Last news in Fakti

3 Август, 2023 20:16 1 104 24

БСП - София: Сглобката много скърца и я смазват с антибългарски акции

  • съветска армия-
  • паметник-
  • бсп-
  • политика-
  • сглобка

Ние категорично се противопоставяме на националния нихилизъм и отказа от суверенитет и достойнство!

БСП - София: Сглобката много скърца и я смазват с антибългарски акции - 1
Снимка: Фейсбук

"Наближават местни избори, а неморалната и разрушителна за България сглобка скърца. Скърца много притеснително за елементите в нея. И трябва периодично да бъде смазвана с антибългарски акции". Това пише в позиция на Изпълнителното бюро на БСП - София по повод вчерашното решение на Министерски съвет да бъде сменен статутът на Паметника на Съветската армия от публична държавна на частна държавна собственост. С него на практика беше дадена зелена светлина за изпълнението на решението на СОС от тази пролет за демонтирането му.

Ето и пълния текст:

ПОЗИЦИЯ

на

Изпълнителното бюро на БСП - София

57 дни от началото на Промяната 3.0 или от Сглобката на ПП-ДБ с ГЕРБ-СДС, слепена от ДПС, а вече всички усещаме вредите.

За два месеца живот некоалицията "Денков" запретна енергично ръкави и се зае с "най-належащите" проблеми на България - смяна на датата на националния празник и демонтирането на Паметника на Съветската армия. С вчерашното си решение на Министерски съвет да бъде сменен статутът на мемориала от публична държавна на частна държавна собственост на практика беше дадена зелена светлина за изпълнението на решението на СОС от тази пролет за демонтирането му.

Борбата с бедността, увеличаването на доходите, подобряването на качеството на живота, битка с фашизирането на обществото... Тези проблеми, в резултат от ултранеолибералния капитализъм на десните управници през годините, не са приоритет за Сглобката. Защо ли? Защото наближават местни избори, а неморалната и разрушителна за България сглобка, скрепена с лепилото "ДПС", скърца. Скърца много притеснително за елементите в нея. И трябва периодично да бъде смазвана с подобни антибългарски акции.

34 години от началото на Прехода историята се повтаря - като трагедия и фарс. Ставаме свидетели на поредните разрушителни мераци на десницата. На поредния опит за заличаване на резултатите от Втората световна война, за реабилитация на фашизма, за отрицание на антифашистката съпротива. Подобен разрушителен нагон е характерен за варварите. Само варварите рушат паметниците, построени преди тях.

Десните варвари и преди 34 години, и днес нямат идеология и кауза. Знаят само предизборно да активират всички разрушителни инстинкти на електората си, който както всички ние, живее зле, но дава израз на гнева си чрез неофашистки и псевдопатриотични акции.

И онези и днешните "променящи" ще останат в историята като рушители на съвременна България. Но всичко, до което се докоснат и което разрушат гарантирано ще увековечат за идните поколения!

Опитът за премахване на Паметника на Съветската армия в София е посегателство срещу българската история и срещу европейската и общочовешка ценност на антифашизма. Заради конюнктурни интереси и отклоняване на общественото внимание от антисоциалния бюджет, от поредното вето срещу членството ни в Шенген, от задкулисния и корупционен съюз между партии, които доскоро бяха непримирими противници, те посягат на паметта на 27 милиона жертви на фашизма, дадени от Съветската армия по бойните полета на Европа.

С този акт те поругават паметта и на десетки хиляди българи, убити и ранени в антифашистката съпротива и в Отечествената война. Това са български майки и бащи, баби и дядовци, включително и на видни политици от ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС. За кой ли път ще унижат паметта на своите родители в името на своята кариера!?

На последно, но не по важност, място - готвят се пряко да нарушат международното право и конвенциите между България и Русия за взаимна защита на паметници, както и законодателството на България за защита на паметниците на културата. Защото това са хора, неведнъж доказали, че за тях Конституцията, законите, правилата не важат.

Паметта за жертвите от Втората световна война няма общо с днешни събития и признанието за това е фактът, че паметници на Съветската армия и на борци срещу фашизма, имена на улици и площади, съществуват и ще съществуват в европейски столици като Белин, Виена, Рим, Париж и много други.

Управляващите се борят агресивно срещу всяко патриотично начинание, налагайки националния нихилизъм като държавна политика! Опитват да заличат паметта за подвига на антифашистката съпротива, с което пряко нарушават решения на Европейския парламент срещу всякакви прояви на неофашизъм и реабилитация на фашизма!

На какво ще посегнат в бъдеще, извършвайки от свое име, но за сметка на българския народ, своя унизителен слугинаж?!

Ние, българските социалисти, се противопоставяме решително и категорично на всички опити за изопачаване и подмяна на българската история! Противопоставяме се на опитите за подмяна на европейската история и реабилитацията на фашизма чрез оскверняването на паметта на милионите жертви дадени от Русия и народите на СССР!

Ние категорично се противопоставяме на националния нихилизъм и отказа от суверенитет и достойнство!

И ще се борим с всички законни, парламентарни и граждански средства срещу тази политика на заличаване и реабилитация на фашизма! Няма да позволим оскверняването на паметта и паметниците на тези, които освободиха България, Европа и света от фашизма!

Хора, бдете!


Поставете оценка:
Оценка 2.9 от 26 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 да а кукорчу

    9 4 Отговор
    го смазват с бяла грес
  • 2 Нека

    7 6 Отговор
    да "смажем" СГЛОБКАТА ! По - скоро !
  • 3 Стига бе верно ли

    13 9 Отговор
    С 8% сте нищо.Цифрите това говорят. А БСП - София може да си плямпа глупости. 🤙
  • 4 Посолство на САЩ в БГ

    7 8 Отговор
    Сглобката е заварена за години напред!! Няма мърдане. Споена е с желязо!

    Коментиран от #16

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 911

    8 5 Отговор
    То никой не ви пита и никой не иска нищо от вас
  • 7 Абе

    7 9 Отговор
    Тия тъмносини и психодесни искат да ни вкарат в гражданска война.

    Коментиран от #22

  • 8 Скърцат

    13 7 Отговор
    ви чугунените комунистически мозъци, че разграбихте държавата след вашето превратче през 1989 година, както и откраднахте парите ни за пенсиите.
  • 9 Кокорчо

    5 4 Отговор
    Не лъжете. Аз я смазвам и с вазелин!
  • 10 Боко

    5 5 Отговор
    Ппдебейци? Нали не боли много? Аз така бавничко и полека, с много вазелин.
  • 11 ВъзмУтен

    8 4 Отговор
    Е нема ли статия какво казва костя , защо само за БСП пишете :) еееее , не сте прави !
  • 12 007

    9 11 Отговор
    Интересно как сте против нихилизма! Та вие предадохте македонските българи на македонизиране! На 2 пъти искахте да сте 16 та република на сесесере!!! Сега подкрепяте агресора рашия!!! Вие сте най големите национални предатели!!!🇧🇬🇪🇺🇺🇦🇺🇲🇧🇬
  • 13 Бамбука

    9 5 Отговор
    БСП и Лукойл в нерушима дружба под мъдрото ръководство на Др. Нинова. Та какво искали тия ? Заплати в рубли или в евро ?
  • 14 Софиянски

    7 6 Отговор
    Националните предатели от биесиепие щом вият значи всичко е наред. Скърца им в главите двата грама, скоро и отЦад ще им заскърца
  • 15 ЧЕРВЕНАТА ,Прея ,Кент

    6 8 Отговор
    БСП Е ПЪРВАТА БЪЛГАРСКА ДЪРЖАВНА ПАРТИЯ ,НЯМА ПО БЪЛГАРСКА ОТ НЕЯ ,ДА ПРЕБЪДЕ ЧЕРВЕНИЯТ ЦВЯТ
  • 16 Май

    3 0 Отговор

    До коментар #4 от "Посолство на САЩ в БГ":

    е дървено желязо !
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 БСП на Бунището

    3 7 Отговор
    От Бунището на Историята,където народа запрати с шутове съучастниците на Руските комунистически Окупатори на Царство България се разнасят вопли и стонове,заради паметници,които са издигнали на Окупаторите ни...За Вечна Дружба с тях...За Вечна Дружба с руските Военнопрестъпници,унищожили България....От Бунището на Историята...

    Коментиран от #19

  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Напомням

    5 1 Отговор
    ПП-тата и другите подобни много си повярваха, че са умни, че знаят, че могат. Измама. Хора не гласувайте за тях, те изпълняват чужди нареждания. Ретранслатори.
  • 21 Ала Бала Ротация

    4 1 Отговор
    Бьлгария е по сьсипана от всякога. Но говора за продажниците дето са си продали и майките
  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Дарт Мол

    5 0 Отговор
    След време "всички активисти" на Козяк ще реват с крокодилски сълзи! Просто така е устроен Света...
  • 24 Водолей

    1 0 Отговор
    БСП да говори за антибългарски акции е върха на наглостта и нахалството.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове