Last news in Fakti

30 Юни, 2023 07:39 2 356 26

Румен Христов: Ако Васил Терзиев бе издигнат от БСП

  • васил терзиев-
  • румен христов-
  • кмет-
  • софия

Това щеше да е най-нормалното политическо решение

Румен Христов: Ако Васил Терзиев бе издигнат от БСП - 1
Снимка: Архив

"Кандидатът на Продължаваме промяната - Демократична България за кмет на София изглежда интелигентен човек, широко рекламиран като преуспял бизнесмен и иноватор. Това са добри новини, но те свършват дотук", това написа председателят на СДС Румен Христов в профила си във Фейсбук.

"Пластовете зад тази кандидатура ни отвеждат към миналото, заклеймено от европейска България, към комунистическия режим, обявен от българския парламент за престъпен, към мракобесните години, когато Държавна сигурност съсипваше животи и съдби на цели поколения. Ако Васил Терзиев беше издигнат от БСП, това щеше да е най-нормалното политическо решение, защото той напълно олицетворява завета на Тодор Живков, който заявява няколко месеца преди 10 ноември пред група млади комунисти: "Другари, време е да превърнем политическата власт в икономическа!", допълни Христов.

"Но Терзиев е издигнат от тези, които се именуват "промяна" и "градска десница"! Звучи абсурдно, нали?! Но е факт. И как да разбираме желанието на Христо Иванов от 2016 г. за лустрация от второ поколение?, добави той в социалната мрежа.

"Какво промени това негово верую, та да припознава трето поколение наследник на ДС за кандидат?! Въпрос, на който може да има повече от един отговор, защото неведнъж съм казвал, че „Да, България“ не са десни. Не така стоят нещата с привържениците на ДСБ, които вярвам, че продължават да са убедени десни антикомунисти и демократи. Ще преглътнат ли те тази кандидатура, ще разберем наесен", написа още Румен Христов.

"Питам се как наричащите себе си градски десни не намериха някой успял внук на репресирани от комунизма, на жертви на Народния съд, на лагерници от "Белене, "Слънчев бряг", Скравена, на крупни предприемачи отпреди 9 септември?! Може би, защото такива успели млади хора няма. Вероятно, докато Терзиев си е спестявал от закуските, както самият той ни убеждава, те не е имало как да спестяват, а са се борили за оцеляване по време на кризите, до които ни докараха управленията на БСП през прехода. И как все така се случва, че младите милионери в България са деца, внуци или имат някаква връзка с червената номенклатура и Държавна сигурност?, добави Христов.

"Нима те са най-умните и предприемчиви българи? Категорично не! Те са ясното доказателство, че икономическите мрежи на ДС са силни и здрави и до днес. И един от големите грехове на СДС, когато имаше цялата власт е, че не направи пълна лустрация! Макар че през този период не съм бил на висока партийна позиция, се извинявам и дълбоко съжалявам за тази грешка! Ако го бяхме сторили, днес нямаше да обсъждаме защо внук и син на висши ДС офицери е кандидат за кмет на София. И отсега предупреждавам, че ако бъде избран за кмет, Терзиев ще бъде следващият министър-председател, защото Държавна сигурност няма да пропусне възможността да овладее отново цялата власт, прикрита зад „успели“ свои наследници", заяви председателят на СДС.


Поставете оценка:
Оценка 2.7 от 24 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 АЛО ФАКТИ

    14 9 Отговор
    РУМЕН ХРИСТОВ ПАЧОКА МНЕНИЕ
  • 2 верно

    17 10 Отговор
    Ама тоз на снимката ми прилича точно на селски чобанин . !!

    Коментиран от #23

  • 3 Перо

    21 5 Отговор
    Ами тоя елемент да направи запитване за майката и бащата на Христо Иванов, вожда на ДБ, които са били идеолози на въпросната управляваща партия, а не от казионна държавна структура и законни държавни служители! Румен Христов изкара 2 пенсии да ни реформира и променя от НС. Неговата партия отдавна я няма, но той продължава да е депутат от фалиралата партия СДС, подобно на един друг евродепутат и бивш “посланик” в Полша и РСМ!
  • 4 Макс

    21 13 Отговор
    Защо не се оценя човекът , а миналото му ?Нима е по-добре да е някой некадърник без минало ?Имам роднини, на които им бяха забранени някои неща , защото ги смятаха за врагове, поради миналото им. В същото време баща ми беше член на БКП и военен. Какъв съм аз, който цял живот подкрепя и гласува за демократични партии ?Какъв е синът ми ? Нима е враг , защото дядо му е бил военен и член на БКП ?

    Коментиран от #14

  • 5 Дани

    14 8 Отговор
    Питане,Какво е постигнал коментираните и какво младежа?

    Коментиран от #12

  • 6 Алоуу

    14 9 Отговор
    Абе бастун, тоя е издигнат от ЛГБТ и ти пръв ще го подкрепиш наесен!
  • 7 ухаьздс

    9 9 Отговор
    Вие сте толкова десни колкото аз съм тролей. Това са ви лъжите с които от 33 г. успявате да излъжете стадото. Иначе грабите еднакво добре и с лявата и с дясната. Само да ви изберат и почвате да усвоявате. А за новия десен кандидат Васко те му викали Кадъната. Всичките сте такива измет. Кога ли ще прогледне българина и кога ли ще ти обясни кое е ляво и кое е дясно, точно на теб.
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 МИУИ ВАНИУИ

    12 2 Отговор
    това Парче с фейс на мелиоратор от ТКЗС ,ТОЗИ СЕЛСКИ БИТЪЛС ,Е ТАКЪВ ГОСОДИН НИКОЙ НО АНДРЕШКОТО РАВИ ГОЛЕМИ КИНТИ
  • 10 фен

    9 11 Отговор
    Е че то, при тези ППДБ, който не потомък на ДС милиционер, е откровен бандит, или марионетка на няколко олигарха! Или и от двете, като Пинокио мореплавателя!
  • 11 после питаме защо сме бедни

    8 15 Отговор
    Каква е разликата между БКП и ПП? Всички деца на закоравели комунисти сега са ПП. Татко Петко ли не е ДС или Асен Василев? След като допуснахме Румен Радев да ни срами пред света и ПП да овладее изпълнителната, сега остава и София да падне в ръцете на ДС.
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Ники

    6 6 Отговор

    До коментар #4 от "Макс":

    Навремето всички са били членове на БКП , нищо лошо. Тук става въпрос за ДС , хора избили хиляди българи, унищожили хиляди съдби. След 1989 заграбили икономиката , изпрали парите и днес са се превърнали в Терзиев , Петков или Коцев от Варна.
    Докато младите са били на площадите през всичките тези години , синчето е освоявало нашите пари.
  • 15 Вале-каро

    9 4 Отговор
    Парламента е обявил "комунистическият режим за престъпен ".А някой питал ли е народа за това ?
  • 16 ГЛАСУВАШ ЗА ТЕРЗИЕВ

    5 8 Отговор
    Получаваш ДС
  • 17 Перо

    6 4 Отговор
    Проблемът на Терзиев не е в произхода, а дали има способности и морални качества за кмет. Смущаващо е, че е продал фирмата и е оставил 90% от служителите на улицата, без обезщетение и са облажени само близки роднини и приближени! Работил е с офшорни фирми и инвестиране е чужбина, шашми чрез подставени фирми! Всичките му бивши служители са негативно настроени! Какво може да мотивира един милионер да работи нещо /обществена работа/ с което никога не се е занимавал? Столичен кмет е отговорна длъжност за строителни, В и К инжинери или такива от Топлофикация или силни токове. Длъжността е с големи изкушения и възможности за престъпна дейност! Просто няма опит за такава общинска дейност, това е риска!
  • 18 НЕМА ОТЪРВАНЕ

    3 4 Отговор
    От ДС
  • 19 Гражданка

    6 1 Отговор
    Румен, издигнете внук на РЕСТИТУТ и битката ще бъде око за око - зъб за зъб, а не как да се преобрази най-мизерно изглеждащата и най-вредната за живеене столица в ЕС и Европа!
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Жоео

    3 0 Отговор
    И точно тоя ще ми говори за ДС. Доунищожи отломките от СДС като даде марката на сикаджийския представител Боко тиквата. Хайде малко срам и стига добре платено лицемерие и популизъм.
  • 22 Румен Христов

    2 0 Отговор
    "Десен" хитрец.
  • 23 Пожелание

    1 0 Отговор

    До коментар #2 от "верно":

    Де такива селски чобани да можеха да продават стадото си (в което си и ти) за 260 милиона долара !!!
  • 24 Росен

    0 0 Отговор
    Плевналиев е бил член ва БКП младежите.
  • 25 ТЕРЗИЕВ МЪЛЧИ ЗА ГЕРБ И ДПС ИЛИ Е ОТ ТЯХ

    1 0 Отговор
    Пластовете зад тази кандидатура ни отвеждат към миналото, заклеймено от европейска България, към комунистическия режим, обявен от българския парламент за престъпен, към мракобесните години, когато Държавна сигурност съсипваше животи и съдби на цели поколения. Ако Васил Терзиев беше издигнат от БСП, това щеше да е най-нормалното политическо решение, защото той напълно олицетворява завета на Тодор Живков, който заявява няколко месеца преди 10 ноември пред група млади комунисти: "Другари, време е да превърнем политическата власт в икономическа!", допълни Христов.

    "Но Терзиев е издигнат от тези, които се именуват "промяна" и "градска десница"! Звучи абсурдно, нали?! Но е факт. И как да разбираме желанието на Христо Иванов от 2016 г. за лустрация от второ поколение?, добави той в социалната мрежа.
  • 26 Любопитен

    0 0 Отговор
    А защо не си спомни за семействата на Дебелия Ал- стигнал до парламентарен шеф, и на Филчо, стигнал до министър-председател на страната ни? Защо не говори за чистката на СДС по ленинско-фашистки стил от хора, критикуващи стила на "Ваньо, кажи си" , проведена от Иван Костов? И за платените провокатори-яростни привърженици на СтаниДаСедна, направили клада от "Фашизма" на Желю Желев по обед на "Раковски" пред погледите на минувачите?
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове