Last news in Fakti

18 Юли, 2023 12:51 3 054 50

Позиция на "Ние идваме" за колажа на "Възраждане" за Паси: Унижение на България като цивилизована страна

  • паси-
  • колаж

Правителството, парламентът и правораздавателните органи очевидно толерират подобни прояви, вместо да подходят с цялата строгост на закона, смятат Хаджигенов, Капон и Бабикян

Позиция на "Ние идваме" за колажа на "Възраждане" за Паси: Унижение на България като цивилизована страна  - 1

Публикуваният колаж на г-н Соломон Паси, обграден от нацисти, в пропагандните мрежи на „Възраждане“ намираме за срамно не само за българския парламентаризъм, но и унижение на България като цивилизована страна, член на ЕС. Това написаха в обръщение до медиите Николай Хаджигенов, Мария Капон и Арман Бабикян.

Според тях, подигравката със съдбата на милиони евреи, убити в лагерите на смъртта по време на Втората световна война, е срамен акт върху лицето на България, която е една от малкото страни, постъпила достойно, отказвайки да предаде съгражданите си пред натиска на Нацистка Германия.

"Уронването на авторитета на България и подигравката с тази историческа трагедия е знак, че проруските интереси са агресивно насочени срещу демократичния ред в страната ни и имат за цел да разделят българското общество, за да реализират политиката на Владимир Путин. Същата държава преди години обвини Полша в сътрудничество с Райха, при положение, че Съветският съюз вероломно нападна тази страна в ясно съглашение, подписано на 23 август 1939 г., известно като Тайният протокол към Пакта „Рибентроп–Молотов“.

Правителството, парламентът и правораздавателните органи очевидно толерират подобни прояви, вместо да подходят с цялата строгост на закона по отношение на всички онези, които унижават. Неглежирането и отлагането на противопоставянето на подобни прояви е не просто подкрепа, но и поредна стъпка към фашизма. Фашизмът възниква по време на война – Първата световна. Сега отново се води война в Европа и фашизмът за пореден път надига глава. Традицията на бъргарския народ и родовата му памет никога няма да приеме толерантно отношение към подобно извращение и потъпкване на хуманизма", смятат още представителите на "Ние идваме".


Поставете оценка:
Оценка 2.5 от 43 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Дупничанин

    68 2 Отговор
    Ми, то истината понекога е срамна...
  • 3 Дантон

    76 7 Отговор
    Тия па ср@нльовци кой ги брои за нешо?

    Коментиран от #27

  • 4 Гошо

    92 13 Отговор
    Браво на Възраждане ! Малко му е на Паси ! Той е за Аушвиц !
  • 5 българка

    26 80 Отговор
    Сбирщината, нарекла се "Възраждане", проповядва фашистка човеконенавистническа идеология, подкрепя войната на Путин в Украйна и избиването на украинския народ! Кой НОРМАЛЕН човек би ги подкрепил ?

    Коментиран от #15, #18, #21

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Минувач

    69 6 Отговор
    Интересно е, как този колаж, публикуван, като коментар от някой читател на публикациите на Възраждане, се счита за тяхна официална позиция. Аз, ако публикувам подобен колаж, като коментар на някой публикация на някои от тези, то това ще се счете ли и за тяхна позиция?
    И, какво означава пропагандните канали на Възраждане - просто фейсбука им, след като не ги канят умишлено в водещите телевизии, а все пак са 3та политическа сила в България?!?
    И да не говорят само за пропагандни канали, защото за всички ни е ясно, какво значи пропагандни канали, телевизии, радия и други медии, защото го виждаме ежечасно само с еднопосочни мнения, коментари и уж анализатори, без НИКАКВА дискусия, НИКАКВО подлагане на дебат и прочие.
  • 8 Соломон Паси

    6 45 Отговор
    Зеленски е украинския Левски!

    Коментиран от #17, #24

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 А не е ли срамно

    74 8 Отговор
    да ти сравнява нещастният продажник зеленски, за ради който умират хора, с Левски? Не е срамно! Гнусно е да се сравнява долен продажник, лъжец, наглец, подлец, лицемер, с герой, с чисти и святи мисли и намерения! Продажни нещастници!
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    52 5 Отговор
    И нито дума
    за отрочето на Тати Паси -
    придворен съветник на Тато❗
    за гордо сЕсЕряЩоЩото
    върху Трабант Паси ❗
    Дето с този автомобил ни вкара в НАТьО❗
    Дето горсо се изцепи:
    " Май-на-та му на Православието!"
    Що така 🤔
  • 13 Ха хаа

    62 3 Отговор
    Дори Живков не си е позволявал да цензурира вестник Стършел. Егати диктатурата! В 21 век, такава цензура!
  • 14 Механик

    47 3 Отговор
    Ееее, живи да бяхте, че написахте за тоя колаж, та и аз го видях. И много се смях ! Благодаря за настроението!
    Хеххеехех, Пасито ще му пускат газ! Хеххехехе.
    Ще се накефя максимално, да се обърне палачинката и такива като пасито попаднат в спа център Белене.
  • 15 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    23 1 Отговор

    До коментар #5 от "българка":

    Сама ли написа :
    " ... проповядва фашистка човеконенавистническа идеология..."
    и би ли ни го показала в програмата и целите на тази партия❓
    Не съм им нито член , нито симпатизант следя политиката , ама явно съм пропуснал някой пасаж ❗
    Благодаря предварително 😉
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Минувач

    29 4 Отговор

    До коментар #5 от "българка":

    Всеки НОРМАЛЕН чо и век би ги подкрепил за тази война, защото всеки НОРМАЛЕН знае, че Русия няма да допусне загуба на тази война. Шансът за тяхна загуба или по-скоро отказване от войната беше в началото, след множеството пакети санкции, заприщени пари и имущество, насърчаване на руски олигарси със заприщени капитали и западни бизнеси да свалят Путин и след опита за международен натиск, вкл. от Китай, Индия, Южна Америка и арабите. Не успяха, Русия устоя без проблеми на всичко и по-трудното за тях мина. Сега във фаза изтощение, Западът вече изпразни складовете, украинската армия понесе много загуби, а неините резерви не могат да се сравняват с руските. Затова, всеки НОРМАЛЕН знае, че продължаването на войната ще носи само още смърт и украински разрушения, но изходът е неизбежен. И всяко удължаване ще носи още по-големи загуби за Украйна в територии и слаби позиции при преговорите накрая, по-силна рецесия и обедняване на Европа. Всеки НОРМАЛЕН не говори, като евроатл. ни псевдо-анализатори, които на въпроса, какво ще стане, ако Русия спечели, нямат отговор и казват - ами няма да спечели. Това отговор на разумен човек ли е? Винаги допускай всички варианти, а то и виждаме по-вероятния такъв. Ако още в началото на войната Украйна беше седнала да преговаря, щеше да е в силна позиция и да се размине само с автономия и без онези референдуми, сега с всяко удължаване руснаците ще искат повече и повече. Затова всеки НОРМАЛЕН иска час по-скоро да се правят опити за пр

    Коментиран от #28

  • 19 Сталин

    18 7 Отговор
    Китай кремират 1200 тела на ден с модерни инсталации за кремиране.Това общо прави 438 000 на година .Това означава че ще им трябват 15 години да кремират 6 милиона души.Интересно как за 2 години през втората световна война са изгорени "6 милиона" евреи в един концлагер с допотопна технология

    Коментиран от #23

  • 20 икйедс

    29 2 Отговор
    Ами още едни объркани продажници слуги на Посолството. Не разбрахте ли още че не идвате, а си отидохте преди да сте дошли. Само като ви видяхме какви сте измамници и колко сте прости и си отидохте. Не идвате а си отидохте, преди да сте дошли. Време е за Възраждане.
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Сталин

    25 4 Отговор
    Евреите окрадоха България
  • 23 бокоБРАВО КИРОАЛОООХЕРКОВ Е СВОБОДЕН КОЛ

    12 3 Отговор

    До коментар #19 от "Сталин":

    АЛОО СЪРВЪУЛ ...СЕГА РУСНАЦИТЕ С ЦАР БОМБА НАЙ МОЩНАТА В СВЕТА МОГАТ ДА КРЕМИРАТ ЗА 2 МИНУТИ ЦЯЛА БЪЛГАРИЯ БЕ НЕЩ@СТНИК ...СТИГА С ТЕЗИ ЛЪЖИ ...ЗА ТОВА ТАКИВА КАТО ТЕБ САМО БОМБИ ГИ ОПРАВЯТ
  • 24 оликок

    31 3 Отговор

    До коментар #8 от "Соломон Паси":

    Левски не е бил наркоман и бандера фашист, а сектанта Пасе, сектата Шалом и тези измамници Хаджито и Бабикяна освен да им се изхрачиш в мръсните муцуни друго не заслужават.
  • 25 Касапин

    18 3 Отговор
    НЯМА КОЛАЖ ДОСТОЕН ЗА ПАСИ ПРОСТО НЯМА ТРЯБВА ДА Е ИЗРАБОТЕН ОТ ГЛИСТИ
  • 26 Пловдив

    19 3 Отговор
    Kaк тая шепа натрапници, която е мразена от всички, беше оставена да вземе властта в продажните си ръце?! И докога ще ги търпим?!
  • 27 Тия от

    13 1 Отговор

    До коментар #3 от "Дантон":

    горната снимка вече нямат шанс
  • 28 бокоБРАВО КИРОАЛОООХЕРКОВ Е СВОБОДЕН КОЛ

    17 3 Отговор

    До коментар #18 от "Минувач":

    МИ УКРАЙНА ПРЕГОВАРЯ И ПОДПИСА СПОРАЗУМЕНИЕ С РУСИЯ В СТАМБУЛ И РУСИЯ ИЗТЕГЛИ ВОЙСКИТЕ СИ ОТ КИЕВ ...НООО КРАВАРИТЕ ПЛАТИХА НА НАРКОМАНА ЗЕЛЕНСКИ ДА СЕ БИЕ ДО ПОСЛЕДНИЯ УКРАИНЕЦ .....И СЕГА НИТО ЩЕ ИМА УКРАЙНА НИТО ЩЕ ИМА УКРАИНЦИ...
  • 29 !!!?

    8 12 Отговор
    Фашизмът за пореден път надига глава ! НАРОДЕ ????

    Коментиран от #49, #50

  • 30 Фашистите се защитават

    27 5 Отговор
    Срам и позор са защитниците на фашиста Паси!
  • 31 Смехурковци

    16 2 Отговор
    Тези са ми толкова смешни особено този в дясно. И си мислят, че и те ще се наредят на софрата. Ха ха ха. Сори, ама няма свободни места за вас.
  • 32 кокорчо

    19 1 Отговор
    тези народа ги намрази толкова че изобщо никои не иска да чува за тях пък сега ше защитават и пасещият
  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 ааа

    13 1 Отговор
    Трябва да се удр.я по наследниците на продажниците .
  • 35 бай Иван

    22 2 Отговор
    Николай Хаджигенов, Мария Капон и Арман Бабикян. Къде бяха тези тримата когато същият тоя Паси каза "м.ай.ната му на православието" Тия тримата какви са, след като това не ги обижда?. Да ги питам тези тримата какво знаме на България харесват с отрязани та.ш.ци на лъва ли? Това ли знаме е гордоста им като българи / май за Бабикян и Капон няма какво да питам/? Хаджигенов поне следва да обясни не го ли обижда ,че един клоун / свиреше дори на пиано с отточващия си орган/беше сравнен с Апостола на свободата? Това не ги ли обижда, ако се имат за българи?
  • 36 Хаджигенов, Капон и Бабикян

    11 0 Отговор
    Като им чета и имената и колко българско ми става.
  • 37 Касапин

    11 3 Отговор
    БЛАГОДАРЯ ЗА ИНФОРМАЦИЯТА КОЛАЖА Е СУПЕР НЕ В САМО ЗА ПАСИ А И ЗА ВСИЧКИ НЕБЛАГОДАРНИЦИ ЧИИТО БАЩИ И ДЯДОВЦИ СА БИЛИ СПАСЕНИ ОТ СМЪРТ ВКЛЮЧИТЕЛНО И ОТ БАНДИТЕ НА УПА УКРАИНСКИТЕ НАЦИОНАЛИСТИ НА БАНДЕРА БЛАГОДАРЕНИЕ НА РУСКИЯТ А И БЪЛГАРСКИЯТ НАРОД
  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 СЛОНА

    7 2 Отговор
    ЦИВИЛИЗОВАНИЯ СВЯТ НЕ ДИКТАТА НА ЕС ,САЩ И НАТО ,А НА ВСИЧКИ ОСТАНАЛИ ДЪРЖАВИ,КОИТО НЕ ЧЛЕНУВАТ В ИЗБРОЕНИТЕ ТУК!!!
  • 40 Тим билдинг

    6 1 Отговор
    Пасито не е никакъв господин.Червената Бета му е леля.На 9.о9 1944г.репресира физически арестуваните в подземието на Общината.Гаври се с тех.Баща му е идеолог на комунистическата управленска върхушка.
  • 41 пфууууу

    10 1 Отговор
    Трите бидона на снимката са пълни само с лаииина.
  • 42 Бойкот на алчния сайт О.Л.Х.

    9 1 Отговор
    Тези дето щяха да идват, направо отидоха в канала.
    А колажа много ми хареса, изпратих го на всички мои приятели
    и заедно се посмяхме на пъпчивото юдейче...
  • 43 гого

    3 0 Отговор
    Срамно не срамно, ще си позволя да повдигна въпропроса, понеже скъпите ни евреи обичат да се оправдават с онова време на фашисти ТА, Лошия .итлер определя живота на добрите евреи, а във съвременен прочит добрите евреи оределят живота на лошите българи така като и на всички държави-народи които управляват
  • 44 Аз съм от ссср

    3 0 Отговор
    Тези па кой бяха,сигурно и родната им не гласува за тях.
  • 45 Гюлю

    4 0 Отговор
    Абе вие не дойдохте ли вече!? Че и май си отидохте!
  • 46 Точен

    3 0 Отговор
    Колажът на сайта на Възраждане вероятно е пуснат от еврейски фашист - ционист. Самите евреи са против ционистите.

    Коментиран от #48

  • 47 сноу

    3 0 Отговор
    Хм-м...ние идваме...??? откъде идвате бе ...че вие отдавна отидохте ,в канала..
  • 48 Го4о

    0 0 Отговор

    До коментар #46 от "Точен":

    А Въз-раждане ционисти ли са или фашисти? Питам за един приятел .
  • 49 Тошко

    0 0 Отговор

    До коментар #29 от "!!!?":

    Радев защо липсва на тези снимки? Да не сте го отлъчили?
  • 50 Минувач

    0 0 Отговор

    До коментар #29 от "!!!?":

    И защо постваш тези 2 снимки - каква прилика виждаш? Или всеки човек пред трибуна при поискване трябва да бъде оприличен на Путин???
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове