Last news in Fakti

1 Юли, 2023 16:15 4 122 35

Срина се системата по българските граници

  • граница-
  • проблем-
  • система-
  • сринаа

Хиляди висят по километрични опашки

Срина се системата по българските граници - 1
Снимка: БГНЕС

Системата за граничен контрол у нас е срината, в цялата страна не работят в момента контролните пунктове, съобщава "24 часа".

"Не знаем кога ще отстранят повредата, работи се усилено", обясниха пред медията служители от ГКПП "Капитан Петко войвода".

Опашката на влизане от Гърция е почти половин километър. По думите им подобно е положението и по другите ни граници. На Маказа също се чака за влизане в България. Но на ГКПП "Капитан Петко войвода" опашката от тирове, бусове и леки коли расте главоломно.

Това не в било никога на този иначе лесен за преминаване пункт. Хората са изнервени в жегата до краен предел и натискат клаксони в знак на протест.

"Пускайте ни да минаваме", настояват те.

"Ако се наложи, ще раздаваме вода", шегуват се служители. Те казват, че проблемът не зависи от тях.

Сезонни работници от Свиленградско, които всеки ден ходят да се трудят в близките гръцки села, буквално изнемогват от жега и умора в бусовете, с които ги прибират. Те чакат на върлото слънце и без климатици в колите. "Станали сме в тъмни зори да копаем памука и сега не можем да се приберем", оплакаха се те.


Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 26 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Новичок

    54 6 Отговор
    Те затова няма Шенген,и него ще прецакаме.
  • 2 Шенгенец

    34 12 Отговор
    Е затова ви требе Шенгена !
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Урюрвкос

    28 2 Отговор
    в мътна вода най едри риби се хващат
  • 5 Професор

    53 7 Отговор
    Забелязали са Путин тази сутрин с клещи в ръка да реже някакви кабели на границата.
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 шенген

    25 37 Отговор
    Сбъдна се мечтата на копейките. Българите да си стоят зад бодливата тел и да не ходят никъде.

    Коментиран от #26

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Професор

    26 6 Отговор

    До коментар #3 от "Исторически парк":

    Така е в Гърция. Затова Генерал Борисов казаваше да не станем като Гърция. Ако си бяха стояли в България вместо памук щяха да берат желязо.
  • 10 можелилятое

    23 17 Отговор
    Сефте да е да се учудиш а сме тръгнале за шенген...?!! Такива чудесии и по царско време не е имало а даже напротив бяхме въ десетката на Европа а сега след ,,светлата,, дата 09.09.1944г. ни освободиха от всичко читаво, ценно и ни наложиха каскети и калпаци да ни управляват та даже се чудя че още съществуваме но то явно е по навик..

    Коментиран от #14, #15

  • 11 Хаха

    23 5 Отговор
    Отиват в Гърция да ядат Гирос т.е. Дюнер.

    Коментиран от #13

  • 12 Веселинов

    30 5 Отговор
    Да не забравяме все пак, че служителите там са назначени от ГЕРБ и няма да се откажат да саботират Държавата.
  • 13 Да, така е

    30 4 Отговор

    До коментар #11 от "Хаха":

    Там отиваме и това ядем, а ти тук какво ядеш... А, бацка...? Като на лайноморието няма много мераклии, ъм?
  • 14 Чума

    22 8 Отговор

    До коментар #10 от "можелилятое":

    Е, точно затова ни е нужен Шенген, защото тогава няма да има ни система, ни ГКПП между две шенгенски държави! То и сега да се чудиш какво толкова проверяват на границата с Гърция? На другия Капитан - Андреево - да! Половин километър не е никаква опашка! За малко ГКПП може, но за Калотина и К Андреево е нищо.
  • 15 Е..

    31 5 Отговор

    До коментар #10 от "можелилятое":

    Като влезем в Шенген, тея гранични лешпери ще останат 10% от това което е сега, ако не и по-малко. Няма да има опашки по границата с Гърция. София - Солун 2 часа. Тогава ще ви гледаме хептен сеира...
  • 16 ИСТИНСКИЯ ГРАД КОЗЛОДУЙ

    14 12 Отговор
    а ся ще ги питам как ще ходят на море у гръцко

    време беше границата да се затвори и пиле да не мжое да префръкне

    гадните мутри са платили за всичко

    ся ще идете на лайноморието де ще ходите иначе ха ха ха
  • 17 Жен Шен

    18 7 Отговор
    Много скоро, нява да се редите да копаете памука на гърците, а заедно с тях ще плевите ориза на китайците.
  • 18 То е ясно

    17 3 Отговор
    Путин е виновен.
  • 19 Горд Българин 🇧🇬

    17 1 Отговор
    За съжаление проблемите в държавата ни се задълбочават
  • 20 Шофьор

    29 3 Отговор
    А стига бе? Нищоправници на държавна копаня. Унгарските ви колеги при срината с/ма вадят тефтерите и нанасят инфото ръчно за хора и МПСта, при наще не зависело от тях?! Ей затова държавният служител и работещия човек са две взаимоотблъскващи се Вселени в България. Никога и нищо няма да влезе в ред у тази територия, докато една десета от обществото е закърмено с идеята, че останалите 9/10 са му длъжни за каквото и да е...
  • 21 ГОЛЯМ СМЯХ

    19 1 Отговор
    айде, затвориха кюпенците кои ходил, ходил у гръцко , догодина пак , манадалото хлопна границата е затворена

    мутрите платиха на когото трябва и всичко сега ще е на нащ лайноморие
  • 22 съзнателна дейност

    26 3 Отговор
    Това е направено нарочно, умишлено от българските власти, за да не ходят българите на гръцкото море, а да се върнат при мутрите по Черноморието.
  • 23 Стоян

    24 4 Отговор
    Изобщо не трябва нищо да проверяват, човек трябва само да си покаже личната карта. Защо го правят това- за да ходят българите на скъпото Черноморие- в прахоляка, мутрите, скъпите шезлонги, скъпите чадъри, менте-алкохола, лошата храна, лошото обслужване.
  • 24 Анти-Слънчак

    30 3 Отговор
    Каквито и номера да правят, българинът свикна да ходи на гръцкото море- по-хубаво, чисто, евтино, никой не го притеснява, яде прясна риба, пие евтино узо. С тия номера още повече ще отвратят българина от нашите "курорти".
  • 25 Антимутрев

    19 3 Отговор
    Мутрите управляват тази държава и те са платили. къде е министърът?

    Коментиран от #28

  • 26 шекел

    2 8 Отговор

    До коментар #7 от "шенген":

    А твоята кога ще се сбъдне да си смениш пола?
  • 27 КПП-ец

    16 1 Отговор
    Ккавото можем правим за родното мутроморие
  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 Анонимен

    7 1 Отговор
    Нашите близки живеят край гръцката геаница, лошо ли е да работят в Гърция. Сутрин ги поемат и вечер ги връщат. Работят всичко, не избират работа, калени са, но нямат милите деца, което е тягава. Други край граничната застава гледат стари хора в гръцко село, младежи не обвързани. Тия краища откъм Бълфария се заселват роми, от къде идват, един бог знае. София е пълно с не софиянци и като натрупат пари в гърция и виж на търг от ЧСИ купили на баце къщата в Банкя. Не кой има ум, а кой има пари се питам
  • 30 съботаж

    11 1 Отговор
    в полза на хотелиерите по морето, че ще фалират, това е начин да спрат туристите към Гърция.
  • 31 Иван

    11 1 Отговор
    Нищо не се е сринало искат насила да почиваш на слънчака
  • 32 Анонимен

    0 2 Отговор
    През живково време край гръцко се пътуваше с открит лист и не на всвки разрешаваха, а само на родените и като отидете, кво да видите, западнали хора и села, но честни и трудолюбиви, без ток и вода, вода на километри от изворче с бъклици и две кофи, но днес са над 80 и здрави децата им с малки отклонения. А за границите, днес е събота и мисля, че нашите днес работят и не е желателно да чакат в жега да се върнат обратно в домашни условия
  • 33 Кап. Андреево

    9 1 Отговор
    Таки и пристанището на Доган ни правят правова държава заедно сьс обвинител номер едно. БГ е пародия а дьното не може да го стигнеме защото е високо
  • 34 Едуард Петров

    5 0 Отговор
    Благодарим на Факти за актуалната информация! Исках с колелото да мръдна до Свиленград с влака Пловдив-Св-гр. и през ГКПП ,,Кап.Петко войвода",до Орменион, Гърция и оттам - до Беломорието, което съм го правил от 2001 година! Голямата жега в Пловдив ме задържа! Завчера изкарахме със семейството един ден на Яз.,,40-те извора" край Асеновград, поплувах покрай Стената! ЗАЩО СА ГО ЗАГРАДИЛИ откъм ХОТЕЛА, КОЙ СИ Е ПОЗВОЛИЛ ТОВА, ОТГОВОРЪТ Е БЛИЗО ДО УМА - МАФИЯТА! ПУСТА АЛЧНОСТ! ТОВА, КОЕТО НАПРАВИХМЕ ЦЕЛИЯ НАРОД ПРЕЗ СОЦИАЛИЗМА, ДУХОВНО ПРОСТИ, ДРЕБНИ ДУШИЦИ, РЕШИХА, ЧЕ ИМ Е БАЩИНИЯ! ПРЕСТЪПЛЕНИЯТА У НАС СА НАВСЯКЪДЕ! А ОРГАНИТЕ НА РЕДА, СЪДЕЙСТВАТ! (Господ Иисус Христос, У Когото няма неправда, нито сянка на неправда, току-що ЗАПИСА ДУМИТЕ МИ И ЩЕ ГИ ЯВИ В СЪДНИЯ ДЕН ПРЕД ГОЛЕМИЯ БЯЛ ПРЕСТОЛ!!! ,,...!10.Чакаме Второ Пришествие!
    11.Възкресение на мъртвите! 12.И Живот Вечен в Христа Иисуса, Господа Наш! Амин!
  • 35 Ясно

    0 0 Отговор
    Явно се прекарват нови пратки нелегални емигранти!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове