Last news in Fakti

20 Юли, 2023 20:48 4 408 71

Потресаваща касационна жалба от юристконсулта на СДВР по делото на битите митингуващи

  • съдебен процес-
  • сдвр-
  • протести

Позорно е за един млад човек да се възползва от облеклото си, за да получава парични средства под формата на обезщетение, пише за сниманото вързано момиче под колоните на МС Деляна Иванова

Потресаваща касационна жалба от юристконсулта на СДВР по делото на битите митингуващи - 1

Във връзка с публикуван в публичното пространство документ, изготвен от гл. юрисконсулт при СДВР, директорът на СДВР разпореди спешна проверка за евентуални нарушения на Кодекса за поведение на служителите в държавната администрация. Това се казва в съобщение до медиите от МВР.

Проверката е по повод потресаващи извадки от касационната жалба на юрисконсултка на Столичната дирекция на вътрешните работи, публикувани от адвокат Николай Хаджигенов. Той представлява едно от момичетата - Цвети, което на 10 юли 2020 г. по време на протестите срещу правителството на ГЕРБ и Иван Гешев бе влачено зад колоните на МС, а от разпространените после кадри се видя, че полицай я снима с телефона си, докато тя е в безпомощно и полуразголено състояние.

Според жалбата, главният юрисконсулт на Столичната дирекция на вътрешните работи Деляна Иванова смята, че протестиращата през 2020 година Цветелина Цветкова, която осъди вътрешното министерство за задържането и отношението на полицаите, е срам за нейното поколение. Иванова я нарича "позорна" и "недостойна".

Момичето, както и още протестиращи, бяха завлечени под колоните на Министерския съвет вечерта на протеста на 10 юли 2020 година. От разпространени впоследствие кадри се видя как момичето е било с бял потник, който заради действията на полицаите е развлечен и тя стои с белезници, на колене, полугола, в безпомощно състояние. Тогава полицаите решават да я снимат и да я галят по главата. Впоследствие Цветкова е задържана в трето районно полицейско управление за около 23 часа.

"Граничещи с абсурда са твърденията на съда, че от кадри в "Ютюб", че ищцата едва ли не е била сексуално насилена пред колоните на Министерския съвет. Описаните от съда клипчета в публичното пространство не съществуват. Единственото вярно е, че в публичното пространство е налична снимка как полицейски служител снима ищцата, и то именно да се докаже фактът, че същата е в добро физическо състояние и нито е разсъблечена, и нито си прикрива гърдите", твърди за недостойното поведение на полицаите юрисконсулт Иванова.

Според нея, да ходиш облечена по този начин на нерегламентиран протест и да твърдиш, че си разсъблечена, е недостойно за един млад човек. Позорно е за един млад човек да се възползва от облеклото си, за да получи парични средства под формата на обезщетение. Мен просто ме е срам подобни лица да са част от младото поколение на България, че и да служат за пример, пише още юристконсултът.


Поставете оценка:
Оценка 1.8 от 49 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Дс 6то

    79 11 Отговор
    Друго си е фатмак фатмако око не вади
  • 2 Шопо

    116 6 Отговор
    МВР е организирана престъпна група, всички началници на ОД на МВР трябва да бъдат сменени.
    На СДВР също.

    Коментиран от #18

  • 3 Пловдив

    113 10 Отговор
    Тази юристконсултка явно е завършила право като е стояла доста време на колене(както завършват повечето всъщност...)!!!

    Коментиран от #33

  • 4 1944

    34 15 Отговор
    народната милиция на шлепа и в новоросийск. щото скоро требва да се брани кримския мост. тука комунета работа немат.
  • 5 ХАХАХА

    45 4 Отговор
    Нещо нищо неразбрах ,това сега ли го публикува юрисконсулт, момичето нали е осъдило МВР? При това правителство ,което избрахме ,то и протеста беше срам и провал.
  • 6 Хаха

    55 7 Отговор
    Как бе в мутроландия всичко е точно, жертвата винаги сама си и е виновна ! Амаа де ... никой не я е влачил, тя като рапунцел се вплела сама в ръцете на полицаите, който са се самозащитавали !
  • 7 Историк

    30 23 Отговор
    В Народната милиция през времето на прекрасния комунизъм милиционерите ги възпитаваха, че са собственици на живота и здравето на хората.

    В държавата на Държавна сигурност на Радев, Янев, Шивиков и други слуги на бившите комунистически служби НИЩО не се е променило, затова уважаемата "юристконсултка" към СДВР не знае колко мизерна и жалка е "работата" й по случая. Самозабравилите се ЧЕНГЕ САРИ си правят каквото си искат, защото престъпниците били младежите под колоните в техните очи не са извършители на престъпление, а "колеги" от "нашите", а битите и унижавани граждани са "ония наглите, които ни пречат на системата".

    ЗАТОВА България е на това положение.

    Коментиран от #9, #15, #37

  • 8 По високи заплати ли

    56 3 Отговор
    Търтей половината трябва да ви изгонят
    Неграмотни затлъстели корумпирани паразити
  • 9 Абе

    13 2 Отговор

    До коментар #7 от "Историк":

    Случайно да си шизофреник?

    Коментиран от #31

  • 10 ха ха

    41 5 Отговор
    Според нея, да ходиш облечена по този начин на нерегламентиран протест и да твърдиш, че си разсъблечена, е недостойно за един млад човек./ и ако протеста беше регламентиран нямаше ли да я бият ? позорно е държавата да защитава мафията , ама те , това и прави
  • 11 те ми да да ама не

    45 5 Отговор
    Ами сега да заведат дело и на юристката на сдвр за обида и клевета?
  • 12 Аз71

    13 0 Отговор
    Е тая сега ще остане доволна от това изказване,🤣🤣🤣
  • 13 Права е юристката

    47 3 Отговор
    На протест трябва да се ходи с бронежилетка, Калашников, пет пълнителя, 2 Магнум, една базука с 30 ракети, за да си стоят ченгетата зад колоните, а не да те тътрят там за да си избиват комплексите!
  • 14 Боклук

    9 52 Отговор
    Надрусаната и пияна кифла се хилеше като пача и не искаше да стане от тротоара.Да връща парите след като не са я изнасилвали
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Да, бе

    32 3 Отговор
    Кой що-годе юрист ще се набута в мвр... От там нататък какво не е ясно...
  • 17 Любопитен

    22 3 Отговор

    До коментар #15 от "Полицай":

    Преди да станеш полицай, мутра ли си работил?
  • 18 Шопе

    20 1 Отговор

    До коментар #2 от "Шопо":

    с кого ще ги смениш? Тия се "котят" на едно и също място, еднакви са по манталитет.
  • 19 Адвокатина на пианата

    9 38 Отговор
    Правилно е писала юристконсулткста.Използваха или умишлено дрогираха ,даваха алкохол на млади хора за ескалация срещу полицаите и срещу обществения ред.А Хаджията им беше тартор.Какъв" протест "срещу Гешев,те много знаят кой е Гешев.Платен протест от олигарси и криминали,всички са наясно.Ай скрийте се,боклуци!Потрес!
  • 20 Пожара

    1 27 Отговор
    Требало е да я опраскат кольегите до ка е с пранги и да я снимат! Тогива не оплакванье ми пофали шеха да получат и благодарнос! Ма и да не забраваме каде реципрочни ваздействия е требвало спремо адвоката на клиентката!

    Коментиран от #23, #60

  • 21 Тома

    37 4 Отговор
    Виждам че юристконсулта го прави от завист.Тя е искала да е бият и събличат гола понеже това и прави голям кеф
  • 22 Гого

    32 4 Отговор
    Пълно израждане на обществото !!! Никой не търси чест, достойнство и морал. Необходим е нов народен съд

    Коментиран от #35

  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Дааа

    18 4 Отговор
    Уважаеми селяни а.к.а столичани на две туби бензин от София, не забраяяйте, че живеете в територия, а не държава. Тука ви мятат като концентлагеристи в Освиенцим, след като са ги избили в газовите камери с тази разлика, че в територията а.к.а България хвърляха живи хора, а бездушието на селяните а.к.а племе наричано народ е бездушно и не му пука за нищо, стига да му хвърлят трохичи от кражбите на бъдещото им.
  • 25 Ха ха ха

    8 26 Отговор
    Малко ги биха тия платените провокатори и терористи .....

    Коментиран от #38

  • 26 Е ,моля!

    8 31 Отговор
    Колко е годишна пияната госпожица със секси потничето?Каква " потресираща" ,те са апполитични, отишли за тълпа,за сеир и за някой лев.Защо лежаха на земята ,какви са тези отрепки?.Много хуманно постъпиха полицаите,спрямо агресията която се изля срещу тях.Палиха ги,хвърляха павета,димки, никоя друга държава няма да допусне подобно нещо.Маркучите,обгазяват и ги разгонват.А тук им се качиха на главите,един полицай почина,имаше ранени,ужасна картина.И най безочливо съдят полицаи,откъде накъде!
  • 27 Мутропоклонник

    22 2 Отговор
    достойната юрисконсултка правилно е казала как смее да протестира срещу партията хранилница. Това момиче застрашава доходите на всеки държавен служител назначен от вожда. И да я бяха изнасилили пак й е малко да да
  • 28 🏴‍☠️🏴‍☠️🏴‍☠️Някой си🏴‍☠️🏴‍☠️🏴‍☠️

    13 1 Отговор
    Продължаваме подмяната!
  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 одфр

    17 2 Отговор
    Тия от МВР, прокуратура и следствие още малко и ще накарат хората да ходят забулени. Сякаш има дрескод за облекло на протест. Толкова са се втелили в дребнавости, толкова робуват на остарели догми от комунизма, толкова са противни и отблъскващи, че не може да се търпи вече. Тия живеят в едни други времена от преди 50-60 год.
    Да уточня за младото поколение- милиционерите следели по улиците да не се носят къси поли, панталони с широки крачоли, косите прилично завързани или подстригани, без бради, без скъпи дрехи. Скъпите палта, бижута, чорапогащници и пр. са се смятали за буржоазна отживелица и били в противоречие с комунистическия морал. Който слуша Битълс, гледа американски филми и не се движи в стадото, го изпращали да копае камъни на кариерата. Да знаете, че и днес за МВР всичко е разврат и поквара. Те мразят хората, а особено мразят жените. Само към майките с малки деца са по- нормални в отношенията.
    Коментарът ми е 100% истина и вероятно ще играе гъбата, но истината трябва да се изрече. МВР, прокуратура, следствие са много далече от европейските свободи, права и демокрация. Младите поколения не знаят на какви извращения са способни.

    Коментиран от #40

  • 35 Прокопий

    8 3 Отговор

    До коментар #22 от "Гого":

    Айде моля намерете го този човек с народния съд по айпито, да го видим колко е смел, като излезе от анонимността си. Има начини и зад Тор да го открият.
    Нищо, е си е написал 12 плюса.
  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 Румен Американеца

    16 4 Отговор

    До коментар #7 от "Историк":

    България е на това дередже, защото народонсселението е тъпо стадо оФце.

    Коментиран от #59

  • 38 Прокопий

    3 3 Отговор

    До коментар #25 от "Ха ха ха":

    Е, тебе батковците в Максуда не са те били, за друго са те ползвали, голубчик, затова си станал такъв явно...
  • 39 мю_бозон

    12 2 Отговор
    Изключително прецизни и с правна валидност са употребените термини ""позорно"" и "" мен ме е срам от..."" ! Касационна жалба или съчинение по картинка......
  • 40 Е ти пък

    4 11 Отговор

    До коментар #34 от "одфр":

    Е ако се е облякла за порноспектакъл ,вероятно е сбъркала заведението.18 годишни бля,бля били протестиращи.Шегичка!Чалгата ги бие в главите и алкохола ,кой не го знае!

    Коментиран от #44

  • 41 гггнУз

    11 1 Отговор
    Тази жалба на юристконсулта говори за догмите и предразсъдъците, разяждащи структурите в Бг. Нямат нищо общо с ЕС, ЕП, Страсбург. Жалбата е свидетелство за генетичната връзка на МВР, прокуратура и следствие със СССР и сталинизма.
  • 42 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 43 Фарс

    13 1 Отговор
    Трябват много дълбоки реформи в МВР. Много чистка.
  • 44 одфр

    10 1 Отговор

    До коментар #40 от "Е ти пък":

    Добре ли захлебваш по форумите, другарю милиционер?
    Вероятно си над 60 год. възраст партиен функционер, който омаловажава гаврата, извършена от милиционерите, с пошли шеги.
  • 45 Чума

    13 3 Отговор
    Шом полицаиите се крият зад колоните, значи осъзнават, че действията им са в противоречие със закона! Преподавателите им по БПП бойно приложна подготовка ги учат, когато няма публика да бъхтат спокойно, но ако например ги гледа цял стадион, боят е забранен! Тогава, за да принудят обвиняемия да се подчини и даде ръцете да ги завържат, ги учат на мръсни номера, да му бръкнат в окото и той ще изпълнява!
  • 46 8876

    15 3 Отговор
    Позорно и недостойно беше поведението на милиционерите на ГЕРБ, а не поведението на протестиращите.

    Коментиран от #49

  • 47 Не е точно така

    2 4 Отговор

    До коментар #42 от "Чума":

    Къде сравняваш Франция,техните протести са за права,срещу увеличения на пенсионната възраст и други конкретни неща,а тук 2020 г.в защита авоарите на олигарсите,под друг предтекст.Баникянчо стоеше с фотоапарата и чакаше удобни снимки да ги пуснат в чужбина.И" промяната" се случи!
  • 48 Просто човек

    11 2 Отговор
    Искам да видя лицето на тая т.нар. юристконсулт...

    Коментиран от #69

  • 49 Дали?

    4 9 Отговор

    До коментар #46 от "8876":

    Разбира се ,поведението на платените и заблудени протестиращи беше "достойно "въпреки,че не знаеха защо са там.Каква игра само,да хвърлят счупени бутилки срещу полицаите,да ги замерят с каквото намерят,да палят слама,да ги блъскат.Много ,много "супер"!

    Коментиран от #50

  • 50 8876

    10 3 Отговор

    До коментар #49 от "Дали?":

    Тези неща ги вършехте вие- хората на ГЕРБ. После се изтегляхте и оставяхте истинските протестиращи да отнасят ударите заради вашите постановки и провокации. Не сме забравили подлостите на ГЕРБ.
  • 51 бай Иван

    7 5 Отговор
    Еми хора, права е ! Даже си мисля,че ще я издигнат за това което е написала.Вижте директора на СДВР по време на тези протести първо го махнаха временно да го скрият за известно време и след като "преструктурираха и прочистиха " службите по модел на про100то вече дава интервюта като шеф на Гранична полиция. Да не си помислите ,че това е същият човек отговорен за тази история от статията.Неее, това е вече нов човек, правилно преструктуриран и готов да изпълнява новите повели на новите господари. А вие сте се хванали с някаква юрисконсултка. Ми така искат от момичето, така ще пише.Как да се издигне иначе?
  • 52 Соломон

    3 9 Отговор
    Хаджигенов обича служебните победи затова публикува това.Айде пък да видим съда какво ще реши.Или разчита да оттеглят обжалването.Юрисконсултът си върши работата като всеки адвокат .Адвокати какви ли небивалици са писали и говорили но съда решава. Ще има решение с мотиви.Това пък е недостойно като юрист .Натиска на улицата в залата правосъдието си отива.
  • 53 Всички знаят

    7 1 Отговор
    Идиоти нагли!
  • 54 Павлин

    5 2 Отговор
    Е такава може да те изпрати в Белене за цял живот.
  • 55 Юристка

    10 1 Отговор
    Завърших право, криво-ляво... И все пак да знаете, юрисТконсулт няма, пише се юрисконсулт.
  • 56 Aлфа Bълкът

    1 3 Отговор
    Правилно, най-накрая тия сополанковци, потомствени комунисти ще си платят.
  • 57 Неприемливо

    2 3 Отговор
    А поведението на доматохвъргача и рибохвъргача Хаджигенов срещу държавни институции беше " похвално".Че и депутат стана по едно време за да съдейства да закрият Бюрото на защитените свидетели срещу олигарсите.Хаджигенов е потрес и като човек и като адвокат,изигра си ролята ,взе си парите ,но проблема с платените марионетки остана,защото който плаща той поръчва музиката и така минаха 30 г. в полза на шепа богопомазани.
  • 58 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 59 хе хе

    0 0 Отговор

    До коментар #37 от "Румен Американеца":

    Офце, ама все успяват да ви скроят някоя неочаквана изненада.
  • 60 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 61 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 62 Именно

    4 3 Отговор
    Тая Деляна Иванова е срам изобщо за човешкия вид!
  • 63 Гилотин Бесилков

    4 5 Отговор
    ВЕДНАГА:
    1.) Да се премахне ранното пенсиониране на чиновниците в МВР, МО, Щабовете, Служби, ..... С какво е по-различна работата на едни чиновник (юристконсулт) в цивилната администрация от тая на чиновниците (юристконсултите) в МВР, МО, Щабовете, Служби, ..... , че да се налага да бъдат ранно пенсионирани?
    2.) Да се премахне комунистическия остатък "процент за прослужено време" (не дейност, а време!) към заплатите на цялата цивилна и военизирана администрации, съда, прокуратурата, избираемите и назначаеми държавни и общински служители и органи;
    3.) Да се премахнат получването по комунистически на 20 БРУТНИ заплати накуп при пенсионирането на МВР-ейци, МО, войска, служби, прокурорим, съдии, депутати, министри, кметове, съветници, .......
    4.) Да се въведе чрез конституцията ЛИЧНАТА наказателна и МАТЕРИАЛНА отговорност на ВСИЧКИ държавни и общински служители, министерства и членове на избираеми и назначаеми институции и структури на бюджетна издръжка, ..... , а не потърпевшото от безазконията, престъпленията и краденето общество (хазна) да поема материалната отговорност за тези безазкония, престъпления и краденето, а престъпниците да се измъкват с "поемане на политическата отговорност" заедно вината и мезетата-данъкопладци! Да се премахне законната безотговорност, ненаказуемост, че и несменяемост на закононарушителите на държавна служба
    5.) Да се премахне чрез коинституцията ДАВНОСТТА за извършени нарушения, престъпления, разточителства, крадене, част
  • 64 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 65 Ами

    4 5 Отговор
    Много е права юристката, точно така е ! Аман вече от правещи се на жертви нагли агресивни жендъри !
  • 66 ганев

    4 5 Отговор
    АМИ ДО ТАМ ВОДИ ПРОСТОТИЯТА АЛЧНОСТА..НА НОВОТО ПОКОЛЕНИЕ КОЙТО ДАДЕ ПОВЕЧЕ ТАМ ЩЕ СМЕ НА МИТИНГ И ЩЕ ТРОШИМ И НАПАДАМЕ ПОЛИЦИЯТА........СНИМКИ И СВИДЕТЕЛИ РАЗПОСТРАНЕНЕ В МРЕЖАТА ОБИКОЛИХА СВЕТА....КАК МЛАДИ ДРИСЛЬОВЦИ ХВЪРЛЯТ ГОРЯЩИ КОКТЕЙЛИ СРЕЩУ ПОЛИЦАЙТЕ
  • 67 А те

    4 6 Отговор
    Без нищо ли са я усмирявали, защо не са правили същото с всички протестиращи ?! И защо се оказа, че голяма част от тия хора са получавали пари за участието си (предимно от Божков) ??!
  • 68 Питам

    6 5 Отговор
    Ако полицията няма право да прилага сила срещу агресивни демонстранти, защо изобщо се пращат там полицаите - за да бъдат бити, замярвани и унижавани ли ??
  • 69 представи си

    2 3 Отговор

    До коментар #48 от "Просто човек":

    Сбръчкосана лелка в критическата.
  • 70 резервист

    2 2 Отговор
    Делянке, тя поне има цици. Ти имаш общо с правото, колкото кравар с ролс-ройс. Само факта че не знаеш процедурите за документиране на полицейски действия стига, за да изхвърчиш от топлото си местенце като тапа. Ти си срам за професиата си и за институцията, която ти плащат да защитаваш!
  • 71 Иван Иванов

    1 0 Отговор
    До юристката на МВР: ЖИВЕЕМ В ДЪРЖАВАТА АБСУРДИСТАН, КЪДЕТО ТАКИВА ОТРЕПКИ КАТО ТЕБ МОГАТ ДА РАБОТЯТ В ПОЛИЦИЯТА ВМЕСТО ДА СЪБИРАТ С МЕТЛАТА ФАСОВЕ ПО УЛИЦИТЕ.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове