Last news in Fakti

4 Юли, 2023 15:17 2 607 22

Готвят изненади за нарушителите на правилата за движение в София: Нови 43 камери ще засичат шофьорите

  • камери-
  • движение по пътищата-
  • нарушители

Основното нарушение в столицата е преминаване на червен светофар, коментират от сектор "Видеонаблюдение" на Пътна полиция

Готвят изненади за нарушителите на правилата за движение в София: Нови 43 камери ще засичат шофьорите - 1

Само за последния месец от столичната полиция са установили над 100 нарушители на движението по пътищата. Освен за скорост, камери ще снимат водачите и за други нарушения по столичните булеварди и Околовръстното шосе.

Основното нарушение е преминаване на червен светофар.

"В летния сезон много голямо натрупване на автомобили. Преминаващи на червен светофар. С цел санкционирането на водачите се изготвят видеоматериали с нарушенията и предоставянето им към пътна полиция СДВР", коментира началникът на сектор "Видеонаблюдение" Иван Младенов пред Bulgaria ON AIR.

"Законът за движение по пътищата казва, че това е едно от опасните нарушения и затова ние ще бъдем максимално безкомпромисни спрямо нарушителите. Санкцията е в размер на 50 лева, след промените от март 2023 се отнемат и 10 точки", каза директорът на "Пътна полиция" Николай Крушарски.

Ако досега камерите основно засичаха движението с превишена скорост и шофирането в бус лентите, то с нови 13 камери в града и над 30 по Околовръстното шосе на столицата автоматично ще се засичат нарушителите.

"Надграждането на самата система за видеонаблюдение на СДВР дава възможност за по-голям контрол от наша страна", коментира Крушарски.

От столичната полиция обявиха и че всяко РПУ вече е снабдено с техника за засичане на пияни водачи.

"Всеки един патрул в София дори и на охранителна полиция ще проверява водачите дали са седнали зад волана след употреба на алкохол и наркотични вещества", допълни още началникът на пътната полиция в града.

От години София разполага с видеонаблюдение, но сега с надграждането на софтуера автоматично ще заснемат нарушителите.


Поставете оценка:
Оценка 2.9 от 11 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 честен ционист

    4 5 Отговор
    Кога ще почнете да ловите и екстрадирвате такива с фалшиви зелени сертификати?

    Коментиран от #6

  • 2 пожелание

    15 0 Отговор
    С тези пари поне пътищата да правят ,а не да ги вземат като бонуси !
  • 3 АБВ

    14 2 Отговор
    Алооооо стига с тоя рекет бе
  • 4 нарушител

    6 1 Отговор
    А ние какви изненади им готвим на фуражките и техните шефове българомразци....
  • 5 Какви са

    1 0 Отговор
    тия големи камери, като първите камери в телевизията дето даваха чичко Филипов и Георги Ламбрев.
  • 6 Ти Дончо гледай си Вардарска България

    1 1 Отговор

    До коментар #1 от "честен ционист":

    Там всички шиптъри крат с 200 и оонождат полицаите посмели да ги спрат! Ако искаш ща управ да станеш полицай! Обратен си щи ареса!
  • 7 Агата Кристи

    3 0 Отговор
    Тези от Казичане копуват кирки..

    Коментиран от #12

  • 8 Овратен

    4 7 Отговор
    Всичко е в чипа на човека, тука по тези географски ширини трябва солени глоби от минимум хиляда лева, при повторно нарушение конфискация на автомобила, друг начин на справяне с Бай Ганчо няма !!!!!!!
  • 9 ФЕЙК

    15 0 Отговор
    В Италия за говорене по телефон по време на шофиране ще отнемат свидетелството за от 10 до 15 дни. В милата ни родина всеки пети мъж-водач говори по телефон и всеки 2 от 3 водачи- жени говорят или гледат телефона. Предлагам : вместо да се отнемат свидетелствата ДА СЕ ОТНЕМАТ ТЕЛЕФОНИТЕ ЗА СРОК САМО ОТ 3 ДО 5 ДНИ. Представете си ЖЕНСКИ ПИСЪК ОТ ЗЕМЯТА ДО ЛУНАТА, А МОЖЕ И ПО-ДАЛЕЧЕ !
  • 10 Жан Клод ( с двата ножа)

    5 4 Отговор
    Смучете сиромашка кръв!
  • 11 Българка

    15 1 Отговор
    Става ми ясно, че камерите по светофарите автоматично ще снимат. Въпроса е кога???? Влизаш на "зелено" в голямо кръстовище с много коли, светва "жълто " и докато се изтеглиш вече е "червено". Няма броячи да се ориентираш и какво правя аз, набивам спирачки на "зелено" , чакам да се превърти веднъж светофара, за да съм сигурна и задръстването на Сточна гара ще започва от Метро на бул. Европа. Стига глупости и рекет, измислено е отдавна.

    Коментиран от #14, #15, #20

  • 12 Владко М

    4 0 Отговор

    До коментар #7 от "Агата Кристи":

    Какво означава "копуват"?
  • 13 Бегай !

    3 1 Отговор
    Полиция трябва ,не камери !
  • 14 КАТ аванта

    11 0 Отговор

    До коментар #11 от "Българка":

    Броячите били незаконни и опасни!?!? Да ги питаш, защо тия от КАТ аванта?
    Пример: влизаш на зелено в кръстовище със завой, чакаш пешеходци да се източат и вече свети червено, камерата вече те засича, като нарушител и глоба, щот и камерата е AI ("интелект") , колко и КАТ!
  • 15 Смех !

    2 8 Отговор

    До коментар #11 от "Българка":

    Има Метро и т.н.Това,че всички селяци се возите на талиги ,си е ваш проблем.

    Коментиран от #22

  • 16 Диамантената ръка

    5 1 Отговор
    Ами няма да преминавам на червено, като се задръсти кръстовището, вече на задна и се връщам в изходно положение или стоя насред него...
  • 17 Браво

    4 0 Отговор
    В българия всичко се прави за да глобява и да храни администрацията и корупцията... Камерите се слагат на най-правите и с видимост участаци, a не в нлизост с кръстовища и места където може да стане произшествие.. Но на правият участък ще глобят 200 човека за ден , на някоя отбивка можеби 20 , но ще спасят животи 20...
  • 18 Мексо

    6 1 Отговор
    Поредната хранилка за бездъните джобове на администрацията. Това няма да спаси нито един човешки живот. Само ще докара до задръствания и корупция. Кога ще започнете изграждането на многоетажни паркинги? Кога в София ще има "зелена вълна" на светофарите както е във всяка европейска столица? Кога от КАТ ще започнат да контролират пешеходци нарушители? Тротинеткаджии и триколки?
  • 19 Спрете да хвърляте

    5 1 Отговор
    милиони за безсмислени камери, а ги насочете за оправяне на проблемите по инфраструктурата водещи до причините за ПТП!
  • 20 Ъъъ

    1 4 Отговор

    До коментар #11 от "Българка":

    Не влизаш в кръстовището и чакаш следващия светофар като на всякъде в Европа,Ганко

    Коментиран от #21

  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 ОпОп

    0 1 Отговор

    До коментар #15 от "Смех !":

    Ми аз не съм селяк и не карсм талига, а нова кола! Избрал съм комфорта пред това да се гъчкам в нередовен градски. Ако ти не можеш да си го позволиш - жалко!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове