Last news in Fakti

14 Август, 2023 09:17 3 309 15

Шефът на СДВР: Части от жертвата, открита в шахта, са хвърляни и в кофи за смет на различни места в София

  • любомир николов-
  • сдвр-
  • убийство-
  • софия

Това заяви старши комисар Любомир Николов пред Мариета Николаева

Шефът на СДВР: Части от жертвата, открита в шахта, са хвърляни и в кофи за смет на различни места в София - 1
Снимка: Нова телевизия

41-годишният мъж, чийто останки бяха открити в шахта на жилищна кооперация, е съден за опит за убийство преди години. Той е с влязла в сила присъда, която е изтърпял. Преди 10 години е получил условна присъда. Части от тялото му са хвърляни и в кофи за смет на различни места в София. Това заяви в ефира на „Здравей, България” директорът на СДВР старши комисар Любомир Николов.

Сигнал за изчезването на 41-годишния мъж е подаден на 8 август в 4-то РУ от негови близки. „Веднага след това започнахме оперативно-издирвателни мероприятия, за да установим евентуалните маршрути на лицето установихме широк кръг от хора, с които той ежедневно се среща. Той се занимава с бизнес – собственик е на масажно студио. Има и бизнес партньор – лице, което не е български гражданин”, подчерта старши комисар Николов.

По думите му след уточняване на кръга от близки на лицето е започнала работата по вероятните версии по изчезването му. „Бързо се ориентирахме за евентуалния извършител на това престъпление. В рамките на около 30 часа установихме всички възможни маршрути, версии и причини за изчезването на лицето. С оперативна комбинация установихме и съучастника в престъплението. Извършителят се е опитал да прикрие следите си и да укрие вещи и предмети, които биха го уличили в престъплението. Соченият за извършител на престъплението към момента е безработен. Той е бивш барман в столично заведение. Мотивът най-вероятно е финансов. Жертвата и извършителят са имали бизнес планове, които в един момент 31-годишният задържан разбира, че няма да се осъществят. Той вероятно губи самообладание, кани жертвата в собствения си апартамент и му нанася удар в тъп предмет в задната част на главата”, посочи шефът на СДВР.

Тялото е разчленено в банята на въпросния апартамент. „Изхвърлянето на част от останките е станало в тоалетната чиния. Те попадат в канализацията на сграда. намерени са костите на убитото лице в пет отделни чувала в яма на Витоша. Към зловещата находка бяхме насочени от помагача на престъплението. Той е помогнал с пренасянето на точно тези останки към Витоша и кофи за сметосъбиране в района на престъплението”, подчерта старши комисар Николов.


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 12 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Галя от Посолството

    11 15 Отговор
    Браво на новата некоалиция! Изпълнява инструкциите ! Народа става щастлив.....

    Коментиран от #2

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 патето Яки

    22 0 Отговор
    съден за опит за убийство преди години. Преди 10 години е получил условна присъда..................а трябвало е да лежи в затвора но някоя гьонсуратова така е решила
  • 5 Нашия

    23 0 Отговор
    Масажно студио(проститутки),опит за убийство,криминално проявен и финансови отношения (лихварство)...Язък за човека !
    Не подкрепям под никакъв предлог случилото се,но който търси намира !
  • 6 да сменят премиера

    9 4 Отговор
    всеки ден насилие . Поругаване труп няма . Трупно разхвърляне също не е повече престъпление , щото вече е умрел . Поетите измислят зрелищни кълцанета, стриженета, мушканета . Като умре и - присъда убийство - 7-8 години, С укриване или кражба - не е важно . Да сменят закона .
  • 7 Тома

    14 0 Отговор
    Докато престъпниците са на свобода подкупили съд и прокература такива работи ще се случват често
  • 8 Абвгд

    15 0 Отговор
    Чудовищата живеят сред нас, за съжаление.
  • 9 Верно ли

    11 6 Отговор
    Това са най-важните новини по ЧУЖДИТЕ ТЕЛЕВИЗИИ -БТВ И НОВА! АКО СЪС СЪЩИЯ ТЕЛЕШКИ ЕНТУСИАЗЪМ ОТРАЗЯВАХА ЦЕНИ НА ГОРИВА И ХРАНИ /?!

    Коментиран от #10

  • 10 Мегре

    8 4 Отговор

    До коментар #9 от "Верно ли":

    Пренеси се в Русия, там ще ти е евтино. Какво си ревнал тука. Хвани се й работи!
  • 11 Мнение

    7 2 Отговор
    Сега "чудните ни и безпристрастни" съдии да го пуснат незабавно, за да убие още някой този изрод. Това не е държава, това е просто една разлагаща се територия. Държавата се гради и уповава на честно, не корумпирано, компетентно и справедливо правосъдие, каквото, за съжаление, в България липсва от повече 33 години.
  • 12 Юлиян

    4 0 Отговор
    Изроджщина
  • 13 Юлиян

    9 1 Отговор
    върнете смъртното наказание
  • 14 незнайко

    9 0 Отговор
    Докато смъртното наказание за супер брутални убийства не се върне жертвите ще продължават !!!
  • 15 Роза

    3 1 Отговор
    Ужасно е случилото се,но убитият явно се е движел в криминалните среди,където проявите на жестокост съвсем не са редки.Понякога жертви на убийства стават съвсем невинни хора,но в случаи като този убийството е можело да се предполага.Който е свързан с криминални личности,винаги се движи по ръба на пропастта!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове