Last news in Fakti

2 Август, 2023 14:07 2 609 36

Борислав Сарафов поиска нова оставка - на съдията от Търговище, заловен с подкуп

  • съдия-
  • търговище-
  • подкуп-
  • борислав сарафов

Искането е отправено на основание Закона за съдебната власт

Борислав Сарафов поиска нова оставка - на съдията от Търговище, заловен с подкуп - 1
Снимка: БГНЕС

Съдийската колегия на Висшия съдебен съвет ще заседава утре по искане на изпълняващия функциите главен прокурор Борислав Сарафов за временно отстраняване от длъжност на съдията от Търговище Мирослав Митев, арестуван с подкуп, съобщиха от съвета.

Искането е отправено на основание Закона за съдебната власт, който предвижда тази възможност, когато магистратът е обвиняем за умишлено престъпление от общ характер, като се дава възможност да бъде отстранен от длъжност до приключване на делото.

БТА припомня, че на 30 юни Софийският градски съд задържа за постоянно в ареста съдията от Търговище. Той беше заловен с белязани пари, поискани от обвиняем по негово дело.


Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 20 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 АЛФА КЕНТАВЪР

    10 3 Отговор
    МВР
    Арестувайте Мирослав Андонов от Град Стара Загора Защото сипе в Фейсбук
    заканик ъм
    Дебора и Семейството и
    Вижте
    Фейсбук Плрофилът му
  • 2 Мемфис

    25 3 Отговор
    Каква оставка, тази иZмет до като не бъде съдена наравно с всички престъпници оправия няма да има! Вижте какво направиха в Румъния, всички корумпирани магистрати в затвора, а тук ги молят да си дадат оставката!?!?!Щ
    Корумпирана бандитска шайка от мафиоти по руски образец! Не мога да ви понасям!

    Коментиран от #5, #15

  • 3 Да Не

    20 1 Отговор
    А твоята,кога?
  • 4 Съдя

    20 3 Отговор
    Ама така не е честно, всички крадат, а отговаряме само тия , които сме хванати

    Коментиран от #11

  • 5 АЛФА КЕНТАВЪР

    16 1 Отговор

    До коментар #2 от "Мемфис":

    мафията си има мутро мафиотска Държава
  • 6 Прокурор

    11 2 Отговор
    Колеги,............ ОМЕРТА !
  • 7 А съдийката

    21 3 Отговор
    в Стара Загора ще наглее и ще се кикоти срещу българското общество и никой не ѝ иска оставката ! Тоя в Търговище е безгласна буква !

    Коментиран от #14

  • 8 ХХхх

    6 1 Отговор
    И тези, които дават трябва да бъдатподведени под съдебна отговорност. По улиците в парка на скамейките, даваме да ни приемат детето, внучето у меверето. То в Бг осве в еверето друго няма.
  • 9 Павел пенев

    20 1 Отговор
    Прокурора на 8-те джуджета е доказан корумпиран крадец. Около него всички са такива,включително и тези от ВСС. Какво се е развихрил в провинцията, за да изчиства своя облик на почтен и честен магистрат?
  • 10 Ставри

    16 0 Отговор
    А замесената в корупционни практики с обществени поръчки в ГДИН и Фонд работно дело бивша зам. правосъдна министърка - следователчицата Мара Павлова, я награди с пост зам. главен прокурор....Браво! Така се прави. Да крадат могат само определени кръгове и лица (г...ъзове)
  • 11 Кадърен

    1 6 Отговор

    До коментар #4 от "Съдя":

    Ами, така е! Кой ви е виновен че сте некадърни!
  • 12 Българин

    5 8 Отговор
    мафия мутри това са Възраждане и ПП
  • 13 Гост

    18 0 Отговор
    Деветото жуже и мафиотски слуга иска оставки. Това е някакъв кошмарен сън...
  • 14 АЛФА КЕНТАВЪР

    13 2 Отговор

    До коментар #7 от "А съдийката":

    от 33 Години Вече е Така

    Коментиран от #23

  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 ТИКВУН И ПЕЕВСКИ

    13 1 Отговор
    Командват цялата държава
  • 17 малее

    19 0 Отговор
    Ако премахнат всички корумпирани съдии, ще останат само едни 5-10% от всички съдии, работещи на територията на страната. Сарафов отлично знае имената на повечето от тях, но се действа на принципа на мафията - който се издъни, той гори. А за апелативния прокурор на Варна оставка ще иска ли или сега се мисли как да се оневини, защото бил държал дългогодишните си спестявания от заплати в размер на 50000 евро и 20000 лв. в служебния сейф? Такова блато е съдебната система, че не е за говорене, същата като политическата.
  • 18 Сиромах

    19 0 Отговор
    Кой ще поиска оставката на Сарафов!Ако е вярно това, което казва жената на Пепи Еврото, че е ходел в 8-те джуджета и е взимал по 100000-200000 лева всеки месец!Ако твърди, че не е вярно то да я даде под съд за лъжа и набеждаване!Някой да знае нещо по въпроса?
  • 19 Съюз на Анти-Бандитските Сили

    14 3 Отговор
    Безкрайно е количеството на съдийки и прокурори бандити . Само за една седмица лъснаха нови ПЕТИМА нови от тях - апелативен прокурор, който бил искал рушвети от куцо, кьораво и сакато, софийската съдийка, треснала се кьор-кютук пияна, с 2,5 промила, в микробус с пътници и заканвала се и на тях и на полицаите, прокурорка, осуетявала разследвания, търговищки съдия, взел подкуп по наказателно дело и и съдийката - пуснала от ареста изверга .

    Малко по-назад бяха и двете гнили съдийски ябълки Ченалова и Янева и една пазарджишка съдийка , която се обеси, осъдена за пияно шофиране , по това време и двама прокурори бяха разкарани от СГП, един пък биш прокурорски шеф, Кържев ли е беше, осъден на една година затвор, един е в затвора и сега, изобщо като карам така малко назад, стигам до едни 20 броя престъпници от тези среди .

    АМИ ТО ТАКА ИЗЛИЗА, ЧЕ ПРЕСТЪПНОСТТА СРЕД СЪДИИТЕ И ПРОКУРОРИТЕ Е МНОГО ПО-ГОЛЯМА, ОТКОЛКОТО СРЕД НЕСЪДИЙСКИТЕ СРЕДИ . Шест - седем хиляди престъпници има в затворите, това прави един на около хиляда , сред обикновените , несъдийските граждани .

    А съдийките и прокурорите са общо някъде около 4000 броя (2250 съдии и 1750 прокурори) .

    Като има 20 броя престъпници след тях, това означава , че ЕДИН НА ДВЕСТА Е ПРЕСТЪПНИК - пет пъти повече, отколкото сред несъдийските граждани
  • 20 Съюз на Анти-Бандитските Сили

    11 3 Отговор
    Пет пъти и значи е по-голяма престъпността сред съдии и прокурори, отколкото сред другите хора и това при положение, че съдиите никак не могат да се разследват, това става с триста зора, защото имат имунитет против наказателни преследвания, а и разследващи и осъждащи изобщо не си дават зор да разследват и осъждат съдии, става обратното - започват чудовищни репресии срещу разкриващите тяхните общо-известни престъпления .

    Тези бандити са най-нагли, най-опасни и най-вредни , защото са вечни, несменяеми, недосегаеми, имунизирани против наказателни преследвания и от никого неизбирани . Народът не ги избира, сами себе си се избират за такива, чрез въртележката наречена Висш Съдебен Съвет, чиито членове се избират от същите тези съдийки и прокурори.

    На техния бандитизъм се крепи съществуването на настоящата ни държава на държавно-организирания бандитизъм .
  • 21 А твойта кога???

    8 0 Отговор
    още ли ходиш със сто гавази "смелчак"????
  • 22 пери

    9 0 Отговор
    Много активен Сарафа, потрива ръчичики работи, та пушек се вдига. Да трупа точки, ама по лесни мишени.
  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 гост

    1 8 Отговор
    Заплатите в съдебната система са крайно ниски - 3-15 000лв. плюс 13-та.Правителството да ги увеличи няколко пъти за да няма изкушения, каквито има вече 30 години.
  • 25 Съюз на Анти-Бандитските Сили

    8 3 Отговор
    СЪДИЙСКАТА ВЛАСТ Е НЕЛИГИТИМНА И ТЕРОРИСТИЧНА .

    Българския народ не участва в изборите за съдии . Народ и да няма съдии ще има . Ако няма народ депутати , министри, кметове , общински съветници и президенти не може да има, защото няма кой да ги избира, но съдии ще има защощо те сами себе си се назначват за съдии .
    Този терор върху народи и тази измама бе направена така . Съдиите се назначават за съдии от съдийската колегия на ВСС . Тя се състои от 12 човека, двама от които са главатарите на двете върховни съдилища и още пет се избират от самите съдии . Така общо съдиите избрани от съдии за членове на тази колегия са общо 7- т.е. повече от половината . Така те и без другите пет члена, които се избират от Народното събрание, което пък се избира само от 25% от народа , си назначават новите съдии, коите са техни щерки и внуци .
    Така това е власт СЪЩЕСТУВАЩА НЕЗАВИСИМО НАРОДА , народ и да няма , съдии и съдилища съдилища като виждате, продължава да има, защо те си се размножават без участието та народа в тяхното разъждане . Освен, че същестува независимо от народа, тя не е власт в името на народа, защото народ и да няма съдии има, а власт НАД НАРОДА.
    Е, та точно това е съвременното определение на терора - ВЛАСТ СЪЩЕСТУВАЩА НЕЗАВИСИМО НАРОДА И НАД НАРОДА .

    Тази терористични измама извъртяха комунистистите на българския народ с Новата Комунистическа Конституция от 91 г., по силата на която съдиите станаха сами себе си избиращи се за такива, вечни
  • 26 Съюз на Анти-Бандитските Сили

    7 2 Отговор
    Тази терористични измама извъртяха комунистистите на българския народ с Новата Комунистическа Конституция от 91 г., по силата на която съдиите станаха сами себе си избиращи се за такива, вечни , несменяеми и имунизирани против наказателни преследвания , така като станаха несменяеми , комунистическите съдии не бяха сменени и така тази най-важна част от народната власт остана завинаги в ръцете на комунистическата банда и комунизмът бързо бе реставриран и нито едни комнстически крадец не влезна в затвора продължават спокойно да си ни крадат до ден днешен .
  • 27 до коментар 24

    12 1 Отговор
    Ниски? Взимат и пари за допълнително материално стимулиране, и за дрехи - 7000 лв. Просто са продажни до мозъка на костите си. На такива и 100 000 лв. на месец да дават заплата, пак ще се корумпират. Породата, явно им е такава. Плюскачи!
  • 28 ОНЯСКОНЯ

    3 0 Отговор

    До коментар #23 от "козлодуй пий си хапчетата":

    Стамате където Пипне Господ и Медицината е Бесилна
  • 29 За пореден път

    8 0 Отговор
    заглавието и съдържанието на статията нямат нищо общо. Ало, журналистите, четете Закона за съдебната власт, а не пишете наизуст. Сарафов е поискал временното, подчертавам ВРЕМЕННОТО отстраняване от длъжност, каквито са правомощията му по закон, а не оставката на въпросния съдия, което категорично законът НЕ МУ ДАВА ПРАВО да направи. Пишете едно към както дойде, пък после се сърдите защо ви обиждат на мисирки и какво ли още не.
  • 30 4467

    7 2 Отговор
    Да не си помислите, че наистина ще го уволнят? Нищо подобно. Ще го преместят на друга службичка. Пак ще правораздава. Ще го пратят я в Попово. я в Омуртаг, а може и в Търговище да си остане в съда.
  • 31 Макето

    9 0 Отговор
    Сарафов, за “осемте джуджета”, кога ще се самосезирате и самоарестувате? Само сепуко ще изчисти имиджът ви, разбойници долни!!!
  • 32 Ссааа

    5 1 Отговор
    Проверете и тия от Силистра.Цяла област ги знае ,че всички са корумпирани.
  • 33 безпартиен

    6 0 Отговор
    Решението е много лесно-всички от т.нар."съдебна власт" на полиграф!След това проверка на приходи и разходи за семействата им,имоти у нас и в чужбина!Ще се окаже,че за голяма част заплатата получавана от бюджета ще е излишна!Ама няма кой да го приеме това,а и кой да го предложи преди това!
  • 34 един

    6 0 Отговор
    не са налапахте на пари ... дружно всички на белене, да чукате камъчета ... тя държавата и сега работи на саморазправа. по-добре да ви няма и който стреля най-точно и бързо - той ще живее, като в дивия запад едно време ...
  • 35 очевидец

    4 0 Отговор
    В Уикипедия пише, че Академията на МВР "подготвя държавни служители за нуждите на МВР". А някои главни др.прокурори се представят за юристи. Какво ли имат пред вид?
  • 36 Тома

    9 1 Отговор
    Стига с тези оставки.Съд и затвор за корумпираните а не пунтамара
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове