Last news in Fakti

26 Юни, 2023 09:34 1 094 25

Екатерина Захариева: Нека да започнем да наричаме нещата с истинските им имена. Каквото и да говорим, това си е коалиция

  • екатерина захариева-
  • коалиция-
  • неща-
  • имена

Не приемаме ултиматуми, но сме готови да седнем и да работим по коалиционно споразумение, коментира депутатът от ГЕРБ-СДС

Екатерина Захариева: Нека да започнем да наричаме нещата с истинските им имена. Каквото и да говорим, това си е коалиция - 1
Снимка: bTV

„Сега те излизат с някакви седем точки ултиматум. Не приемаме ултиматуми, но сме готови да седнем и да работим по коалиционно споразумение. Но нека да започнем да наричаме нещата с истинските им имена. Каквото и да говорим, това си е коалиция. Когато започнахме разговорите за правителство, призовавахме за ясни ангажименти, споразумение. ПП-ДБ се дърпаха от това, предупреждавахме, че ще скърца, че някои от механизмите трябва да са много ясни и да са разписани". Това каза пред bTV депутатът от ГЕРБ-СДС Екатерина Захариева.

По думите ѝ, за да работи добре правителството, трябва да има ясно разписани правила.

„Днес ще имаме разговори с ПП-ДБ по Конституцията. Ние си говорим по законодателството, в петък има разговори по един от общите закони, който се надявам скоро да обявим“, каза Екатерина Захариева.

Тя добави, че за да заработи системата трябва да се говори с всички партии.

Според Захариева е несериозно да се поставят ултиматуми в петък следобед, тъй като не се работи по този начин в една демокрация.
Разединена външна политика

Екатерина Захариева заяви, че винаги, когато има разединена външна политика е проблем.

„Абсурдно е президентът да говори едно, а правителство друго или пък парламентът да приема трето. Надявам се полека лека да се сближават тези позиции, макар че се съмнявам“, каза тя.
И допълни,че по отношение на външната политика на страната ГЕРБ има ясно разграничение с „Възраждане“.


Поставете оценка:
Оценка 1.6 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гого

    19 1 Отговор
    Пълен дипломатически провал на ГЕРБ-ДПС и ПП-ДъБъ с БГ и РСМ въпросите!
  • 2 Гербер

    8 2 Отговор
    7-те точки не са сериозно управленско предложение и по-сериозно би звучало, ако това са 107 точки, но те нямат толкова интелект!

    Коментиран от #19

  • 3 честен ционист

    14 1 Отговор
    ГЕРБ не я издигнаха за еврокомисар, само за да й спестят унижението, че постът е предварително обещан на хавер Лорер, който има нулев опит в политиката, но за сметка на това богато минало в ултра-левите среди.

    Коментиран от #7

  • 4 ОБЕКТИВЕН

    8 0 Отговор
    Никога коалиция с ОПГ ГРАБ !!!
  • 5 Аве

    9 0 Отговор
    докато Тулупа дърпа конците на Габриел няма как да стане хомогенна коалиция !
  • 6 Мнение

    17 0 Отговор
    Захариева, известна с това, че е сервирала кафе като секретарка на Роско Плевналиевко. Мъжът й бетонира Черноморието, а тя като външен министър крадеше милиони лева от нагласени обществени поръчки в МВнР, заедно с Мая Андонова - аверката й от Министерство на правосъдието.
  • 7 Българин

    6 2 Отговор

    До коментар #3 от "честен ционист":

    Че има нулев политически опит е ясно. Но най-важното е, че Лорер е евреин. Именно него трябва да издигнат, за да лапа пари, защото иначе няма некадърник като него как да ги печели.

    Коментиран от #8

  • 8 честен ционист

    3 3 Отговор

    До коментар #7 от "Българин":

    Лорер е бъдеща голяма клечка в ЕК. Нещо като Анжел Вагенщайн навремето за БКП.

    Коментиран от #10

  • 9 Инж

    6 1 Отговор
    Айде стига с тези празни приказки. Бг се нуждае от работещи Парламент и Правителство.
  • 10 Българин

    3 1 Отговор

    До коментар #8 от "честен ционист":

    Каква клечка може да е един от най-некадърните хора в днешната политика? Просто ще бъде изпълнител на решенията на по-висшестоящите от него. Като тукашните продажници.

    Коментиран от #12

  • 11 Като си рекла

    4 0 Отговор
    Вземи кажи истината за всичките кражби на ГРЕБ от бюджета, от еврофондовете и случайните инфаркти на бизнесмени. Айде давай с истинските имена....

    Коментиран от #14

  • 12 честен ционист

    5 4 Отговор

    До коментар #10 от "Българин":

    Лорер е идеологът на ПП. Кирчо - шутът, Кокорчо - затворникът.

    Коментиран от #15

  • 13 Лъжци

    6 1 Отговор
    Седмици наред и от двете страни упорито отричат, че има коалиция, а сега изведнъж взеха да говорят обратно. Безсрамни и нагли мутри.
  • 14 Истинските имена са

    6 0 Отговор

    До коментар #11 от "Като си рекла":

    Че бухалката Гешев се изхаби и сложиха не толкова кървава но пък мазна Боби.
  • 15 Българин

    3 2 Отговор

    До коментар #12 от "честен ционист":

    Знам, че е той. Или по-точно малцина го знаят. Опитвах се да ти обясня, че Лорер няма да бъде никаква клечка, а просто ще изпълнява заповедите на висшестоящите спрямо него западни евреи. Нищо повече. И ще си получава заплатата и други придобивки, разбира се.
  • 16 Абе истината

    5 0 Отговор
    Е че прошепват в слушалката на баце: - ще те занулим и веднага размразява.
  • 17 Бай Лорер

    3 2 Отговор
    Е най обикновен хайдутин с костюмче.

    Коментиран от #18

  • 18 Друго е

    0 2 Отговор

    До коментар #17 от "Бай Лорер":

    Нашия Киро-Класа
  • 19 УРА,, УРА

    6 0 Отговор

    До коментар #2 от "Гербер":

    Вие с големия интелект три пъти не можете да съставите правителство и сега търсите кусури,защото сте некадърни и ви е страх да поемете отговорност.
  • 20 Ммм дааа

    5 0 Отговор
    Нека да започнем да наричаме нещата с истинските им имена - тази е курва.
  • 21 1122

    6 0 Отговор
    Както и да го наричате, вашият ред мина.
  • 22 Блатната курнида

    2 0 Отговор
    с десен Пембе ала цигойнен класик.....
  • 23 Абе къде ще

    3 0 Отговор
    ходите и двете групи, бе Катеринке? Като и двете сте на къс,железен повод от козяк? Ако развалите годежа,ще им объркате плановете тотално.Ще ви откъснат тиквите наред.В буквалния смисъл. Прегръщаме се,но с отвращение! Ето какво ще се случи! ..Хак да им е на всички! Пепета + дебета, седсесари + гербери.Гласувал за Пешо,защото не харесва Гошо или Тошо,а ги получава в комплект и двамата
  • 24 ППазарджишкаП

    4 0 Отговор
    Беше се покрила това недоразумение, но пак изплува като…
  • 25 Народее

    4 0 Отговор
    Защо никой от тях не говори за бюджет,за заплати,пенсии,за овладяване на инфлацията? Те не са важни.Важен е 🤡, още милиарди за железария,платени на зелено, и Шенген+ еврозона.Народа да дуа тараторо.Да изстине!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол