Last news in Fakti

24 Юли, 2023 08:46 2 788 6

2-годишно дете е с шевове на лицето след инцидент в детски център

  • пострадало-
  • дете-
  • детски център

„Обадиха ми се по обед и ми казаха, че детето ми е паднало по стълбите и си е ударило окото. Разплаках се, обадих се на чичо му, защото баща му не беше в града. Отидохме да го вземем. Беше полузаспал, когато пристигнахме”

2-годишно дете е с шевове на лицето след инцидент в детски център - 1

2-годишно дете е с шевове на лицето след инцидент в детски център. За това сигнализираха родителите на Сашко. По думите им екипът не е извикал Спешна помощ и се е наложило те сами да заведат сина си в „Пирогов”, където са зашили раната му. Случаят е от 20 юли.

„Обадиха ми се по обед и ми казаха, че детето ми е паднало по стълбите и си е ударило окото. Разплаках се, обадих се на чичо му, защото баща му не беше в града. Отидохме да го вземем. Беше полузаспал, когато пристигнахме”, разказа в ефира на Нова телевизия Миглена Любенова, майката на момченцето.

„В спешния център се установи, че раната не е била обработена. Никой не се е обадил на 112. Не ни обясниха как е станал инцидентът. Поискахме писмен отговор, но не получихме такъв. Това не е първият подобен случай. Предишният ден съобщиха на жена ми, че детето си е ударило окото в шкаф. Преди 2 месеца пък нашето дете беше обвинено, че е захапало друго дете. Срещнахме се с родителите му и разбрахме, че ръководството е представило различни версии на двете семейства”, обясни бащата на пострадалото дете Самуил Балачев.

От ръководството са категорични, че са оказали първа помощ на 2-годишния Сашко.

„Детският ни център има достатъчно персонал. Всички имат сертификат за първа долекарска помощ. Детето е при нас от март. Идва сравнително рядко. Инцидентът е станал по обед. Децата са били на двора, прибирали са си играчките. Влизайки, детето, което е било зад Сашко, го е бутнал и той е залитнал и се е ударил в парапета на дървена ограда. Взехме всички мерки, раната беше промита и беше с лепенка. След това се обадих на майката. Сподели, че е заета и ще прати трети човек, който да вземе детето. После се обади и бащата”, твърди управителят на центъра Виргиния Тодорина.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 аз пък никога не вярвам

    21 3 Отговор
    На служители на детски градини и ясли, също така на служители в дом за възрастни хора......

    Коментиран от #3

  • 2 честен ционист

    12 2 Отговор
    Щом прехвърлят вината на друг пацан, то значи някоя лелка му е обършила един зад врата и е полетял към оградата.
  • 3 Точка Омега Последни Времена

    12 3 Отговор

    До коментар #1 от "аз пък никога не вярвам":

    Трябва да имаш вяра само в Бога.
  • 4 оня с големия

    17 1 Отговор
    Значи всички там са медицински лица с еднодневен курс и листче сертификат.
  • 5 плюс минус

    12 2 Отговор
    Милото детенце!
  • 6 съединисе

    9 2 Отговор
    Че в по-голямата част от детските центрове работят изморени,некадърни и злобни кукумявки то е ясно,НО...и родителя има огромна вина,в 90% от центровете в Пловдив е забранено за деца на 2г да се оставят без придрожител,как са го оставили това малко човече без надзор не знам...
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове