Last news in Fakti

2 Август, 2023 13:33 2 088 22

Две момиченца- на 6 и 4 години- избягаха от детска градина, учителката не забелязала

  • деца-
  • детска градина

За щастие, те са забелязани да се разхождат в близост до училище и са прибрани от родителите

Две момиченца- на 6 и 4 години- избягаха от детска градина, учителката не забелязала - 1

Нелеп случай в Берковица. Две деца избягаха от детска градина, а часове наред персоналът не е забелязал липсата им. За щастие, са открити невредими, докато се разхождали из града, съобщи bTV.

Инцидентът е от понеделник преди обед - момиченца на 4 и 6 години напускат незабелязано пределите на детското заведение. Учителката, която е на смяна, не е разбрала, че отсъстват, тъй като е отговаряла за сборна група с много деца, обясниха от ръководството.

„Учителката е била навън с децата и не е забелязала, те са трийсет и няколко деца, с една леля персонал, която обслужва децата, защото има различни възрасти“, коментира Илонка Славкова, и.д. директор на ДГ "Малина".

По обед родител установил, че раничката на детето му е пред дома им, но то самото липсва. Незабавно е подаден сигнал, започва издирване. В ранния следобед малките бегълци са забеляни да се разхождат в близост до училище. Тече проверка.

„Важното е, че децата са намерени и са здрави, оттук насетне да видим какво ще се случи с ръководството на детската градина, с отговорността, която трябва да поемат, това, че са били повече деца, не означава, че не носим отговорност“, коментира Димитранка Каменова, кмет на Берковица.

„Колко време са отсъствали децата, не мога да ви кажа точно колко, ще се прегледат камерите, ще се види, Мерки имаме достатъчно строги, случват се инциденти, не е изолиран случай, като в цялата страна“, казва Илонка Славкова.

Родителите са подали жалби. На виновния персонал ще бъде потърсена отговорност.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Стресирате децата

    13 9 Отговор
    От 33 години стресирате децата.Ще ви се потърси сметка.

    Коментиран от #3

  • 2 Коментаторски клишета

    10 2 Отговор
    Успяха да преминат през противниковата защита и да отбележат попадение младите таланти.
  • 3 Да ти го напиша

    8 5 Отговор

    До коментар #1 от "Стресирате децата":

    Ти ли бе,Ганьо ще потърсиш сметка.
  • 4 редник

    22 5 Отговор
    /...те са трийсет и няколко деца.../

    А защо една учителка е натоварена с "трийсет и няколко деца", още повече, че са от други групи, на различна възраст и не ги познава?

    Коментиран от #5

  • 5 Логично

    11 5 Отговор

    До коментар #4 от "редник":

    Защото няма достатъчно учители.

    Коментиран от #7

  • 6 Сандо

    14 2 Отговор
    Да,а на времето мен ме забелязаха.Първо ме ошамариха,а после ми тикнаха една чиния пиле-фрикасе за обяд.Оттогава не понасям фрикасето,но пък внимателно обмислям действията си.

    Коментиран от #20

  • 7 редник

    10 9 Отговор

    До коментар #5 от "Логично":

    Да, логично е - заплатите малки, отговорности много и всеки родител се има за началник и може да нарежда как да се гледа неговото дете!

    След три - четири години, като се пенсионират сегашните учителки, започнали по време на лошия соц - съвсем няма да има...

    Коментиран от #10

  • 8 Те никога нищо не виждат

    9 6 Отговор
    И аз съм имал такъв случай в София знам че им се плаща малко че са демотивирани но като стане беля почваме да изкарваме всички само не и тях за отговорни .като са се хванали на хорото да го играят иначе да ходят да търсят друго поприще
  • 9 93-та година,

    17 1 Отговор
    като доста други деца, съм бягъл два пъти от ЦДГ. Единият - дори през 3-метрова ограда. Никой не забеляза и двата пъти. Първо те ошамарва майка ти, а после като те заведат обратно, и леля Анче с косматата брадавица. И това беше, повече не бягах, но пък още ми държи влага първо да мисля.
  • 10 Много си умен

    7 5 Отговор

    До коментар #7 от "редник":

    През лятото учителите излизат в отпуск, който е мечта недостижима за останалите работещи. Отделно децата намаляват - кой при баби и дядовци, кой с родители на почивка. А на фона на другите заплати техните не са никак малки. Свободни места за учители НЯМА. И не могат ли поне да ги преброят, преди да ги изведат и после като ги прибират пак. Много тежко задължение, нали. Деца от сборни групи само в техния двор и заключена врата. И поглед и към оградата, ако е възможно децата да минат оттам. Ако си минавал край детска градина не може да не ти е направило впечатление, че на скамейката сама учителка или лелка няма. Най-малко по 2, иначе как ще мине времето.

    Коментиран от #11, #15

  • 11 Футбол

    7 5 Отговор

    До коментар #10 от "Много си умен":

    Еми стани учител, взимай дебела заплата,излизай отпуска по три месеца и си щракай с пръсти, колкото до места за учители,места има и то доста,аман от професори

    Коментиран от #13, #18

  • 12 Механик

    7 3 Отговор
    По принцип детските учителки в България изобщо не са подготвени за такива .Те дори не са на ниво лелки , особено по селата .
  • 13 Много си умен

    3 1 Отговор

    До коментар #11 от "Футбол":

    Една работа като не ти е работа, по-добре не я захващай. Тормозиш и себе си и другите. Ако водещ мотив са ти парите, преценявай реално възможностите си. Па и навремето не бях от тия, дето ако не друго, поне за учител ще те приемат .
  • 14 Цар

    7 2 Отговор
    В Германия една учителка се занимава с пет шест деца,тука между 30и40 деца,абе ненормална работа
  • 15 редник

    4 1 Отговор

    До коментар #10 от "Много си умен":

    /Много си умен/
    Това го знам - когато ми отговаряте, постарайте се да напишете нещо ново и смислено! 😁

    Що се отнася до твърдението Ви: "Свободни места за учители НЯМА." - то далече не отговаря на истината!

    На сайта на РУО София само за последните ТРИ дни са обявени 15 места за учителки в ДГ и още толкова за помощник-възпитателки и мед. сестри...

    Първо помислете, второ - проверете и чак тогава пишете...

    Коментиран от #21

  • 16 Каквито родителите

    12 0 Отговор
    такива и децата, а една учителка няма как да се справи с невъзпитаните лигльовци на родителите, които с едно не са се справили!
  • 17 Даамм

    10 0 Отговор
    Учителите ще го отнесат, небрежност е. Но и на децата не трябва да им се размине, та да разберат, че така не се прави. Утре ще избягат от дома си.
  • 18 редник

    2 1 Отговор

    До коментар #11 от "Футбол":

    /... колкото до места за учители,места има и то доста,аман от професори.../

    Не бих се учудил, ако професорите у нас са повече от учителките... 🤔
  • 19 На мама и тати дебилчетата

    5 0 Отговор
    Но крушата сливи не ражда ! Голям рев ще падне от родителите .
  • 20 Добре че не са ти

    1 0 Отговор

    До коментар #6 от "Сандо":

    шкембе чорба че щеше за цял живот да се лиши от една благина
  • 21 Много си умен

    2 0 Отговор

    До коментар #15 от "редник":

    За свободните места да ти разясня: Заради делегираните бюджети директорите назначават по-младите учители за срока на учебната година. Те нямат никаква сигурност дали следващата ще бъдат назначени. И като ходиш от училище на училище нито децата и родителите можеш да опознаеш, нито да се впишеш в колектива. И така се формира незаинтересованост. Така директорите пестят за ДТВ. В началото на септември започва истинската битка за местата и пак провери дали след началото на учебната година ще има свободни. Най-много за заместване на някой в продължителен болничен, майчинство, или.. недай Боже за нещо друго. Та така стои въпросът със "свободните" места.
  • 22 Аз,врачанката

    1 1 Отговор
    Не обвинявайте момиченцата,защото те още са с детски акъл.
    Виновна е учителката,която не си е гледала съвестно задълженията. И 44 дечица да е имало в сборната група,работят ѝ е да следи за всяко едно дете.
    Нищо не я оправдава. Тя затова е там,за да следи за всяко дете.
    Предполагам,че сте гледали снощи(2.0.8.) репортажа по бТВ и сте видели интервюто с директорката на градината и нейният неадекватен отговор.
    Според мен,като се започне от директорката и се стигне до леличката-всички са за уволнение.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове