Last news in Fakti

2 Август, 2023 16:36 3 713 26

Близнаците от Цалапица остават в ареста, единият призна, че е станал свидетел на убийството на Димитър

  • близнаци-
  • цалапица-
  • съд

Протестиращите не са съгласни с повдигнатото обвинение срещу близнаците, защото според тях те не са помагачи, а съучастници в убийството и заслужават доживотни присъди

Близнаците от Цалапица остават в ареста, единият призна, че е станал свидетел на убийството на Димитър - 1

Съдът в Пловдив присъди на близнаците Валентин и Борислав Динкови, обвинени в лично укривателство и подпомагане на сочения за убиец Рангел Бизюрев, най- тежката възможна мярка - постоянно задържане под стража, съобщи БНР.

Според магистратите разследването е на ранен етап и искът на прокуратурата е обоснован. "Има опасност те да извършат друго престъпление с по-висока степен на обществена опасност", мотивира се още съдът.

Преди да се произнесат магистратите близнаците заявиха в съдебната зала, че съжаляват за извършеното и че са били приятели с убития Димитър Малинов.

Пред съда Борислав Динков заяви: „Съжалявам, че станах свидетел на убийството на Димитър”. Брат му Валентин допълни: „Съжалявам, Митко ми беше приятел”.

Над 30 роднини, близки и приятели на убития 24-годишен Димитър Малинов се събраха на протест пред Съдебната палата в Пловдив час преди заседанието.

Те издигнаха плакати "Справедливост за Димитър" и поискаха ефективни присъди за братята близнаци Валентин и Борислав Динкови, обвинени в лично укривателство и подпомагане на сочения за убиец Рангел Бизюрев.

Протестиращите не са съгласни с повдигнатото обвинение срещу близнаците, защото според тях те не са помагачи, а съучастници в убийството и заслужават доживотни присъди.

Майката на убития Атанаска Бакалова призова: "Не пет години, доживотен затвор и за тези младежи".

Протест в Цалапица ще има и тази вечер, а според майката на убития Атанаска Бакалова - утре пред РУ Стамболийски. Очаква се в знак на недовлство те да блокират пътища. Хората настояват близнаците да бъдат привлечени като съучастници в престъплението.

Още няма информация за издирвания за убийството с европейска заповед за арест Рангел Бизюрев, който дни след жестокото престъпление е напуснал страната с предварително закупен самолетен билет.


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 14 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Съюз на Анти-Бандитските Сили

    35 0 Отговор
    СЪДИЙСКАТА ВЛАСТ Е НЕЛИГИТИМНА И ТЕРОРИСТИЧНА .

    Българският народ не участва в изборите за съдии . Народ и да няма съдии ще има . Ако няма народ, то и депутати , министри, кметове , общински съветници и президенти не може да има, защото няма кой да ги избира, но съдии ще има, защото те сами себе си се назначват за съдии .

    Този терор върху народа и тази измама бе направена така . Съдиите се назначават за съдии от съдийската колегия на ВСС . Тя се състои от 12 човека, двама от които са главатарите на двете върховни съдилища и още пет се избират от самите съдии . Така общо съдиите избрани от съдии за членове на тази колегия са общо 7- т.е. повече от половината . Така те и без другите пет члена, които се избират от Народното събрание, което пък се избира само от 25% от народа, си назначават новите съдии, коите са техни щерки и внуци .

    Така това е власт СЪЩЕСТУВАЩА НЕЗАВИСИМО ОТ НАРОДА , народ и да няма , съдии и съдилища, както виждате, продължава да има, защо те си се размножават без участието на народа в тяхното развъждане . Освен, че съществува независимо от народа, тя не е власт в името на народа, защото народ и да няма - съдии има, а власт НАД НАРОДА.
    Е, та точно това е съвременното определение на терора - ВЛАСТ СЪЩЕСТУВАЩА НЕЗАВИСИМО ОТ НАРОДА И НАД НАРОДА .
  • 2 Съюз на Анти-Бандитските Сили

    24 3 Отговор
    Тази комунистическа терористична измама извъртяха комунистистите на българския народ с Новата Комунистическа Конституция от 91 г., по силата на която съдиите станаха сами себе си избиращи се за такива, вечни , несменяеми и имунизирани против наказателни преследвания , така като станаха несменяеми , заварените комунистическите съдии, които всички до един бяха членове на БКП и агенти на ДС (съдиите агенти на ДС от Върховния Адмистративен Съд , даже се хвалят с това) не бяха сменени и така тази най-важна част от народната власт остана завинаги в ръцете на комунистическата банда и комунизмът бързо бе реставриран и нито един комунистически крадец не влезна в затвора продължават спокойно да си ни крадат до ден днешен . А власт , която не произтича от един народ няма право да съди този народ, може да съди само сама себе си, но не и народ, от който тя не произтича .

    Така, братя и сестри 34 години след мнимото падане на комунизма нас нас продължават да ни съдят комунистите и агентите на ДС .

    И сега същата тази комунистическа банда на Христо Комунисто, Бойковци, Пеевски и крадлива компания, готви още по-голям терор, като иска съдиите от съдийската колегия на ВСС, които се избират от съдии за такива, да станат още повече, не 7- броя , а цели 10 броя .
  • 3 Изтървахме коня

    32 1 Отговор
    Двете циганчета пропяха! На снимките бабаити, а в ареста, ученички!

    Коментиран от #19

  • 4 Съюз на Анти-Бандитските Сили

    20 1 Отговор
    Съдът е главата и центъра на престъпността и главен унищожител на правовата държава . Това са врагове №1 на народа, на морала, на закона.

    Четете „тухлата“ ми „ВСИЧКО ЗА УНИЩОЖАВАНЕТО НА ДЪРЖАВНО-ОРГАНИЗИРАНИЯ БАНДИТИЗЪМ !“ 674 стр. A 4 .В нея съм написал, че :

    „Най-тежките, абсолютните престъпления против МИРА И ЧОВЕЧЕСТВОТО, ПРОТИВ БЪЛГАРСКИЯ НАРОД И БЪЛГАРСКАТА ДЪРЖАВА на съдийките бандитки са създаването и прилагането на ПРОТИВОРЕЧИВИТЕ съдебни практики.„

    Върховните съдийки нарочно прилагат закона едновременно по 14 различни начина (по всеки един правeн въпрос има по 14 върховни съдебни практики) – за свои, за чужди, за бедни, за богати и така надолу под тези върховни бандити става напълно УМИШЛЕН правен хаос, всеки съдия се позовава на една от угодните му за конкретния случай практика от тези цели 14 .

    А ПРИЛАГАНЕТО НА ЕДИН ЗАКОН ПО ПОВЕЧЕ ОТ ЕДИН НАЧИН ОЗНАЧАВА, ЧЕ ЗАКОН, СЪД И ПРАВОВА ДЪРЖАВА НЯМА, А ИМА ЕДНА СИСТЕМА НА ДЪРЖАВНО-ОРГАНИЗИРАН БАНДИТИЗЪМ .


    След като с Новата Комунистическа Конституция от 91 г., комунистическите съдии станаха от никого НЕизбирани, НАРОДЪТ не ги избира, сами себе си се избират за съдии , чрез въртележката ВСС, вечни, несменяеми, недосегаеми, имунизирани против наказателни преследвания , то СЪДЪТ стана главата и центъра на държавно-организирания бандитизъм и комунизмът бързо бе реставриран, и нито един крупен комунистически крадец не влезна в затвора .
  • 5 Съюз на Анти-Бандитските Сили

    14 1 Отговор
    Така разбираме, че само там, КЪДЕТО СЕ ПРИЛАГА ПРЕЦЕДЕНТНОТО АНГЛО-САКСОНСКОТО ПРАВО – първото влязло в сила решение е задължително за всички по разрешения с него правен въпрос и всички следващи, трябва да са като него - ИМА ПРАВОВА ДЪРЖАВА, В КОЯТО ЕДИН ЗАКОН СЕ ПРИЛАГА САМО ПО ЕДИН НАЧИН .

    Но то и по силата на нашите вътрешни закони - Конституцията, като и по силата на задължителните за България Конвенции като ЕКЗПЧОС и задължителните за България решения на Европейския съд за защита правата на човека , СЪДИИТЕ СА ДЛЪЖНИ ДА ПРИЛАГАТ ЕДИН ЗАКОН ПО ЕДИН И СЪЩИ НАЧИН, но те , поради комунистическия си произход и същност, в своя грабителски живот нарочно не го правят .

    1 . Според задължителните за България решения на ЕСПЧ, то и този общо-европейски съд е решил, че само правните системи на прецедентното право гарантират правото на справедлив процес .

    2 . Как ? - Има огромен брой решения на ЕСПЧ , с които този съд постановява, че за спазване на правото на справедлив процес, то съдебните решения трябва да съответстват на ПРАВНИЯ ФОН.

    3. Какво представлява ПРАВНИЯТ фон ? - Ами това са всичките съдебни решения по един правен въпрос .

    4. Преди постановяването на първото съдебно решение по един (даден) правен въпрос , няма никакъв правен фон по този правен въпрос .

    5. Първото съдебно решение по този правен въпрос, вече представлява правния фон , на който трябва да съответства второто съдебно решение по същия правен въпрос .
  • 6 мухаха

    20 1 Отговор
    Ще станат близначките
  • 7 Българин

    17 0 Отговор
    психопати
  • 8 Съюз на Анти-Бандитските Сили

    12 0 Отговор
    6. Така второто съдебно решение съответства на първото по решавания с него правен въпрос .

    7. Първото и второто съдебно решение представляват правния фон, на който трябва да съответства третото съдебно решение по същия правен въпрос и така - по силата на тази математическа и логическа индукция - това съответствие на всяко следващо решение с всички тези, които вече са постановени преди него следва по отношение на всяко следващо решение по този правен въпорс .

    8. Такова съответствие на всяко следващо съдебно решение на предхождащите го е възможно само при правните системи на прецедентното право – като в САЩ, Англия , Швеция, Нова Зеландия, Германия , Канада, Австралия, Швейцария и други , „изостанали” като тях държави .
  • 9 А на татуирания

    34 0 Отговор
    привилегирован звяр в Стара Загора , съдът не допусна никой в залата , дори и журналисти !

    Коментиран от #11

  • 10 Никой

    22 0 Отговор
    Прокурата надали каквато е безгръбначна да установи ОПГ при съучастниците . Има ли сговор м/ у тримцата. И обвинението се променя веднага.
  • 11 Радио Елто

    9 1 Отговор

    До коментар #9 от "А на татуирания":

    Така е

    Коментиран от #18

  • 12 урко

    27 0 Отговор
    така ли няма кой да им смени физиономията малко на тия близнаци в ареста? Всичко ще си кажат. Иначе полицията много обича да бие, когато не трябва, но сега към тия двамата са твърде любезни

    Коментиран от #14

  • 13 Направили

    31 1 Отговор
    Са му постановка. Единият го е взел и закарал в капана. Хвърлят вината изцяло върху избягалия в Германия. Но съм изумен че укриването на труп не те прави съучастник. И там някакви две години. Сигурно ще ги пуснат условно. А трябва да ги съдят за организирана престъпна група. И с парите от убийството на морето.

    Коментиран от #21

  • 14 Българин

    12 0 Отговор

    До коментар #12 от "урко":

    нов затвора Обичат Много Млади Агънца
  • 15 Артилерист

    23 0 Отговор
    И тези бандюги ги подготвят за леки присъди, като този, който уби Цветков на червен светофар. Ще има, ама те си признаха, съдействаха на следствието, РАЗКАЯХА СЕ и прочие смекчаващи вината обстоятелства все в тяхна полза. Според възможностите им да си платят...
  • 16 Гери Никол

    23 0 Отговор
    Просто полицията ви не работи. Живия жив умрелия е умрял и сеирджии много
  • 17 Двоен евроатлантически аршин

    13 2 Отговор
    Къде са сега ппдб и нпо-тата за протести и нови закони -за разделяне престъплението на етнически признак ?
    Както сега крякат за закони за разделяне престъплението по полов признак.
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Вие

    1 1 Отговор

    До коментар #18 от "АННА МИЛА, КОЗЛОДУЙСКА ,СОФИЯ ,МАФИЯ":

    Вие Нямате Елементарно Възпитание
  • 21 Съюз на Анти-Бандитските Сили

    3 0 Отговор

    До коментар #13 от "Направили":

    Съучастник в убийството ще е , ако преди извършването му е обещал на убиеца, че ще му помогне в укриването на трупа . Но, ако вече е било извършено убийството и едва след това някой помага на убиеца да укрие трупа , без преди това да е знаел, че ще бъде извършено убийство , то няма как да е съучастник в самото престъплението убийство, за което не е знаел преди то да бъде извършено .

    Но най-вероятно това обещание за укриване на трупа е дадено още преди самото убийство . Този бил казал, че станал свидетел на убийството . От свидетел до съучастник - крачката е само половин .

    Коментиран от #23

  • 22 Наркос

    10 0 Отговор
    Защо не ги съблекат голи и обработят с палките, както направиха със студентите на протеста, които студенти да напомня не са убили никой и не са извършили никакво престъпление ,) Това са фактите драги читатели полицията пази крадците на власт от народната любов, хвърлят ви прах в очите с разни безмислени акции, чиято единствена цел е да пълнят чекмеджета, през 90% от времето ловят невинни хора и ги топят. Цялата система е гнила, нямаме независима държава от 627 години и 8 месеца това е реалността…

    Коментиран от #25

  • 23 Наркос

    6 0 Отговор

    До коментар #21 от "Съюз на Анти-Бандитските Сили":

    Свидетел би съобщил за убийството веднага, но в рамките на малоумния български наказателен кодекс си напълно прав…

    Коментиран от #24, #26

  • 24 Съюз на Анти-Бандитските Сили

    2 0 Отговор

    До коментар #23 от "Наркос":

    Или би попречил един свидетел да се извърши убийство . Ама то има и такъв състав на престъпление , ако си могъл, ама си попречил на извършването престъпление, на което си очевидец, пак може да го отнесеш. Трябва да поровя в НК, да видя кой точно текст беше .
  • 25 Съюз на Анти-Бандитските Сили

    3 0 Отговор

    До коментар #22 от "Наркос":

    Прав си Наркос, много е тъжно . Аз, макар и паталогичен опитимист, като направа що-годе прецизни сметки и виждам, че сме обречени . За да бъде извършено унищожението на този режим на държавно -организиран бандитизъм и изграждането на една Нова Чиста и Свята Република, трябват около 2 000 - 3 000 алтруисти, които съзнателно да прецакат своя социален, личен и икономически живот , за да живеят останалите по-добре . Ама няма толкова, повече от 50- 100 такива в моя живот аз не съм видял . То и по времето на анти-турските ни борби не е имало повече от 500- 600 такива Апостоли на Свободата и затова ще сме си на този хал и сме обречени на заличаване .
  • 26 Съюз на Анти-Бандитските Сили

    1 0 Отговор

    До коментар #23 от "Наркос":

    Ето за свидетеля на убийството, който не прави нищо за да попречи на престъплението .
    Чл. 322 НК Който не попречи на извършването на очевидно тежко престъпление, ако е могъл да стори това без значително затруднение и без опасност за себе си или за другиго, се наказва с лишаване от свобода до една година или с пробация .
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове