Last news in Fakti

5 Юли, 2023 21:55 2 365 13

Пламен Данаилов: Чрез изтеглянето на печалбата от БЕХ се цели унищожаването на дружеството

  • пламен данаилов-
  • бех-
  • закриване-
  • печелба

По думите му идеята за изтеглянето на цялата печалба, конкретно за БЕХ, се прави нарочно. Данаилов припомни изказване на Асен Василев от 2021 година, в което той е казал, че дружеството трябва да бъде закрито

Пламен Данаилов: Чрез изтеглянето на печалбата от БЕХ се цели унищожаването на дружеството - 1

Чрез изтеглянето на печалбата от Българския енергиен холдинг се цели унищожаването на дружеството, а оттам и скритата приватизация на "Булгартрансгаз". Това заяви бившият заместник-министър на енергетиката Пламен Данаилов в предаването "Денят ON AIR".

"Има риск да се декапитализира БЕХ", заяви той и припомни, че за да бъдат конкурентоспособни, държавните предприятия трябва да могат да инвестират, иначе ще отпаднат от пазара.

По думите му идеята за изтеглянето на цялата печалба, конкретно за БЕХ, се прави нарочно. Данаилов припомни изказване на Асен Василев от 2021 година, в което той е казал, че дружеството трябва да бъде закрито.

Чрез изтеглянето на печалбата от Българския енергиен холдинг се цели унищожаването на дружеството, а оттам и скритата приватизация на "Булгартрансгаз". Това заяви бившият заместник-министър на енергетиката Пламен Данаилов в предаването "Денят ON AIR".

"Има риск да се декапитализира БЕХ", заяви той и припомни, че за да бъдат конкурентоспособни, държавните предприятия трябва да могат да инвестират, иначе ще отпаднат от пазара.

По думите му идеята за изтеглянето на цялата печалба, конкретно за БЕХ, се прави нарочно. Данаилов припомни изказване на Асен Василев от 2021 година, в което той е казал, че дружеството трябва да бъде закрито.

Той коментира и темата за евентуална визита на украинския президент Володимир Зеленски в България.

"Ако Зеленски дойде, това ще е знаково посещение, преди срещата на върха на НАТО във Вилнюс", заяви Данаилов пред Bulgaria ON AIR.

Според него, ако има изтичане на информация за посещението, трябва да бъде направена проверка как тази информация е станала обществено достояние.

"България изнесе за милиарди оръжие за Украйна по време на управлението на министър Корнелия Нинова. Да, оръжието е изнасяно за Румъния и Полша, но в крайна сметка е стигнало там. България е и един от основните износители на гориво за Украйна, за над млрд. лв. гориво, вероятно за украинските танкове", каза още Данаилов.

По отношение на бюджета гостът коментира, че партията, която представлява - "Има такъв народ", няма да го подкрепи. Бюджетът е доста ляв и популистки и трябва да намери подкрепа от БСП и "Възраждане", но не и от десните партии, смята той.

Данаилов заяви, че в преходните и заключителни разпоредби в проекта за държавен бюджет е внесен текст за вдигане на корпоративния данък за големите предприятия. Той трябва да стане 15 процента през 2024 година.


Поставете оценка:
Оценка 2.9 от 18 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Адам Хилтън

    17 5 Отговор
    Днеска Белене, утре Козлодух, вдругиден и ТЕЦ-овете ще подарим на Украйна - какъв енергиен холдинг?
  • 2 Град Симитли

    12 1 Отговор
    "... България изнесе за милиарди оръжие за Украйна по време на управлението на министър Корнелия Нинова...."
    ..... Ами, иди и целувай ръка ве, кубе блажно!
    Начи е по-евроатлантик от всинца ви "умнокрасиви"!
  • 3 Хитър ИТН,аец

    11 4 Отговор
    От БЕХ без контрол в джобовете. БЕХ е държавен холдин, нормално е държавата да разпределя печалбата а не БЕХ да прави нови ИТН,айски милионери.
  • 4 Поредният цървул!

    6 6 Отговор
    На пРезидента на Решетников!
  • 5 Доста точно казано

    10 9 Отговор
    Изтеглянето на печалбата на БЕХ, наистина е финал за предприятието! Дали ще го купува някой или не, не знам, но имайки предвид, че асен василев е крадец, лъжец и продажник, на кръга капитал, нищо не би ме учудило! Но народа мълчи на пародията от национални предатели, мафии, крадци и лъжци, обединили се в ОПГ ПП, ДБ, ГЕРБ и ДПС, значи си иска да го лъжат, крадат, продават и да живее в страна на мафията, беден и обран!
  • 6 явно

    8 6 Отговор
    се работи за фалирането на БЕХ и разпродажба на безценица на предприятията, формиращи гръбнака на енергетиката.
    Възможни са няколко сценария за краха на БЕХ. Прокламираната "продажба" на реакторите за Белене ще доведе до същия резултат, защото тогава всички разходи по Белене ще влязат в счетоводния баланс на БЕХ и вроятно ще има много "изненадани", че фалита на БЕХ е неминуем. Разходите за Белене все още не са заведени като загуба, но след продажбата автоматично ще влезнат в баланса. Брилянтно - малко приход срещу непосилни разходи.
    Явно, действително, някой иска да разграби енергийните предприятия, защото друго не остана.
  • 7 Незабавно разформироване

    10 5 Отговор
    абсолютно безмислено дружество хранилка за 20-30 високоплатени калинки, роднини, братовчеди и любовници

    Коментиран от #8

  • 8 Точно, много точно!

    9 1 Отговор

    До коментар #7 от "Незабавно разформироване":

    Боли,много ги боли за огромните заплати и премии!
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Кога

    6 0 Отговор
    Булгаргаз ще си вземе от Доган 40-те милиона от ТЕЦ Варна?Кога няма да спрем да питаме?
  • 11 Защо

    6 1 Отговор
    Ме изтрихте,бе?Не искаме да слушаме лъжци като тоя.Просто БЕХ скри 1 млрд.и костур от печалбата си.Асен Василев откри връзките им и сега ще го изкарат виновен,че си иска скритите пари да влезнат в бюджета.Така им се иска на схемаджиите да продължават по старому и да се гушат няколко некадърника като мамин Делян и родата на софрата Няма да ме триете.Истината е една и няма да помествате лъжи.

    Коментиран от #12

  • 12 Тя истината е една

    0 2 Отговор

    До коментар #11 от "Защо":

    Ама ти не си с нея! Лъжеца и крадеца асен василев, нищо не откри, а отново излъга! Сумите от топлофикация София и някои други длъжници, няма как да ги вземе, за да ги брои за печалби и да замазва очите на блеещите!
  • 13 Българка

    2 0 Отговор
    Питам нужен ли ни е кърлежа БЕХ, където са инсталирани хищни паразити с огромни заплати, които ние им плащаме. Редно е да се закрият огромния брой агенции, комисийки, бордове, организации, дори министерства, които за нищоправенето си изсмукват финансиите на българите.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове