Last news in Fakti

9 Юли, 2023 08:50 3 047 22

Златоград провежда референдум

  • златоград-
  • референдум-
  • пазар

Жителите трябва да кажат дали искат нов кооперативен пазар

Златоград провежда референдум - 1

Златоград ще проведе референдум на 9 юли, за първи път в историята си. Жителите трябва да кажат дали искат нов кооперативен пазар, като общината изтегли кредит в размер на 1 700 120 лева.

Величко Сидеров, който подкрепя Инициативния комитет за провеждане на първия референдум в родопския град, споделя, че те не са против нов пазар в града, но сумата, която се предвижда да бъде вложена, е много висока. Неговата прогноза е, че едва 1000 жители на Златоград ще отидат до урните в неделя, предава БНР.

"През последните години виждаме как общината дарява средства и прави инициативи, които не са необходими. Нямаме против да бъде изграден не един, може два пазара, но тогава, когато общината има възможности. Общината направи дарение за Роженския пилон, имаше голямо брожение сред населението, тъй като има много важни неща, които трябва да се случат в Златоград, а даряваме за инициатива, която нито е държавна, нито общинска политика.

"Нашият кмет обаче е тясно свързан с Караколев, който е основател на овцевъдите. В същото време кметът ни има овце. Мисля, че дарението беше в размер на 10 000 лв. Не смятам, че общините трябва да правят дарения като цяло", каза Величко Сидеров и добави, че доводът на кмета за преместването на пазара е, че той се намира на територията на бивш гробищен парк.

По думите на Сидеров на новото място също е имало гробища.


Поставете оценка:
Оценка 4.8 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Българин

    19 2 Отговор
    Общината фалирала, но кмета, свързан с местния ДПС-ДС бей, "дарява" от общинския бюджет, а след това се прави на "демократ" с референдум, на който уважаемите граждани да решат, дали искат общината да се самоубие с непосилен кредит, който той и приближените му да откраднат.

    И за капак дареното е за поредната "патриотарска" кауза, за да изпишем вежди, но то "искахме да направим добро, а то се получи както винаги".

    Абе, мила родна картинка.
  • 2 Б.М.Б.

    15 0 Отговор
    Ааа, референдума е незоконен, след като е истелен заема ,значи има договор и той неможе да се нарушава. Така казвят €вроатлантиците от парламенто , от БТВ ,НАВА ТВ, БНТ , и от послството.
    Анадък му.?

    Коментиран от #3

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Златоград

    14 2 Отговор
    Тук помаците нищо не може да решават,друг командва....................

    Коментиран от #15, #22

  • 5 Българин

    3 1 Отговор
    Явно не си схванал, че проблема не е в законността на референдума тук, та е интересно защо се засили да говориш за нея? Виж, ако ще говориш за референдума е редно да се запиташ, как трябв да се използва тази форма на допитване, сред неграмотни в материята хора.

    Например е интересно колко от хората в Златоград имат финансовата грамотност да преценят финансовия разчет за този заем, който така "щедро" се предлага? Защото е СИГУРНО, че след като местния бей открадне няколкостотин хиляди от него, общината пак ще е на червено, но тези пари няма да дойдат да ги искат от тези, гласували "за" това да се вземе този заем.
  • 6 в кратце

    8 1 Отговор
    През този мост се влиза в градчето,а пазарът е на по-високо,като тръгнете по улицата. Магазини има и по-долу,по улицата наляво. Горе има бронзова статуя на гайдар. Чистичко и подредено е в Златоград.
  • 7 Чума

    13 1 Отговор
    Нали се разбрахте, че референдумите в едно демократично общество, са забранени!?

    Коментиран от #8

  • 8 Мдаа

    4 7 Отговор

    До коментар #7 от "Чума":

    Нали разбра, че опорките на Възраждане станаха за смях.

    Коментиран от #18

  • 9 плюс минус

    15 0 Отговор
    Ако искаме или желаем да сме Швейцария на Балканите,
    трябва за всеки важен въпрос да се провеждат референдуми.
    Да, ама не.
    Депутатите не искат, не желаят, не могат, нареждат им, плащат им.
    Та къде ни е т.н. демокрация!

    Коментиран от #11

  • 10 Българин

    6 1 Отговор
    Ехеее, какви са тия своеволия! Я ппдб+гербдпс начело с къдравия плъх лурер да го забранят! Ами ако има член за прави краставици в договара ни към ес, който нарушават,ммм?
  • 11 Българин

    3 6 Отговор

    До коментар #9 от "плюс минус":

    За Швейцария първо трябва обществото ни да работи по този начин. Например, Швейцарците решават един до два пъти годишно (зависи от въпросите) с референдуми наведнъж, но преди референдумите има ПРОЗРАЧНА И ПЪЛНА информационна кампания за това какви са темите и какви са "за" и "против", както и е налична ВСЯКАКВА информация, водят се дискусии по места (а не дирижирани от местните веломожи) и след това се решава с референдум. Отделно, нивото на грамотност на швейцарците като ГРАЖДАНИ е на светлинни години пред това на българите, а за тези във Златоград няма даже смисъл надълго да се говори - както някой отбеляза, там населението е само пълнеж към "Де-(Пе)-Се" (да цитирам председателя на тази "организация".

    Каква "Швейцария", или мислите че с лозунги се прави демокрация?
  • 12 Хаха

    5 2 Отговор
    Вчера някакви фенове на ПеПето и ДеБето твърдяха всъвсем сериозно,че референдумите били фашистки и руски.Даже самия Кирчо е против референдумите.С тях народа по фашистки начин командва политическия елит и така не могат по демокатичен начин да взимат решения еднолично хаха.
    Защо там ще правят референдум?Кирчо веднага да го спира!
  • 13 Доротея

    2 2 Отговор
    Хрисополис е древен гръцки град и не вие ще се разпореждате там!
  • 14 плюс минус до коментиращ под номер 11

    0 1 Отговор
    Не съм съгласна за нивото на грамотност на швейцарците.
    Самодоволни са.
    Не се интересуват от проблемите на другите държави,
    а повечето не са и чували за България.
    Е, преди повече от век десетина швейцарци пристигат в България като учители по физическо възпитание
    и един от тях - Луи Айер дори губи живота си по време на Първата световна война като част от българската армия.
    Разни хора, разни идеали.

    Коментиран от #16

  • 15 Рошко

    2 1 Отговор

    До коментар #4 от "Златоград":

    То па там едни помаци, всички присадени. С по две имена и български и турски, абе помсшка му работа.
  • 16 Българин

    2 0 Отговор

    До коментар #14 от "плюс минус до коментиращ под номер 11":

    "Самодоволни" не е белег за нивото на знание или гражданско образование, а това се дикутира тук.

    За решаването на техните вътрешни проблеми изобщо не е нужно да знаят за световните такива, но когато има връзка със световни такива има и съответните информации и отново, дискусии.

    Не може и дума да става за сравнение, че да се прилага "швейцарския модел" в България. Това е тъжната реалност, и всеки, който се опитва да твърди обратното, нарочно манипулира за собствени цели.
  • 17 Илинчев

    1 0 Отговор
    до плюс минус: не давайте пример за Швейцария эащото живеят три народности, говорят на три езика немски френски италиански местен и многото кантони и эа това има чести референдуми

    Коментиран от #19

  • 18 Местния Козар

    0 1 Отговор

    До коментар #8 от "Мдаа":

    Ейййй добре че каза, не знаех че възраждане са измислили чрез опорки референдума и демокрацията.......брей голям бил Коцето, браво........

    Коментиран от #20

  • 19 Местния Козар

    0 1 Отговор

    До коментар #17 от "Илинчев":

    Е при нас не е по различно- българи, турци, цигани,руснаци, украинци и даже разни неопределени, всеки говорещ на своя език..... Това какво общо има.....
  • 20 Не козар, овчар

    0 1 Отговор

    До коментар #18 от "Местния Козар":

    Коментара ми няма нищо общо с това кой е измислил референдумите.
  • 21 Деаааа

    3 3 Отговор
    Селото си е село! Вместо да направят референдум за преминаване към гръцката област Родопи, тесен джанкат за общински пазар
  • 22 Факт

    4 1 Отговор

    До коментар #4 от "Златоград":

    Местните хора в този район говорят чист стар български език. Там е запазено истинско българско самосъзнание и изконните български обичаи... Така, както ги наричате помаци, да знаете, че те са най- чистите българи. Въпреки, че вече над 32 години се опитват всячески да им се втълпяват лъжи... Защото вяра се сменя- майчин език - НЕ !
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове