Last news in Fakti

9 Август, 2023 18:45 3 757 23

Нови жертви взе морето, след като масово се пренебрегват сигналите на спасителите

  • море-
  • спасители-
  • жертви

Шефът на ДКЦ1, което осигурява медицинско обслужване на плажовете във Варна поиска да се създаде плажна полиция

Нови жертви взе морето, след като масово се пренебрегват сигналите на спасителите - 1

Бурното море взе няколко жертви през почивните дни, съобщи БНР. Плажовете в това време са препълнени, много са туристите, които пренебрегват флаговата сигнализация и предупрежденията на спасителите- така стават инцидентите. Това каза д-р Иван Иванов - управител на ДКЦ 1 "Св .Клементина" във Варна, ангажирана с медицинското осигуряване на плажовете.

Младеж на 37 години все още се издирва, след като влязъл в морето в неделя, още трима са се удавили в курортните комплекси и на един неохраняем плаж. И в община Бяла има случай с изчезнал в морето турски гражданин, който още не е открит.

Според д-р Иванов е необходимо да бъде въведена плажна полиция. По негови наблюдения хората не зачитат авторитета на спасителите и безотговорно влизат при червен флаг и с децата си. Той посочи, че няколко деца са пострадали събота и неделя.

Екипите, които осигуряват медицинска помощ, включват 35 сестри и 10 реаниматори, каза д-р Иванов.


Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 15 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 спасител

    31 2 Отговор
    естествен отбор ! тъпото се отива , за да не пречи !

    Коментиран от #3

  • 2 Майна

    42 2 Отговор
    Младеж на 37 години...
    То това е като онова ,дето Кирчо и Асенчо ги ,,набедиха,, за младежи...
    Във времена ,в които хора над 60 години участват основно в трудовия процес така ще са и ,,определенията,,..

    Коментиран от #9

  • 3 Русофил

    10 28 Отговор

    До коментар #1 от "спасител":

    Много руснаци си заминаха, ама трябва още
  • 4 Българин

    9 1 Отговор
    всяка година 40 човека си отиват
  • 5 Друг спасител

    33 3 Отговор
    В морето се влиза само при вълна до половин педя. Обичаме си работата, само ако няма работа.
  • 6 АБВ

    9 10 Отговор
    Нека мрът говедата
  • 7 Махмуд

    17 6 Отговор
    А може да създадат и кулинарна полиция, която да определя кой, къде, кога и какво да яде.
  • 8 Ти му викаш

    32 1 Отговор
    куме Иване, то...тръгнало да се Самоотстранява! И плажна полиция да има, плажен затвор за самонадеяни мало.умници да има, акъл в празна кратуна не се налива!

    Коментиран от #11

  • 9 Бай Иван

    13 4 Отговор

    До коментар #2 от "Майна":

    Па аз съм си на 37 и се чувствам младеж
  • 10 Павел пенев

    27 2 Отговор
    Плажна полиция за з месеца летен сезон? Може да има сексуална полиция, която да регистрира новите интимни отношения за 60 дни, а също и наркоманна,алкохолна и т.н.полиция. изобщо да променим Конституцията и да пишем,че България не е парламентарна а полицейска република.
  • 11 ИМПЕРИАЛИСТ

    7 9 Отговор

    До коментар #8 от "Ти му викаш":

    Проблемът е в некадърността на спасителите от Варна да убедят хората, че шега с морето не бива.......А доста често, спасителите се презастраховат и при най-малкото вълнение на морето забраняват къпането, защото подготовката и уменията им не са на необходимото ниво...вече.

    Коментиран от #13, #14

  • 12 Хан Ауспух

    2 4 Отговор
    То без това боклуци ходят там. Да мрут.
  • 13 И така да е

    5 0 Отговор

    До коментар #11 от "ИМПЕРИАЛИСТ":

    Който решил да се дави, нека да се съмнява в спасителите.
  • 14 Ти му викаш

    15 2 Отговор

    До коментар #11 от "ИМПЕРИАЛИСТ":

    Не мога да дам мнение конкретно за компетентността на спасителите във Варна! Все пак имам убеждението, че не ги " хващат от пътя" и ги назначават. Вярвам, че притежават изискуемите за позицията умения. Относно Вашата идея да убеждават хората, че шега с морето не бива – Това са Спасители, Не психолози, психиатри или бавачки! Хайде сега да хванем всеки един за ръчичка и да му приказваме тихичко и миличко, а? Да не говорим, че " баш ербапите" предпочитат неохраняеми плажове, скали и др. под. екстремни. И още– малолетни и непълнолетни деца си ходят по реки, язовири, неохраняеми водни обекти и т.н.– грижа на мама и тате, а не на спасителя!

    Коментиран от #20

  • 15 Шопо

    12 0 Отговор
    Направете алкохолна полиция, да седят на бара на плажа и да броят кой колко бири е изпил.
  • 16 Хаха

    5 19 Отговор
    Дошъл съм на море за 5 дена платил съм 2к и ше ми каже некой дали да влизам в морето може да искам и да се давя мога да влизам и излизам и на 5 червени флага работата на спаситела е ако има давещи се да ги вадят морето не им е бащиния има флаг секи си преценява дали иска да влиза наклон на к не искам да ми дават

    Коментиран от #17, #18

  • 17 Ако е писано

    20 0 Отговор

    До коментар #16 от "Хаха":

    да се удавиш, няма да се обесиш– твоя воля! Що е нужно да вкарваш в беля и грях други хора, заради собствената си глупост?
  • 18 Работата им е

    15 0 Отговор

    До коментар #16 от "Хаха":

    като извадят удавен кютук като тебе , да го копат по - на сянка , че да не омирише плажа.

    Коментиран от #22

  • 19 Анонимен

    4 1 Отговор
    Какъв морски курорт, морето не става за плуване, не можеш да държиш хората на плажа, правете басейни.
  • 20 ИМПЕРИАЛИСТ

    2 1 Отговор

    До коментар #14 от "Ти му викаш":

    Не сте обърнал внимание на края на постинга...Не знам защо, но голяма част от днешните спасители нямат нищо общо с тези от 70 и 80 години на 20 век , и като визия и като интелект...а за плувните им възможности да не говорим.

    Коментиран от #21

  • 21 Ти му викаш

    4 1 Отговор

    До коментар #20 от "ИМПЕРИАЛИСТ":

    Доколкото знам ( възможно да е променено), в Созопол има/ ше много сериозна база на БЧК за обучение на спасители. Отделно– дори и да са обучавани на друго място, при всички случаи трябва да притежават документ( сертификат) за упражняване на дейността ( важи и за всички спасители по СПА центрове, открити басейни и т.н) . До тук за спасителите! Това обаче, в Никакъв случай не отменя Самоотговорността и Самодисциплината на всички, решили да се разхладят в морето, реката, язовира, басейна! Подчертавам– Спасителят е при спешна необходимост, а не Бавачка, или психоаналитик, камо ли Пазвантин на мало.умници!
  • 22 За това

    2 0 Отговор

    До коментар #18 от "Работата им е":

    си има погребални агенции! То това остана– Бавачки, Пазванти, Психолози, Психиатри, Живи дрегери, па и Погребални агенти! По цял свят такава комплексна услуга няма!
  • 23 Шаран БГ

    0 0 Отговор
    Морето , като всеки воден басейн, си има своите особености.. Спасителят е "морски"човек. И той не поставя тези байраци по лично свое усмотрение.Който е решил да се дави ......моля, нека заповяда. Така названият "спасител" НЕ Е ДЛЪЖЕН в това свирепо море да вади немислещи, ненормални хора. Него – спасителя – кой ще го спасява ??
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове