Last news in Fakti

8 Юли, 2023 06:12 1 320 25

Мария Габриел се срещна с председателя на Европейската банка за възстановяване и развитие

  • мария габриел-
  • дубровник-
  • външен министър-
  • вицепремиер-
  • одил рено-басо

Вицепремиерът ни разговаря в Дубровник и със специалния представител на САЩ за Западните Балкани

Работното посещение в Дубровник на вицепремиера и министър на външните работи Мария Габриел започна с двустранна среща с Одил Рено-Басо, председател на Европейската банка за възстановяване и развитие (ЕБВР). Това съобщи министър Габриел в профила си във Фейсбук.

С Одил Рено-Басо тя е обсъдила няколко стратегически приоритети, сред които подпомагане конкурентоспособността на малките и средни предприятия и устойчивата инфраструктура. Инвестициите във възобновяема енергия и прехода към зелена икономика, присъединяването на България към Шенген и еврозоната, както и Планът за възстановяване и устойчивост също са били сред тези приоритетни теми.

В Дубровник Мария Габриел се срещна и с Габриел Ескобар - заместник помощник държавен секретар и специален представител на САЩ за Западните Балкани.

„Европейската интеграция на държавите от Западните Балкани, сътрудничеството на страните от региона с НАТО и стратегическите сектори за регионални партньорства бяха в центъра на дискусията ми с Габриел Ескобар“, информира Мария Габриел във фейсбук профила си. Предстои да уточним бъдеща среща между екипите ни в София, допълва тя.

Вицепремиерът и министър на външните работи Мария Габриел участва в 16-ото издание на международния „Дубровник форум“ в Дубровник, Хърватия. Събитието се провежда на днес и утре, като темата тази година е „Навигация в глобалното разместване“.

Предвижда се вицепремиерът и министър на външните работи да има изказване по време на дискусията „Световният ред и как да стабилизираме световната политика“, както и редица двустранни срещи.

Миналата година темата на международния форум в Дубровник беше „Търсене на баланс в един разрушен свят“.

Източник: БТА


Поставете оценка:
Оценка 1.3 от 16 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 иокаеса

    36 1 Отговор
    Трудно в България може да се намери по грозна и по голяма селянка от ГЕРБ калинката Гаргамел. Това грозно нещо беше срам и позор да го гледаме докато посрещаше най големия разбоиник в новата история и с какъв телешки възторг го приветстваше. Такова падение на личността много трудно би могло да се замести. С Денко са образец за падението на човека. Ходещ позор сте вие от ГЕРБ, ПП и ДБ, мИрси.
  • 2 Опа

    29 0 Отговор
    Какво ли ще работи Габриел, когато се махне ГЕРБ? Като гледам приказките й на дървен философ - да говорим много и нищо да не кажем
  • 3 А От Брюксел

    20 0 Отговор
    €Сектантки
  • 4 Ухилена

    25 0 Отговор
    като катър по повод и без ! На Бою откритието .
  • 5 Редник

    24 0 Отговор
    Дубровник е туристически град. Какво прави там? Участва в среща "Навигация в глобалното разместване". Ега ти тъпотиите. Вижте с кви глупости се занимават. Обаче в Дубровник... Тоя семинар е ниво директор от Външно. Пак да попитам, кво прави там министърката, която е и зам. министър председател.. Ю
  • 6 Любимата

    28 1 Отговор
    внучка на баба Яга ! Защото поразително прилича на нея .
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Габриел Денков

    27 1 Отговор
    Където и да ходи, с когото и да се среща не е за доброто на страната и хората.

    Коментиран от #24

  • 9 окисеаз

    22 0 Отговор
    Тия от ГЕРБ не са работили нищо през жалкия си живот, и на вързано куче хляб не могат да дадат. Ама българите са прости че гласуват и избират такива ходещи недоразумения. Тая освен флейти друго с ръцете и устата си надали е правила. Проста поне като за 100. А българите я избират и и се радват и на айдука с магнолията и на него се радват. Много са прости българите и ще ги ротират докато не поумнеят.

    Коментиран от #20

  • 10 хаберих

    12 0 Отговор
    Съекс между магазинери. Той й сваля блузката, бикините.
    Тя:
    - С нещо да помогна?
    Той:
    - Аа, само разглеждам.
  • 11 цербер

    8 1 Отговор
    Вицепремиерката и министърка на външните работи Мария Габриел се срещна с председателката на Европейската банка за възстановяване и развитие.
  • 12 Ужас

    16 0 Отговор
    Продават България, в нарушение на критериите на Маастрихт висока инфлация и "скроен дефицит", търсят "корумпета" като тях да ги подкрепят в подправянето на данни за ЕЦБ - евро. САЩ ще фалират ЕС, еврото ще загине, както и икономиката на Европа, видно от протестите в европейски държави, особено срещу цифровото евро.. Вярно ли е, че заради бизнес интересите на тази жена са избили здрави животни в Странджа? Че са ги и осъдили? Докога ще управляват "алабалисти", избивачи на здрави животни, подаряващи ядрени реактори, подаряващи българска история, унищожители на национални парични единици, и военнолюбци, които ще избягат при първия "гърмеж" от воден пистолет? Браво на Шмекерите, Шайката, Чалгаджиите, и Ментите. Всеки народ си заслужава управленците.
  • 13 ами да

    14 0 Отговор
    А какво направи за обикновения човек който работи за 700 лева ? Тая държава има и хора без бизнес ,ама явно от високо нищо не вижда . Да мине да види по селата и малките градове мизерията .Да си купи салам от магазина да види какво ядат хората . Поредната нищоправеща хрантутница.
  • 14 Двата

    16 0 Отговор
    Гаргамела се срещат, няма да е за добро на нас, българите.
  • 15 МРЪССНИ САТАНИСТКИ

    4 0 Отговор
    Алелуя...„Световният ХАОС и как да ДЕстабилизираме световната политика“,
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Хан Крум

    0 0 Отговор
    Против съм да взимаме кредити и помощи.
    Обаче с тоя безхребетен дълъг червей Габито, повече от нови кредити или помощи никога няма да имаме.

    Ще продължават да ни крадат че и проценти ще им плащане отгоре.
  • 18 Хлъц..

    0 0 Отговор
    Ала- бала уредете го ,онова с еврото.Но не споменавайте името ми!... Ваша бъдеща акушерка, която ще ви изражда новия филиал на ЕЦБ- бенебето което ще умре скоропостижно, като суверенна държавна банка
  • 19 Мухаа,хаа!

    1 0 Отговор
    Сега най сетне,схващате ли ,защо се прегърнаха и гушнаха,уж " непримиримите врагове" ,за каквито се представяха преди изборите? И едните и другите.Две са задачите.. еврозоната ( заповед от Акушерката) и да изметат складовете на МО до пода.Правят го,и акушерката им включва зелен светофар за милиардите от Плана.Нито ще ги питат,нито контролират как ще ги " реализират" Дреме им в Европа и зад океана,дали ще ги " усвоят" в задния джоб.Щом са изпълнили до запетая основните задачи .Затова е този бесен натиск и охулване на Президента.Успеят ли да премахнат правото му да съставя служебно правителство, да назначава и освобождава шефове на служби,дипломати, включително главен прокурор.ще превземат власта в държавата за десетилетия.Това е перфидно изработен ,и преработен модел( разучавали са внимателно новата ни история) ,на събитията от периода 1947-51 година. Когато комунистите превземат цялата власт в държавата.Сега техните внуци и правнуци,който си обърнаха рубашките наопаки през 1989 г, го приложиха само за два месеца време.С много по брутално- демагогски похвати от свойте деди,който скандираха Слава на БКП,слава на ОФ, вечна дружба със СССР. Нашите сега скандират..Евроатланизъм,слава на Украйна.
  • 20 Налудник

    1 0 Отговор

    До коментар #9 от "окисеаз":

    Никой не ги е избирал тия боклучаци, те си се избираха сами. С Цецо Ухото за тартор и бай Мишо за очи.
  • 21 Тото 1 и Тото 2

    0 0 Отговор
    Охоооо , Мара чаплата е говорила на френски с тази чужденка ! Бравос на нея ! Нищо съществено НЕ СА си казали , но са го направили на чужд език !

    Коментиран от #22

  • 22 легнаЛангел

    0 0 Отговор

    До коментар #21 от "Тото 1 и Тото 2":

    И на бат Бойко , мис Бикини Борислава Йовчева му е говорила и обслужвала на........ФРЕНСКИ ! И затова е получила цяла къща в Барселона ! Аферим на туй девойче и на езиковите й способности , разтопили бойковото сърце и портмоне !
  • 23 Ровя в явоР

    0 0 Отговор
    Тази е на път да стане шампион в празното говорене и НИЩОКАЗВАНЕТО !
  • 24 Пийпинг ТОМ

    0 0 Отговор

    До коментар #8 от "Габриел Денков":

    Прав си ! Още по-лошото е , че е за доброто САМО и ЕДИНСТВЕНО на Бойко и неговото ЕГО и оцеляване !
  • 25 баба ЯГА

    0 0 Отговор
    Трябва на тези срещи да се праща лично Бойко ! Да ги здрависва , мляска и прегръща по байганьовски ! Да им говори с МЕ-кащия си диалект ! Да ги разсмива с натуралната си ПРОСТАЩИНА ! Поне сеир да гледаме , ако не друго .
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове