • 15 Лидери ......

    3 4 Отговор
    За мен единствено Румен Гечев има качествата за лидер в момента в България, но много го мързи обаче.... Иначе какъв дух се крие в него.....но спи !
  • 16 Българин

    4 1 Отговор
    Петата колона на Москва продължава дъвката с имунитета. Изобщо не им и до правосъдие, важното е прокуратурата да гърчи техните противници. Но не си задават въпроса, защо прокуратурата спа, когато и двамата бяха без имунитет и го иска точно сега. Не се и замислят, че утре самите те могат да станат жертви на избирателно правосъдие.

    Коментиран от #17

  • 17 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    2 0 Отговор

    До коментар #16 от "Българин":

    Чувал ли си термина
    ГОДНИ ДОКАЗАТЕЛСТВА ❓❓❓
    Явно НЕ ❗
  • 18 Инж

    2 1 Отговор
    Пакетиране на Борисов и Петков??? ББ си е за затвора от много години - още от СИК. А К.Петков за едно гражданство(от което така или иначе вече се е отказал) го разпъват на кръст???
  • 19 НО ТЕ СА ЛИДЕРИ НА МАФИЯТА

    2 0 Отговор
    ПУТИН подчерта, че всички вражески военни обекти в окупирания украински полуостров са легитимни цели „И те ще бъдат унищожени“
  • 20 ....

    0 0 Отговор
    Голяма партия е ГЕРБ, БСП е малка партия!
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Я па тоА

    0 1 Отговор
    А аз искам БСП да си припомнят на кое място са на изборите колко точно депутати имат и къде точно се намират!!!
  • 23 МРЪСНИЦИТЕ БОКО И КИРО

    2 1 Отговор
    , отдавна трябваше сами да си дадат имунитетитеИ ДА СЕ ПРАСКАТ С БАЙ СТАВРИ !
  • 24 България със своето земеделие изхранваше

    3 0 Отговор
    половин Европа и половин Азия. А СЕГА ТЕ НИ ИЗХРАНВАТ !
  • 25 Да си кажем истината

    1 0 Отговор
    Гуцанов,като се правиш на много умен и голям тарикат защо вие всичките 240 депутата да приемете закон в който да бъдат премахнати имунитетите на всичките депутати.Нали уж сме равни пред закона,но това не се отнасяло за вас и най малкото за фатмака.
    Затова закон,че депутатите не могат да имат имунитет.Така няма никой да иска на никого от вас имунитета и няма да се съставят комисии.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове