Last news in Fakti
  Тема: Украйна

6 Юли, 2023 22:53 1 905 30

Важните новини във ФАКТИ на 06.07.2023 г.

  • зеленски-
  • момчилград-
  • дъжд-
  • николай марков-
  • володимир зеленски-
  • иво инджев-
  • таско ерменков-
  • валентин вацев-
  • корнелия нинова-
  • димитър аврамов-
  • румен радев

Не можеш да подкрепяш Русия и да поддържаш балансираща позиция, защото Русия иска да унищожи НАТО, иска да унищожи Европа и Европейския съюз; това са техните цели. Разбирате ли ме?

Важните новини във ФАКТИ на 06.07.2023 г. - 1
Снимка: Президентство на Република България

"Политико": Зеленски гръмна по Радев и от двете цеви, смутеният президент на България изгони медиите

"Украинският президент Володимир Зеленски гръмна по българския си колега и от двете цеви (б.р. - идиом в английския език, означава да критикуваш силно, да размажеш в спор, да накажеш) в размяна на реплики в София", така европейското издание на "Политико" описа срещата между президентите Володимир Зеленски и Румен Радев в четвъртък.

Още новини от Украйна

Тежка катастрофа край Момчилград с двама загинали и седем ранени

Двама души за загинали, а други 7 са в спешното приемно отделение на кърджалийската болница след катастрофа между лек автомобил „Ауди“ и пътнически микробус. Това казаха за БТА от регионалния пресцентър на полицията.

От там уточниха, че и двамата загинали – на 21 г. и на 17 г., са пътували в лекия автомобил. Сигнал за катастрофата на входа на Момчилград откъм Кърджали е подаден в 17:16 часа.

Ивайло Мирчев за срещата в президентството: Огромен Зеленски и унизително неадекватен Радев

Ивайло Мирчев с унищожителен пост във Фейсбук след срещата на Зеленски с Румен Радев. Ето какво написа той:

"Огромен Зеленски видяхме днес на срещата в президентството. И унизително неадекватен Радев, до степен да се наложи Зеленски в прав текст да му обясни, че в Украйна има война, а не конфликт. Съсипваща е разликата между президентите на Украйна и България, застанали един срещу друг. От едната страна видяхме олицетворение на държавническа доблест и смелост. Видяхме човек, който е наясно с това, че Русия иска да разруши Европа и НАТО, след като приключи с Украйна. А от другата страна видяхме… срамно увъртане и неспособността на Радев да застане срещу Кремъл или да подкрепи хората, които се защитават от кремълската агресия.

А Зеленски ясно каза, че всичко, което имаме като армия и оръжия, би било недостатъчно, ако руската армия дойде у нас. И именно затова трябва да въоръжим хората в Украйна, за да могат да защитят не само родината си, а целия европейски ред, така че войната да не дойде при нас. Радев нямаше отговор на въпроса какво би правил, ако беше в положението на Украйна и хора, с които има общи ценности, не му помагат с оръжие.

Историческо е посещението на президента Зеленски в България днес. То ни постави на картата сред държавите, готови да защитават съвременния цивилизационен ред. Въпреки излагацията на президента", написа Ивайло Мирчев.

Кирил Петков се срещна със Зеленски

Съпредседателят на „Продължаваме промяната“ Кирил Петков се срещна с украинския президент Володимир Зеленски, съобщи самият той в профила си във Фейсбук. „Днес моят приятел Зеленски ни даде отново възможност да покажем, че България е значима, стабилна европейска страна, на която може да се разчита, защото ценности като свобода, независимост, смелост, справедливост са само част от ценностите, които българите притежават и споделят с другите европейски държави“, написа Кирил Петков. Той определи украинския президент като приятел и смел човек. Петков допълни, че днешният ден е бил сред тези, които са оправдали трудностите със съставянето на настоящето правителство.

Борисов към Зеленски: ГЕРБ ще подкрепя Украйна в борбата с руската агресия

Бъдещето на Украйна, нейната сигурност и европейската сигурност са в НАТО и Европейския съюз. Независима и суверенна Украйна е ключова за сигурността на целия регион. Това заявих по време на срещата си с президента на Украйна Володимир Зеленски в София.

Мощна буря над София наводни улици

Лятна гръмотевична буря се разрази в София по време на визитата на президента на Украйна Володимир Зеленски. Той коментира, че не е впечатлен от гръмотевиците, защото в страната му непрекъснато се чуват гърмежи.

Николай Марков: Днес Украйна получи от България и атомна бомба

Днес Украйна получи от България и атомна бомба. Зная какво говоря! В пълно противоречие на собствените си енергийни и военни политики за сигурност. Стратегическа грешка на държавната власт е обвързването на двата вида политики с Украйна в този момент.

Зеленски: Русия е поробител и агресор! Тя трябва да бъде спряна! ВИДЕО

"Искам да благодаря на всички в България. Хората, които намериха убежище във вашето общество. Искам да аплодирате на себе си за всички, което направихте за нашите хора. Ние се стараем те да се върнат. Ние усещаме, че това е възможно. Всичко зависи от един фактор - мощността за тази важна подкрепа, която използваме за отбрана. Подкрепа за санкциите срещу Русия", каза украинският президент Володимир Зеленски на дискусия в НИМ.

"Абсурдни са твърденията, че помощта с оръжия ще удължи войната. Успяхме да намалим мащаба на тази война и заради оръжието, което получаваме. Близо 1900 града и села от украинската земя са вече освободени. Отбихме руските атаки против северните райони, осигурихме значителни територии на изток и юг, създаваме мощен въздушен щит, вече доказахме, че Русия вече няма такива ракети, които да не могат да бъдат свалени", категоричен е Зеленски.

"Сегашният руски режим е последният поробител в Европа. Той трябва да загуби, както на бойното поле, така и в политиката", каза още украинският президент.

"Винаги помнете за единството, единството е много важно. Съвременната Европа не може да си позволи разкоша на вътрешното разделение", допълни украинският президент.

Иво Инджев: България се освободи от руската ядрена зависимост

Имаме разделение в обществото по линия на отношението спрямо Русия. За мен най-голямото събитие е, че България ще се освободи от руската ядрена зависимост по линия на АЕЦ „Белене“. Това каза в интервю за предаването „Лице в лице“ по бТВ журналистът Иво Инджев.

Зеленски попита Радев: Ако сте на мое място, ще кажете ли „Путин, взимай български територии”

Военната помощ за Украйна беше водеща тема по време на разговора между украинския президент Володимир Зеленски и българския държавен глава Румен Радев.

Таско Ерменков: В самолета, с който е пристигнал Зеленски, са били Борисов и Петков

В самолета, с който е пристигнал Зеленски, са били Борисов и Петков. Такава информация излезе по медиите. Или е имало, или е нямало бодигард, но мажоретката го посрещна долу. Това заяви в интервю за бТВ Таско Ерменков от БСП.

Валентин Вацев: Вече основните противници в Украйна са Русия и НАТО

Винаги в една война централният въпрос е за бъдещето, но то трудно се гледа, особено когато полето е задимено от мъглата на войната. Това каза геополитическият анализатор доц. Валентин Вацев, цитиран от агенция "Фокус".

Нинова: Днес три пъти се предаде българският национален интерес

“Много пъти в зала чухте изразена грижа за Украйна и украинския народ. От друга страна грижа за Русия и руския народ, но освен нас - БСП, никой не постави грижата за българския народ и интересът на българския народ”. Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова, цитирана от dariknews.bg.

“Този интерес бе предаден три пъти днес. Интересът се предаде с решението да се продадат двата реактора на Украйна, взе се решение да се опразнят складовете на България откъм боеприпаси и да бъдат пратени извън страната, подкрепата на Украйна в НАТО означава засилване на напрежението, така българският национален интерес се предаде”, каза още Нинова.

“Всички решения в спешен порядък взети в НС са функция от посещението на Зеленски. Не сме поканени на среща със Володимир Зеленски, ние гласувахме и против декларацията за членството на Украйна в НАТО след войната”, каза още лидерът на БСП.

Още един депутат се отказва от имунитета си

Димитър Аврамов от ДПС още днес ще внесе в деловодството на парламента отказа си от депутатски имунитет, заяви в кулоарите на парламента председателят на ДПС Мустафа Карадайъ, цитиран от БТА.

Зеленски към Радев: Това не е конфликт, това е война

"Много съм благодарен затова, че хората в България подслониха голям брой украинци. Те разбират, че това не е конфликт, а война. Трябва да поставим точките. Имаме право на това, защото войната е на наша земя. Един от опитите за шантаж на Русия бяха чрез енергоносителите. Това не е война за изтощение на света, а за избиването на украинци".

Това заяви украинският президент Володимир Зеленски пред държавния глава на България Румен Радев.

Зеленски попита Румен Радев, ако България е в същата ситуация и не ѝ помагат с оръжие, какво ще прави тогава.

"Недай си боже някоя трагедия да стане и вие да сте на моето място. И ако не ви помагат с оръжие хора, които имат общи ценности, какво ще правите тогава? Ще кажете: "Путин, взимай български територии?”. Не, вие като президент няма да допуснете компромис със сувереността си", каза украинският президент.

"Вие няма да допуснете компромис, сигурен съм", заяви той.

Румен Радев пред Володимир Зеленски: Искам да изразя нашата солидарност с народа на Украйна

Искам да изразя нашата солидарност с народа на Украйна и с жертвите на тази жестока война, която бушува и в момента. Това заяви президентът Румен Радев в началото на срещата с президента на Украйна Володимир Зеленски, който е на посещение в България днес.

"Политико": Зеленски може да се сблъска с прокремълския президент на България

Президентът на Украйна Володимир Зеленски пристигна на еднодневно посещение в София. Той е кацнал в 12:04 часа. Полетът бе извършен с българския правителствен самолет.


Поставете оценка:
Оценка 2.5 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Т34

    21 2 Отговор
    Това беше парад на лицемерното съчувствие. Истинската цел на онези, които обсипваха Зеленски с фалшивите си любовни чувства, е съвсем друга. Политици, анализатори, журналисти, представители на "гражданското общество" се стремяха към едно-единствено нещо - да бъдат забелязани и отличени.
  • 2 Гост

    22 2 Отговор
    Днес беше погребана демокрацията в България. 600 000 подписа за референдум не били достатъчни, при нужен минимум от 400 000. А искат да смъкват прага на 200 000.
  • 3 РАВНОСМЕТКАТА☝

    4 10 Отговор
    ПРЕЗИДЕНТ ЗЕЛЕНСКИ
    С ПЪЛНА КОШНИЦА..👍
    АДМИНИСТРАТОРА ОТ ДОНДУКОВ 2
    КОШНИЦА С ...ДВЕ СЧУПЕНИ ЯЙИЦА..😡

    Коментиран от #5

  • 4 Зеленски с най големи искания

    14 4 Отговор
    Към България , най бедната страна в Европа.
  • 5 Гост

    7 5 Отговор

    До коментар #3 от "РАВНОСМЕТКАТА☝":

    Чу4ел0т0 го пратиха да накланя везните в "правилната посока". Явно двама поредни посланици на краваристан и неспирното медийно "ограмотяване" не вършат достатъчно работа.
  • 6 Гост

    16 3 Отговор
    Българските политици за едното потупване по рамото винаги ще доизцедят залъка на децата ни, че да осигурят рекетът за момчето с пуловера. Но, когато трябва да се помага на българи, останали без домове след потоп, родните ни велможи вдигат рамене и казват, че бюджета не достигал.
  • 7 Име

    12 5 Отговор
    Не се разбраха с дипломация - 30 години се лъгаха - НАТО нямало да се разширява - ти си дай играчките, на ти парцалките и така.
  • 8 реалист

    17 5 Отговор
    Добре, че поне Радев си тежи на мястото, останалите политици за затвора при бай Ставри.
  • 9 мдаа

    11 4 Отговор
    Някои пак се размазаха от сервилност. Не приемам чужд президент (или външен министър) да ни поучава какво да правим с оръжието на собствената си армия! Подобно нахалство си е позволявал само руският патриарх, който дойде да ни поучава как да си празнуваме националния празник!

    Коментиран от #15

  • 10 ВЕНСЕРЕМОС

    14 5 Отговор
    АБЕ БАЙ ЗЕЛЕНСКИ ЗАЩО НЕ ОТИДЕ ДНЕС НА ПАМЕТНИКА НА СЪВЕТСКАТА АРМИЯ ДА ПОДНЕСЕШ ВЕНЕЦ НА ХИЛЯДИТЕ ЗАГИНАЛИ УКРАЙНСКИ ВОЙНИ КЪДЕ СИ БЕ ДЕМОКРАТЕЕ!

    Коментиран от #25

  • 11 АНАЛИЗАТОР

    16 3 Отговор
    РАДЕВ ЩЕ ИЗПРЕВАРИ ОРБАН МНОГО СКОРО БРАВО НА РАДЕВ

    Коментиран от #12, #14

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 ха ха хааа

    3 6 Отговор
    Руснята фана Бело течение ...🤭😁

    Коментиран от #16

  • 14 АНАЛЛИЗАТОРЕ ,

    3 0 Отговор

    До коментар #11 от "АНАЛИЗАТОР":

    Казваш , ще гледаме кой е по-по-най петолъчка , а ? 🤭

    Коментиран от #17

  • 15 между_другото

    4 2 Отговор

    До коментар #9 от "мдаа":

    Личи си, че са една школа - на бившата СССР.
  • 16 хе хе

    9 0 Отговор

    До коментар #13 от "ха ха хааа":

    Не знам руснята какво е хванала, ама гледай да не хванеш ишиас от много навеждане!

    Коментиран от #21

  • 17 Али Турчинът

    0 2 Отговор

    До коментар #14 от "АНАЛЛИЗАТОРЕ ,":

    :)))
  • 18 Али Турчинът

    0 2 Отговор
    Всичко което е написано, не сте били там.
    Всички лъжи, на запад, значи са и вашите лъжи.
    Марийке...ти пак се бараш ма.
    :))
    Един ден, акъла ти, ще дойде на главата.

    Коментиран от #24

  • 19 Атлантист+

    8 3 Отговор
    Най-после Триумф на Атлантизма в България - до степен, че бългаеската преса "оплю" собствения си Президент. "Това е война" - обясни Зеленски, но никой не попита: "А защо впювате за области населени с руснаци, които искат да са с Русия?
  • 20 Ха, Ха,

    5 2 Отговор
    Защо не поканиха великият лидер на слово в парламента, за да види истинската любов на българите.
  • 21 ха ха хааа

    3 1 Отговор

    До коментар #16 от "хе хе":

    Ич да не ти пука ..😁 Иди утре на гинеколог.. И изхвърли перуките и червилата , що ше има обиски

    Коментиран от #30

  • 22 Ани

    4 9 Отговор
    Най-доброто което може да направи Радев е да се извини на българския народ и да подаде оставка.
  • 23 иис

    2 6 Отговор
    Радев не представлява българския народ. Той ни беше натрапен от една Мустафа в едно с Харвардската групировка.
  • 24 Мишель ,

    0 0 Отговор

    До коментар #18 от "Али Турчинът":

    Пак ли се превъплъщаваш ма ..
  • 25 Ксаниба

    2 4 Отговор

    До коментар #10 от "ВЕНСЕРЕМОС":

    Че защо да ходи на този паметник?Той не е на Укр. армия, а на русофашистката.
  • 26 Целта на заниятието

    6 2 Отговор
    е изпълнена! Зеленикаквия си вее байряка у нас, де че ли е у дома си.Дарове, благословии и" чупки в кръста" от всички , които вместо да защитават род и родина, се кланят на чуждозмни господари ( разбира се не е без реципрочни лични облаги). В крайна сметка– народни не/ избранници, " уж" правителство и компания – предадохте ни и ни продадохте не за трийсет сребърника, а за без пукната пара.
  • 27 другар

    1 2 Отговор
    изпратихме на времето този чорап да учи в расия и ето сега той отработва вложеното в него. Агент Радев добре се е подготвил по действащата на момента методичка, всяко негово изказване е като на ватенка от пропагандата. Интересно с какво име е записан в архивите на кагебето?
  • 28 МАПИТ ШОЯ СЪС СУПЕР ОГРОМНИЯ САМОУБИЕЦ!!

    3 1 Отговор
    "Огромен Зеленски видяхме днес на срещата в президентството
    НЕ ОГРОМЕН , ТОЙ Е СУПЕР ОГРОМЕН!!!!НЕ ВСЕКИ ЛУД МОЖЕ ДА ЗАГРОБИ ДЪРЖАВАТА И НАРОДА СИ ЗА ЧУЖДИ ИНТЕРЕСИ!!!ТРЯБВА ДА СИ СУПЕР ЛУД И НАПУШЕН ЗА ДА НАПРАВИШ ТОВА!!!
    ХА, МИ ЧУЙТЕ МУ ХАЛЮЦИНАЦИИТЕ - РУСИЯ ИСКАЛА ДА РАЗРУШИ НАТО И ЕВРОПА /има ни за калдаринки , да ни вкара пряко във войната , КАКТО НАПРАВИХА С НЕГО/ . ДААААААА,ЩЕ ГИ РАЗРУШИ ЗА ДА НЕ РАЗРУШАТ ТЕ РУСИЯ ,ЕСТЕСТВЕНО !!!!!НАЛИ ЗА ТОВА СЕ ТУПОСА НАТЮ ДО ГРАНИЦИТЕ Ѝ , НАЛИ ЗА ТОВА ТЕ ОБЛАДАХА ДА СИ ДАДЕШ ТЕРИТОРИЯТА И НАРОДА СИ , НАЛИ ЗА ТОВА НЕ ТИ ПОЗВОЛИХА МИРНИ СПОРАЗУМЕНИЯ ?????ЩЕ ГИ СМАЖЕ , ЗАСЛУЖИХА СИ ГО!!!ЧУЙ ПАК МЕРКЕЛ И ОЛАНД , ТЕ ЗНАЯТ НАЙ-ДОБРЕ ЗАЩО !!!!!
    НАД 80% Е ПОДКРЕПАТА НА ХОРАТА ЗА РУСИЯ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    Коментиран от #29

  • 29 Знайко

    1 1 Отговор

    До коментар #28 от "МАПИТ ШОЯ СЪС СУПЕР ОГРОМНИЯ САМОУБИЕЦ!!":

    Виждам ,че има много българи , които се кефят, как един чужденец поставен на поста президент, се кара на нашия призидент и му обяснява как ТРЯБВА да се изкава ПО–ПРАВИЛНО! Аууу , колко велик зленски с несменяемата си зелена униформа, с която имитира , че е боец и току що идва от фронта! Аз ако бях на Радев, щях да му подаря един костюм с негов размер, за пред камерите да не се излага! И всички евроатлантици се нагъзиха веднага в правилната посока откъдето валят доларите! Излагация на квадрат и за без пари!
  • 30 кодирано

    0 0 Отговор

    До коментар #21 от "ха ха хааа":

    Не, няма да има обиски, обаче вашият гърч още дълго ще продължава!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол