Last news in Fakti

10 Август, 2023 20:21 2 866 31

Европрокуратурата разследва злоупотреби за половин милиард евро у нас

  • злоупотреби-
  • европрокуратура-
  • милиарди-
  • евро

Най-много дела има за измами с европейски пари, дадени без обществени поръчки – общо 94 случая

Европрокуратурата разследва злоупотреби за половин милиард евро у нас - 1

Според отчета на Европейската прокуратура от създаването си досега, за две години институцията води около 200 разследвания в България, като очакваните щети се изчисляват на общо 492 милиона евро.

Най-много дела има за измами с европейски пари, дадени без обществени поръчки – общо 94 случая.

45 са случаите за престъпно използване на обществени поръчки. Има и 16 разследванията за корупция, предава БТВ.

Eдни от най-любопитните разследвания са за ремонта на жълтите павета и целия център на столицата, както и за пристанището във Варна, което е направено за яхтено вместо рибарско.

Под погледа на Люксембург са и възможни измами за милиони евро по търговията с вредните емисии, свързвани с енергийния предприемач Христо Ковачки.


Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 26 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Име

    11 3 Отговор
    Полският президент Анджей Дуда заяви, че оръжията, с които Украйна разполага в момента, не позволяват на Украйна да проведе успешна контраофанзива на фронта. Това заяви той в интервю за The Washington Post .

    Коментиран от #15, #27

  • 2 Да, бе

    24 2 Отговор
    Половин милиард евро са джобните на тулупските внуци.... Я по-сериозно, че все пак сме мутренска територия, ще се засегне някой и ще има студено къдрене с бухалка...
  • 3 Калпазанин

    16 1 Отговор
    Дцобни парички, а тая същата прокуратора яма ли да разследва там едни 71 милиарда за отровни ваксини само по 10 на европеец ли бяха
  • 4 Даниел

    10 1 Отговор
    Нещо са се объркали,за пореден път!
  • 5 Скъпа госпожо

    16 3 Отговор
    Кьовеши. Заблуждават ви.
    Елате и вижте какво става и как тук едни партии са се събрали и така са ви завъртели главата че свят ви се е завил.
    Елате и ги вижте как са се гушнали стари с промени нови и ще разберете за какви свински черва става въпрос.
  • 6 ЕХООО

    19 2 Отговор
    Боко не работи с такива дребни суми.
  • 7 Бацо Тулупа

    21 2 Отговор
    Мен не ме закачайте, че бутам сглобката.
  • 8 Само

    5 1 Отговор
    Аааааа малко по сериозно
  • 9 ЕдинОтМногото

    17 2 Отговор
    500 милиарда ги няма, те ми разследват стотинки..
  • 10 Сега

    17 2 Отговор
    Кралите от еврофондовете ще кажат че пишещите тук са завистници,а те са умни и креативни но са си крадци и е време да си плащат.
  • 11 пешо

    14 1 Отговор
    да питат тиквата
  • 12 Анонимен

    13 1 Отговор
    За Боко Тиквата и милиарди нищо ли няма да кажат или ги бал с двеста и всички мълчат!

    Коментиран от #19

  • 13 невидимият чекмеджанъ

    13 1 Отговор
    или кьовеши е сляпа
  • 14 един

    4 7 Отговор
    Един милиард лева!!Половината от тях са пратени в Москва/да не и повече/!Може да не са пратени точно европейски средства, но ние сме взели от Брюксел,а на Москва сме дали наши,или казано по-просто,"взел Кольо дал Кольо"!
  • 15 Провеждат провеждат

    5 5 Отговор

    До коментар #1 от "Име":

    Провеждат контранастъпление към полската граница и първо ще минат през....... Киев и след това ще ни дойдат тук на гости и в цяла европа да ги дундуркаме.
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 В колонията

    3 1 Отговор
    По план график вичко си е "жълти павета"....
  • 18 Сиртаки

    4 0 Отговор
    Бай Ганьо пак е евтин и прави схеми на дребно. Друго си е гърците да издумкат 300 милиарда на ЕС и накрая да им ги простят.
  • 19 един

    6 0 Отговор

    До коментар #12 от "Анонимен":

    Ти не разбра ли,че на Боко Тиквата парите са му "подарени",както и къщата в Барселона купена от Чаушев и съпругата му,на тяхно име!Боко няма нищо жив да го оплачеш,само едни милиарди в Залива и само американците ги знаят,той и затова омекна в последната година,счупи си краката да ходи в американското посолство!
  • 20 г-н

    4 0 Отговор
    Мутрата ги раздаваше от джипката и после ги пребираше в чекмеджето,а мошениците си ги деляха по хотелите
  • 21 Тъща

    5 0 Отговор
    Пак ли къщи за тъщи се строят с европейски кинти?
    Всичките са комунисти.
  • 22 Гого

    8 0 Отговор
    Кражбите са само 10 пъти по-големи.
    Европрокуратурата също нищо не прави...
  • 23 Боко чехмеджето

    6 0 Отговор
    Потресен съм,Тея съвсем ме мислят за балък...
    С такива дребни пари се занимават слугите ми в моето опг,аз играя със стотици милиарди...
  • 24 Боко

    2 0 Отговор
    сичко отиде у чекмеджето.
  • 25 ДяДо Ви КуРтИ От СеЛо ПиПерКоВо

    4 0 Отговор
    За цялото царуване на тиквата,са откраднати над 100милиарда евро...Парите са в Ливан,една много голяма част от тях,другите са инвестирани чрез поставени лица в офшорни сметки,в световни компании... толупЪ е най-най-големият бандит в историята...Но има Господ,и рано или късно този крадец ще си плати дълговете към народа....
  • 26 Киро Шприца

    3 1 Отговор
    чекайте да видите кат напрайм алабалата с Коки.
  • 27 Айде бе...

    3 3 Отговор

    До коментар #1 от "Име":

    Той и Путин заяви, че няма да навлиза в Украйна, после заяви, че ще е само за три дни, а май се набута в блато от където сух не се излиза, а много често и изобщо няма излизане.
  • 28 БРАВО,БРАВО

    3 0 Отговор
    Ех Бочко, Бочко комсомолецо млад
  • 29 Анонимен

    1 0 Отговор
    На думи само. При соца ги вкарваха крадци на едро по затворите, нищо, че бяха директори на психиатрии, директор уби старица, а той бе само на 33 г, лежа ефективно, върна се от затвора и млад почина. Беше стриктно, а сега се лъже много и си заработват заплати журналисти прокурори лаура депутати и резутат има, но нищо от кражбите им нито конфискувани, нито по затворите, то цяла Бг е за затворите за тия 35 г, но кой да работи бялата ми шапка, черното е забранено. Имали и заедно с бедняка ще сте в оня свят. Животът е един миг, и като се обърнеш всичко купено и спестявано от залъка на боклука. Пиянките са най добре, но измряха. 3 кутии цигари една бутилка алкохол някакъв мръсен и умряха и са при бай Тодор Живков у гробищата. Изверяха живите. Глухоням станах. Имам приятелка кичка тя е, закриха тих труд, не се надсмивам, но до там ни докараха, никой с никой да бе си говори. Изнервен народ. С тоя ковид, катастрофи и сие не им е на хората до веселба. Рр да ходи до град Н на гробищата, да го снинате и давидите за тиян20 г километри към язовира отиват. А преди 20,25,30,35 бяха малцина. И то млади хора, без война сне въввойна в България, от тяхната алчност на големците. Страдащите са мнозинство. Геноцид бе извършено.
  • 30 112

    2 0 Отговор
    Нищо не разследват, ако разследваха сега няма на ден да умират млади хора. Жалко за погубените младости и неизживяни животи. От хубаво.
  • 31 Яко а

    1 0 Отговор
    на никой от и за нищо не му пука, лапат всички като за последно и разбиват и убиват и това което е останало от държавицата ...
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове