Last news in Fakti

14 Юли, 2023 09:22 1 814 52

Румен Гечев: Всичко в държавата се върти около спасяването на Борисов

  • правителство-
  • борисов-
  • парламент

Решенията се взимат от ДПС и се изпълняват от други партии - ГЕРБ и ПП-ДБ, смята депутатът

 Румен Гечев: Всичко в държавата се върти около спасяването на Борисов - 1

“Странно е, че в страна членка на ЕС през 2023 г. един депутат, който е ръководител на парламентарна група, разиграва цяла България. Няма никакво значение бюджетът, няма никакво значение усвояването на инвестиции от ЕС, няма значение и войната в Украйна. Всичко в държавата се върти около спасяването на г-н Борисов. Той няма поведение на невинен човек. Кой е виновен се решава от българската и европейската съдебна система. Той се крие от правосъдието.” Това заяви Румен Гечев в предаването “Делници” по Евроком.“

Оказа се, че при този цирк с покриването на Борисов от българското правосъдие, председателят на Народното събрание си е позволил да нареди на деловодството да не качват решението на Борисов да си даде имунитета в
публичното пространство. Тоест г-н Росен Желязков е участвал в укриването на документи от българската общественост, което е осъдително и недостойно. Ние много внимателно следим дали този документ се придвижва към съдебната система”, посочи проф. Гечев, като обясни, че съпротивата ще бъде огромна, защото всички около Бойко Борисов се опитват да го защитават с пълна сила.

“През годините съм казвал, че решенията се взимат от ДПС и се изпълняват от други партии - в случая ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ. Това управление е изключително арогантно и нагло към опозицията, тъй като за първи път опозиционните партии не участват в управлението на нито една комисия”, възмути се социалистът.

Според него се действа нагло и безкомпромисно по две причини. Първата - спасяването на Бойко Борисов, а втората - парите, които управляващите искат да усвоят. Народният представител от „БСП за България“ намери връзка между гласуването на бюджета и спасяването на Борисов.

Според него ГЕРБ-СДС и ДПС са извили ръцете на ПП-ДБ с отхвърлянето на бюджета в десет комисии. Той обясни, че това е било знак, че ако не се продължи с операцията по спасяването на Борисов, тогава бюджетът не минава, а ако бюджетът не мине - правителството пада.

Проф. Гечев коментира по-детайлно бюджета: „Миналата година, по данни на НСИ, инфлацията е 15%. Тази година е 9%, което общо прави 24%. Ние вече сме обеднели, а покупателната способност на българите ще бъде два пъти по-малка”, каза той и разясни какво предлага БСП:

“Подготвили сме между първо и второ четене да внесем пакет от 800 млн. лв., който да намали разликата с инфлацията и да не ощетяваме работещите млади и пенсионерите.”

Според него социално-икономическият пакет, който предлага БСП, може да бъде приет без да се напряга бюджетът и без да се пипат другите параметри. Той добави, че не е трудно да се осигурят подходящи условия за младите работещи в областта на науката и техните семейства.

“Това е трагедията на България - тя се управлява от политически слугинаж. Такива политически натегачи, такива безродници - аз не съм виждал никъде”, каза Гечев, като коментира ситуацията с АЕЦ “Белене”: “Ако проектът в Белене беше завършен, нямаше да има напрежение в бюджета, щяхме да имаме достатъчно средства, както за фондовете за работещите млади семейства, така и за пенсионните фондове и за развитието на науката и образованието.”

“Досега Белене не се довършваше, тъй като се лъжеше, че попада под санкции, а има решение на ЕК, че санкция за ядрената енергетика няма. Сега цинизмът е на върха - как реакторите не могат да се довършват с руска помощ в България, но могат да се довършват в Украйна? Това противоречи на здравия разум”, коментира социалистът.

“Да се твърди, че ще дадем 100 БТР-а на Украйна, които били предвидени за Възродителния процес, е цинизъм. Тези БТР са произведени с парите на българския народ. Те са в резерва на българската армия”, разкри народният
представител.

Той добави, че това което се печели от продажбата на муниции, е в пъти по-малко от това, което се губи благодарение на политиката на ЕК за енергийните доставки. Според него, ако оръжейните предприятия печелят - цялата икономика губи. На финал, проф. Румен Гечев отбеляза, че дори и настроенията да са били за редовно правителство - с тези управляващи е по-добре да се стигне до нови избори.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 16 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Сталин

    15 3 Отговор
    Кво стана с правосъдната реформа,свалиха Гешев и Тулупа и Киртака спасиха кожата ,няма кой да им разследва криминалната дейност

    Коментиран от #31, #44

  • 2 Румен Гечев

    16 15 Отговор
    е роден лидер, за разлика от пасмината която сега е на власт.

    Коментиран от #15, #18, #51

  • 3 борисов е вече никой

    11 14 Отговор
    но вие се борите за спасяването на терориста путин

    Коментиран от #45

  • 4 Петър

    16 16 Отговор
    Долен наглец, с какви очи имаш претенциите да си финансов експерт?

    Коментиран от #10

  • 5 Точно така е. Факт.

    4 4 Отговор
    ако оръжейните предприятия печелят - цялата икономика губи....и ако оръжейните предприятия действително печелят като подаряват.
  • 6 Гост

    13 0 Отговор
    Миналата година инфлация 15%, тази 9% = 24%!!!
    Я пак, професоре😂

    Коментиран от #14

  • 7 Ми мобилизирайте

    13 2 Отговор
    си избирателите! Какво плачете по медиите? Оставка е изходът. Кротичко приемате статуквото. сиреч ги подкрепяте ,. Те ви обявяват Референдум за незаконен, подаряват ни реакторите, фалшифицират данни и критерии за еврото, Подкрепят касетъчни боеприпаси, вие какво правите, мъдрувате?

    Коментиран от #28, #33, #41

  • 8 Истина е разбира се

    11 4 Отговор
    с тези управляващи е по-добре да се стигне до нови избори
  • 9 До козяшките подлоги

    7 4 Отговор
    Истината боли
  • 10 Що пък да е наглец ?

    4 3 Отговор

    До коментар #4 от "Петър":

    Да не го бъркаш случайно с някой друг ?
  • 11 Патр3отар с петолъчка

    5 8 Отговор
    Всичко руzко ми е родно,
    любя, тача и милея ...

    Коментиран от #26

  • 12 Пффф

    10 8 Отговор
    Стига с този Борисов. Лягате и ставате с неговото име в уста. Като обсебени сте.
  • 13 Браво !!!

    13 4 Отговор
    “Това е трагедията на България - тя се управлява от политически слугинаж. Такива политически натегачи, такива безродници - аз не съм виждал никъде”, каза Гечев........
  • 14 6нтщ5ж

    3 1 Отговор

    До коментар #6 от "Гост":

    Трябваше да каже, че тази година инфлацията има спад с 6%.
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 тцтцтцтцтц

    8 7 Отговор
    Румба,много акъл си събрал в тази куха кратуна ,бе-само какви ги плещиш !
  • 17 Оракула от Делфи

    9 3 Отговор
    Не съм фен комунистите, но този Гечев, а -ха да каже истината, но явно не му стиска ,
    може и той да закачи нещо от баницата , в "Чекмеджето" вече има всичко каквото си пожелаете!
    Всъщност днес" Чекмеджето" е Министър на Външните работи на България!
    Фаталния Нанков е министър на Благоустройството,
    Атанасова , е вътрешен министър!
    Пеевски е министър на Правосъдието ...".Магнитски" не пречи в България!
    И за да не съм отегчителен , всички които са председатели на комисии са с чин министър !
    Там виждаме "Хунтата" като тотален мажоритарен собственик на Народното събрание и
    целия Министерски съвет!
    Кой реди картите в политиката днес ?
    Б. Б. и Д. П!
    Вече всичко е по старому ,но никой не плюе по главния прокурор!!!
    А и докато се "усетят" Американците , каква е играта ,тези политици може и да не са живи!
  • 18 мpъcни комунисти

    10 12 Отговор

    До коментар #2 от "Румен Гечев":

    този комунистически изверг веднъж вече е фалирал държавата
  • 19 Кажи честно

    12 10 Отговор
    Тия Гечев са аматьори, я вие с Виденов каква инфлация направихте, всички бяхме милионери.
    Щото ви е грижа за народа, а и много знаете и разбирате.
  • 20 Румен Гечев

    8 10 Отговор
    Е от малкото достойни и честни български политици. Има и смелостта да нарича нещата със истинските им имена. Тряба повече време да отделя на младежката организация и да го образова
  • 21 а беше смел генерал

    11 4 Отговор
    Зайко Байко... той е с примка на шията и на тази примка виси властта на сегашната Не-коалиция! Те пазят него, а той им дава цялата власт и правото да овладеят всички структури в държавата. За Борисов важното е да оцелее - партията, властта и избирателите не струват нищо!
  • 22 Голям зор

    9 6 Отговор
    Като много дрънкаш защо не излезна един път да се извиниш за 47г.
  • 23 Лаврентий Берия

    6 6 Отговор
    Не батко! При вас всичко се върти около това, щото нямате какво да предложите. Ако не е хейта и плюенето, то има ли смисъл сутрин да ставаш от леглото, Червен потник такъв? Най обичам когато "таткото" на РМД-тата ме учи сутрин на морал.
  • 24 Благой от СОФстрой

    14 6 Отговор
    Румен Гечев... роден 1956 година в "Червен бряг"-seljak.
    През 1987 – 1991 година е секретен сътрудник на Първо главно управление на "Държавна сигурност" с псевдоним „Економов“! През 1990 година Румен Гечев става член на БСП!

    Коментиран от #27, #32, #38

  • 25 орк. Кристал

    8 4 Отговор
    Ахмед Прокопиев и герберастията се консолидираха, благодарене на наркоманите от ПП.
  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 зевзек

    5 6 Отговор

    До коментар #24 от "Благой от СОФстрой":

    а ти кой си, щом си от Софстрой, значи си бачкатор с основно образование, но иначе си горд със софийското си жителство получено по рождение

    Коментиран от #50

  • 28 факуса

    5 2 Отговор

    До коментар #7 от "Ми мобилизирайте":

    щот на пп са мобилизиранисамо,че с ала бала и контролиран вот и съгласуване с посолството, СИРЕЧ измама,правителството е незаконно,що се правите на неразбрали,реално имаме режим полезен на сащ,инак тез признания на киртака нямаше да минат ако бяха за възраждане,щеше да се развява по всички световни медии

    Коментиран от #39

  • 29 Реалист

    6 8 Отговор
    Гечев РФ ушла на xoi, съвземи се!

    След августовският пуч в Русия от 1991 г. в опит за отстраняване на Михаил Горбачов минават 4 месеца до разпада, до сгромолясването на СССР.
    Колко ще издържи РФ след авантюрата на Пригожин, като се има впредвид, че СССР беше в пъти по мощен от РФ ?
    3 месеца ? 20 дена минаха. Тик-так, тик-так ...
  • 30 Червени лицемери !

    8 8 Отговор
    Тези убийци на българския народ, не можаха да осъдят Т.Живков за 45 - годишните грабежи, "днес" лицемерно искат съд за Тиквата ? Как да стане бе, народ -овца, политици - ДС на БКП ? И при СОЦА бяхме най-бедни в СИВ, днес сме най-бедни в ЕС, и в двата случая управляващите бяха и са комундури и ДС-началници ! Българинът е толкова прост, че истините за него не съществуват, той живее в един свят на омраза, злоба и завист, той единствен е можещ и знаещ и не признава чуждо мнение..."ПРОСТ НАРОД - СЛАБА ДЪРЖАВА", какво по-добро обяснение за разбиране трябва да има от това ?

    Коментиран от #36

  • 31 Хунтата вече си има

    8 2 Отговор

    До коментар #1 от "Сталин":

    Собствено купено ," приватизирано " Правителство и Прокуратура на ръчно управление!
    Чекмеджето на Б.Б. е на път да се превърне , във "Форт Нокс "по стойност на активи , ако няма
    извънредни избори!
    Не знам, какво ще променят, "Денковците ," но с тези председатели на комисии в Парламента ,
    няма кой да ги пипне !
    А за реформите е " мижа да те лъжа"!
    Дори очаквам, да започнат арести , за тези ,които ги критикуват чрез медиите,
    те и без това не са толкова много!Така става, когато "въшката излезе на челото"!
    Много е лошо, когато прогледнеш , в мъглата!!
  • 32 РЕАЛИСТ

    6 4 Отговор

    До коментар #24 от "Благой от СОФстрой":

    Първо Главно е външното разузнаване. Това е цветът на една държава. Четяхме книгите на Богомил Райнов и се кефихме на героя му Емил Боев, служител на Първо Главно. Децата си мечтаехме и ние да станем такива. Правиха и филми по книгите. Помня, че Георги Георгиев ГЕЦ играеше главната роля.

    Коментиран от #37

  • 33 Лаврентий Берия

    5 3 Отговор

    До коментар #7 от "Ми мобилизирайте":

    Още един "миролюбец"! Я сподели таракан, Русия ратифицирала ли е споразумението за неупотреба на касетъчни боеприпаси, или е единствената страна която не го ратифицирала? Ползва ли такива в Сирия? А в Украйна?

    Коментиран от #49

  • 34 Петко Василев

    7 5 Отговор
    Докога Румен Гечев ще дава акъл и мнение по всякакви въпроси. Абсолютен некадърник . Някои хора помнят какво направи /нищо/ преди 25-26 години като вицепремиер.
  • 35 АБВ

    4 5 Отговор
    А ти защо не си в затвора или забрави 1997 година гад червена
  • 36 Анонимен

    2 1 Отговор

    До коментар #30 от "Червени лицемери !":

    Простия никога няма да признае простотията си, не им обяснявай на такива нищо, те дори не знаят защо съществуват като "овце" наподобяващи човеци ! Брой ги по минусите, за тях един минус срещу истината е "нещо"и не означава простотия ! Жалки са !
  • 37 Лаврентий Берия

    6 5 Отговор

    До коментар #32 от "РЕАЛИСТ":

    Ами, четяхте тея простотии децата на партията. Нормалния българин общо взето се чудеше как да завърти някой долар за да си купи дънки или касетофон от Корекома. Тая геройка и приключения не ги пробутвай на хора които са живели по онова време. Никой не иска да се върне в оня концлагер. На вас може да ви е"мило" но на нормалните хора - хич!

    Коментиран от #40

  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 Лаврентий Берия

    4 1 Отговор

    До коментар #28 от "факуса":

    Я ми припомни, втория мандат на Радев не дойде ли с платформата на ПП?
  • 40 РЕАЛИСТ

    5 4 Отговор

    До коментар #37 от "Лаврентий Берия":

    Хайде стига с тая тъпа пропаганда. Още не сме умрели и не лъжете , който трябва. Сами мошениците, крадците и упадъкът на обществото живееха от чейндж и далавери. После същите станаха бизнесмен и завладяха , това, което трудовите хора бяха построили с потта си.
  • 41 Лаврентий Берия

    6 6 Отговор

    До коментар #7 от "Ми мобилизирайте":

    Всеки Референдум срещу ратифициран и влязъл в сила закон е незаконен. Полезен е само за Копейкин и Русия. Я обясни, даваш ли си сметка, какво значи за България да излезе от Банковия съюз - защото това е първото следствие, ако такъв "Референдум" успее? За това ли се борите руските таракани - да потопите страната в хаус, безвремие и кризи? Шумкари неедни!
  • 42 Електра

    5 3 Отговор
    А ТОВА ЧЕРВЕНО ГОВЕДО КОЙ ГО СПАСИ, СЛЕД КАТО ОБРА СПЕСТЯВАНИЯТА НА ХОРАТА. в рУСИЯ ИЛИ КИТАЙ, ОТДАВНА ЩЕШЕ ДА Е ЯЛО НОВИЧОК...
  • 43 демократ

    6 5 Отговор
    гечев е голям спец икономис по негово време 1 долар стигна 3000 лв така че няма думата за съвет
  • 44 не ми се правИ

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "Сталин":

    Всичко се обърка, когато решихте да свалите правителството.
  • 45 Министър на външните работи

    3 2 Отговор

    До коментар #3 от "борисов е вече никой":

    на България ,как така никой?
    Председател на комисията по външната политика на България?
    Тази комисия предлага и решава , всичко свързано с България,
    не външния министър, който е" Боково" протеже!
    Същото е със всички председатели на комисии в Парламента !
    КОИТО СЕ СЪСТОЯТ от ДПС и ГЕРБ!
    Свободата на изказване, е удушена един път за винаги!
  • 46 НЯКОЙ

    6 0 Отговор
    Бойко Борисов в момента е "свещената крава", за да се разчисти пътят на България към реалния свят на ЕС. След това "кравата" трябва да се прибере в "обора", където и е мястото!
  • 47 ТАКА ДЕ, ДА СИ КАЖЕМ ИСТИНАТА

    2 2 Отговор
    Румен Гечев: Всичко в държавата се върти около спасяването на Борисов ГЕЧЕВ, ТИ СИ ТЪПАНАР. КАК НЕ ЗАЗБРА ЧЕ ОБВИНИЯТА КЪМ БОЙКО СА НЕОСНОВАТЕЛНИ.ВИЕ ГИ ФАРИКУВАТЕ И ПОВТАРЯТЕ КАТО МАНТРА НА СПАСЕНИЕТО НА БСП. ДА, АМА НЕ! ВИЕ ВЕЧЕ СТЕ МЪРТВА ПАРТИЯ. ИДВА ГЕШЕВ С НЕГОВАТА НОВОСФОРМИРАНА БАНДА ДА ВИ ИЗМЕТЕ ЗАВИНАГИ. МЯСТОТО НА БСП-БКП ОКЛУЦИ Е В МАВЗОЛЕЯ ЛЕНИН НА ЧЕРВЕНИЯ ПЛОЩАД.
  • 48 Дочев

    4 1 Отговор
    Спасителя К.Петков,който щеше да вкарва Борисов в кауша,се завъртя като пумпал на 180 градуса и забрави за косматите си лъжи,изломотил ги предизборно пред българите на площадите.Идват избори,ако днес със седем процента слизаш надолу в сравнение с герб,до деня на изборите,може да преминат десетте процента,с което става фатално за ПП!
  • 49 УЙКО- КАЛЕКО

    2 0 Отговор

    До коментар #33 от "Лаврентий Берия":

    ЗА ВАШЕ СВЕДЕНИЕ САЩ.РУСИЯ И УКРАЙНА НЕ СА ПОДПИСАЛИ КОНВЕНЦИЯТА ЗА КАСЕТЪЧНИТЕ БОМБИ. .И ДВЕТЕ СТРАНУ ГИ ИЗПОЛЗВАТ .СЕГА. С ТОВА РЕШЕНИЕ НА ЩАТИТЕ И НА ДВЕТЕ СТРАНИ РЪЦЕТЕ СА РАЗВЪРЗАНИ И ОТ УПОТРЕБАТА ЩЕ СИ ПАТЯТ НАЙ МНОГО ЦИВИЛНИТЕ
  • 50 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 51 еро

    1 0 Отговор

    До коментар #2 от "Румен Гечев":

    сериозно ще падна от стола тоя лидер:-):-):-):-)
  • 52 ЕДГАР КЕЙСИ

    1 0 Отговор
    ОМРЪЗНА НИ ВЕЧЕ , ДА НИ ПОКАЗВАТЕ ЛИЦЕТО НА ......... ТОЗ КОМУНОПИТЕК И ........ ДИВ БАЛКАНСКИ СУБЕКТ ......... ФАКТ !
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове